View Full Version : [Επίσημο] HTC Kaiser (Tytn II)
zaharakis
18 Μάι. 2008, 14:37
Ευχαριστώ για την ταχύτατη (!!!!) απάντηση.
Στην αρχή νόμισα και εγώ ότι έκανα κάτι λάθος. Το δοκίμασα όμως αμέσως μετά με κάρτα Wind, και δούλεψε κανονικά (χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο, πέρα από το να ενεργοποιήσω την συσκευή).
Με την κάρτα Cosmote, όταν το ενεργοποιώ, ξεκινάνε όλα εκτός από το τηλέφωνο. Το ακριβές μήνυμα που βγάζει δεν το θυμάμαι.
γραψε μια ακριβως το μηνυμα που σου βγαζει :)
μηπως ανοιγει το τηλ σε flight mode? δοκιμασε να ενεργοποιησεις το τηλ και μολις βρει σημα θα εγκαταστσησει αυτοματα και τις ρυθμισεις για τον παροχο της καρτας που βαζεις.
Kαι οι δύο κάρτες, είναι αυτές που χρησιμοποιώ καθημερινά (σε Nokia 6300 η Wind και σε Nokia 6021 η Cosmote), οπότε υποθέτω ότι το πρόβλημα δεν είναι στις κάρτες. Οταν πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και με κάτι αχρησιμοποίητες κάρτες (από WhatsUp που μοιράζανε), για να αποκλείσω εντελώς την πιθανότητα να φταίει η κάρτα.
δεν φταιει η καρτα κατα 99%
Η συσκευή είναι καινούρια, έχει στην συσκευασία το αυτοκόλλητο της ACE και ελληνικό βιβλιαράκι ελληνικών, καρτούλα με Igo κλπ.. Μονάχα που δεν την πήρα κατευθείαν από την AceHellas, αλλά μέσω Wind λόγω επιδότησης. :confused::what:
κανενα προβλημα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα :)
ΥΓ: Με την ευκαιρία, στην συσκευασία υπήρχε ένα cd με utilities (SpriteBackup klp.) και ένα που δεν έλεγε μπροστά τί προγράμματα είχε. Από πίσω όμως είχε ένα αυτοκόλλητο που έλεγε για Outlook Trial Version. Είχε μεν τον κωδικό, αλλά με παραξένεψε το trial?????
ειναι ακριβως αυτο που λεει!
trial :!:
MyronG
18 Μάι. 2008, 15:24
γραψε μια ακριβως το μηνυμα που σου βγαζει :)
Το κινητό είναι στο σπίτι και τώρα είμαι στην δουλειά, και δε θυμάμαι το μήνυμα απ' έξω. Την επόμενη φορά όμως, θα το έχω μαζί μου και θα το αντιγράψω εδώ (μαζί με τις πληροφορίες για rom, radio κλπ)
μηπως ανοιγει το τηλ σε flight mode? δοκιμασε να ενεργοποιησεις το τηλ και μολις βρει σημα θα εγκαταστσησει αυτοματα και τις ρυθμισεις για τον παροχο της καρτας που βαζεις.
Δεν νομίζω, επειδή χωρίς να κάνω καμία αλλαγή (εκτός από το να το κλείσω και να το ξανανοίξω, δούλεψε με την κάρτα της Wind χωρίς πρόβλημα. Αν ήταν ενεργοποιημένο το flight mode, δεν θα δούλευε ούτε με την Wind
δεν φταιει η καρτα κατα 99%
Αυτό νομίζω και εγώ, αλλά καλού-κακού θα ξανακάνω τις σχετικές δοκιμές και θα επανέλθω
κανενα προβλημα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα :)
Άρα, εφόσον πρόκειται για την ίδια συσκευή, είτε κάνω κάτι λάθος, είτε είναι κλείδωμένη. Αφού επιβεβαιώσω ότι δεν είναι το α), θα κοιτάξουμε για ξεκλειδώματα :cool:
ειναι ακριβως αυτο που λεει!
trial :!:
και
μην σε παραξενευει καθόλου. είναι trial με διάρκεια ( τουλάχιστον σε εμένα ) 3 μήνες.
και καλά γλυκαίνεσαι και πάς μετα και αγοράζεις το outlook.....!
Χμμμ. Άρα θα πρέπει να κοιτάξουμε για outlook μετά από ένα τρίμηνο :ninja::X:ninja: ή για άλλο πρόγραμμα (π.χ. κάτι σαν το thunderbird) ;)
ευχαριστώ και τους δυο σας για την πληροφορία σχετικά με το outlook
TOMCAT25
18 Μάι. 2008, 15:45
Φίλε μου δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητο register της συσκευής σου στο δίκτυο της COSMOTE το πιο πιθανό είναι να δουλέψει.
Έναρξη ---> Ρυθμίσεις ---> Τηλέφωνο ---> Δίκτυο
Επιλογή Δικτύου: Manual --> FIND NETWORK: COSMOTE
Band--> Tύπος Δικτύου= GSM
Eπιλογή GSM/UMTS μπάντας: GSM (900 + 1800)...
*Τα παραπάνω μπορεί να διαφέρουν στις μεταφράσεις γιατί το μενού μου είναι EN
MyronG
18 Μάι. 2008, 15:57
Φίλε μου δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητο register της συσκευής σου στο δίκτυο της COSMOTE το πιο πιθανό είναι να δουλέψει.
Έναρξη ---> Ρυθμίσεις ---> Τηλέφωνο ---> Δίκτυο
Επιλογή Δικτύου: Manual --> FIND NETWORK: COSMOTE
Band--> Tύπος Δικτύου= GSM
Eπιλογή GSM/UMTS μπάντας: GSM (900 + 1800)...
*Τα παραπάνω μπορεί να διαφέρουν στις μεταφράσεις γιατί το μενού μου είναι EN
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Την τύπωσα και θα την δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Αν δεν δουλέψει, μάλλον θα είναι κλειδωμένο και θα χρειαστούμε ... κλειδαρά:ninja:
zaharakis
18 Μάι. 2008, 16:01
Δεν νομίζω, επειδή χωρίς να κάνω καμία αλλαγή (εκτός από το να το κλείσω και να το ξανανοίξω, δούλεψε με την κάρτα της Wind χωρίς πρόβλημα. Αν ήταν ενεργοποιημένο το flight mode, δεν θα δούλευε ούτε με την Wind
Άρα, εφόσον πρόκειται για την ίδια συσκευή, είτε κάνω κάτι λάθος, είτε είναι κλείδωμένη. Αφού επιβεβαιώσω ότι δεν είναι το α), θα κοιτάξουμε για ξεκλειδώματα :cool:
δεν δοκιμασες καν δλδ να κοιταξεις αν ειναι η οχι σε λειτουργια πτησης??????????:blink:
δεν χρειαζεται κανενα ξεκλειδωμα :lol: μην ανυσηχεις :)
TOMCAT25
18 Μάι. 2008, 16:04
Απλό: Φίλε μου...οταν βάζεις την κάρτα της COSMOTE...σου ζητάει PIN?
Αν ΝΑΙ ..δεν είσαι σε Flight mode και υπάρχει θέμα με το register στο δίκτυο.
Αν ΟΧΙ ..είσαι σε Flight mode και ο Τιτάνας λειτουργεί μόνο σαν PDA.
TOMCAT25
18 Μάι. 2008, 16:07
Τώρα που το θυμήθηκα....ερώτηση:
Όταν αλλάζω κάρτα SIM και το τηλέφωνο είναι ενεργό όταν βγάζω την κάρτα για να την αλλάξω, η συσκευή κάνει reset..είναι φυσιολογικό????
Υπάρχει τρόπος να αλλάζω SIM Cards Χωρίς να χρειάζεται restart η συσκευή?
zaharakis
18 Μάι. 2008, 16:17
Τώρα που το θυμήθηκα....ερώτηση:
Όταν αλλάζω κάρτα SIM και το τηλέφωνο είναι ενεργό όταν βγάζω την κάρτα για να την αλλάξω, η συσκευή κάνει reset..είναι φυσιολογικό????
απολυτως φυσιολογικο :)
Υπάρχει τρόπος να αλλάζω SIM Cards Χωρίς να χρειάζεται restart η συσκευή?
οχι :!:
TOMCAT25
18 Μάι. 2008, 16:18
απολυτως φυσιολογικο :)
οχι :!:
SHIT:X
thanx
MyronG
18 Μάι. 2008, 16:54
δεν δοκιμασες καν δλδ να κοιταξεις αν ειναι η οχι σε λειτουργια πτησης??????????:blink:
Το κοίταξα (στο CommManager (έτσι δεν το λένε) και εκεί στο εικονίδιο με το αεροπλανάκι, αλλά ήταν απενεργοποιημένο).
Κρατάω μία μικρή επιφύλαξη (μνήμη είναι αυτή, και εμείς γερνάμε :D ), αλλά η λειτουργία πτήσης δεν ήταν ενεργοποιημένη.
Πάντως, γεγονός είναι ότι αλλάζοντας τις κάρτες (Cosmote και Wind), δεν πείραξα καμία άλλη ρύθμιση.
Για την ακρίβεια, η αλλαγή καρτών έγινε ως εξής: απενεργοποίηση συσκευής (έπαιζα χωρίς την κάρτα, αλλά την έκλεισα για να την τοποθετήσω), τοποθέτηση κάρτας Cosmote, ενεργοποίηση συσκευής, διαπίστωση ότι δεν λειτουργεί η κάρτα, απενεργοποίηση συσκευής, αντικατάσταση κάρτας Cosmote με κάρτα Wind, ενεργοποίηση συσκευής, διαπίστωση ότι λειτουργεί η κάρτα, απενεργοποίηση συσκευής.
Ακόμη και αν θεωρησουμε ότι παίζοντας με την συσκευή (χωρίς κάρτα) είχα ενεργοποιήσει την λειτουργία πτήσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό επηρέασε μόνο την κάρτα της Comsote και όχι αυτήν της Wind, μια και πριν από κάθε αλλαγή κάρτας απενεργοποιούσα την συσκευή ??? :confused:
@ TOMCAT25
Όταν έβαλα την Cosmote, δεν μου ζήτηση PIN, αλλά έβγαλε ένα μήνυμα (που δεν θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε). Στην Wind ζήτησε ΡΙΝ, στο ίδιο σημείο που έβγαλε το μήνυμα.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς στην Cosmote ενεργοποιήθηκε η λειτουργια πτήσης και στην Wind όχι, παρά το ότι και τις δύο φορές ξεκίνησα με (πλήρως) απενεργοποιημένη συσκευή (όχι μόνο σαν τηλέφωνο, αλλά και σαν pda).
hlekat
19 Μάι. 2008, 02:43
Κάνω rip ένα video bitare 1050kbps . 850video 192audio.
Πέρα από να ρίξω την ανάλυση σε mobile πόσο θα μπορούσα να ρίξω το bitrate έτσι ώστε να μην είναι αντιληπτό από το kaiser.
Τα mp3 παράδειγμα είτε ειναι 192kbps είτε 128kbps δε νομίζω ότι είναι αντιληπτή η διαφορά όταν το παίζεις πάντα από το kaiser.
Παρόλα αυτά επειδή δεν έχω πολλά mp3 - video στο kaiser δεν ξέρω αν η παραπάνω εκτίμηση μου αληθεύει.
athanaso77
19 Μάι. 2008, 09:01
Afta ta themata einai ligo sxetika... Kane tis dokimes sou kai kratise afta pou tairiazoun kalytera stis dikes sou apaitiseis se syndyasmo me tis apaitiseis tis syskevis.
tranaee
19 Μάι. 2008, 09:09
Κάνω rip ένα video bitare 1050kbps . 850video 192audio.
Πέρα από να ρίξω την ανάλυση σε mobile πόσο θα μπορούσα να ρίξω το bitrate έτσι ώστε να μην είναι αντιληπτό από το kaiser.
Τα mp3 παράδειγμα είτε ειναι 192kbps είτε 128kbps δε νομίζω ότι είναι αντιληπτή η διαφορά όταν το παίζεις πάντα από το kaiser.
Παρόλα αυτά επειδή δεν έχω πολλά mp3 - video στο kaiser δεν ξέρω αν η παραπάνω εκτίμηση μου αληθεύει.
Μέχρι 512 kbps είσαι μια χαρά φίλε.. με ήχο όχι πάνω από 64 mono δεν χρειάζεται παραπάνω για το ηχειάκι του κάιζερ..
l3ft3r1s
20 Μάι. 2008, 03:49
παιδιά υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από το default calendar? όχι για τα γενέθλια, για τις συναντήσεις κτλ...
Πως ορίζεις το "αξιόπιστο" ? το default calendar είναι αρκετά αξιόπιστο για να σε ενημερώσει για τις συναντήσεις.
axcostacosta
20 Μάι. 2008, 16:27
Ας κάνω μερικές ερωτήσεις σαν άσχετος.
Περιμένω ένα htc tilt της AT&T από US , το οποίο λέει ότι το gps του είναι built in για χρήση με το Telnav gps Navigator
(λέει συγκεκριμένα: Built-in GPS for use with Telenav GPS Navigator(TM)
(το οποιο ειναι προγραμμα) και ερωτώ :
1. Μπορώ να κάνω χρήση του gps στην Ελλάδα; Θα δουλεύει;
2. Υπάρχουν περιορισμοί επειδή το συγκεκριμένο τηλέφωνο ειναι της ΑΤ&Τ (ξεκλείδωτο όμως) και προτείνουν το Telnav , να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα που κανει για την Ελλάδα;
3. Τι προγραμμα χρησιμοποιείτε εσείς συνήθως;
4. Ειναι δύσκολη η εγκατάστασή του;
5. Είναι ίδιο τηλέφωνο το keiser , το Tytn II και το Tilt της ΑΤ&Τ?
Αυτά τα ολίγα , μάλλον αρκετά από μένα, \περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.
προκαταβολικά ευχαριστώ.
Αχ-c-c
ps . ελπίζω να διαβάζονται όσα γράφω , μιας και τα στέλνω από mac
DrMobile
20 Μάι. 2008, 17:23
Ας κάνω μερικές ερωτήσεις σαν άσχετος.
Περιμένω ένα htc tilt της AT&T από US , το οποίο λέει ότι το gps του είναι built in για χρήση με το Telnav gps Navigator
(λέει συγκεκριμένα: Built-in GPS for use with Telenav GPS Navigator(TM)
(το οποιο ειναι προγραμμα) και ερωτώ :
1. Μπορώ να κάνω χρήση του gps στην Ελλάδα; Θα δουλεύει;
2. Υπάρχουν περιορισμοί επειδή το συγκεκριμένο τηλέφωνο ειναι της ΑΤ&Τ (ξεκλείδωτο όμως) και προτείνουν το Telnav , να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα που κανει για την Ελλάδα;
3. Τι προγραμμα χρησιμοποιείτε εσείς συνήθως;
4. Ειναι δύσκολη η εγκατάστασή του;
5. Είναι ίδιο τηλέφωνο το keiser , το Tytn II και το Tilt της ΑΤ&Τ?
Αυτά τα ολίγα , μάλλον αρκετά από μένα, \περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.
προκαταβολικά ευχαριστώ.
Αχ-c-c
ps . ελπίζω να διαβάζονται όσα γράφω , μιας και τα στέλνω από mac
1. Ναί, κανονικότατα!
2. Ως προς το GPS όχι, κανένας περιορισμός.
3. Για Ελλάδα το καλύτερο θεωρείται το Destinator 6 ή 7.
4. Καθόλου δύσκολή!
5. Kaiser = TyTN II ~ AT&T Tilt.
Aπ' ό,τι ξέρω η βασική διαφορά μεταξύ Kaiser και Tilt είναι η έλλειψη δεύτερης κάμερας (για 3G video calls) από το Tilt. Και φυσικά οι ROMs που φοράνε είναι διαφορετικές (μαμά HTC vs. AT&T custom ROM). Αλλά σαν h/w, εκτός από τη δεύτερη κάμερα νομίζω είναι ίδια.
Καλωσήρθες στην παρέα και ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε. :)
v@gelis
20 Μάι. 2008, 17:24
Καλησπέρα.
Αφού ευχαριστήσω τα παιδιά, που μπήκαν στον κόπο κι αφιέρωσαν χρόνο για να συμπληρώσουν και να μου αποστείλουν συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο, στα πλαίσια μιας εργασίας, θα ήθελα να ζητήσω κάτι ακόμα πιο σημαντικό, αλλά και... χρονοβόρο.
Χρειάζομαι κάποια άτομα, με εμπειρία στη χρήση των WM6, για να εκτελέσουν κάποια σενάρια χρήσης, που έχω φτιάξει, ώστε να εντοπίσω κάποια προβλήματα ευχρηστίας. Δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις (δημιουργία μιας συνάντησης στο ημερολόγιο, χρήση του internet explorer κ.λπ.), αλλά θα χρειαστεί να αφιερώσουν περίπου μία ώρα για να τα ολοκληρώσουμε.
Αν κάποιος, λοιπόν, νομίζει πως έχει το χρόνο και τη διάθεση να τον κεράσω ένα καφέ (σε κάποιο Starbucks κατά προτίμηση -απαιτείται και πρόσβαση στο διαδίκτυο), κάποια στιγμή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ας με ειδοποιήσει (περιοχή Αθήνα).
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
(Υ.Γ Ζητώ συγνώμη για το "εκτός θέματος" και πάλι, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εργασία).
l3ft3r1s
20 Μάι. 2008, 17:28
Πως ορίζεις το "αξιόπιστο" ? το default calendar είναι αρκετά αξιόπιστο για να σε ενημερώσει για τις συναντήσεις.
2 φορές μου έκανε reschedule από μόνο του, την πρώτη φορά μια ώρα πρν, την δεύτερη μια μέρα μετά. επιπλέον, μετά από συγχρονισμό του outlook, οι μισοί ελληνικοί χαρακτήρες που είχα στις "σημειώσεις" μιας συνάντησης δεν εμφανίζονταν σωστά, ενώ στο outlook σχεδόν όλοι δεν εμφανίζονται σωστά.
δεν ξέρω, ίσως να ναι πρόβλημα του outlook...
axcostacosta
20 Μάι. 2008, 17:48
1. Ναί, κανονικότατα!
2. Ως προς το GPS όχι, κανένας περιορισμός.
3. Για Ελλάδα το καλύτερο θεωρείται το Destinator 6 ή 7.
4. Καθόλου δύσκολή!
5. Kaiser = TyTN II ~ AT&T Tilt.
Aπ' ό,τι ξέρω η βασική διαφορά μεταξύ Kaiser και Tilt είναι η έλλειψη δεύτερης κάμερας (για 3G video calls) από το Tilt. Και φυσικά οι ROMs που φοράνε είναι διαφορετικές (μαμά HTC vs. AT&T custom ROM). Αλλά σαν h/w, εκτός από τη δεύτερη κάμερα νομίζω είναι ίδια.
Καλωσήρθες στην παρέα και ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε. :)
Ευχαριστώ πολύ Δόκτωρ.
Μείον μία κάμερα λοιπόν η σύγκριση.
Με δέχονται άραγε για σέρβις στην Htc Ελλάδας, (σε περίπτωση βλάβης) ή θα πρέπει να το στείλω πίσω;
Συνεχίζω να διαβάζω το thread . Καλώς σας βρήκα. :cool:
δεν δέχονται για service το TILT
Pavlos3
21 Μάι. 2008, 10:43
παιδια υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο μπορώ να δώ ποιές είναι οι επίσημες rom Και radio gia to kaiser.
επίσης ψάχνω όμορφο πρόγραμμα για κλείδωμα οθόνης με κανένα ςραίο wallpaper . καποιο launcher που βρήκα δεν μου γέμισε το μάτι....!
υπάρχει κανένα άλλο.....?
στο xda-developers υπάρχουν όλες οι επίσημες
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Kaiser_ROMs
cretan
21 Μάι. 2008, 11:20
Μετά απο μια αποτυχημένη προσπάθεια αναβάθμισης (λόγω ace hellas), έμεινα με ελληνικό μενού μέν, χωρίς ελληνικά στο πληκτρολόγιο δε. Για το touch βρήκα το resco keyboard αλλα με το hard keyboard τι γίνεται; Υπάρχει τρόπος να γράψω ελληνικά;
athanaso77
21 Μάι. 2008, 11:27
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=4675
cretan
21 Μάι. 2008, 12:17
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα σου πώ!
sokpap71
21 Μάι. 2008, 13:11
Καλημέρα σε όλους. Παρακαλώ εαν κάποιος θυμάται, που υπάρχει το αρχείο που δίνει ελληνικά στο index των επαφών του τηλεφώνου. Μιλάω για το default contacts του τηλεφώνου, γιατί το τλφ μου είναι αγγλικό και οι επαφές μου ελληνικές. Δεν θέλω, προς το παρόν, να καταφύγω σε λύσεις pocket cm ή κάτι άλλο σχετικό. Νομίζω ότι κάποτε είχα εντοπίσει το σχετικό αρχείο (.ini ??) αλλά δεν θυμάμαι που :wacko:
zaharakis
21 Μάι. 2008, 13:37
Καλημέρα σε όλους. Παρακαλώ εαν κάποιος θυμάται, που υπάρχει το αρχείο που δίνει ελληνικά στο index των επαφών του τηλεφώνου. Μιλάω για το default contacts του τηλεφώνου, γιατί το τλφ μου είναι αγγλικό και οι επαφές μου ελληνικές. Δεν θέλω, προς το παρόν, να καταφύγω σε λύσεις pocket cm ή κάτι άλλο σχετικό. Νομίζω ότι κάποτε είχα εντοπίσει το σχετικό αρχείο (.ini ??) αλλά δεν θυμάμαι που :wacko:
για ποιο λογο να καταφυγεις σε ""λυσεις pocket cm κλπ"" ?:blink:
η αναζητηση των επαφων γινεται ακομη και με φουλ αγγλικο(δλδ χωρις να εχεις καποιον εξελληνισμο του πληκτρολογιου κλπ) τηλ ΚΑΙ αναμεσα σε ελληνικες επαφες :!:
απλα στις ρυθμισεις πρεπει να εχεις regional settings greece ;)
zaharakis
21 Μάι. 2008, 13:39
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα σου πώ!
κανε την δουλεια σου εσυ ;)
και δεν ειναι αναγκη να μας πεις :D
αυτο δουλευουμε ολοι μας :lol::p
sokpap71
21 Μάι. 2008, 14:38
@ zaharakis,
Όλα αυτά που αναφέρεις, τα γνωρίζω και τα δουλεύω. Αυτό που θέλω είναι το αρχείο που κάνει τα εξής :
α. προσθέτει πάνω από τα contacts τη σειρά "αβγ, δεζ, κ.ο.κ." αντί του "#ab, cde κ.ο.κ" και
β. κρατώντας πατημένο το κάτω πλήκτρο navigation, "σκρολλάρει" τα γράμματα ΑΒΓΔΕ κ.ο.κ. στα ελληνικά.
Το αρχείο αυτό, βρίσκεται και στην εξελληνισμένη rom του Meschle για το artemis, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του :worry:
MyronG
21 Μάι. 2008, 15:02
και
Απλό: Φίλε μου...οταν βάζεις την κάρτα της COSMOTE...σου ζητάει PIN?
Αν ΝΑΙ ..δεν είσαι σε Flight mode και υπάρχει θέμα με το register στο δίκτυο.
Αν ΟΧΙ ..είσαι σε Flight mode και ο Τιτάνας λειτουργεί μόνο σαν PDA.
:cry::ninja: [βγάζοντας την χαρτοσακούλα]
Τελικά, στις επόμενες προσπάθειες η κάρτα Cosmote δούλεψε.
Όσο και να είμαι σίγουρος ότι δεν είχα ενεργοποιημένο το flight mode την πρώτη φορά που την δοκίμασα, λόγω της απειρίας μου δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε υπάρχει κάποια άλλη πιθανή εξήγηση :O
Ευχαριστώ τους zaharakis kai Tomcat για τις απαντήσεις, και συγγνώμη που σας κούρασα άδικα.
[ξαναβάζοντας την χαρτοσακούλα]:ninja:
:O:O
MyronG
21 Μάι. 2008, 16:04
Συνεχιζοντας τους πειραματισμούς μου με το Kaiser, έχω τις εξής απορίες:
α) όταν ξεκινάει, βγάζει τους εξής κωδικούς
R 1.27.12.32
G 22.45.88.07H
D 1.56.00.00
Υποθέτω ότι είναι οι εκδόσεις radio και Rom(το τρίτο δεν το ξέρω), αλλά: ποιο είναι τί;
είναι οι τελευταίες (ή σχεδόν τελευταίες) εκδόσεις, ή πρέπει να πάω για αναβαθμίσεις;
Σε περίπτωση που αναβάθμιση είναι αναγκαία, είναι καλύτερα να πάω στην ACE να μου την κάνουν (μια και το τηλέφωνο είναι ολοκαίνουριο) ή μπορώ να την κάνω μόνος μου;
β) Εγκατ'εστησα το ActivSync (δεν πειραματίστηκα ακόμη με άλλα προγράμματα) και προσπάθησα να κάνω συγχρονισμό με το Outlook και να βάλω στο Kaiser επαφές και γεγονότα ημερολογίου (τα οποία τα είχα πάρει από το παλιό μου τηλέφωνο, πάλι μέσω συγχρονισμού με το Outlook).
Το αποτέλεσμα ήταν μία πλήρης αποτυχία, παρότι το ActiveSync έβγαλε μήνυμα επιτυχούς συγχρονισμού.
Η ερώτηση είναι η κλασσική: τί έκανα λάθος; :X
Να επισημάνω, ότι τόσο οι επαφές, όσο και το ημερολόγιο εμφανίζονται κανονικά στον υπολογιστή, αλλά δεν πέρασαν στο Kaiser (πιθανώς το πρόβλημα να μην είναι στο Kaiser, αλλά στο Outlook, γιατί οι επαφές δεν είναι στον κανονικό φάκελο του Outlook, αλλά σε έναν υποφάκελο ονόματι Personal folder (και υποφακέλους μετά για επαφές, ημερολόγιο κλπ.)
Έψαξα αλλά δεν βρήκα επιλογή για να του δηλώσω να συγχρονίσει τον συγκεκριμενο υποφάκελο του Outlook και όχι τον στάνταρ, αλλά μετά το κάζο που έπαθα με τις κάρτες Sim (βλ. πιο πάνω) οι πιθανότητες είναι εις βάρος μου
γ) (είμαι καινούριος σε WinMobile, οπότε ζητώ κατανόηση σχετικά με τις επόμενες ερωτήσεις)
Παρατήρησα ότι, αν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα και μετά το κλείσω με το Χ, αυτό δεν πρέπει να κλείνει εντελώς, γιατί πατώντας μετά στην κεντρική οθόνη στο εικονίδιο πάνω δεξιά (υποθέτω ότι είναι κάτι σαν TaskManager) μου εμφανίζει τα προγράμματα που είχα ανοίξει πριν (και νόμιζα ότι τα είχα κλείσει πατώντας το Χ) και μου δίνει την δυνατότητα να τα (ξανά ?) κλείσω, είτε μεμονωμένα, είτε όλα μαζί.
Κάνω εγώ κάτι λάθος, ή είναι χαρακτηριστικό το να πρέπει να κλείσεις τα προγράμματα 2 φορές, για να κλείσουν εντελώς; (μία με το Χ και μία μετά μέσω του "ΤaskManager" που ανέφερα πιο πάνω;
Υπάρχει δυνατότητα (ή ρύθμιση) να κλείνουν εντελώς με την μία, και πώς γίνεται αυτό;
δ) από το συνοδευτικό cd, εγκατέστησα το SpriteBackup (ή κάπώς έτσι) και το GPRSMonitor. Καλά έκανα ή να τα βγάλω;
ε) Το GPRSMonitor έβγαλε ένα εικονίδιο, το οποίο μπήκε στην πάνω σειρά (εκεί που είναι η μπαταρία, το μεγαφωνάκι για τις ρυθμίσεις ήχου κλπ.) και το οποιο καλύπτει το εικονίδιο για το Wifi.
Δοκίμασα να μετακινήσω το εικονίδιο του GPRSMonitor λίγο πιο αριστερά (που υπάρχει χώρος), αλλά αυτό δεν μετακινείται.
Πώς μπόρώ να το μετακινήσω;
στ) Όταν θέλω να κλείσω την συσκευή, βγάζει ένα μήνυμα που λέει "Η συσκευή θα σβήσει και μπορεί να χάσετε δεδομένα. Θέλετε να συνεχίσετε; Ναι - Όχι"
Ποια δεδομένα εννοεί, ότι μπορούν να χαθούν (να προσθέσω εδώ, ότι δεν έχω καμία εφαρμογή ανοιχτή).
Υποθέτω ότι η προειδοποίηση είναι γενική και αφορά μόνο τυχον περιπτώσεις που κλείνω την συσκευή και ε΄χω ξεχάσει κάποια εφαρμογή ανοιχτή, αλλά θα ήθελα να το σιγουρέψω
Ευχαριστώ (και συγγνώμη αν ρωτάω χαζά πράγματα)
Μύρων
zaharakis
21 Μάι. 2008, 16:22
Συνεχιζοντας τους πειραματισμούς μου με το Kaiser, έχω τις εξής απορίες:
α) όταν ξεκινάει, βγάζει τους εξής κωδικούς
Υποθέτω ότι είναι οι εκδόσεις radio και Rom(το τρίτο δεν το ξέρω), αλλά:
ποιο είναι τί;
είναι οι τελευταίες (ή σχεδόν τελευταίες) εκδόσεις, ή πρέπει να πάω για αναβαθμίσεις;
Σε περίπτωση που αναβάθμιση είναι αναγκαία, είναι καλύτερα να πάω στην ACE να μου την κάνουν (μια και το τηλέφωνο είναι ολοκαίνουριο) ή μπορώ να την κάνω μόνος μου;ειναι οι κωδικοι του ραδιο του os και του build της ρομ που εχει το τηλ.
οποιαδηποτε αναβαθμιση αυτην την στιγμη στο καιζερ σου αναιρει πληρως την εγγυηση(μεσω cooked rom) μιας και ακομη δεν εχει βγει καποιο επισημο update απο την htc για το καιζερ ακομη..
β) Εγκατ'εστησα το ActivSync (δεν πειραματίστηκα ακόμη με άλλα προγράμματα) και προσπάθησα να κάνω συγχρονισμό με το Outlook και να βάλω στο Kaiser επαφές και γεγονότα ημερολογίου (τα οποία τα είχα πάρει από το παλιό μου τηλέφωνο, πάλι μέσω συγχρονισμού με το Outlook).
Το αποτέλεσμα ήταν μία πλήρης αποτυχία, παρότι το ActiveSync έβγαλε μήνυμα επιτυχούς συγχρονισμού.
Η ερώτηση είναι η κλασσική: τί έκανα λάθος; :X
Να επισημάνω, ότι τόσο οι επαφές, όσο και το ημερολόγιο εμφανίζονται κανονικά στον υπολογιστή, αλλά δεν πέρασαν στο Kaiser (πιθανώς το πρόβλημα να μην είναι στο Kaiser, αλλά στο Outlook, γιατί οι επαφές δεν είναι στον κανονικό φάκελο του Outlook, αλλά σε έναν υποφάκελο ονόματι Personal folder (και υποφακέλους μετά για επαφές, ημερολόγιο κλπ.)
Έψαξα αλλά δεν βρήκα επιλογή για να του δηλώσω να συγχρονίσει τον συγκεκριμενο υποφάκελο του Outlook και όχι τον στάνταρ, αλλά μετά το κάζο που έπαθα με τις κάρτες Sim (βλ. πιο πάνω) οι πιθανότητες είναι εις βάρος μου
κατα την 1η φορα που συνδεεις μια νεα συσκευη wm μεσω active synch πρεπει να επιλεξεις τι θελεις εσυ να συγχρονιζει το τηλ με το outlook καθε φορα που συνδεεις το τηλ στον υπολογιστη μεσω καλωδιου.
δλδ τσεκαρεις αυτο που θελεις να συγχρονιστει και αφηνεις ατσεκαριστο οτι δεν θελεις να κανει συγχρονισμο.
κατι που εγω εχω καταργησει εδω και χρονια μιας και ειναι μια λειτουργια με πολλα προβληματα αν αλλαζεις συχνα ρομς η κανεις επαναφορα καποιου backup στο τηλ σου μετα apo hard reset...
γ) (είμαι καινούριος σε WinMobile, οπότε ζητώ κατανόηση σχετικά με τις επόμενες ερωτήσεις)
Παρατήρησα ότι, αν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα και μετά το κλείσω με το Χ, αυτό δεν πρέπει να κλείνει εντελώς, γιατί πατώντας μετά στην κεντρική οθόνη στο εικονίδιο πάνω δεξιά (υποθέτω ότι είναι κάτι σαν TaskManager) μου εμφανίζει τα προγράμματα που είχα ανοίξει πριν (και νόμιζα ότι τα είχα κλείσει πατώντας το Χ) και μου δίνει την δυνατότητα να τα (ξανά ?) κλείσω, είτε μεμονωμένα, είτε όλα μαζί.
Κάνω εγώ κάτι λάθος, ή είναι χαρακτηριστικό το να πρέπει να κλείσεις τα προγράμματα 2 φορές, για να κλείσουν εντελώς; (μία με το Χ και μία μετά μέσω του "ΤaskManager" που ανέφερα πιο πάνω;
Υπάρχει δυνατότητα (ή ρύθμιση) να κλείνουν εντελώς με την μία, και πώς γίνεται αυτό;
πηγαινε εναρξη/ρυθμισεις /συστημα task manager και στο υπομενου tab(η καπως ετσι δεν εχω ελληνικα στο δικο μου) ενεργοποιησε να κλεινει το πληκτρο ""οκ"" και οχι να κανει ελαχιστοποιηση οπως ειναι by default
δ) από το συνοδευτικό cd, εγκατέστησα το SpriteBackup (ή κάπώς έτσι) και το GPRSMonitor. Καλά έκανα ή να τα βγάλω;
ε) Το GPRSMonitor έβγαλε ένα εικονίδιο, το οποίο μπήκε στην πάνω σειρά (εκεί που είναι η μπαταρία, το μεγαφωνάκι για τις ρυθμίσεις ήχου κλπ.) και το οποιο καλύπτει το εικονίδιο για το Wifi.
Δοκίμασα να μετακινήσω το εικονίδιο του GPRSMonitor λίγο πιο αριστερά (που υπάρχει χώρος), αλλά αυτό δεν μετακινείται.
Πώς μπόρώ να το μετακινήσω;
και καλα εκανες μιας και ειναι καλες εφαρμογες αλλα και παραλληλα δεν ειναι και οτι ποιο σωστο μιας και (διορθωστε με αν κανω λαθος) δεν ειναι φουλ εφαρμογες....
στ) Όταν θέλω να κλείσω την συσκευή, βγάζει ένα μήνυμα που λέει "Η συσκευή θα σβήσει και μπορεί να χάσετε δεδομένα. Θέλετε να συνεχίσετε; Ναι - Όχι"
Ποια δεδομένα εννοεί, ότι μπορούν να χαθούν (να προσθέσω εδώ, ότι δεν έχω καμία εφαρμογή ανοιχτή).
Υποθέτω ότι η προειδοποίηση είναι γενική και αφορά μόνο τυχον περιπτώσεις που κλείνω την συσκευή και ε΄χω ξεχάσει κάποια εφαρμογή ανοιχτή, αλλά θα ήθελα να το σιγουρέψω
Μύρων
δεν χανεις τπτ αρκει μην εχεις αφησει καποιο word-excell αρχειο ανοιχτο,γιατι κλεινοντας το τηλ ετσι δεν θα αποθηκευτουν οποιες τυχον αλλαγες εχεις κανει σε τετοιου ειδους αρχεια.
andros21
21 Μάι. 2008, 16:23
παιδια καλησπερα, μια απορια, πως θα σωσω τις επαφες μου στον υπολογιστη η στη καρτα σδ??? θα το δωσω κ καπου πρεπει να τις αποθηκευσω
zaharakis
21 Μάι. 2008, 16:24
παιδια καλησπερα, μια απορια, πως θα σωσω τις επαφες μου στον υπολογιστη η στη καρτα σδ??? θα το δωσω κ καπου πρεπει να τις αποθηκευσω
πως τις περασες στο τηλ??:O
αν τις εχεις περασει χειροκινητα απλα διαβασε το μηνυμα μου αμεσως μετα το δικο σου ;)
η μαλλον αναμεσα στα δικα σου :rolleyes::D:lol:
MyronG
21 Μάι. 2008, 17:29
[/LIST]ειναι οι κωδικοι του ραδιο του os και του build της ρομ που εχει το τηλ.
οποιαδηποτε αναβαθμιση αυτην την στιγμη στο καιζερ σου αναιρει πληρως την εγγυηση(μεσω cooked rom) μιας και ακομη δεν εχει βγει καποιο επισημο update απο την htc για το καιζερ ακομη..
Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Άρα περιμένω την ACE να βγάλει update.
κατα την 1η φορα που συνδεεις μια νεα συσκευη wm μεσω active synch πρεπει να επιλεξεις τι θελεις εσυ να συγχρονιζει το τηλ με το outlook καθε φορα που συνδεεις το τηλ στον υπολογιστη μεσω καλωδιου.
δλδ τσεκαρεις αυτο που θελεις να συγχρονιστει και αφηνεις ατσεκαριστο οτι δεν θελεις να κανει συγχρονισμο.
Μου έβγαλε αυτή την επιλογή, και εγώ επέλεξα να συγχρονίσει calendar, tasks kai contacts (αφησα δηλαδή εκτός τα email).
Το πρόβλημα είναι ότι το Outlook στον υπολογιστή μου έχει (όπως ανακάλυψα μετά) διπλά ημερολόγια, επαφές και tasks, από ένα στο βασικό μενού/φάκελο (με υποφακέλους ημερολόγιο, επαφές κλπ, τα οποία είναι όλα κενά) του Outlook και ένα σε κάποιον υποφάκελο "personal folder" (πάλι με υποφακέλους ημερολόγιο, επαφές κλπ.), τα οποία είναι αυτά που θέλω να μεταφέρω στο Kaiser.
Το Kaiser δηλαδή (φαίνεται να) συγχρονίζει κανονικά με τα βασικά ημερολόγιο, επαφές κλπ. του Outlook (τα οποία όμως είναι κενά, για αυτό και δεν μεταφέρεται καμία πληροφορία), ενώ εγώ θέλω να συγχρονίσω με ημερολόγιο, επαφές κλπ. του υποφακέλου "personal folder" του Outlook
(για αυτό και έγραψα πριν, ότι ίσως είναι πρόβλημα του Outlook του υπολογιστή, και όχι του Kaiser)
κατι που εγω εχω καταργησει εδω και χρονια μιας και ειναι μια λειτουργια με πολλα προβληματα αν αλλαζεις συχνα ρομς η κανεις επαναφορα καποιου backup στο τηλ σου μετα apo hard reset...
Εννοείς ότι έχεις καταργήσει τον συγχρονισμό με Outlook εντελώς;
Χρησιμοποιείς κάποιο άλλο πρόγραμμα (αν ναι, ποιό) ή απλά δεν συγχρονίζεις πλέον καθόλου;
πηγαινε εναρξη/ρυθμισεις /συστημα task manager και στο υπομενου tab(η καπως ετσι δεν εχω ελληνικα στο δικο μου) ενεργοποιησε να κλεινει το πληκτρο ""οκ"" και οχι να κανει ελαχιστοποιηση οπως ειναι by default
Ευχαριστώ για την επισήμανση της επιλογής αυτής
και καλα εκανες μιας και ειναι καλες εφαρμογες αλλα και παραλληλα δεν ειναι και οτι ποιο σωστο μιας και (διορθωστε με αν κανω λαθος) δεν ειναι φουλ εφαρμογες....
Οκ, θα τις κρατήσω μέχρι να βρώ καλύτερες (και να είμαι σε θέση να τις χειριστώ) :)
Σχετικά με το θέμα του εικονιδίου που ρώτησα, υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί;
δεν χανεις τπτ αρκει μην εχεις αφησει καποιο word-excell αρχειο ανοιχτο,γιατι κλεινοντας το τηλ ετσι δεν θα αποθηκευτουν οποιες τυχον αλλαγες εχεις κανει σε τετοιου ειδους αρχεια.
Ευχαριστώ
:thanks::thanks:
DrMobile
21 Μάι. 2008, 17:39
Όταν θέλω να κλείσω την συσκευή, βγάζει ένα μήνυμα που λέει "Η συσκευή θα σβήσει και μπορεί να χάσετε δεδομένα. Θέλετε να συνεχίσετε; Ναι - Όχι"
Μύρων
Ό,τι σου είπε ο zaharakis, απλά να συμπληρώσω ότι γενικά στα Pocket PCs δεν συνηθίζεται να κλείνουμε τελείως τη συσκευή όπως στα συμβατικά κινητά. Αν θέλεις να κλείσεις τη συσκευή ώστε να μην δέχεσαι τηλεφωνήματα είναι καλύτερο να μην την κλείνεις τελείως αλλά να τη βάζεις σε "Flight Mode". Έτσι η συσκευή δεν καταναλώνει σχεδόν καθόλου μπαταρία και είναι πρακτικά κλειστή ως προς τη μονάδα κινητού/bluetooth/wi-fi κτλ. Επιπλέον έτσι έχεις το πλεονέκτημα ότι όλα τα alarms/reminders κτλ. είναι πάντα ενεργά και θα ειδοποιείσαι κανονικά όταν χρειάζεται.
Το να κλείνεις τελείως τη συσκευή κρατώντας πατημένο το Power είναι κάτι σαν να βγάζεις τη μπαταρία από ένα συμβατικό κινητό. Η συσκευή νεκρώνεται τελείως. Γιαυτό και σου βγάζει το μήνυμα ότι μπορεί να χάσεις δεδομένα. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται και ισοδυναμεί με soft reset. Το καλύτερο όπως είπα πιο πάνω είναι να το βάζεις σε "Flight Mode" και ένα κλικ στο Power ή άστο να πάει μόνο του σε standby.
zaharakis
21 Μάι. 2008, 17:53
Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Άρα περιμένω την ACE να βγάλει update.
Μου έβγαλε αυτή την επιλογή, και εγώ επέλεξα να συγχρονίσει calendar, tasks kai contacts (αφησα δηλαδή εκτός τα email).
Το πρόβλημα είναι ότι το Outlook στον υπολογιστή μου έχει (όπως ανακάλυψα μετά) διπλά ημερολόγια, επαφές και tasks, από ένα στο βασικό μενού/φάκελο (με υποφακέλους ημερολόγιο, επαφές κλπ, τα οποία είναι όλα κενά) του Outlook και ένα σε κάποιον υποφάκελο "personal folder" (πάλι με υποφακέλους ημερολόγιο, επαφές κλπ.), τα οποία είναι αυτά που θέλω να μεταφέρω στο Kaiser.
Το Kaiser δηλαδή (φαίνεται να) συγχρονίζει κανονικά με τα βασικά ημερολόγιο, επαφές κλπ. του Outlook (τα οποία όμως είναι κενά, για αυτό και δεν μεταφέρεται καμία πληροφορία), ενώ εγώ θέλω να συγχρονίσω με ημερολόγιο, επαφές κλπ. του υποφακέλου "personal folder" του Outlook
(για αυτό και έγραψα πριν, ότι ίσως είναι πρόβλημα του Outlook του υπολογιστή, και όχι του Kaiser)
Εννοείς ότι έχεις καταργήσει τον συγχρονισμό με Outlook εντελώς;
Χρησιμοποιείς κάποιο άλλο πρόγραμμα (αν ναι, ποιό) ή απλά δεν συγχρονίζεις πλέον καθόλου;
Ευχαριστώ για την επισήμανση της επιλογής αυτής
Οκ, θα τις κρατήσω μέχρι να βρώ καλύτερες (και να είμαι σε θέση να τις χειριστώ) :)
Σχετικά με το θέμα του εικονιδίου που ρώτησα, υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί;
Ευχαριστώ
:thanks::thanks:
για το εικονιδιο πηγαινει στις ρυθμισεις του gprs monitor και θα δεις οτι εχει επιλογη για μετακινηση σε αλλο σημειο πανω στην ιδια μπαρα, του εικονιδιου.
για τον συγχρονισμο δοκιμασε και σε αλλο pc
εγω κανω backup λογω 6.1 ρομς πλεον,μονο με sprite backupκαι pim μονο μεσω spb backup;)
απλα καθε φορα που θελω να περασω επαφες σε αλλη συσκευ(σε 2ες που χρησιμοποιω κατα καιρους) συγχρονιζω μια φορα το pda μου μεσω outllok και τελος.απλα μονο και μονο για να εχω ενημερωμενες τις επαφες μου και το ημερολογιο μου στο outllok για να μπορω να περναω τα στοιχεις σε αλλο κινητο και για κανενα αλλο λογο!!
ειναι σοβαρο μειονεκτημα το microsoft active synch με τον τροπο που δουλευει,κατι που σε πολλους χρηστες κατα καιρους εχει αποβει μοιραιο:mad:
εχουν χαθει τα παντα και απο τηλ αλλα και απο υπολογιστη αν δεν ξερεις τι να κανεις και ποτε να το κανεις :mad:
zaharakis
21 Μάι. 2008, 18:02
paw ekei alla den mou anoigei ekei pou grafei contacts. mesa sto exlpore den vriskw kati. kanonika eprepe na mou anoigei to prwto koutaki pou leei contacts. sosta??
[/list]
φιλε μου σου ειπα να διαβασεις το μηνυμα μου αλλα μαλλον δεν διαβαζεις:O
με τα πμς που μου στελνεις και αυτα που ζητας και με τον τροπο που μου τα εξηγεις δεν μπορω να καταλαβω τι μαγικο θελεις να κανεις :blink:
ελπιζω καποιος αλλος να εχει μεγαλυτερη φαντασια απο μενα και να σε βοηθησει :)
MyronG
21 Μάι. 2008, 18:47
@ DrMobile
ευχαριστω για τις πληροφορίες.
Συνηθισμένος από τα κανονικά κινητά (που τα κλεινω κάθε βράδυ, αλλα το ξυπνητήρι τους χτυπάει ακόμα και αν είναι κλειστά) και επειδή η χρήση του Kaiser είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο (δηλ. με πρόχειρη Sim, ακριβώς για να μην με ενοχλήσει αν κάνω κάτι λάθος), το κλείνω (για να μην χαλάσει ούτε το λίγο τις μπαταρίας σε λειτουργία πτήσης), γιατί συνήθως ασχολούμε μαζί του μία φορά την ημέρα, το βράδυ που γυρίζω σπίτι. :D
Μια και το ανέφερες όμως, έχω μία ερώτηση σχετικά με reminders και ξυπνητήρι:
Το reminder θέλει τη συσκευή ανοιχτή (τουλάχιστον σε flight mode) για να δουλέψει.
Ισχύει το ίδιο και για το ξυπνητήρι; Δηλαδή αν ρυθμίσω το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 7 το πρωί και κλείσω εντελώς την συσκευή (με το Power), θα χτυπήσει το ξυπνητήρι ή όχι;
(ρωτάω επειδή αναφέρθηκε το θέμα και επειδή δεν έχω δίπλα μου την συσκευή για να το δοκιμάσω τώρα. Αν δεν έχετε πρόχειρη την απάντηση, αφήστε το και θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι, για να μην σας κουράζω)
@ Zaharakis
Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις του GPRSmonitor, θα το εφαρμώσω το βράδυ που θα πάω σπίτι
Σχετικά με τον συγχρονισμό
απλα καθε φορα που θελω να περασω επαφες σε αλλη συσκευ(σε 2ες που χρησιμοποιω κατα καιρους) συγχρονιζω μια φορα το pda μου μεσω outllok και τελος.απλα μονο και μονο για να εχω ενημερωμενες τις επαφες μου και το ημερολογιο μου στο outllok για να μπορω να περναω τα στοιχεις σε αλλο κινητο και για κανενα αλλο λογο!!
Αυτό ήθελα να κάνω και εγώ, να χρησιμοποιήσω το Outlook ως ενδιάμεσο, για να συγχρονίσω (στην ουσία, για να μεταφέρω) τις επαφές και το ημερολόγιο από το παλιό κινητό στο Kaiser. Μονάχα που οι επαφές και το ημερολόγιο φαίνεται ότι πήγαν σε κάποιον υποφάκελο του Outlook (αφήνοντας κενό το αντίστοιχο ημερολόγιο και τις επαφές του κυρίως φακέλου του Outlook) και έχω το πρόβλημα που ανέφερα πιο πάνω :rolleyes:
zaharakis
21 Μάι. 2008, 19:03
Το reminder θέλει τη συσκευή ανοιχτή (τουλάχιστον σε flight mode) για να δουλέψει.
Ισχύει το ίδιο και για το ξυπνητήρι; Δηλαδή αν ρυθμίσω το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 7 το πρωί και κλείσω εντελώς την συσκευή (με το Power), θα χτυπήσει το ξυπνητήρι ή όχι;
(ρωτάω επειδή αναφέρθηκε το θέμα και επειδή δεν έχω δίπλα μου την συσκευή για να το δοκιμάσω τώρα. Αν δεν έχετε πρόχειρη την απάντηση, αφήστε το και θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι, για να μην σας κουράζω)
τα ξυπνητηρια των wm δεν φημιζονται για την σταθεροτητα αλλα και την αξιοπιστια τους ;)εγω ,οπως και παρα παρα πολλοι αλλοι χρηστες τετοιων συσκευων,δεν τα χρησιμοποιω ποτε :!:
χρησιμοποιησε μονο το ptravel alarm (ξερεις που θα το βρεις)
μιας και ειναι το μονο σταθεροτατο και αξιοπιστο προγραμμα για αυτη την δουλεια στα wm:)
MyronG
21 Μάι. 2008, 19:52
τα ξυπνητηρια των wm δεν φημιζονται για την σταθεροτητα αλλα και την αξιοπιστια τους ;)εγω ,οπως και παρα παρα πολλοι αλλοι χρηστες τετοιων συσκευων,δεν τα χρησιμοποιω ποτε :!:
χρησιμοποιησε μονο το ptravel alarm (ξερεις που θα το βρεις)
μιας και ειναι το μονο σταθεροτατο και αξιοπιστο προγραμμα για αυτη την δουλεια στα wm:)
Ευχαριστώ για την προειδοποίηση σχετικά με την αναξιοπιστία των ενσωματωμένων ξυπνητηριών στα wm.
Όσο για το ptravel alarm, θα εγκατασταθεί πρώτο-πρώτο
:thanks:
TOMCAT25
21 Μάι. 2008, 20:23
Αυτό ήθελα να κάνω και εγώ, να χρησιμοποιήσω το Outlook ως ενδιάμεσο, για να συγχρονίσω (στην ουσία, για να μεταφέρω) τις επαφές και το ημερολόγιο από το παλιό κινητό στο Kaiser. Μονάχα που οι επαφές και το ημερολόγιο φαίνεται ότι πήγαν σε κάποιον υποφάκελο του Outlook (αφήνοντας κενό το αντίστοιχο ημερολόγιο και τις επαφές του κυρίως φακέλου του Outlook) και έχω το πρόβλημα που ανέφερα πιο πάνω :rolleyes:
Φίλε μου δεν ξέρω αν τελικά τα κατάφερες, για αυτό θα σου αναφέρω μια λύση:
Αυτό το οποίο προσπαθείς να κάνεις είναι το αντίστροφο απ'ότι είναι by Default setarismeno να γίνεται. Εξηγώ: By default με το Sychronize ενημερώνονται οι επαφές στο Outlook του PC από το κινητό και γίνονται οι όποιες καινούργιες αλλαγές.
Αν θέλεις να περάσεις τις επαφές σου από το PC στο kaiser:
1) Σύνδεσε το Kaiser με το PC
2) Στο ActiveSync ---> Eργαλεία--> Επιλογές ....και άλλαξε την ρύθμιση που αναφέρεται στο τι ενημερώνει τι.
**Προαπαιτούμενο στην αρχική ρύθμιση της κινητής συσκευής να έχεις επιλέξει τα Contacts.****
MyronG
21 Μάι. 2008, 20:36
Φίλε μου δεν ξέρω αν τελικά τα κατάφερες, για αυτό θα σου αναφέρω μια λύση:
Αυτό το οποίο προσπαθείς να κάνεις είναι το αντίστροφο απ'ότι είναι by Default setarismeno να γίνεται. Εξηγώ: By default με το Sychronize ενημερώνονται οι επαφές στο Outlook του PC από το κινητό και γίνονται οι όποιες καινούργιες αλλαγές.
Αν θέλεις να περάσεις τις επαφές σου από το PC στο kaiser:
1) Σύνδεσε το Kaiser με το PC
2) Στο ActiveSync ---> Eργαλεία--> Επιλογές ....και άλλαξε την ρύθμιση που αναφέρεται στο τι ενημερώνει τι.
**Προαπαιτούμενο στην αρχική ρύθμιση της κινητής συσκευής να έχεις επιλέξει τα Contacts.****
Έχω την εντύπωση ότι είχα τσεκάρει την σχετική επιλογή (να ενημερώσει το pc το kaiser), αλλά μετά το κάζο που έπαθα με τις sim δεν λέω τίποτα :X μέχρι να το (ξανα) δοκιμάσω
:)
(αν και υποψιάζομαι, ότι το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω, αλλά :X:X )
Θα επανέλθω άυριο, μετά τις σχετικές δοκιμές
DrMobile
21 Μάι. 2008, 23:34
@ DrMobile
ευχαριστω για τις πληροφορίες.
Συνηθισμένος από τα κανονικά κινητά (που τα κλεινω κάθε βράδυ, αλλα το ξυπνητήρι τους χτυπάει ακόμα και αν είναι κλειστά) και επειδή η χρήση του Kaiser είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο (δηλ. με πρόχειρη Sim, ακριβώς για να μην με ενοχλήσει αν κάνω κάτι λάθος), το κλείνω (για να μην χαλάσει ούτε το λίγο τις μπαταρίας σε λειτουργία πτήσης), γιατί συνήθως ασχολούμε μαζί του μία φορά την ημέρα, το βράδυ που γυρίζω σπίτι. :D
Όχι, δυστυχώς δεν θα χτυπήσει τίποτα αν έχεις τη συσκευή τελείως κλειστή. Τίποτα απολύτως! Είναι σαν να έχεις βγάλει την μπαταρία. Μόνο το Power δουλεύει για να το ανοίξεις και το ρολόι του (όχι το ξυπνητήρι). Τίποτε άλλο.
Αν το έχεις σε Flight Mode η κατανάλωση είναι πρακτικά μηδενική (~1% ανά 24ωρο), οπότε δεν έχει κανένα νόημα να το κλείνεις τελείως. Έτσι γλυτώνεις και την αναμονή της εκκίνησης στην αρχή και το μηχάνημα είναι πάντα έτοιμο για χρήση.
the_Apostolos
22 Μάι. 2008, 09:07
Παιδιά ετοίμασα ένα μικρό tutorial για τις ρυθμίσεις του Wi-Fi για κρυπτογράφηση (encryption) και για να βλέπουμε απ' το Kaiser φακέλους/δίσκους του desktop PC. Κάποια βήματα σίγουρα τα ξέρετε και τα έχετε ήδη κάνει, αλλά τα αναφέρω για πληρότητα και για αυτούς που δεν έχουν καθόλου δουλέψει το Wi-Fi. Οι ρυθμίσεις είναι σε 3 φάσεις, στον router, στον desktop PC και στo Kaiser.
Ρυθμίσεις router:
Απ' τον desktop PC μπαίνουμε με κάποιον browser στις σελίδες ρυθμίσεων του router και επιλέγουμε τη σελίδα με τις ρυθμίσεις Wireless/Wi-Fi/WLAN. Εκεί κάνουμε τα παρακάτω:
1. Ενεργοποιούμε την ασύρματη μονάδα.
2. Δίνουμε κάποιο όνομα (SSID) στο Wi-Fi δίκτυο.
3. Στις επιλογές για WEP ή WPA encryption επιλέγουμε WPA.
4. Στις ρυθμίσεις WPA δίνουμε αυτά που φαίνονται στο screenshot.
Στο (4) εκτός από TKIP μπορεί να έχει και επιλογή για AES. Αν ναι, επιλέγουμε AES. Εμένα ο δικός μου router υποστηρίζει μόνο TKIP. Στο Authentication επιλέγουμε Pre-Shared Key (PSK). Αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξουμε εμείς τη φράση-κλειδί (passphrase) και θα τη δώσουμε χειροκίνητα στον router και στην κάθε συσκευή (π.χ. στο Kaiser) που θέλουμε να έχει πρόσβαση στο Wi-Fi δίκτυο. Αυτή είναι η ασφαλέστερη μέθοδος. Το screenshot που παραθέτω είναι από το SAGEM F@st 1500WG. Ανάλογα με τη μάρκα του router μπορεί να είναι λίγο διαφορετικές οι σελίδες και τα ονόματα των παραμέτρων, ψάξτε το λίγο στα μενού του δικού σας router και θα τα βρείτε. Αφού κάνουμε τα παραπάνω αποθηκεύουμε τις αλλαγές και κάνουμε reboot τον router.
Ρυθμίσεις desktop PC:
Έστω ότι θέλουμε να δώσουμε στο Kaiser πλήρη δικαιώματα (ανάγνωσης/εγγραφής κτλ.) του δίσκου C: του desktop PC. Από το PC ανοίγουμε το "My Computer", κάνουμε δεξί κλικ στο δίσκο C: και επιλέγουμε "Sharing and Security...". Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε το κουμπί "New Share" και στο νέο παράθυρο δίνουμε ένα όνομα, ας πούμε "Desktop_C" και πατάμε το κουμπί "Permissions". Στο επόμενο παράθυρο στη στήλη "Allow" τσεκάρουμε το κουτάκι "Full Control" και πατάμε OK σε όλα τα παράθυρα μέχρι να γυρίσουμε στο "My Computer". Αν όλα έχουν γίνει σωστά θα παρατηρήσουμε ένα "χεράκι" πάνω στο εικονίδιο του C: σαν να "σερβίρει" το δίσκο στον έξω κόσμο.
:!: Προσοχή! Μοιράζοντας όλο το δίσκο όπως περιγράφω παραπάνω μπορεί να είναι βολικό, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν ξέρετε τι κάνετε, με αποτέλεσμα να κάνετε άθελά σας διαθέσιμα όλα τα δεδομένα σας στο internet! Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο στο PC με όνομα ας πούμε "Shared Files" και να κάνετε sharing μόνο αυτόν και όχι όλο το δίσκο. Επίσης μπορείτε να ορίσετε μέσω των permissions ποιοι ακριβώς χρήστες θα έχουν πρόσβαση. Δηλαδή αντί για "Everyone" στα permissions μπορείτε να βάλετε συγκεκριμένο όνομα χρήστη οπότε μόνο αυτός θα έχει πρόσβαση. Σε κάθε περίπτωση βάλτε password στα accounts των XP (Control Panel --> User Accounts), μην τα αφήνετε απροστάτευτα. Δείτε αυτό το link (http://labmice.techtarget.com/articles/winxpsecuritychecklist.htm) για πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε καλύτερα το δίκτυό σας.
Επίσης να σημειώσω ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις προϋποθέτουν ότι στα Tools --> Folder Options --> View του Explorer στα XP είναι απενεργοποιημένη η επιλογή "Use simple file sharing (Recommended)". Αν δεν είναι, τότε ο τρόπος ρύθμισης του desktop PC είναι διαφορετικός και πιο απλός από αυτόν που περιγράφω παραπάνω.
Ρυθμίσεις Kaiser:
Αφού ενεργοποιήσουμε το WLAN από τον Comm Manager, πηγαίνουμε Settings/Connections/Wi-Fi και αν κάναμε σωστά τα προηγούμενα θα δούμε το δίκτυό μας (με το SSID που δώσαμε στον router). Το επιλέγουμε και κάνουμε "Connect". Εκεί θα μας ζητηθεί να δώσουμε το passphrase που δώσαμε στον router. Το δίνουμε και αν όλα έχουν πάει καλά θα συνδεθούμε και θα έχουμε πρόσβαση στο internet κανονικά. Μετά, για επιβεβαίωση, επιλέγουμε τη σύνδεση που μόλις φτιάξαμε και κάνουμε "Next". Στην κάρτα που θα εμφανιστεί θα πρέπει να φαίνονται οι παρακάτω επιλογές:
Authentication: WPA-PSK
Data Encryption: TKIP (ή AES αν δώσαμε AES στο (4) παραπάνω)
The key is automatically provided: Unchecked
Network Key: [το κλειδί που δώσαμε στο (4) παραπάνω]
Εγκαθιστούμε τον Resco Explorer 2007 αν δεν τον έχουμε ήδη. Με ενεργοποιημένο πάντα το WLAN πατάμε το κάτω-δεξιό εικονιδιάκι και επιλέγουμε "Map Drive". Στη λίστα που θα εμφανιστεί θα δούμε το όνομα του PC μας, που σημαίνει ότι το Kaiser τον "βλέπει". Τον επιλέγουμε και μέσα του θα εμφανιστεί ο δίσκος "Desktop_C" που πριν λίγο κάναμε διαθέσιμο στο δίκτυο. Τον επιλέγουμε και αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις. Από εδώ και πέρα ο δίσκος του PC θα είναι διαθέσιμος στο φάκελο "Network" στο root folder του Kaiser. Να σημειώσω ότι δεν είναι απαραίτητο να τρέχει ο Resco Explorer 2007 γιατί η ρύθμιση είναι του συστήματος και παραμένει ενεργή. Επίσης αν έχετε βάλει password στα XP (αν δηλαδή σας ζητάει password για να μπείτε στα XP), τότε κάποια στιγμή στη διαδικασία του "Map Drive" στο Kaiser θα σας ζητηθεί να το δώσετε (μία φορά, μετά το θυμάται).
Όλα τα παραπάνω εννοείται ότι αρκεί να γίνουν μία φορά και μετά το ξεχνάμε και έχουμε πρόσβαση στο C: του PC αυτόματα κάθε φορά που ενεργοποιούμε το WLAN στο Kaiser. Πολύ βολικό, γρήγορο και πρακτικά άσπαστο (η WPA encryption είναι πάρα πολύ ασφαλής και είναι πρακτικά αδύνατο να μπορέσει κάποιος hacker να μπει στο δίκτυο χωρίς το passphrase).
Ελπίζω να τα εξήγησα αρκετά αναλυτικά, ό,τι άλλο χρειαστείτε, απορίες, διορθώσεις κτλ. εδώ είμαστε.
Κώστας
Πραγματι φίλε μου πολύ καλή δουλεία.
Δυστυχώς εγώ συνεχίζω να αντιμετοπίζω πρόβλημα τε το wifi. Ενώ έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις, το Kaiser βλέπει το δίκτυο, πάει να συνδεθεί αλλά δείχνει πάλι το δίκτυο διαθέσιμο. Άλλαξα δύο router (Belkin και 3com) αλλά δυστυχώς τίποτα.Μήπως υπάρχει καμία ιδέα!!!Το kaiser είναι με ελληνικό rom της ACE.
Driver_3
22 Μάι. 2008, 16:49
Δυστυχώς εγώ συνεχίζω να αντιμετοπίζω πρόβλημα τε το wifi. Ενώ έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις, το Kaiser βλέπει το δίκτυο, πάει να συνδεθεί αλλά δείχνει πάλι το δίκτυο διαθέσιμο. Άλλαξα δύο router (Belkin και 3com) αλλά δυστυχώς τίποτα.Μήπως υπάρχει καμία ιδέα!!!Το kaiser είναι με ελληνικό rom της ACE.
Ειχα παρομοιο προβλημα κ τελικα εφταιγε το οτι δεν ειχα βαλει password στο account μου των windows.Σου ζηταει καποιο κωδικο μπαινοντας στα win?Αν οχι ορισε καποιον κ δοκιμασε..εμενα αυτο εφταιγε:)
DrMobile
22 Μάι. 2008, 18:08
Σ' ευχαριστώ Απόστολε για τα καλά λόγια. Δυστυχώς δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει... Λογικά αν ακολουθήσεις κατά γράμμα το tutorial πρέπει να δουλέψει. Κάνε αυτό που λέει ο Driver_3 να δεις μήπως φταίει αυτό. Εγώ έχω πάντα passwords σε όλα μου τα μηχανήματα και συνιστώ σε όλους να κάνουν το ίδιο, ειδικά αν κάνουν shared στο δίκτυο σκληρούς/φακέλους του PC. Έστω και μια απλή λέξη/όνομα είναι καλύτερα απ' το τίποτα.
MyronG
22 Μάι. 2008, 20:14
Όχι, δυστυχώς δεν θα χτυπήσει τίποτα αν έχεις τη συσκευή τελείως κλειστή. Τίποτα απολύτως! Είναι σαν να έχεις βγάλει την μπαταρία. Μόνο το Power δουλεύει για να το ανοίξεις και το ρολόι του (όχι το ξυπνητήρι). Τίποτε άλλο.
Αν το έχεις σε Flight Mode η κατανάλωση είναι πρακτικά μηδενική (~1% ανά 24ωρο), οπότε δεν έχει κανένα νόημα να το κλείνεις τελείως. Έτσι γλυτώνεις και την αναμονή της εκκίνησης στην αρχή και το μηχάνημα είναι πάντα έτοιμο για χρήση.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. :)
Σχετικά με το πρόβλημα που είχα με τον συγχρονισμό και έχω αναφέρει πιο πάνω, το δοκίμασα χθες που πήγα σπίτι αυτά που πρότεινε ο Tomcat. Οι ρυθμίσεις ήταν όπως έπρεπε, δηλαδή με τσεκαρισμένα calendar, tasks, contacts και να παίρνει στοιχεία από τον υπολογιστή στο Kaiser (και όχι το αντίστροφο).
Οι ίδιες ρυθμίσεις υπήρχαν και πριν, αλλά τις ξαναέλεγξα. Και πάλι μετά τον συγχρονισμό, δεν υπήρξε αποτέλεσμα (έγραψα και πριν, ότι στο Outlook μου υπάρχουν 2 επαφές, μία στον κυρίως φάκελο του Outlook και μία σε έναν υποφάκελο του. Αυτές στον κυρίως φάκελο δεν έχουν περιεχόμενο, ενώ αυτές στον υποφάκελο έχουν τα ονόματα+τηλέφωνα που θέλω να μεταφέρω. Συμπεραίνω, ότι στον συγχρονισμό κοιτάζει μόνο στον κυρίως φάκελο για να συγχρονίσει, για αυτό και εμφανίζει μηδέν στοιχεία).
Θέλοντας να το επιβεβαιώσω, σκέφτηκα να αντικαταστήσω τα (κενά) Contacts του κυρίως φακέλου του Outlook, με τα (σωστά) Contacts του υποφακέλου. Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς: η μεταφορά έγινε μεν, αλλά οι ελληνικοί χαρακτήρες στις επαφές (που εμφανιζόντουσαν σωστά όταν ήταν στον υποφάκελο) εμφανίστηκαν ξαφνικά με ακαταλαβίστικα στοιχεία. Σε εκείνο το σημείο τα παράτησα και πήγα για ύπνο, και θα ξαναδοκιμάσω το Σαββατοκύριακο με απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά από το μηδέν του Outlook, μεταφορά στο Outlook των επαφών από το παλιό μου τηλέφωνο και καινούρια προσπάθεια συγχρονισμού με το Kaiser
cretan
22 Μάι. 2008, 21:56
Ευχαριστω, δουλεψε!Έχω όμως άλλο πρόβλημα, όταν επιλέγω to dialer tης Htc, όποτε πάω να καλέσω ένα νούμερο που δεν υπάρχει στη λίστα, στο τεταρτο νούμερο που πατάω κολάει και δεν κλείνει με τίποτα, ενώ όταν επιλέξω το wm 6 dialer (με τη βοήθεια του kaiser tweak) όλα δουλεύουν κανονικά. Υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να φταίει;
athanaso77
22 Μάι. 2008, 23:21
Μήπως έχεις βάλει κανένα δικό σου αρχείο για smartdialing; Ποια ROM φοράς;
the_Apostolos
23 Μάι. 2008, 03:03
Έχω βάλει password στα windows.
Το HTC αρνείται πεισματικά να συνδεθεί στο δίκτυο.
Έκανα ότι ακριβώς γράφεις φίλε μου, αλλά τίποτε. Άλλαξα router, πήγα σε δυό φίλους με ασύρματο δίκτυο αλλά τίποτα. Εχω ξενερώσει τρελά....
Μηπως ειναι ενεργοποιημενο το mac filtering στον ρουτερ;Εγω παντως με Belkin και Linksys συνδεομαι μια χαρα.
the_Apostolos
23 Μάι. 2008, 09:09
Όχι, απενεργοποιημένο είναι. Οι ρυθμίσεις μου είναι:
Status
Language
Current Language English
Available Languages English Français Deutsch Español Nederlands Italiano
Version Info
LAN Settings
Firmware Version 1.00.01 (Aug 2 2007 16:18:51) LAN/WLAN MAC 00-1C-DF-76-D4-73
Boot Version V0.05 IP Address 192.168.2.1
Hardware F5D8633-4 v1 (01) Subnet Mask 255.255.255.0
Serial No. 12748863332187 DHCP Server Enabled (0 LAN, 2 WLAN Clients)
Internet Settings Features
WAN MAC Address 00-1C-BF-55-7A-C5 (Clone MAC) NAT Enabled
Connection Type PPPoE Firewall Settings Enabled
Subnet Mask 255.0.0.0 SSID TheApostolos
WAN IP 85.75.191.130 Security WPA-Personal ( PSK )
Default Gateway 62.103.129.26 UPnP Enabled
DNS Address 195.170.0.1 Remote Management Disabled
ADSL
Type Fast Path
Status SHOWTIME
Downstream Upstream
Data rate(Kbps) 1024Kb 256Kb
Noise Margin 32 31
Output power(dBm) 117 70
Attenuation(dB) 21 9
Driver_3
23 Μάι. 2008, 18:21
Βλεπω στους xda την official updated rom προφανως leaked κ οχι τελικο προιον στην οποια ομως λενε δεν εχουν ενσωματωσει τους πολυποθητους drivers αποτι διαβαζω στα σχολια κ γενικα μοιαζει να απεχει απο το τελικο προιον...μακαρι κατι να δουμε την επομενη εβδομαδα κ στο site της htc αλλα δεν ειμαι αισιοδοξος..
zaharakis
23 Μάι. 2008, 18:23
Βλεπω στους xda την official updated rom προφανως leaked κ οχι τελικο προιον στην οποια ομως λενε δεν εχουν ενσωματωσει τους πολυποθητους drivers αποτι διαβαζω στα σχολια κ γενικα μοιαζει να απεχει απο το τελικο προιον...μακαρι κατι να δουμε την επομενη εβδομαδα κ στο site της htc αλλα δεν ειμαι αισιοδοξος..
κατεβαζω ηδη το επισημο update;)
καντε λιγο υπομονη..θα ξερετε ακριβως τι εχει και τι δεν εχει σε κανα μισαωρο :lol:
zaharakis
23 Μάι. 2008, 18:44
επιτελους βγηκε και ειναι διαθεσιμο το επισημο update απο την htc και ειναι διαθεσιμο για τα μελη του htc e-club απο το επισημο site της εταιρειαςhttp://www.htc.com.gr/forum/images/smilies/smile.gif
::: HTC ::: Smart Mobility ::: (http://www.htc.com./member/Login.aspx)
το μονο που μενει ειναι να δουμε αν τελικα θα διαψευσουν ολους μας και δωσουν μια ρομ με τους πολυσυζητημενους πια drivers:O
Driver_3
23 Μάι. 2008, 18:49
Εγω που εχω τη μαμισια της ace πρεπει να περιμενω την ελληνικη?? κλαψ...
Δημητρη περιμενω εντυπωσεις...μην ασχολουμαι χωρις λογο με αναβαθμισεις γιατι το μηχανακι μου εχει βρει αγοραστη... μολις μας τιμησει με την παρουσια του το Διαμαντι θα το αποχωριστω!
zaharakis
23 Μάι. 2008, 18:55
Εγω που εχω τη μαμισια της ace πρεπει να περιμενω την ελληνικη?? κλαψ...
φυσικα ΟΧΙ !!
απλα δεν θα εχεις το patch των ελληνικων απο την ace;)
αλλα μπορεις ανετα να την κατεβασεις και να την περασεις μιας και δεν διακινδυνευεις κατι μιας και ειναι επισημη αναβαθμιση :!:
l3ft3r1s
23 Μάι. 2008, 18:59
επιτέλους! καλώς μας βρήκε.
άντε να αρχίσει και το μαγείρεμα από τους xda σιγά σιγά...
Χμ...περίεργο, μου κόλησε στον bootloader...
Καταφέρνει κάποιος να το περάσει?
Κολάει συνεχώς στο bootloader σε εμένα
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:05
Χμ...περίεργο, μου κόλησε στον bootloader...
αν κατεβασες απο xda δεν ειναι η επισημη και εχει και αυτο το bug....κολαει στο clear storage για κανα 5λεπτο και:blink:
η επισημη μου ξεκινησε μια χαρα :)
όχι το κατέβασα από την HTC
3 φορές εγκατάσταση αλλά τζίφος...
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:06
Καταφέρνει κάποιος να το περάσει?
Κολάει συνεχώς στο bootloader σε εμένα
περιμενε λιγο την ανεβαζω και σου δινω λινκ :)
l3ft3r1s
23 Μάι. 2008, 19:08
αν κατεβασες απο xda δεν ειναι η επισημη και εχει και αυτο το bug....κολαει στο clear storage για κανα 5λεπτο και:blink:
η επισημη μου ξεκινησε μια χαρα :)
περιμένουμε review στα γνωστά zaharakis-πρότυπα! :D:happy:
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:08
όχι το κατέβασα από την HTC
3 φορές εγκατάσταση αλλά τζίφος...
κατι δεν κανεις καλα.εμενα μου δουλεψε τελεια ;)
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:10
περιμένουμε review στα γνωστά zaharakis-πρότυπα! :D:happy:
παιδια δωστε μου καμια ωρα να την στησω για να δω τι κανει :)
ετσι αδεια μια χαρα δουλευει ....αλλα ειναι (λογικα) στα 18mb pagepool και η μνημη ραμ που περισσευει ειναι μολις 55mb:mad:
tranaee
23 Μάι. 2008, 19:15
παιδια δωστε μου καμια ωρα να την στησω για να δω τι κανει :)
ετσι αδεια μια χαρα δουλευει ....αλλα ειναι (λογικα) στα 18mb pagepool και η μνημη ραμ που περισσευει ειναι μολις 55mb:mad:
Τρέξε ένα βιντεάκι στα γρήγορα και πες μας.. Θα σκάσουμε..:cry::cry::w00t::w00t::cry::cry:
Επιτέλους πέρασε... Απλά ήθελε διαγραφή του connection από το Activesync(βλακώδες πρόβλημα)
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:54
για οσους δεν εχουν προσβαση στο htc e-club :)
http://rapidshare.com/files/117057205/RUU_Kaiser_HTC_WWE_3.28.405.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16 .25_Ship.zip
zaharakis
23 Μάι. 2008, 19:55
Τρέξε ένα βιντεάκι στα γρήγορα και πες μας.. Θα σκάσουμε..:cry::cry::w00t::w00t::cry:
δεν με ενδιαφερουν τα βιντεακια :rolleyes::lol::lol::lol:
μητσακο ριξε μια ματια
http://rapidshare.com/files/117060556/kaiser_new_rom_video.rar
ειναι τραβηγμενο σε default settings
DrMobile
23 Μάι. 2008, 20:52
Όλα OK κι από εδώ παίδες, την κατέβασα απ' το HTC e-Club. Μόλις την πέρασα και όλα προχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάτι που παρατήρησα είναι η αισθητά γρηγορότερη εκκίνηση (συγκρίνοντας πάντα με την παλιά official). Επίσης μου έβγαλε και μήνυμα για αυτόματη ρύθμιση για Vodafone (κάτι που δεν έκανε με την παλιά). Κατά τ' άλλα δεν έχω δει ακόμα κάτι συνταρακτικό (10 λεπτά είναι που την έχω). Προχωράω στο στήσιμο και βλέπουμε. Πάντως διαισθάνομαι (από τη γενική αίσθηση/απόκριση στα μενού/παράθυρα) ότι δεν περιέχει τους πολυπόθητους graphics drivers... :( Μακάρι να κάνω λάθος... Δημήτρη εσύ πως το βλέπεις;
----------
[Edit] Ο HTC dialer τώρα ανοίγει ακαριαία (καμία σχέση με την παλιά ROM)! Λέτε τελικά να έχει λυθεί το θέμα των γραφικών; :) :) :)
zaharakis
23 Μάι. 2008, 21:08
Όλα OK κι από εδώ παίδες, την κατέβασα απ' το HTC e-Club. Μόλις την πέρασα και όλα προχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάτι που παρατήρησα είναι η αισθητά γρηγορότερη εκκίνηση (συγκρίνοντας πάντα με την παλιά official). Επίσης μου έβγαλε και μήνυμα για αυτόματη ρύθμιση για Vodafone (κάτι που δεν έκανε με την παλιά). Κατά τ' άλλα δεν έχω δει ακόμα κάτι συνταρακτικό (10 λεπτά είναι που την έχω). Προχωράω στο στήσιμο και βλέπουμε. Πάντως διαισθάνομαι (από τη γενική αίσθηση/απόκριση στα μενού/παράθυρα) ότι δεν περιέχει τους πολυπόθητους graphics drivers... :( Μακάρι να κάνω λάθος... Δημήτρη εσύ πως το βλέπεις;
καταρχην Κωστη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ φιλε μου και να χαιρεσαι την γιορτη σου :)
ειμαστε πολυ γαιδουρια που σε ξεχασαμε:(
τωρα για την ρομ
ειναι γρηγορη και αμεση.
απο εκει και μετα βρηκα κατι που δεν μου αρεσε στην νεα εκδοση threaded sms που κατι δεν παει καλα στον λογ/σμο των μειλ.:O επιφυλλασομαι..
wifi-bl οκ
καμερα παλι αργη αλλα δεν περιμενα εκει κατι καλυτερο....
η αναπαραγωγη βιντεο στο τηλ ειναι καλυτερη αλλα δεν εχω χρονο να δοκιμασω καποιο μεγαλης αναλυσης βιντεο να δω τι κανει μιας και παω για δουλεια σε λιγο...
πολλα προβληματα η ,υποτιθεμενη, ιδια εκδοση, που ειχε κυκλοφορησει στους xda πριν λιγες μερες,απλα δεν υπαρχουν στην official που δοθηκε σημερα απο την htc ;)
κατα τα λλα ειναι νωρις ακομη για ασφαλη συμπερασματα:O
tranaee
23 Μάι. 2008, 21:35
τωρα για την ρομ
ειναι γρηγορη και αμεση.
απο εκει και μετα βρηκα κατι που δεν μου αρεσε στην νεα εκδοση threaded sms που κατι δεν παει καλα στον λογ/σμο των μειλ.:O επιφυλλασομαι..
wifi-bl οκ
η αναπαραγωγη βιντεο στο τηλ ειναι καλυτερη αλλα δεν εχω χρονο να δοκιμασω καποιο μεγαλης αναλυσης βιντεο να δω τι κανει μιας και παω για δουλεια σε λιγο...
πολλα προβληματα η ,υποτιθεμενη, ιδια εκδοση, που ειχε κυκλοφορησει στους xda πριν λιγες μερες,απλα δεν υπαρχουν στην official που δοθηκε σημερα απο την htc ;)
κατα τάλλα ειναι νωρις ακομη για ασφαλη συμπερασματα:O
Ευχαριστούμε Δημήτρη μας..
Δόκτωρα τι λες εσύ φίλε μου?
Από τα λόγια του Δημήτρη υποθέτω πως o Windows Media Player τα πάει καλύτερα..
Χρόνια πολλά φίλε μου, αισθάνομαι κι εγώ άσχημα που δε σου ευχήθηκα προχτές αλλά έλειπα και μόλις πριν από λίγο γύρισα Βόλο..
Εντυπωσιακό που το ξεπαρθένιασες τόσο άμεσα με την καινούργια ρομ..
Εγώ θα προσπαθήσω να περιμένω την αντίστοιχη της ace (ή έτσι νομίζω προς το παρόν..:p)
zaharakis
23 Μάι. 2008, 21:41
Χρόνια πολλά φίλε μου, αισθάνομαι κι εγώ άσχημα που δε σου ευχήθηκα προχτές αλλά έλειπα και μόλις πριν από λίγο γύρισα Βόλο..
Εγώ θα προσπαθήσω να περιμένω την αντίστοιχη της ace (ή έτσι νομίζω προς το παρόν..:p)
απο δευτερα τα ελληνικα απο την ace ;)
DrMobile
23 Μάι. 2008, 21:45
τωρα για την ρομ
ειναι γρηγορη και αμεση.
wifi-bl οκ
κατα τα λλα ειναι νωρις ακομη για ασφαλη συμπερασματα:O
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, να 'σαι καλά. :)
Κι εγώ αντίστοιχες εντυπώσεις έχω, αλλά τα δικά σου λόγια μετράνε πολύ περισσότερο. Δεν έχω προλάβει ακόμα να σετάρω email accounts κτλ., τα είδα τα threaded SMS (πρώτη φορά δουλεύω WM6.1). Ωραία μου φάνηκαν αλλά να δουλεύουν κιόλας. :lol: Ελπίζω να παίζουν κανονικά.
Για το θέμα των drivers θα ξέρουμε σίγουρα απ' το xda-dev σύντομα. Θα δοκιμάσω αργότερα να παίξω 700 MB DivX στον CorePlayer να δω την ποιότητα και θα ποστάρω να σας πω.
tranaee
23 Μάι. 2008, 21:51
Θα δοκιμάσω αργότερα να παίξω 700 MB DivX στον CorePlayer να δω την ποιότητα και θα ποστάρω να σας πω.
You are the MAN..:)
Πρωτο και σημαντικο για μενα bug της new official rom της htc. το skype δε λειτουργει. μπλοκαρει και ουτε ξεκιναει καν. πολυ ωραια.. συγχαρητυρια htc για ενα τοσο κραυγαλεο bug !! (και το skype το δουλευα πολυ..) και παλι τα θερμα μου συγχαρητηρια!
Λοιπόν η νέα rom είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από οτιδήποτε έχω βάλει στο ppc. Παρόλα αυτά απέχει αρκετά από αυτό που περίμενα.
Πλέον το orientation γίνεται χωρίς σπασίματα (όλη ο οθόνη ταυτόχρονα και όχι κομάτι κομάτι).
Τα mail σε εμένα δουλεύουν άψογα.
Για το skype μάλλον θα περιμένουμε νέα έκδοση
Επίσης το Scrolling είναι ταχύτατο!
DrMobile
23 Μάι. 2008, 22:29
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου και μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα! Τα χρόνια πολλά τα λέμε κάθε μέρα με τα μηνύματά μας. :)
Μέχρι στιγμής θετικές οι εντυπώσεις, νομίζω αξίζει σαν update και γενικά μου φαίνεται πιο νευρικό και άμεσο. Αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αυτό που λίγο με ανησυχεί είναι το θέμα της (α)συμβατότητας με εφαρμογές. Θα δείξει.
Σε λιγάκι θα δοκιμάσω με τον CorePlayer να παίξω κανονικό 700MB DivX να δούμε τι ψάρια πιάνει... :D
Stay tuned!
WebViRuS
23 Μάι. 2008, 22:33
χρόνια πολλά και απο μένα.
μου φαίνεται θα γυρίσω πίσω σε 6.0 όπως πάει εγώ.
tranaee
23 Μάι. 2008, 22:36
@aby, Tna
Παιδιά αυτό που φοβάμαι είναι μήπως παίζει μία νέα πολιτική των εταιριών να μην υποστηρίζουν voip εφαρμογές (όπωε το skype) τα ppc.
Η Lg πρωτοστάτησε σ'αυτό με το KS20.. (το πήρα στη γυναίκα μου δώρο βασικά για να μιλάμε μέσω skype εύκολα μια και λείπει συχνά εξωτερικό και τον ήπιαμε..)
Ελπίζω να ΄παραμείνουν φοβίες και τίποτε άλλο..
@ σε όλους όσους έβαλαν την καινούργια ρομ..
Παιδιά τι περιβάλλον χρησιμοποιεί? Το γνωστό κλασσικό HTC του κάιζερ, ή χρησιμοποιεί κύβο? (δε ρωτάω αν χρησιμοποιεί το 3D περιβάλλον του Diamond.. ούτε στα καλύτερά μου όνειρα φαντάζομαι..:))
Λοιπόν η νέα rom είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από οτιδήποτε έχω βάλει στο ppc. Παρόλα αυτά απέχει αρκετά από αυτό που περίμενα.
Πλέον το orientation γίνεται χωρίς σπασίματα (όλη ο οθόνη ταυτόχρονα και όχι κομάτι κομάτι).
Τα mail σε εμένα δουλεύουν άψογα.
Για το skype μάλλον θα περιμένουμε νέα έκδοση
Μα για το skype εχει βγει νεα εκδοση 9-05-08. ουτε η παλια ουτε η νεα λειτουργει. εγω πιστευω ειναι bug.
Αυτήν έχω. Αλλά δε νομίζω πως είχαν στα χέρια τους τα 6.1... Σίγουρα θα βρουν κάτι
Το περιβάλλον είναι το ίδιο με τα 6
Δεν υπάρχει καμία διαφορά πέραν των threaded sms.
l3ft3r1s
23 Μάι. 2008, 23:06
Αυτήν έχω. Αλλά δε νομίζω πως είχαν στα χέρια τους τα 6.1... Σίγουρα θα βρουν κάτι
Το περιβάλλον είναι το ίδιο με τα 6
Δεν υπάρχει καμία διαφορά πέραν των threaded sms.
εγώ γιατί θυμάμαι threaded sms και στα 6.0? :wacko:
Δεν υπήρχε...
Λοιπόν σχετικά με τα video: Ο media player πλέον παίζει όπως πριν ο coreplayer. Μην περιμένετε κάτι άλλο όμως. Drivers ΔΕΝ υπάρχουν
Η κάμερα είναι λιγάκι πιο γρήγορη από πριν πιθανά λόγω καλύτερης διαχείρησης των γραφικών αλλά παραμένει μέτρια και αργή
Driver_3
23 Μάι. 2008, 23:11
απο δευτερα τα ελληνικα απο την ace ;)
Επειδη εχω μπερδευτει, οταν η ace βγαλει τα ελληνικα θα πρεπει να εχω ηδη περασμενη την ρομ που κατεβασα απο το site της htc? H αυτο που θα βγαλει θα ειναι ρομ+ελληνικα μαζι κ οχι ενα απλο patch?Με λιγα λογια περναω τωρα τη νεα ρομ κ τα ελληνικα την δευτερα? Ρωτησα κ στο site της ace αλλα δεν βλεπω κινητικοτητα εκει...
Ναι. Περνάς τώρα την rom και μετά τα ελληνικά. Λογικά όμως θα χρειαστείς hard reset μετά την εγκατάσταση των ελληνικών.
Σημείωση. Το Igo δεν παίζει οπότε αν το χρησιμοποιείς... περίμενε για κάποιο patch
tranaee
23 Μάι. 2008, 23:15
Ναι. Περνάς τώρα την rom και μετά τα ελληνικά. Λογικά όμως θα χρειαστείς hard reset μετά την εγκατάσταση των ελληνικών.
Σημείωση. Το Igo δεν παίζει οπότε αν το χρησιμοποιείς... περίμενε για κάποιο patch
Το IGo το 8 θα παίζει για τα 6.1
Και πάλι είδωμεν..
cretan
23 Μάι. 2008, 23:21
Μήπως έχεις βάλει κανένα δικό σου αρχείο για smartdialing; Ποια ROM φοράς;
Φοραω την μαμισια ρομ της ace, δεν εχω βάλει αλλο smartdialing μου φαίνεται κουφό αλλα έτσι είναι κάνω και τηηνδουλεία μου με το αντιστοιχο των windows mob αλλα με εκνευρίζει οταν κατι δεν δουλέυει οποως θέλω εγω!
Τωρα το ανακάληψα, αν ειμαι σε flight mode δουλευει κανονικά ενω μολις κανω register σην cosmote κολάει, μηπως φταιει το γεγονος οτι δεν μπορεσα να κάνω μια σωστη επαναφορα μετα απο hard reset (μου κόλαγε το update της ace οπότε μπηκα σε αγγλικο μενου και εκανα εγκατασταση ενα ενα τα αρχεια της ace διοτι ενω γινοταν συνδεση με την cosmote, μετα μου εβγαζε οτι δεν βρεθηκαν οι πληροφοριες του παροχου και με πηγαινε στις ρυθμισεις για τις συνδεσεις)
Εσεις οταν φλασαρετε ρομ ασχετες, τις ρυθμισεις για τα δικτυα της ελλαδας πως τα περνατε αφου στο connection setup δεν υπάρχει η ελλαδα;
DrMobile
23 Μάι. 2008, 23:22
@ σε όλους όσους έβαλαν την καινούργια ρομ..
Παιδιά τι περιβάλλον χρησιμοποιεί? Το γνωστό κλασσικό HTC του κάιζερ, ή χρησιμοποιεί κύβο? (δε ρωτάω αν χρησιμοποιεί το 3D περιβάλλον του Diamond.. ούτε στα καλύτερά μου όνειρα φαντάζομαι..:))
Βασικά σχεδόν δεν καταλαβαίνεις διαφορά με την 6.0. Όλα είναι τα ίδια όπως τα ξέρεις εκτός από τα threaded SMS, τη διαφορετική boot screen (μου άρεσε πιο πολύ η παλιά) και κάτι καινούρια εικονιδιάκια στα Settings που μάλλον άχρηστα είναι. Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια ομοιότητα με τα 6.0. Οι διαφορές μάλλον είναι στα ενδότερα και δεν φαίνονται άμεσα. Επίσης είναι ενημερωμένες οι εκδόσεις HTC s/w (π.χ. camera s/w) οπότε λογικά θα δουλεύουν καλύτερα, διορθωμένα bugs κτλ.
Επανέρχομαι με το video test...
tranaee
23 Μάι. 2008, 23:27
Επανέρχομαι με το video test...
Can't wait!!
Χρησιμοποίησε ένα απαιτητικό 720χ576..
Driver_3
23 Μάι. 2008, 23:29
Ok ευχαριστω για την απαντηση. Οποτε λογικα θα περιμενω μεχρι δευτερα για να μην κανω 2 φορες hard reset.. το Igo δεν το χρησιμοποιω οποτε κανενα προβλημα!
Δοκτωρ αναμενουμε το τεστ!:)
Παιδια SOS περασα το εορτολογιο στη νεα rom και απο τοτε μου κανει ολο επανεκινησεις χωρις να προλαβαινω να μπω στην εναρξη. hard reset πως του κανω με σβηστη συσκευη?? υπαρχει τροπος?? του εβγαλα και μπαταρια αλλα τιποτα. αυτο συνεχιζει επανεκινησεις! hard reset πως αλλειως του κανω με σβηστο??
Για hard reset πάτα τα δυο soft keys και κάνε soft reset. Κρατάς πατημένα τα soft keys (ειναι τα ενδιάμεσα του πράσινου και κόκκινου που έχου την πάυλα - ) και αφήνει το reset.
κατόπιν όταν σου υποδείξει το σύστημα πατάς το πράσινο κουμπάκι
tranaee
23 Μάι. 2008, 23:40
Παιδια SOS περασα το εορτολογιο στη νεα rom και απο τοτε μου κανει ολο επανεκινησεις χωρις να προλαβαινω να μπω στην εναρξη. hard reset πως του κανω με σβηστη συσκευη?? υπαρχει τροπος?? του εβγαλα και μπαταρια αλλα τιποτα. αυτο συνεχιζει επανεκινησεις! hard reset πως αλλειως του κανω με σβηστο??
Κρίμα..:(
Εορτολόγια και skype είναι τα musthaves μου.. Τα χρησιμοποιώ καθημερινά..
Για hard reset πάτα τα δυο soft keys και κάνε soft reset. Κρατάς πατημένα τα soft keys (ειναι τα ενδιάμεσα του πράσινου και κόκκινου που έχου την πάυλα - ) και αφήνει το reset.
κατόπιν όταν σου υποδείξει το σύστημα πατάς το πράσινο κουμπάκι
μονο πατημενα τα 2 τα soft keys ? τα κραταω πατημενα αλλα συνεχιζει και μενει νεκρο.. τι δε κανω σωστα ??
ΠΑτημένα τα σοφτ keys και ταυτόχρονα βάλε την γραφίδα για να κάνεις softreset. Κράτα τα soft πατημένα και άσε την γραφίδα μετα από 2 sec
ΠΑτημένα τα σοφτ keys και ταυτόχρονα βάλε την γραφίδα για να κάνεις softreset. Κράτα τα soft πατημένα και άσε την γραφίδα μετα από 2 sec
Αυτο εκανα πολλες φορες.. παει δε το γλυτονει το service.. ανοιγει μονο απο το power button αλλα μολις το ανοιγω δε σταματαει τις επανεκινησεις.. καμια αλλη βοηθεια ευπροσδεκτη παιδια...
l3ft3r1s
24 Μάι. 2008, 00:17
Αυτο εκανα πολλες φορες.. παει δε το γλυτονει το service.. ανοιγει μονο απο το power button αλλα μολις το ανοιγω δε σταματαει τις επανεκινησεις.. καμια αλλη βοηθεια ευπροσδεκτη παιδια...
δες αυτό (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=371154), αλλά ρίξε πολύυυ διάβασμα τόσο σε αυτό το thread όσο και σε άλλα που αναφέρονται στο ίδιο πρόγραμμα (για το kaiser, γιατί για άλλα κινητά είναι άλλες οι κατάλληλες επιλογές) πριν προβείς σε μια τόσο low-level κίνηση.
αλλά εφόσον το έπαθες με official rom, ίσως και να μην αξίζει τον κόπο να το ρισκάρεις τόσο πολύ, απ τη στιγμή που μπορείς να το πας στο service.
Δεν σου είπα να κλείσεις την συσκευή. Αφού έχεις ανοίξει από το power button την συσκευή μετά πατάς τα soft keys και το reset!
tranaee
24 Μάι. 2008, 00:47
Κωστή ρίξε καμμιά καλή είδηση γιατί η πολυπόθητη αυτή βραδιά θα καταλήξει σε εφιάλτη..:knife:
Παιδιά απλά δεν θα δείτε καμία ουσιαστική διαφορά. Μιας που τα 6.1 έχουν περισσότερα προβλήματα από λύσεις καλύτερα μείνετε στα 6. Πραγματικά δεν αξίζει. 2 βήματα μπροστά 30 βήματα πίσω
tranaee
24 Μάι. 2008, 00:53
Παιδιά απλά δεν θα δείτε καμία ουσιαστική διαφορά. Μιας που τα 6.1 έχουν περισσότερα προβλήματα από λύσεις καλύτερα μείνετε στα 6. Πραγματικά δεν αξίζει. 2 βήματα μπροστά 30 βήματα πίσω
Κρίμα.. τόσα βήματα πίσω? κι εγώ που νόμιζα πως το update θα γινότανε το νέο διαφημιστικό του johny walker..:lol:
athanaso77
24 Μάι. 2008, 02:17
αλλά εφόσον το έπαθες με official rom, ίσως και να μην αξίζει τον κόπο να το ρισκάρεις τόσο πολύ, απ τη στιγμή που μπορείς να το πας στο service.
Εννοείται αυτό!
athanaso77
24 Μάι. 2008, 02:20
Μιας που τα 6.1 έχουν περισσότερα προβλήματα από λύσεις καλύτερα μείνετε στα 6. Πραγματικά δεν αξίζει. 2 βήματα μπροστά 30 βήματα πίσω
Πραγματικά τα WM6.1 σε όσες συσκευές τα έχω δει δεν έχουν τίποτα καινούργιο να προσφέρουν. Τελικά απ' ότι φαίνεται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαφημιστικό trick για να καλυφθεί το κενό ανάμεσα στα WM6 και WM7.
DrMobile
24 Μάι. 2008, 03:06
Παιδιά μόλις δοκίμασα την ταινία "A Scanner Darkly" σε DivX με ανάλυση 572 x 312 και μέγεθος 700 MB. Να τονίσω ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε video performance στο Kaiser και αυτό το video δεν το είχα παίξει στην προηγούμενη ROM για να μπορώ να συγκρίνω. Γενικά δεν έχω παίξει ποτέ ολόκληρες ταινίες στο Kaiser, μόνο μικρά βιντεάκια και YouTube clips.
Λοιπόν, με default settings (QTv Display, High Q.) στον CorePlayer 1.2.4 η ταινία βλέπεται άνετα σε full-screen χωρίς να φαίνεται να χάνει frames ή να κολλάει καθόλου! :) Δεν ξέρω όμως αν έτσι ήταν και πριν... :confused:
Το CorePlayer benchmark για τα 7.5 πρώτα λεπτά της ταινίας δίνει Average Speed: 96%. Δηλαδή χάνει λίγα frames, αλλά πρακτικά στο κανονικό παίξιμο δεν φαίνεται καθόλου. Η κίνηση είναι ultra smooth και χωρίς καθόλου σημάδια ζορίσματος απ' το Kaiser. :)
Αποτελέσματα Average Speed:
QTv Display (High Q.): 96%
RAW FrameBuffer (High Q.): 95%
RAW FrameBuffer (Medium Q.): 142%
GDI (High Q.): 89%
DirectDraw (High Q.): 58% :(
Απ' ό,τι φαίνεται απ' τις μετρήσεις δυστυχώς η HTC μάλλον δεν μας έδωσε τους πολυπόθητους drivers και δεν νομίζω πλέον να υπάρχει ελπίδα να τους έχουμε κάποτε επίσημα. Πάντως η απόδοση με τα default settings (QTv) φαίνεται να είναι πολύ καλή (τουλάχιστον στο video που δοκίμασα). :hypno:
athanaso77
24 Μάι. 2008, 03:24
Απ' ό,τι φαίνεται απ' τις μετρήσεις δυστυχώς η HTC μάλλον δεν μας έδωσε τους πολυπόθητους drivers και δεν νομίζω πλέον να υπάρχει ελπίδα να τους έχουμε κάποτε επίσημα.
Δυστυχώς έτσι είναι... :O
zaharakis
24 Μάι. 2008, 03:43
παιδια μακρια απο την νεα αναβαθμιση!απλα δεν αξιζει .ειναι απλα απαραδεκτη και καθε αλλο παρα βελτιωνει την πρωτη επισημη που ειχε το καιζερ.
προσπαθουσα απο νωρις το βραδυ να ποσταρω απο το καιζερ αλλα αυτο ειχε αλλη γνωμη...
η htc απλα μας δουλεψε πολυ ασχημα αυτη την φορα κ απλα το καιζερ μου θα ειναι κ η τελευταια συσκευη ,αυτης της απαραδεκτης πλεον για μενα,εταιρειας!
αν δεν θελετε να μπειτε σε περιπετειες απλα καθηστε στα αυγα σας η φλασαρετε καποια αλλη ρομ!παντως οχι αυτο το πραγμα που μας σερβιραν!
δεν μπορω να γραψω αλλα τωρα ειμαι δουλεια,τα λεμε απο αυριο πιο εκτεταμενα.
περαστικα σε οσους την περασαν.
DrMobile
24 Μάι. 2008, 04:22
παιδια μακρια απο την νεα αναβαθμιση!απλα δεν αξιζει .ειναι απλα απαραδεκτη και καθε αλλο παρα βελτιωνει την πρωτη επισημη που ειχε το καιζερ.
προσπαθουσα απο νωρις το βραδυ να ποσταρω απο το καιζερ αλλα αυτο ειχε αλλη γνωμη...
η htc απλα μας δουλεψε πολυ ασχημα αυτη την φορα κ απλα το καιζερ μου θα ειναι κ η τελευταια συσκευη ,αυτης της απαραδεκτης πλεον για μενα,εταιρειας!
αν δεν θελετε να μπειτε σε περιπετειες απλα καθηστε στα αυγα σας η φλασαρετε καποια αλλη ρομ!παντως οχι αυτο το πραγμα που μας σερβιραν!
δεν μπορω να γραψω αλλα τωρα ειμαι δουλεια,τα λεμε απο αυριο πιο εκτεταμενα.
περαστικα σε οσους την περασαν.
Μάλιστα... :( :( :(
Ευτυχώς κράτησα backup! :p
Αναμένουμε το αναλυτικό report και οδηγίες επαναφοράς στην αρχική official ROM χωρίς HardSPL (ελπίζω να γίνεται γιατί δεν βλέπω επιλογή downgrade στο e-Club...)! :cold: Αλλιώς μου φαίνεται θα αρχίσω το μαγείρεμα κι εγώ...
Όσο για τα σχόλια για την HTC, συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω! ;)
zaharakis
24 Μάι. 2008, 06:44
Μάλιστα... :( :( :(
Ευτυχώς κράτησα backup! :p
Αναμένουμε το αναλυτικό report και οδηγίες επαναφοράς στην αρχική official ROM χωρίς HardSPL (ελπίζω να γίνεται γιατί δεν βλέπω επιλογή downgrade στο e-Club...)! :cold: Αλλιώς μου φαίνεται θα αρχίσω το μαγείρεμα κι εγώ...
Όσο για τα σχόλια για την HTC, συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω! ;)
κωστη αυτη ειναι η official που φοραγε το καιζερ απο την μαμα του(ναι αυτην την π!#@%να την htc λεω :mad:)
http://rapidshare.com/files/103629255/official_kaiser_rom_wwe.rar
απλα τρεχεις το setup κωστη.
καλα θα κανετε να γυρισετε πισω οσοι δοκιμασατε ....
εγω παντως παω στην παλια καλη σταθερη και αψογη 6.1 lite του dutty(ναι wm 6 και οχι 6.1)
για οποιον την χρειαστει
http://rapidshare.com/files/92134871/Dutty_s_New_Build___NETCF_5_Lite_Rom_NO.6.rar
αη συχτηρι :mad:
Pavlos3
24 Μάι. 2008, 08:03
την έβαλα και εγώ . .......:mad: σαν λαλακας ελληνας ...!
εν πάσι περιπτώση κατεβάζω την προηγούμενη για να φλασαρω πίσω.
μακακιες²
δεν είναι χάλια η rom ΑΛΛΑ δεν είναι αυτό που περιμέναμε και έχει πολλά αρνητικά όπως ασυμβατότητα με εφαρμογές και λιγότερη μνήμη.
Όσο συνεχίζεις με την rom τόσο αρνητικά σχόλια έρχονται...
Κρίμα
illuminatus
24 Μάι. 2008, 11:01
κωστη αυτη ειναι η official που φοραγε το καιζερ απο την μαμα του(ναι αυτην την π!#@%να την htc λεω :mad:)
καλα θα κανετε να γυρισετε πισω οσοι δοκιμασατε ....
εγω παντως παω στην παλια καλη σταθερη και αψογη 6.1 lite του dutty(ναι wm 6 και οχι 6.1)
για οποιον την χρειαστει
http://rapidshare.com/files/92134871/Dutty_s_New_Build___NETCF_5_Lite_Rom_NO.6.rar
αη συχτηρι :mad:
Καλημερα σε ολους καταρχην.. Δημητρη εχει Radio μαζι της αυτη η Rom..η πρεπει να κατεβασω ?? Αν οχι..ποιο να βαλω..και σε ποια σελιδα βρισκεται ??
tranaee
24 Μάι. 2008, 11:02
Βαριές κουβέντες στο thread από τον πιο λογικό άνθρωπο του thread..
Τελικά η πολυπόθητη ρομ φαίνεται να εξελίσεται στην πιο μεγάλη απάτη στο χώρο των ppc και WM ever!! (αναλογιζόμενοι το petition των 14500 χρηστών του κάιζερ και την τεράστια ένταση που επικράτησε το τελευταίο εξάμηνο στο χώρο..)
Η HTC είχε μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεπλύνει την αδιαφορία και την κοροιδία που έδειξε στους πελάτες της μ'αυτή τη ρομ, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να τη συγχωρήσουν, έστω και αν ακόμα δεν είχε τους video drivers.. απλά αρκεί το pda τους να πήγαινε λίγο καλύτερα.. Και ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν να αγοράζουν τις νέες σειρές.. είτε το diamond, είτε το tytnIII..
Τώρα όμως..:(
cretan
24 Μάι. 2008, 12:06
Ειναι παραδεκτοι!:mad: Με καθαρή εγκατ'ασταση και εχω μονο 56mb ελευθερης μνήμης οταν με την παλια rom είχα 63!
Να σαι καλα zaxarakis που ποσταρες την αρχικη ρομ, θα φλασαρω παλι πισω στην παλια
WebViRuS
24 Μάι. 2008, 12:33
εγώ απο το πρώτο post που είπατε για την νέα ρομ, την κατάλαβα την δουλειά :)
απο htc δεν φεύγω εγώ, αλλά η ΜΟΝΕΣ ρομ που δουλεύουν σωστά είναι η 6.0. οι καλύτερες
και εγώ στο dutty γυρίζω την 6 lite. ότι καλύτερο κυκλοφόρησε ποτέ. η xda-live είναι αρκετά πιο γρήγορη, αλλά μην την αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση πάλι :D
το ήξερα πως drivers δεν θα βρίσκαμε ποτέ, γιατί δεν συμφέρει την htc να τους βγάλει τώρα που βγαίνει το TyTN III
greenfan
24 Μάι. 2008, 12:56
Απ' ότι διάβασα εδώ νομίζω πως θα μείνω με την πρώτη "μαμίσια" Rom και δεν πρόκειται να πειραματιστώ με την καινούργια αν και την κατέβασα...
WebViRuS
24 Μάι. 2008, 13:38
για όποιον θέλει το pda του να δείχνει "σχεδόν" όπως το νέο interface του htc diamond, τότε κατευάστε το spb mobile shell, και βάλτε το skin του htc diamond. είναι ΠΟΛΥ ωραίο.
TOMCAT25
24 Μάι. 2008, 13:50
Xαλαρά φίλε μου.... ενδεχομένος να μήν χρειαστείς Service.
Την έχω πατήσει και εγώ έτσι...
Well..δες εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2302942#post2302942 αν η περίπτωση σου είναι η ίδια..τότε ακολούθησε της οδηγίες και προσπάθησε να κάνεις περάσεις την ROM σου από πάνω μέσω της microSD.
Δυστυχώς HardReset νομίζω πως δεν θα μπορέσεις να κάνεις.
***Προσθήκη: Είδα κατόπιν εορτής ότι είσαι με Official ROM..για να κάνεις αυτό που περιγράφω απαιτείται HARDspl που χρησιμοποιείται για το περάσμα Cooked ROM. Αν το έχεις καλός...αν δεν το έχεις καλύτερα να μιλήσεις για Service..(δεν είναι και τίποτα..) για επαναφορά στην official.****
DrMobile
24 Μάι. 2008, 14:07
Τώρα το είδα το ποστ σου, σ' ευχαριστώ φίλε μου, να 'σαι καλά! :)
Τελικά μεγάλες ******** με το περιβόητο ROM update ε... Τι να πει κανείς... Βγάζει μετά και το Diamond χωρίς microSD...
Τρέχα γύρευε... :confused: :blink: :X :cry:
DrMobile
24 Μάι. 2008, 14:10
Άψογος! Χίλια ευχαριστώ! :thanks:
cretan
24 Μάι. 2008, 15:34
για όποιον θέλει το pda του να δείχνει "σχεδόν" όπως το νέο interface του htc diamond, τότε κατευάστε το spb mobile shell, και βάλτε το skin του htc diamond. είναι ΠΟΛΥ ωραίο.
καλο το νεο skin αλλα δεν εχει close button για να γυρνας στο today screen, παντως σαν σκιν ειναι αψογο
WebViRuS
24 Μάι. 2008, 15:36
άμα κουνίσεις το δάχτυλό σου προς τα κάτω, όπως με τον κύβο, θα κλείσει.
TOMCAT25
24 Μάι. 2008, 17:10
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ...ΚΑΜΙΑ version του Skype δεν έχει καταφέρει να ανοίξει με τo ΤΥΤΝ ΙΙ???
Φοράω No Thrills (και προς το παρών δεν την αλλάζω με τπτς)....και ούτε η τελευταία release 09/05/08... δεν ανοίγει. Καμία Ιδέα κάποιος???
Επίσης δεν γίνεται Uninstall...
zaharakis
24 Μάι. 2008, 18:59
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ...ΚΑΜΙΑ version του Skype δεν έχει καταφέρει να ανοίξει με τo ΤΥΤΝ ΙΙ???
Φοράω No Thrills (και προς το παρών δεν την αλλάζω με τπτς)....και ούτε η τελευταία release 09/05/08... δεν ανοίγει. Καμία Ιδέα κάποιος???
Επίσης δεν γίνεται Uninstall...
γιατι ετσι θελει η htc αλλα και καποιες αλλες εταιρειες:mad:
μαλλον εχουμε νεα πολιτικη εδω με κρυφη συμφωνια των εταιρειων κινητης τηλεφωνιας με τους κατασκευαστες για να σταματησουν τα τσαμπα τηλ μεσω skype :O
Driver_3
24 Μάι. 2008, 18:59
Λοιπον απογοητευτηκα απο τα σχολια κ τις εντυπωσεις οσων πειραματιστικαν με την νεα ρομ...οποτε μαλλον θα μεινει ως εχει με τα win6.0. Δεν θελω να μπαινω κ σε μπελαδες εφοσον για κανενα μηνα ακομα θα εχω το καιζερ..κριμα παντως για την υποστηριξη της htc σε μια συσκευη που μεχρι στιγμης αποτελει την ναυαρχιδα της εταιριας..
cretan
24 Μάι. 2008, 19:12
άμα κουνίσεις το δάχτυλό σου προς τα κάτω, όπως με τον κύβο, θα κλείσει.
Σωστός...:up:
l3ft3r1s
24 Μάι. 2008, 19:14
σε αυτό εδώ (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2217658&postcount=687) αναφέρεσαι?
zaharakis
24 Μάι. 2008, 19:15
παμε σαν αλλοτε Θοδωρη :D
φιλε μου κρατησε τα πληκτρα on-of και της καμερας μαζι πατημενα και κανε επανεκινηση με το stylous χωρις να αφησεις τα πληκτρα!! θα ερθει τ τηλ σου σε μορφη bootloader.
μετα συνδεσε το κινητο σου στον υπολογιστη περιμενε να διαβασει το νεο hardware απο την συσκευη που συνδεθηκε(το καιζερ σου σε μορφη bootloader) και τρεξε την official rom που σου δινω
μολις τελειωσει το φλασαρισμα,κανε hard reset και μετα επανεφερε απλα το backupπου εχεις κρατησει (ελπιζω πως εχεις ε??)
και ολα οκ :)
Απ' ότι διάβασα εδώ νομίζω πως θα μείνω με την πρώτη "μαμίσια" Rom και δεν πρόκειται να πειραματιστώ με την καινούργια αν και την κατέβασα...
και πολυ καλα θα κανεις;)
θα το τσεκαρω θοδωρη ακουγεται καλο :)
zaharakis
24 Μάι. 2008, 19:16
σε αυτό εδώ (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2217658&postcount=687) αναφέρεσαι?
yep :rolleyes:
tranaee
24 Μάι. 2008, 19:18
γιατι ετσι θελει η htc αλλα και καποιες αλλες εταιρειες:mad:
μαλλον εχουμε νεα πολιτικη εδω με κρυφη συμφωνια των εταιρειων κινητης τηλεφωνιας με τους κατασκευαστες για να σταματησουν τα τσαμπα τηλ μεσω skype :O
Δημήτρη θα είναι η αρχή του τέλους μιας ωραίας εποχής με κάτι βαρούτσικα μηχανάκια που τρέχανε σε, άκου να δεις, 320Χ240 και όλο το software υπήρχε και "ελεύθερο"..
"Ρε υπήρξε ποτέ αυτό ήταν όνειρο.." κάπως έτσι θα λέμε σε μερικά χρόνια φίλε μου, καλωδιομένοι με hires, ultra bandwith, 3D interfaced μικροσκοπικά gadgetάκια, που θα μας ρουφάνε τα ευρώ σε κάθε άγγιγμα της οθόνης..
"Αα ρε καιζεράκι μου που να είσαι..?" θα λέει ο σαραντάρης πια Θοδωρής και θα θυμάται κάποιες ξέγνοιαστες μέρες με μια καλή παρέα και ένα τηλεφωνάκι που ήθελε να δώσει για να πάρει κάτι καλύτερο..
Άαχχ..
zaharakis
24 Μάι. 2008, 19:40
παρτε και την μεταφραση του spb mobile shell οσοι δεν την εχετε παρει ηδη απο την πολυ καλη δουλεια του δικου μας angelos_cy:)
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=159869
ριχτε το μεσα στον φακελο εγκαταστασης και απλα αντικαταστηστε το ηδη υπαρχον αρχειο και καντε επανεκινηση;)
WebViRuS
24 Μάι. 2008, 19:48
χαχα προσπαθείς να με κάνεις να νιώσω τύψεις που θέλω να δώσω το καιζερ μου? :)
μην με παρεξηγείς έχω περάσει και έχω κάνει άπειρα posts για αυτό το pda. σαν χθες ήταν που πάταγα κάθε 5 δευτερόλεπτα το refresh στην ιστοσελίδα για να δω που βρίσκεται η παραγγελία μου.
απλώς όπως όλοι ξέρετε το άχτι μου είναι να έχω ότι έχει ένα iPhone με την τεχνολογία της microsoft. το Diamond μπορεί να μου τα δώσει αυτά που ζητάω και για αυτό το δίνω το εργαλείο.
επίσης μην ξεχνάτε, πως δόξα το θεό δεν κρεμόμαστε απο τα @@ των κατασκευαστών, και μπορούμε να φτιάξουμε και πράγματα μόνοι μας. δεν παίζει το skype στην 6.1? κανένα πρόβλημα!!! πάμε στην 6.0 που δουλεύανε ΟΛΑ άψογα! και θα είμαστε άρχοντες. ας είναι καλά τα παιδιά με τις cooked roms.
τι θα γίνει αλήθεια θα μου βρείτε κανέναν να το δώσω το εργαλείο μου ? :D
τι τα θέλετε τα ελληνικά βρε παιδιά. τέλος πάντων γούστα είναι αυτά. ωραίο το skin δημήτρη? εγώ πολύ το γουστάρω.
zaharakis
24 Μάι. 2008, 19:58
χαχα προσπαθείς να με κάνεις να νιώσω τύψεις που θέλω να δώσω το καιζερ μου? :)
τι θα γίνει αλήθεια θα μου βρείτε κανέναν να το δώσω το εργαλείο μου ? :D
τι τα θέλετε τα ελληνικά βρε παιδιά. τέλος πάντων γούστα είναι αυτά. ωραίο το skin δημήτρη? εγώ πολύ το γουστάρω.
θοδωρη θα μας λειψει το καιζερ αν η συσκευη που θα το αντικαταστησει δεν εχει την φιλικοτητα του ;)
απο την στιγμη που μπορεις να εχεις ελληνικο interface σε καποιο προγραμμα,γιατι να μην το εχεις??:D
ειμαι fun των black skins θοδωρη και το ξερεις:)
αλλα δεν μου αρεσουν πολυ τα εικονιδια του.:blink: κατα τα αλλα ειναι πολυ ομορφο;)
cretan
24 Μάι. 2008, 22:41
Με το συγκεκριμένο skin υπάρχει ενα προβλημα, δεν "διαβαζει" την ημερομηνια στην home σελιδα όπως και στην σελιδα του καιρου, ακόμα και με αγγλικο μενου αλλα με ελληνικα regional settings:confused: Μαλλον φταινε τα fonts, υπαρχει καποια λύση;:what:
WebViRuS
24 Μάι. 2008, 22:42
έχεις βάλει την έκδοση 2.0 του spb mobile shell ενώ πρέπει να βάλεις την 2.1
Carpe_Diem
24 Μάι. 2008, 23:18
Μπορω να ενεργοποιησω την υπηρεσια wind plus στο καισερ? Με 4 ε θα εχω ιντερνετ?
Οποιος γνωριζει ας βοηθησει...
cretan
24 Μάι. 2008, 23:22
έχεις βάλει την έκδοση 2.0 του spb mobile shell ενώ πρέπει να βάλεις την 2.1
Οχι, εχω την 2.1.0, build 3363, οι υπολοιποι που το εχουν περασει δεν αντιμετωπιζουν προβλημα με τα ελληνικα;:blink:
Γιατι στο installation του skin ζηταει αντικατασταση των fonts;
σημ: οταν αλλαζω τα regional settings σε αγγλικα, βλεπω κανονικα την ημερομηνια
TOMCAT25
25 Μάι. 2008, 00:09
Καταρχήν.....όταν δεν παίζει το Skype ..το καλό το παλικάρι βρίσκει άλλο μονοπάτι!
Η λύση λέγεται fring ( http://www.fring.com/ ) και μπορείς να έχεις τα contacts και από άλλες υπηρεσίες πέρα του Skype όπως msn ,gtalk όλα σε ένα πρόγραμμα.
Δοκίμασα ..το Skype-Voip και παίζει πολύ καλά όπως και το Gtalk..από Wifi network.
Στα Specifications του λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με 3G-Gprs..αλλά αμφιβάλω αν αυτό αναφέρεται στο VOIP.
***ΠΑΙΖΕΙ άφοβα στα WM 6.1***
Όσο για το SPB shell v2.1 με το theme του Diamond δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα.. όχι τουλάχιστον όσο την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το απλό 2αρι. To theme είναι αποκλειστικά κατάμαυρο.... και με το scroll πάνω στην οθόνη δεν αλλάζει μενού απλώς οθόνες στο ίδιο μενού. Γενικότερα δεν είδα κανένα φοβερό εφέ..όπως στο αντίστοιχο video για το Diamond που υπάρχει στην σελίδα της HTC (άντε να δούμε αν θα είναι και έτσι στην χρήση του).
tranaee
25 Μάι. 2008, 00:15
επίσης μην ξεχνάτε, πως δόξα το θεό δεν κρεμόμαστε απο τα @@ των κατασκευαστών, και μπορούμε να φτιάξουμε και πράγματα μόνοι μας. δεν παίζει το skype στην 6.1? κανένα πρόβλημα!!! πάμε στην 6.0 που δουλεύανε ΟΛΑ άψογα! και θα είμαστε άρχοντες. ας είναι καλά τα παιδιά με τις cooked roms.
Σωστά, αλλά λίγο ανόητο μου φαίνεται να δώσω 800 ευρώ και να περιμένω τους xda μετά να μου φτιάξουνε μία 6.0 ρομ για το diamond που να δουλεύει σωστά στα 640Χ480.. Δεν υπάρχει κάποια 6.0 generic rom νομίζω για το diamond στην ανάλυση αυτή.. Μη ξεχνάς πως πριν από μερικούς μήνες όλοι περιμένανε και όλοι κάνανε dοnate πολλά χρήματα για τους περιβόητους drivers που κανένας ποτέ δεν κατάφερε να εκδόσει..
Γνώμη μου είναι πως τα δυνατά και ολοκληρωμένα μηχανήματα πρέπει να μπορούν να σταθούν με απόλυτη αξιοπρέπεια "as is" και να γίνουν ακόμα καλύτερα με άπειρο customization..
Kανένας δε ντρέπεται να κυκλοφορήσει μία harley, μία φεράρι ή μία hayabusa όπως την πήρε από τη βιτρίνα.. Και τα τρία αποτελούν έμπνευση για τα μεγαλύτερα custom shops γιατί είναι τόσο μοναδικά από μόνα τους..;)
tranaee
25 Μάι. 2008, 00:20
Καταρχήν.....όταν δεν παίζει το Skype ..το καλό το παλικάρι βρίσκει άλλο μονοπάτι!
Η λύση λέγεται fring ( http://www.fring.com/ ) και μπορείς να έχεις τα contacts και από άλλες υπηρεσίες πέρα του Skype όπως msn ,gtalk όλα σε ένα πρόγραμμα.
Δοκίμασα ..το Skype-Voip και παίζει πολύ καλά όπως και το Gtalk..από Wifi network.
Στα Specifications του λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με 3G-Gprs..αλλά αμφιβάλω αν αυτό αναφέρεται στο VOIP.
***ΠΑΙΖΕΙ άφοβα στα WM 6.1***
Όσο για το SPB shell v2.1 με το theme του Diamond δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα.. όχι τουλάχιστον όσο την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το απλό 2αρι. To theme είναι αποκλειστικά κατάμαυρο.... και με το scroll πάνω στην οθόνη δεν αλλάζει μενού απλώς οθόνες στο ίδιο μενού. Γενικότερα δεν είδα κανένα φοβερό εφέ..όπως στο αντίστοιχο video για το Diamond που υπάρχει στην σελίδα της HTC (άντε να δούμε αν θα είναι και έτσι στην χρήση του).
Είσαι σίγουρος πως παίζει το fring τη στιγμή που δε παίζει το skype.?
Μου φαίνεται αδύνατο..
Αναφέρεσαι στην καινούργια ρομ της HTC? To δοκίμασες εκεί και παίζει.?
Εγώ έβαλα το fring στο LGKS20 στο οποίο δεν παίζει το voip στο skype και φυσικά δε παίζει και στο fring..
TOMCAT25
25 Μάι. 2008, 00:29
Όχι φυσικά..αναφέρομαι στη NO THRILLS WM6.1 .Το Skype κόλλαγε στην εκκίνηση όσες εκδόσεις και να δοκίμασα. ΤΟ fring δούλεψε με την πρώτη..χωρίς πολλά πολλά..και πέρασε και το τεστ της συν-ομιλίας.
Το Fring θέλεις να μου πείς ότι σε αφήνει να στείλεις γραπτά msg...αλλά δεν σε αφήνει να κάνεις VOIP?
Αν είναι Ψάξε στο Forum του fring μήπως βρεις κάτι σχετικό για το LG.
_KOSTASKELLAS_
25 Μάι. 2008, 12:41
Μπορω να ενεργοποιησω την υπηρεσια wind plus στο καισερ? Με 4 ε θα εχω ιντερνετ?
Οποιος γνωριζει ας βοηθησει...
nai 8a exeis alla mi fantasteis oti 8a exeis tin treli taxititasan mia apli grami ote.:O
me to opera 9.5 exoume kamia ekseliski???WebViRuS???:)
WebViRuS
25 Μάι. 2008, 13:08
το opera κυκλοφορεί, αλλά για άλλη μια φορά δεν υποστηρίζουν τα flash video. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουν τα flash στο pda.
πάντως είναι καλό το 9,5. το mobile opera είναι πιο γρήγορο όμως.
Μόνο το opera mobile αξίζει. Η 9.5 είναι πολύ βαρυα.
nobleman
25 Μάι. 2008, 13:28
Προσπαθώντας να γυρίσω στις προηγούμενες ROM ενδιάμεσα δοκίμασα την HyperDragon και από τότε όποια ROM και να περάσω πάντα στην αρχή μου βγάζει το αρχικό μήνυμα Hyper Dragon II και εν συνεχεία τις πληροφορίες για το radio etc...
WebViRuS
25 Μάι. 2008, 14:09
ναι και μένα το ίδιο κάνει, κάποτε διάβασα μια λύση αλλά βαριέμαι να ψάχνω, οπότε.. το έχω αφήσει έτσι.
zaharakis
25 Μάι. 2008, 15:49
Προσπαθώντας να γυρίσω στις προηγούμενες ROM ενδιάμεσα δοκίμασα την HyperDragon και από τότε όποια ROM και να περάσω πάντα στην αρχή μου βγάζει το αρχικό μήνυμα Hyper Dragon II και εν συνεχεία τις πληροφορίες για το radio etc...
ναι και μένα το ίδιο κάνει, κάποτε διάβασα μια λύση αλλά βαριέμαι να ψάχνω, οπότε.. το έχω αφήσει έτσι.
ειναι πολυ απλο :)
φλασαρετε την original ρομ του καιζερ
και μετα οτι αλλη ρομ θελετε ;)
_KOSTASKELLAS_
25 Μάι. 2008, 15:51
το opera κυκλοφορεί, αλλά για άλλη μια φορά δεν υποστηρίζουν τα flash video. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουν τα flash στο pda.
πάντως είναι καλό το 9,5. το mobile opera είναι πιο γρήγορο όμως.
aaa kala ...
kai ego pedeuomai edo kai kana mina na mpo sto zoo.gr:hunter:
kai leo ti na fteei ti na ftaei:lol::lol:
nobleman
25 Μάι. 2008, 15:54
Μα πριν από αυτή την original είχα. Εννοείς κάθε φορά που φλασάρουμε ή μετά την συγκεκριμένη που παρουσιάζει αυτό το «πρόβλημα»;
_KOSTASKELLAS_
25 Μάι. 2008, 16:03
Μα πριν από αυτή την original είχα. Εννοείς κάθε φορά που φλασάρουμε ή μετά την συγκεκριμένη που παρουσιάζει αυτό το «πρόβλημα»;
an katalaba kala ....
rikse mia matia sto xda gia SplashScreen ;)
h**p://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=296511
zaharakis
25 Μάι. 2008, 16:11
μετα απο φλασαρισμα οποιας ρομ μενει το splash screen της ;)
an katalaba kala ....
rikse mia matia sto xda gia SplashScreen ;)
h**p://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=296511
ειναι μονο αυτο ομως που μενει Κωστη ?(πολυχρονος κι ολας φιλε μου :))
μιας και με την πληθωρα των νεων builds που κυκλοφορουν πλεον εχει χαθει η μπαλλα για το τι ειναι λογικο και τι οχι.... :O
εγω αυτο κανω σε τετοιες περιπτωσεις πλεον,για να αποφευγω τυχον παραμονη στοιχειων απο αλλες ρομ;)
nobleman
25 Μάι. 2008, 16:30
Δημήτρη, μετά από τόσο καιρό σε μαγειρεμένες έβαλα την επίσημη και καπάκι τα Ελληνικά της ACE Hellas από πάνω και χμ... δεν βλέπω ρε γμτ τόση διαφορά με τις άλλες... μια χαρά είναι, το χα πει και πριν από μήνες προτού φλασάρω για πρώτη φορά... πάντα βέβαια με την χρήση που του κάνω... κυρίως απλή!
_KOSTASKELLAS_
25 Μάι. 2008, 16:35
ειναι μονο αυτο ομως που μενει Κωστη ?(πολυχρονος κι ολας φιλε μου :))
μιας και με την πληθωρα των νεων builds που κυκλοφορουν πλεον εχει χαθει η μπαλλα για το τι ειναι λογικο και τι οχι.... :O
εγω αυτο κανω σε τετοιες περιπτωσεις πλεον,για να αποφευγω τυχον παραμονη στοιχειων απο αλλες ρομ;)
eyxaristo poli file mou na eisai kala:)
sosti kinisi;)
sto kaiser pros to paron den exo flasarei rom magiremeni(to p3300 to eixa loisei sta flasarismata:lol::lol:)giati einai liga ta promia tou sta xeria mou :lol:
pote eipame kikloforei to nvidia???:p
zaharakis
25 Μάι. 2008, 16:43
Δημήτρη, μετά από τόσο καιρό σε μαγειρεμένες έβαλα την επίσημη και καπάκι τα Ελληνικά της ACE Hellas από πάνω και χμ... δεν βλέπω ρε γμτ τόση διαφορά με τις άλλες... μια χαρά είναι, το χα πει και πριν από μήνες προτού φλασάρω για πρώτη φορά... πάντα βέβαια με την χρήση που του κάνω... κυρίως απλή!
μα ποιος ειπε οτι η γνησια ειναι αργη??
η νεα ειναι ρημαδι :lol:που υποτιθεταιι οτι θα ελυνε τα προβληματα της πρωτης :p
απλα εχεις λιγοτερο χωρο ,περισσοτερα αχρηστα προγραμματα που πολλες φορες τρεχουν ασκοπα και μονο καλο δεν ειναι αυτο.
απο εκει και μετα με τα καταλληλα εργαλεια (kaiser tweak-advanced configuration) μπορεις να επεμβεις ανετα και να την κανεις ακομη καλυτερη ;)
συν οτι σε μια lite ρομ βαζεις οτι ΕΣΥ χρειαζεσαι και στηνεις το τηλ οπως ΕΣΕΝΑ βολευει:)
athanaso77
25 Μάι. 2008, 16:56
Υπάρχει μόνο το Original Splash Screen για να φλασάρει κάποιος αλλά δεν μπαίνω στον κόπο να το παραθέσω μιας και ο τρόπος που προτείνει ο Δημήτρης είναι απαραίτητος.
Carpe_Diem
25 Μάι. 2008, 18:05
Ρε παιδια ψαχνω το μινι οπερα αλλα απο το γνωστο μαγαζακι βρισκω μια εκδοση 4 και 4.1 βετα.Ομως και τα δυο δεν ειναι cab ουτε μπορω να τα εγκατασησω απο το pc. βοηθεια...
WebViRuS
25 Μάι. 2008, 18:08
χρειάζεσαι το java emulator να το κάνεις εγκατάσταση στο pda σου. μετά απο εκεί μέσα διαλέγεις το αρχείο .jar και το κάνει εγκατάσταση.
Carpe_Diem
25 Μάι. 2008, 18:12
Που θα το βρω αυτο? Βασικα πηρα για καρτα wind για να εχω το non stop plus για να εχω ιντερνετ. Λεει οτι χρειαζετε το mini opera .Με τον i e απο το pda ανοιγω τις σελιδες ομως με το opera broswer που εχω εγκαταστησει δεν ανοιγουν θελει καποια ρυθμιση? Το θελω για να ανοιγω πολλες σελιδες ταυτοχρονα και οχι μια οπως με το ιε....
zaharakis
25 Μάι. 2008, 18:13
Ρε παιδια ψαχνω το μινι οπερα αλλα απο το γνωστο μαγαζακι βρισκω μια εκδοση 4 και 4.1 βετα.Ομως και τα δυο δεν ειναι cab ουτε μπορω να τα εγκατασησω απο το pc. βοηθεια...
http://rapidshare.com/files/97002444/JAWA_APPS_1.rar
παρτα πακετο :)
κοιτα καπου μεσα στο φορουμ εχω δωσει και τις ρυθμισεις για wind plus αλλα δεν μπορω να τις βρω τωρα γιατι εχω δουλεια.
Carpe_Diem
25 Μάι. 2008, 18:22
Μηπως θυμασαι σε τι θεμα το ειχες γραψει να ψαξω εγω?
κατι αλλο λιγο ασχετο απο το rapidshare ποια 4 γραμματα πρεπει να γραψω μεσα εκει που λεει
Four letters with a
zaharakis
25 Μάι. 2008, 18:31
Μηπως θυμασαι σε τι θεμα το ειχες γραψει να ψαξω εγω?
αν το θυμομουν θα το ειχα βρει
κατι αλλο λιγο ασχετο απο το rapidshare ποια 4 γραμματα πρεπει να γραψω μεσα εκει που λεει
Four letters with a
αυτα που σου δειχνει διπλα αρχηγε μου :D
μας ελειψες :rolleyes::D
TOMCAT25
25 Μάι. 2008, 18:50
...τα γραμμάτα με το Γατάκι :lol::lol::lol::lol::lol:!
Όσο για το Opera mini.. χρησιμοποίησε αυτό που δίνει ο Zacharakis...
Και μέσα στo opera πήγαινε...
Μενού--> εργαλεία ---> ρυθμίσεις -->Δίκτυο
και έλεγξε αν είσαι socket ή Http νόμιζω πρέπει να βάλεις http για να δούλεψει με το non stop.
Carpe_Diem
25 Μάι. 2008, 18:56
Εγκατεστησα το java emulator αλλα τα αλλα δυο αρχεια που υπαρχουν μεσα στο φακελο μινι οπερα. Ποια απο τα δυο πρεπει να εγκαταστησω ? Πατησα το ενα να εγκατασταθει και μετα απο λιγο με ρωταει αν dou you want to keep the old rms data during the update? Ειτε παταω ναι ειτε οχι δεν κανει τπτ....
TOMCAT25
25 Μάι. 2008, 19:04
Εγκατέστησε το 2ο νομίζω είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος (μιλάμε πάντε για install του CAB μέσα από το TYTN ΙΙ..και όχι install Από PC).
zaharakis
25 Μάι. 2008, 19:49
Εγκατεστησα το java emulator αλλα τα αλλα δυο αρχεια που υπαρχουν μεσα στο φακελο μινι οπερα. Ποια απο τα δυο πρεπει να εγκαταστησω ? Πατησα το ενα να εγκατασταθει και μετα απο λιγο με ρωταει αν dou you want to keep the old rms data during the update? Ειτε παταω ναι ειτε οχι δεν κανει τπτ....
οποιον να ναι ;)
εκανες επανεκινηση μετα την εγκατασταση του emulator της java? ;)
αν οχι για αυτο δεν στα διαβαζει :)
το cab ειναι για να εχεις προσβαση στον mini opera απευθειας χωρις να ανοιγεις πρωτα τον emulator
Επέστρεψα στα wm6. Είναι σα να έκανα αναβάθμιση...
zaharakis
26 Μάι. 2008, 06:30
http://www.snotr.com/embed/612
ετσι για να ξεφυγουμε λιγο :)
athanaso77
26 Μάι. 2008, 08:52
Dystyxws... ekei ftasame!!!
WebViRuS
26 Μάι. 2008, 08:54
σιγά το δύσκολο
tranaee
26 Μάι. 2008, 10:14
Θεϊκό..!!:lol:
TOMCAT25
26 Μάι. 2008, 12:47
καμια ιδέα για παράκαμψη του proxy server της δουλειάς για το TYTN II?
Ξέρει κανείς τι settings γίνονται και πού?
ModysseasF
26 Μάι. 2008, 12:50
Γειά χαρά σε όλη την παρέα!
Παιδιά σας παρουσιάζω αμέσως την πατάτα που έκανα με την μνήμη στο καζερακο μου!
Έχω μια 6 gb δούλευε άψογα και στο pda και στο pc μου μέχρι που έκανα την κατσουκανιά να την βγάλω απο το καιζερ εν λειτουργεία.Αρχικά οταν την εβαζα στο pc και της περνουσα μουσικα αρχεια μετα,που την εβαζα στο καιζερ δεν τα εβρησκα.
Αυτή τη στιγμη το pc πλέον δεν μπορεί καν να την ανοίξει την κάρτα*δεν την διαβαζει καν* ενω το καιζερ μια τα καταφερνει μια οχι και δεν γινεται επουδενί λόγος για πέρασμα αρχείων στην καρτα.Φορματ δεν μπόρεσα με κανενα τροπο να της κάνω εφοσσον δεν αναγνωρίζεται απο το pc αλλα και στο καιζερ μου που την 8εωρει κλειδωμενη .
Μήπως γνώριζετε καποια λύση στο πρόβλημά μου?
Panayiotis
26 Μάι. 2008, 13:16
Γειά χαρά σε όλη την παρέα!
Παιδιά σας παρουσιάζω αμέσως την πατάτα που έκανα με την μνήμη στο καζερακο μου!
Έχω μια 6 gb δούλευε άψογα και στο pda και στο pc μου μέχρι που έκανα την κατσουκανιά να την βγάλω απο το καιζερ εν λειτουργεία.Αρχικά οταν την εβαζα στο pc και της περνουσα μουσικα αρχεια μετα,που την εβαζα στο καιζερ δεν τα εβρησκα.
Αυτή τη στιγμη το pc πλέον δεν μπορεί καν να την ανοίξει την κάρτα*δεν την διαβαζει καν* ενω το καιζερ μια τα καταφερνει μια οχι και δεν γινεται επουδενί λόγος για πέρασμα αρχείων στην καρτα.Φορματ δεν μπόρεσα με κανενα τροπο να της κάνω εφοσσον δεν αναγνωρίζεται απο το pc αλλα και στο καιζερ μου που την 8εωρει κλειδωμενη .
Μήπως γνώριζετε καποια λύση στο πρόβλημά μου?Φιλε μου,βαλε την καρτα σε καποια ψηφιακη φωτογραφικη και δοκιμασε να τη φορμαρεις απο εκει!
Dystyxws... ekei ftasame!!!
Μα είναι εντυπωσιακό!
Όταν νιώθω το kaiser αργό , θα περνάω την 6.1 για καμία μέρα και μετά τα 6.
Μνήμη εκκίνησης 71 από 55
Μνήμη λειουργίας 70 από 45...
Καμία καθυστέρηση , skype + Igo δουλεύουν και φυσικά όχι κολήματα σε άσχετες φάσεις...
zaharakis
26 Μάι. 2008, 15:53
Μα είναι εντυπωσιακό!
Όταν νιώθω το kaiser αργό , θα περνάω την 6.1 για καμία μέρα και μετά τα 6.
που φτασαμε :O
πραγματικα ειναι να βαζεις τα γελια...να μην πω τα κλαματα....
μετα απο καιρο σε 6.1 ρομς γυρισα στην 6 lite του dutty και δεν μπορουσα να πιστεψω πως ενω ολα δουλευαν τοσο καλα με αυτην την ρομ,ψαχνομασταν για αλλα:blink:
ελπιζω να ηρεμησουμε λιγο με τα φλασαρισματα,μεχρι να εχουμε στην αγορα τα νεα μηχανακια που περιμενουμε :)
Νομίζω πως η microsoft έχει χάσει την ικανότητα να καινοτομεί και έχει μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις Είτε αυτό λέγεται desktop είτε mobile
Σας είχα πει πριν κάμποσες μέρα για ένα ατύχημα που είχα με το TyTNII.
Σήμερα, αφού τότε χαλάρωσε η οθόνη όπως είχα αναφαίρει, βγήκε ένα ελατήριο.
Μήπως να αρχίσω να κοιτάω πιο θα είναι το νέο μου κινητό;
athanaso77
26 Μάι. 2008, 16:19
Dikaiologies... :p
Δεν κατάλαβα ... τι εννοείς;
athanaso77
27 Μάι. 2008, 02:28
Αστειευόμενος ήθελα να πω ότι θέλεις να αγοράσεις άλλη συσκευή και βάζεις σαν πρόφαση την κατάσταση του Kaiser σου.
Χιούμορ προσπάθησα να κάνω αλλά... ok. Έγινα αντιληπτός; :)
Carpe_Diem
27 Μάι. 2008, 07:27
Γνωριζει κανεις αν υπαρχουν τα πλαστικα του kaiser αλλα στα σημεια που υπαρχουν οι 2 καμερες να μην φαινονται οι καμερες αλλα να εχει πλαστικο?
athanaso77
27 Μάι. 2008, 09:07
Nai... ean breis ta plastika tou AT&T Tilt 8900 (HTC Kaiser 110) (http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=818) sygkekrimena pou den exei katholou kameres. Sigoura apo ekswteriko mias kai afto den eisagetai Ellada. (An kai den mporw na fantastw giati na ithele kapoios kati tetoio... :confused: )
greenfan
27 Μάι. 2008, 12:36
Μια ερώτηση γιατί ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω....
Πως μπορώ να κάνω ένα εισερχόμενο μήνυμα να μην εμφανίζεται στην today screen όταν έρχεται; Με ενδιαφέρει δηλαδή μόνο η αναφορά ότι ήρθε το μήνυμα αλλά δεν θέλω να εμφανίζεται ολόκληρο το μήνυμα....
Ξέρει κανείς ποια είναι η εξέλιξη του porting των drivers από το Diamond? Στους xda η κατάσταση σε κάθε thread είναι απογοητευτική καθώς ο καθένας γράφει ότι του κατέβει
athanaso77
27 Μάι. 2008, 14:00
Tipota to aksiologo (mexri twra toulaxiston) kai i alitheia einai oti dystyxws den blepw fws. :(
Ναι οκ,
by the way ... δεν θέλω να αλλάξω κινητό όποτε δεν ισχύει ...
Κάτι άσχετο, πότε βγαίνει ο Opera 9.5 για PDA?
geovass
27 Μάι. 2008, 14:42
Ναι οκ,
by the way ... δεν θέλω να αλλάξω κινητό όποτε δεν ισχύει ...
Κάτι άσχετο, πότε βγαίνει ο Opera 9.5 για PDA?
κυκλοφορει ενα πολυ καλο Built της 9.5 (1126)
greenfan
28 Μάι. 2008, 12:04
Μια ερώτηση γιατί ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω....
Πως μπορώ να κάνω ένα εισερχόμενο μήνυμα να μην εμφανίζεται στην today screen όταν έρχεται; Με ενδιαφέρει δηλαδή μόνο η αναφορά ότι ήρθε το μήνυμα αλλά δεν θέλω να εμφανίζεται ολόκληρο το μήνυμα....
Mια βοήθεια σας παρακαλώ....:O:O
WebViRuS
28 Μάι. 2008, 12:07
μωρέ κάπου την είχα δει τη λύση αλλά δεν θυμάμαι που. κοίτα αν έχει επιλογή το KaiserTweak ή AdvancedTools
athanaso77
28 Μάι. 2008, 12:14
Settings -> personal -> Sounds & Notifications.
Sto "notifications" tab, bres to "Messaging" -> "New Text Message" kai un-tick to "Display message on screen".
greenfan
28 Μάι. 2008, 12:23
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια....δεν θα το έβρισκα ποτέ μόνος μου !
κυκλοφορει ενα πολυ καλο Built της 9.5 (1126)
Σέρνεται σε TyTN II ή είναι η ιδέα μου;
vpapous
28 Μάι. 2008, 17:49
FYI: πουλάω το kaiseraki με οποια rom επιθυμείτε εγκατεστημένη
Οποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm
σέρνεται... βάλε mini
Καμία σχέση το mini με το mobile.
Ναι... αλλά ειναι πολύ πιο γρήγορο
savasgr
28 Μάι. 2008, 23:03
παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα μεταχειρισμενο tytn2 ,απο ace hellas αλλα χωρις αποδειξη αγορας...αν χτυπα ξυλο παθει κατι θα εχω προβλημα με την εγγυηση αν δεν εχω την αποδειξη?
zaharakis
28 Μάι. 2008, 23:08
παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα μεταχειρισμενο tytn2 ,απο ace hellas αλλα χωρις αποδειξη αγορας...αν χτυπα ξυλο παθει κατι θα εχω προβλημα με την εγγυηση αν δεν εχω την αποδειξη?
αν οντως ειναι αγορασμενο απο ελλαδα,μπορεις μεσω imei ,απο το καταστημα που αγοραστηκε να παρεις αντιγραφο της αποδειξης ;)
WebViRuS
28 Μάι. 2008, 23:16
και δεν σου δίνω εγώ το δικό μου με εγγύηση expansys ? :)
Driver_3
29 Μάι. 2008, 00:10
Βλεπω να βγαινουν πολλα καιζερ στο σφυρι!! εγω ηδη εχω βρει αγοραστη ο οποιος θα το παρει μολις αγορασω το diamond! Τι αλλο να ζητησω??:lol:
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 00:11
να ζητήσεις άλλον ένα αγοραστή για μένα!
Driver_3
29 Μάι. 2008, 00:17
Ειμαι πολυ κωλοφαρδος στο θεμα πωλησης μεταχειρησμενων..οταν αλλαζα τα νοκια καθε τρεις κ λιγο ειχα ενα πορωμενο φιλο νοκιακια κ τα πασαρα εκει..τωρα βρηκα ενα αλλο φιλαρακι ο οποιος χρησιμοποιει ppc.ασε που δεν το βιαζεται..μολις παρεις το diamond φερτο μου λεει!
zaharakis
29 Μάι. 2008, 00:29
Βλεπω να βγαινουν πολλα καιζερ στο σφυρι!! εγω ηδη εχω βρει αγοραστη ο οποιος θα το παρει μολις αγορασω το diamond! Τι αλλο να ζητησω??:lol:
Ειμαι πολυ κωλοφαρδος στο θεμα πωλησης μεταχειρησμενων..οταν αλλαζα τα νοκια καθε τρεις κ λιγο ειχα ενα πορωμενο φιλο νοκιακια κ τα πασαρα εκει..τωρα βρηκα ενα αλλο φιλαρακι ο οποιος χρησιμοποιει ppc.ασε που δεν το βιαζεται..μολις παρεις το diamond φερτο μου λεει!
εγω λεω να αραξετε και να χαλαρωσετε και οι δυο σας( θοδωρη και Αποστολη ) μιας και ολα ειναι κοντα μας...
σημερα η αυριο,δεν παιζει ρολο,αυτα θα ερθουν σιγουρα,
ας κοιταμε να μαστε πρωτα εμεις καλα και αυτα δεν τελειωνουν ποτε ;)
και εχουμε να αλλαξουμε συσκευες ακομη :rolleyes:
ΥΓ και φτιαξτε τις υπογραφες σας και οι δυο σας :lol::p
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 00:34
μα χαλαρός είμαι.
athanaso77
29 Μάι. 2008, 00:38
Εσύ δεν έλεγες κάποτε για ένα NVIDIA; :p
:lol:
Ναι... αλλά ειναι πολύ πιο γρήγορο
Και ο browser της Palm είναι γρήγορος ... λέω να πάρω Palm
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 00:41
το βλέπεις πουθενά? αμα περιμένω και το nvidia να βγεί, τότε σκοτώστε με καλύτερα
Και ο browser της Palm είναι γρήγορος ... λέω να πάρω Palm
Είσαι μάγκας...
athanaso77
29 Μάι. 2008, 01:14
το βλέπεις πουθενά? αμα περιμένω και το nvidia να βγεί, τότε σκοτώστε με καλύτερα
Τα ίδια έχω αρχίσει να λέω και εγώ για το Gigabyte. Γιαυτό η HTC το έχει ρίξει στο μονοπώλιο... όλοι ανακοινώνουν αλλά πάντα πρώτα η HTC βγάζει τις συσκευές. Και όταν έρθουν από τις άλλες εταιρίες... είναι ήδη πίσω. Έτσι δεν έγινε και με το i-mate 9502; Έτσι θα γίνει και με τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένου του XPERIA).
_KOSTASKELLAS_
29 Μάι. 2008, 01:47
Τα ίδια έχω αρχίσει να λέω και εγώ για το Gigabyte. Γιαυτό η HTC το έχει ρίξει στο μονοπώλιο... όλοι ανακοινώνουν αλλά πάντα πρώτα η HTC βγάζει τις συσκευές. Και όταν έρθουν από τις άλλες εταιρίες... είναι ήδη πίσω. Έτσι δεν έγινε και με το i-mate 9502; Έτσι θα γίνει και με τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένου του XPERIA).
:(:nagger:tzampa kano oneira gia to NVIDIA eee??:worry::worry::sorry:
Driver_3
29 Μάι. 2008, 07:22
Ηρεμια θα ερθει κ η ωρα του nvidia..μη βιαζομαστε:p
athanaso77
29 Μάι. 2008, 09:24
Mipws einai arga ekeini i wra omws? :worry:
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 09:53
12 παρα τέταρτο.
εγώ δεν νομίζω ότι το nvidia θα υπάρξει ποτέ παιδιά. ήταν κάτι που φτιάχτηκε για να αποδείξει τι θα υπάρχει σε ένα χρόνο, και πως μπορεί να γίνει. όντως η HTC σε ένα χρόνο θα βγάλει με HDMI αντί για Tv-out, στο pda κάτσε να δείτε. το chipset των γραφικών θα υπάρχει standard, το μόνο ελάτωμα που θα έχει είναι ότι όλες οι κάμερες του θα είναι vga. αλίμονο η htc και να μην έχει ένα ελάτωμα στα pda? δεν γίνεται!!!! :D
vpapous
29 Μάι. 2008, 11:30
που φτασαμε :O
πραγματικα ειναι να βαζεις τα γελια...να μην πω τα κλαματα....
μετα απο καιρο σε 6.1 ρομς γυρισα στην 6 lite του dutty και δεν μπορουσα να πιστεψω πως ενω ολα δουλευαν τοσο καλα με αυτην την ρομ,ψαχνομασταν για αλλα:blink:
ελπιζω να ηρεμησουμε λιγο με τα φλασαρισματα,μεχρι να εχουμε στην αγορα τα νεα μηχανακια που περιμενουμε :)
Δωστε ενα χαιρι βοηθειας... Εχω την S4V.19209.01....
ειλικρινα δεν θυμαμαι ποια απ' ολες που εχω δοκιμασει μου άρεσε :D
Την S4V θέλω να την αλλάξω γιατί μου κάνει κάτι κολληματάκια.....
Ποια προτείνετε δηλαδή?
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 11:40
αφού έχεις κάνει παράθεση το post του ζαχαράκη, δεν διάβασες τι λέει?
η 6 lite του dutty είναι απο τις καλύτερες, μαζί με την 7 lite. δεν κολάνε και πηγαίνουν και γρήγορα, + ότι δεν χρειάζεσαι gps gate για να δουλέψει το destinator
vpapous
29 Μάι. 2008, 11:46
Πριν postaro εψαχνα αρκετη ώρα στο xda αλλα δεν βρηκα κατι.
Ολες οι rom των τελευταιων 2 μηνών (που εχω περιπου το kaiser) ειναι wm 6.1.
Ειναι ευκολο καποιος να προτείνει κάποια συγκεκριμένη (εννοώ build)?
vpapous
29 Μάι. 2008, 11:48
Πριν postaro εψαχνα αρκετη ώρα στο xda αλλα δεν βρηκα κατι.
Ολες οι rom των τελευταιων 2 μηνών (που εχω περιπου το kaiser) ειναι wm 6.1.
Ειναι ευκολο καποιος να προτείνει κάποια συγκεκριμένη (εννοώ build)?
Και πιο συγκεκριμενα έχω δοκιμάσει και βρει τις ακολουθες:
Dutty_s_WM6.1_Official_UC_5.2.19199_RTM.zip
Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_Hybrid_1.64.08.21__RTM_.zip
Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_5.2.19716_1.64.08.21.zip
Kaiser_S4V.19209.01.exe
zaharakis
29 Μάι. 2008, 11:49
Δωστε ενα χαιρι βοηθειας... Εχω την S4V.19209.01....
ειλικρινα δεν θυμαμαι ποια απ' ολες που εχω δοκιμασει μου άρεσε :D
Την S4V θέλω να την αλλάξω γιατί μου κάνει κάτι κολληματάκια.....
Ποια προτείνετε δηλαδή?
καποια wm 6.0 που ολα δουλευουν τελεια
εγω λεω αυτη
με ραδιο
http://rapidshare.com/files/95657930/KAIS_Radio_Only_1.27.12.17_CustomRUU.rar
μετα απο απειρες δοκιμες γυρισα παλι σε αυτη και ολα δουλευουν τελεια.
καποια add ons που χρειαζονται μετα το φλασαρισμα της
ArcsoftMMSComposer_5_0_31_16(οχι threaded sms αλλα η τελευταια εκδοση που δουλευουν ολα τελεια,sms,mms,e-mail)
http://rapidshare.com/files/118519360/ArcsoftMMSComposer_5_0_31_16.cab
ολα του TCMP (πακετο)(μαζι με direct video downloader πολλων site,youtube κλπ)
http://rapidshare.com/files/117413198/tcmp_plugins.rar
SoftKeyAppletEx
http://rapidshare.com/files/91806382/SoftKeyAppletEx.rar
WkTaskL_1173c ?(task manager)
http://rapidshare.com/files/91805185/WkTaskL_1173c.cab
kaiser tweak & advanced configuration tools
http://rapidshare.com/files/118031031/kaiser_tweaks.rar
JAWA_APPS(esmertec last build,mini opera και καποια παιχνιδια)
http://rapidshare.com/files/97002444/JAWA_APPS_1.rar
Htc_Network_Wizard_GR(ρυθμισεις παροχων)
http://rapidshare.com/files/104335389/Htc_Network_Wizard_GR.cab
και τα πληκτρολογια
http://rapidshare.com/files/115393598/gr_keyboards.rar
Δημητρης :)
edit
καποιες ρυθμισεις (μεσω advance configuration tools)που θα κανουν την ρομ αυτη ακομη πιο γρηγορη και αμεση ;)
στο 1 για τν ταχυτητα και την αποκριση των εφαρμογων αλλα και του interface της συσκευης
στο 2 για καλυτερη ποιοτητα μουσικης ακροασης μεσω stereo bl hands free
και στο 3 για να μην χρειαζεται να λιωνετε :lol: την οθονη στο πατημα με το stylous.
μην ξεχνατε μετα απο καθε φλασαρισμα οποιας ρομ να κανετε ενα hard reset ;)
vpapous
29 Μάι. 2008, 11:51
Μεγάλε !!!!
Έτοιμα τα έχεις και τα κάνεις copy&paste????
Ευχαριστώ !!!!
zaharakis
29 Μάι. 2008, 11:54
Μεγάλε !!!!
Έτοιμα τα έχεις και τα κάνεις copy&paste????
Ευχαριστώ !!!!
στην διαθεση σας :rolleyes:
εχεις και ενα πμ ετσι για το καλημερα :D
DrMobile
29 Μάι. 2008, 12:46
@zaharakis: Άψογος και άμεσος Δημήτρη όπως πάντα! Ευχαριστούμε!!! Μέσα σε τόσα CABs όλο και κάποιο διαμαντάκι θα βρεθεί ακόμα και για τους πιο έμπειρους.
Για όσους σκέφτονται ακόμα να βάλουν τη νέα official HTC ROM (WM 6.1) να το ξανασκεφτούν καλά για τους παρακάτω λόγους:
1. Το Spb Backup 1.6.3 (latest) δεν δουλεύει σωστά!
2. Ο CorePlayer 1.2.4 (latest) δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ σε QTv mode!
3. Η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων μέσω Wi-Fi είναι δραματικά μικρότερη (απαράδεκτο)!
4. Το MagiCall 1.2.2 (latest) δεν δουλεύει στο μπλοκάρισμα των SMS (λόγω threaded SMS)!
5. Με ακριβώς το ίδιο s/w έχω 20 MB λιγότερη ελεύθερη flash (δεν πρόσεξα τη RAM)!
Κατά τ' άλλα έχει μερικά καλά στοιχεία και θέλω πολύ να πείσω τον εαυτό μου να την κρατήσει, αλλά δυστυχώς όσο τη χρησιμοποιώ τόσο απογοητεύομαι. Κάθε 1-2 μέρες κάτι βγαίνει που με χαλάει... Θα το παλέψω για λίγο ακόμα κι αν μου σπάσει τα νεύρα θα γυρίσω στην 6.0 (ακόμα το κρατάω το backup). :( :mad: :wacko:
:chair:
:kill:[ HTC ]:rocket:
:hunter:
vpapous
29 Μάι. 2008, 12:47
Μόλις την flashara και αρχίζω το customization ... :-)
Αν αφήσω νεότερο radio (1.65.χχ.χχ) θα έχω προβλήματα?
zaharakis
29 Μάι. 2008, 12:48
Μόλις την flashara και αρχίζω το customization ... :-)
Αν αφήσω νεότερο radio (1.65.χχ.χχ) θα έχω προβλήματα?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ!!! τα ραδιος των 6.1 :!:
φυσικα και θα αλλαξεις ραδιο :)
WebViRuS
29 Μάι. 2008, 12:48
ναι δεν θα δουλεύει το τηλέφωνο
καλά ε! μέσα σε 1 λεπτό απαντήσαμε και οι 2. είμαι περήφανος
zaharakis
29 Μάι. 2008, 12:52
@zaharakis: Άψογος και άμεσος Δημήτρη όπως πάντα! Ευχαριστούμε!!! Μέσα σε τόσα CABs όλο και κάποιο διαμαντάκι θα βρεθεί ακόμα και για τους πιο έμπειρους.
Για όσους σκέφτονται ακόμα να βάλουν τη νέα official HTC ROM (WM 6.1) να το ξανασκεφτούν καλά για τους παρακάτω λόγους:
1. Το Spb Backup 1.6.3 (latest) δεν δουλεύει σωστά!
2. Ο CorePlayer 1.2.4 (latest) δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ σε QTv mode!
3. Η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων μέσω Wi-Fi είναι δραματικά μικρότερη (απαράδεκτο)!
4. Το MagiCall 1.2.2 (latest) δεν δουλεύει στο μπλοκάρισμα των SMS (λόγω threaded SMS)!
5. Με ακριβώς το ίδιο s/w έχω 20 MB λιγότερη ελεύθερη flash (δεν πρόσεξα τη RAM)!
Κατά τ' άλλα έχει μερικά καλά στοιχεία και θέλω πολύ να πείσω τον εαυτό μου να την κρατήσει, αλλά δυστυχώς όσο τη χρησιμοποιώ τόσο απογοητεύομαι. Κάθε 1-2 μέρες κάτι βγαίνει που με χαλάει... Θα το παλέψω για λίγο ακόμα κι αν μου σπάσει τα νεύρα θα γυρίσω στην 6.0 (ακόμα το κρατάω το backup). :( :mad: :wacko:
Κωστη το spb backup δεν δουλευει σε καμια 6.1 ρομ!!!κανει backup αλλα δεν ....μετα restore :!:
χρησιμοποιηστε αφοβα το sprite backup.δουλευει αψογα
για τον core player θα συνιστουσα την 1.2.2 και οχι νεωτερη εκδοση.
για ολα τα αλλα επιφυλασσομαι μιας και δεν την κρατησα πανω απο 4 ωρες:lol::lol::p
τελικα τα wm6 ειναι τα πιο ολοκληρωμενα και πιο σταθερα ....δεν ειναι ακομη για 6.1 :)
zaharakis
29 Μάι. 2008, 12:54
καλά ε! μέσα σε 1 λεπτό απαντήσαμε και οι 2. είμαι περήφανος
και ετσι θα πρεπει :lol:
ειπαμε η παρεα εδω μεσα ειναι η καλυτερη :D
manan69t
29 Μάι. 2008, 15:49
και ετσι θα πρεπει :lol:
ειπαμε η παρεα εδω μεσα ειναι η καλυτερη :D
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΑΙΧΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
:D:rolleyes::cool:
CarpeNoctum
29 Μάι. 2008, 16:04
Κοίτα να δεις που μαζευτήκαμε όλοι οι πατριώτες! :lol:
zaharakis
30 Μάι. 2008, 00:50
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΑΙΧΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
:D:rolleyes::cool:
Κοίτα να δεις που μαζευτήκαμε όλοι οι πατριώτες! :lol:
οποτε μενει μια συναντηση για καφε μοσταρ :D
CarpeNoctum
30 Μάι. 2008, 02:36
οποτε μενει μια συναντηση για καφε μοσταρ :D
Τον Αύγουστο που θα μαστε πάλι Ελλάδα και με το Diamond ανά χείρας!:lol:
highway
30 Μάι. 2008, 11:34
Καλημέρα,
επέστρεψα από το ταξίδι.
news: κυκλοφόρησε opera mini 4.1 final έκδοση
Opera Mini 4.1 released with better page and file management
New Features:
Now even faster
Prior to this release, we upgraded our servers and Opera Mini now receives your requested Web pages up to 50% faster.
Find things faster
The new Opera Mini 4.1 lets you search for text within a Web page so you can get to the information you need even quicker than before.
Get to your Web sites faster
When typing Web addresses, Opera Mini 4.1 will recognize and suggest completions for you based on your Bookmarks and browsing history, making address input faster, easier and much more intuitive.
Download and upload files
On phones with JSR-75, you can now upload and download files using Opera Mini 4.1, without being re-routed to your phone’s native browser. Add attachments easily to Web-based email, and download other non media-rich content to your phone using Opera Mini 4.1.
Save it for later
On phones with JSR-75, Opera Mini 4.1 lets you save pages for offline viewing so you can quickly access and read your desired Web content, even when you’re on a plane, in the subway, or in other places where you can’t get network reception. Depending on your phone, you may need to choose a destination folder for storing pages for offline viewing.
Αλλα:
* Sync bookmarks and Speed Dial
* View pages in Landscape mode. To view the Web on a wider screen, just hit * # ....
* Give your phone a mouse. Opera Mini gives your phone a virtual mouse ...
* Power scrolling shortcuts
* Create custom search shortcuts
Παραπάνω εδώ http://www.operamini.com/features/
Το εγκατέστησα και τρέχει μια χαρά. Δεν τα δοκίμασα ακόμα όλα τα παραπάνω αλλά θα γίνει και αυτό.
highway
30 Μάι. 2008, 11:43
Επαθα και μια ζημιά στο ταξίδι.
Ενα πρόγραμμα το weather watcher την ώρα που ενημέρωνε πέταξε ένα exception. Από εκεί και μετά χάθηκε η μισή κάρτα. Οσα αρχεία-φάκελοι ήταν γραμμένα μετά από τον φάκελο του προγράμματος χάθηκαν. Βρήκα ένα pc έκανα chkdsk να την διορθώσει αλλά βρήκε αρχεία και τα έγραψε σε ένα φάκελο με δικά του ονόματα οπότε ήταν άχρηστα.
Ευτυχώς τα είχα όλα σε usb stick και έστησα όσα προγράμματα χρειαζόμουνα. Πάντως για την άλλη φορά το πιο έξυπνο είναι να έχεις σε usb stick backup τηλεφώνου και κάρτας οπότε δεν χρειάζεσαι ούτε στήσιμο. Τελικά έχασα μόνο κάποια docs που είχα γράψει και κάποιες φωτογραφίες.
Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο. Εμένα πρώτη φορά στους εννιά μήνες που το έχω.
Ξέρω να χαλάει όλη η κάρτα αλλά να χαλάει έτσι το fat πρώτη φορά το ακούω
highway
30 Μάι. 2008, 11:48
Σορρυ για τα πολλά μηνύματα απλά έχω πολλά να πω.
Το destinator δούλεψε όταν το χρειάστηκα. Igo8 και route66 δεν τα δοκίμασα πολύ γιατι έπερε να ψάνχω τα interface τους και δεν είχα χρόνο.
Για destinator.
+ Ευκολα βρίσεκεις poi και τα βαζεις να φαίνονται
+ εύκολη η ελέυθερη περιήγηση στον χάρτη και να βάζεις οποιοδήποτε σημείο αφετηρία και οποιοδήποτε προορισμό
- Δεν μπορείς να κάνεις zoom out και να βλέπεις την πορεία σου από πιο ψηλά. Π.χ. είσαι σε λεωφορείο και έχεις να κάνεις διαδρομή 8km. Δεν θέλω να βλέπω από χαμηλό επίπεδο δρόμων αλλά από πιο ψηλά για να έχω γενικό overview της διαδρομής. Είναι κάτι που κάνει το Igo8 τέλεια
Βρήκα ένα κόλπο για το τελευταίο. Μόνο πρέπει να έχεις ορίσει διαδρομή, οποιαδήποτε. Μετά πας στο διαχείρηση διαδρομής και πας στο εμφάνιση διαδρομής. Εκει όρίζεις το zoom level και το κρατάει
highway
30 Μάι. 2008, 12:21
Ενδιαφέρον project, πες μας εντυπώσεις μετά τη χρήση.
Πάντως η χωρητικότητα (αποθηκευμένη ενέργεια) σε μια 9-βολτη μπαταρία δεν είναι μεγάλη, οπότε ίσως παρατηρήσεις ότι θα στην ρουφάει πολύ γρήγορα. Αν το κυκλωματάκι που βρήκες είναι παλμοτροφοδοτικό (switching power supply) θα έχεις την καλύτερη απόδοση/εκμετάλλευση της ενέργειας της μπαταρίας. Αν όμως είναι γραμμικό (αν δηλ. χρησιμοποιεί γραμμικό τσιπάκι όπως π.χ. το 7805) θα έχεις μεγάλες θερμικές απώλειες που θα μειώσουν δραματικά το βαθμό απόδοσης (σχεδόν η μισή μπαταρία θα χαθεί σε θερμότητα και σε αδυναμία οδήγησης του γραμμικού IC).
Το καλύτερο είναι ένα παλμοτροφοδοτικό συνδεδεμένο με κάποια δυνατή Li-Ion μπαταρία από laptop, που να την έχεις σε ένα μικρό τσαντάκι στη ζώνη σου. Ιδανικό για όσους κάνουν trekking και είναι μακριά από αυτοκίνητο / ηλεκτρικό δίκτυο για πολλές μέρες. Ίσως υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο στο εμπόριο αν ψάξεις.
DrMobile είσαι άπαιχτος. Με ξεπερνάς κατά πολύ.
Εγώ έκανα αυτό το κύκλωμα http://www.instructables.com/id/Portable-USB-Charger-Version-2.0/ το οποίο όπως πολύ σωστά λες χάνει την μισή περίπου ενέργεια της μπαταρίας σε θερμότητα (είναι με το 7805)
Επειδή μάλιστα δεν προλάβαινα δεν το έχω καν κλείσει στο κουτί (εικόνα 2) ούτε έχω κολλήσει το ledακι.
Το δοκίμασα στην δουλειά με πολύμετρο και βγάζει κοντά στα 4,8 με 4.9 volt σταθερά. Το σύνδεσα στο Kaiser και φορτίζει μια χαρά. Δεν μπορώ να πω πόσες φορτίσεις κρατάει η μπαταρία γιατί ακόμα δεν το δοκίμασα έτσι. Πάντως αφού δουλεύει μπορώ να πάρω μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Στις φωτό έχω αφήσει χώρο στην πλακέτα για να καθήσει η 9volt μπαταρία επάνω και να μπούνε μαζί στο κουτί.
Το κόστος είναι κοντά στα 9 ευρώ όλα. Μαζί και το κουτί.
ΠΡΟΧΟΣΗ!!!
Το κύκλωμα όπως το έχει στην παραπάνω σελίδα ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ. Αν θέλει κάποιος να το κάνει ας μου πει. Δηλ. Στο step 3 φαίνεται σωστά, στο step 4 και 5 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Και μάλιστα στο 5 έχει 2 σχέδια που στο ένα έχει εκτός από το λάθος με τον regulator έχει και μια παραπάνω σύνδεση.
Οποιος θέλει να το κάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το μετρήσει με πολύμετρο πριν το βάλει στο Kaiser. Στην αρχή μου έβγαζε 7 volt όπως το έκανα λάθος και θα το έκαιγε το τηλ αν το έβαζα.
Αλλο Κύκλωμα
Ενα άλλο πολύ ωραίο κύκλωμα είναι αυτό http://www.instructables.com/id/MintyBoost!---Small-battery-powered-USB-charger/ ή και εδώ το ίδιο http://www.ladyada.net/make/mintyboost/
Από 2 μικρές 1.5volt κάνει boost και βγάζει 5 οπότε δεν έχει απώλειες στην μπαταρία. Αλλά έχει πιο πολύ δουλειά και είναι πιο ακριβό.
DrMobile
30 Μάι. 2008, 15:17
DrMobile είσαι άπαιχτος. Με ξεπερνάς κατά πολύ.
Εγώ έκανα αυτό το κύκλωμα http://www.instructables.com/id/Portable-USB-Charger-Version-2.0/ το οποίο όπως πολύ σωστά λες χάνει την μισή περίπου ενέργεια της μπαταρίας σε θερμότητα (είναι με το 7805)
Επειδή μάλιστα δεν προλάβαινα δεν το έχω καν κλείσει στο κουτί (εικόνα 2) ούτε έχω κολλήσει το ledακι.
Το δοκίμασα στην δουλειά με πολύμετρο και βγάζει κοντά στα 4,8 με 4.9 volt σταθερά. Το σύνδεσα στο Kaiser και φορτίζει μια χαρά. Δεν μπορώ να πω πόσες φορτίσεις κρατάει η μπαταρία γιατί ακόμα δεν το δοκίμασα έτσι. Πάντως αφού δουλεύει μπορώ να πάρω μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Στις φωτό έχω αφήσει χώρο στην πλακέτα για να καθήσει η 9volt μπαταρία επάνω και να μπούνε μαζί στο κουτί.
Το κόστος είναι κοντά στα 9 ευρώ όλα. Μαζί και το κουτί.
ΠΡΟΧΟΣΗ!!!
Το κύκλωμα όπως το έχει στην παραπάνω σελίδα ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ. Αν θέλει κάποιος να το κάνει ας μου πει. Δηλ. Στο step 3 φαίνεται σωστά, στο step 4 και 5 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Και μάλιστα στο 5 έχει 2 σχέδια που στο ένα έχει εκτός από το λάθος με τον regulator έχει και μια παραπάνω σύνδεση.
Οποιος θέλει να το κάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το μετρήσει με πολύμετρο πριν το βάλει στο Kaiser. Στην αρχή μου έβγαζε 7 volt όπως το έκανα λάθος και θα το έκαιγε το τηλ αν το έβαζα.
Καλωσήρθες highway και σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι η δουλειά μου γιαυτό τα ξέρω καλά. Το 7805 είναι πολύ καλό και εύχρηστο τσιπάκι για συσκευές που τροφοδοτούνται από την πρίζα, όπου μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα σταθεροποιημένη τάση 5V από οποιαδήποτε πηγή 7-35V. Πληροφοριακά αναφέρω ότι βγαίνει και σε εκδόσεις για 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 24V με κωδικό 78xx όπου xx = η τάση εξόδου που θέλουμε. Υπάρχουν στην αγορά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και είναι αυτό που λέμε "τσιπάκια με ιστορία" για εμάς τους ηλεκτρονικούς.
Το πρόβλημα με το 7805 είναι ότι δεν δουλεύει όταν η τάση εισόδου πέσει κάτω από 7V. Δηλαδή αν η 9-βολτη μπαταρία πέσει κάτω από 7V η τάση εξόδου θα αρχίσει να πέφτει κάτω από 5V και δεν θα δουλεύει, ενώ η μπαταρία θα έχει αρκετό ζουμί ακόμα να δώσει, το οποίο όμως θα μένει ανεκμετάλλευτο. Επίσης, η διαφορά τάσης εισόδου/εξόδου μεταφράζεται σε χαμένη ενέργεια σε θερμότητα επάνω στο 7805. Κάνε ένα πείραμα: Με καινούρια 9-βολτη σύνδεσε το κύκλωμα στο Kaiser (το οποίο να μην είναι πλήρως φορτισμένο). Μετά από λίγα λεπτά ακούμπα με το δάχτυλό σου το μεταλλικό κέλυφος του 7805. Μπορεί και να καείς! :blink: :cry: :worry: Γιαυτό τα τσιπάκια τύπου 78xx δεν ενδείκνυνται για εφαρμογές με μπαταρία.
Αλλο Κύκλωμα
Ενα άλλο πολύ ωραίο κύκλωμα είναι αυτό http://www.instructables.com/id/MintyBoost!---Small-battery-powered-USB-charger/ ή και εδώ το ίδιο http://www.ladyada.net/make/mintyboost/
Από 2 μικρές 1.5volt κάνει boost και βγάζει 5 οπότε δεν έχει απώλειες στην μπαταρία. Αλλά έχει πιο πολύ δουλειά και είναι πιο ακριβό.
Αυτό το κύκλωμα είναι πολύ καλύτερο και εκμεταλλεύεται πολύ περισσότερο την ενέργεια της μπαταρίας. Καμία σχέση με το 7805.
MyronG
30 Μάι. 2008, 18:59
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. :)
Σχετικά με το πρόβλημα που είχα με τον συγχρονισμό και έχω αναφέρει πιο πάνω, το δοκίμασα χθες που πήγα σπίτι αυτά που πρότεινε ο Tomcat. Οι ρυθμίσεις ήταν όπως έπρεπε, δηλαδή με τσεκαρισμένα calendar, tasks, contacts και να παίρνει στοιχεία από τον υπολογιστή στο Kaiser (και όχι το αντίστροφο).
Οι ίδιες ρυθμίσεις υπήρχαν και πριν, αλλά τις ξαναέλεγξα. Και πάλι μετά τον συγχρονισμό, δεν υπήρξε αποτέλεσμα (έγραψα και πριν, ότι στο Outlook μου υπάρχουν 2 επαφές, μία στον κυρίως φάκελο του Outlook και μία σε έναν υποφάκελο του. Αυτές στον κυρίως φάκελο δεν έχουν περιεχόμενο, ενώ αυτές στον υποφάκελο έχουν τα ονόματα+τηλέφωνα που θέλω να μεταφέρω. Συμπεραίνω, ότι στον συγχρονισμό κοιτάζει μόνο στον κυρίως φάκελο για να συγχρονίσει, για αυτό και εμφανίζει μηδέν στοιχεία).
Θέλοντας να το επιβεβαιώσω, σκέφτηκα να αντικαταστήσω τα (κενά) Contacts του κυρίως φακέλου του Outlook, με τα (σωστά) Contacts του υποφακέλου. Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς: η μεταφορά έγινε μεν, αλλά οι ελληνικοί χαρακτήρες στις επαφές (που εμφανιζόντουσαν σωστά όταν ήταν στον υποφάκελο) εμφανίστηκαν ξαφνικά με ακαταλαβίστικα στοιχεία. Σε εκείνο το σημείο τα παράτησα και πήγα για ύπνο, και θα ξαναδοκιμάσω το Σαββατοκύριακο με απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά από το μηδέν του Outlook, μεταφορά στο Outlook των επαφών από το παλιό μου τηλέφωνο και καινούρια προσπάθεια συγχρονισμού με το Kaiser
Επανέρχομαι (μετά από πολύ καιρό, είναι η αλήθεια, αλλά ήμουν πνιγμένος) και μπορώ με περηφάνεια να δηλώσω (μην γελάτε) ότι κατάφερα να μεταφέρω τις επαφές από το παλιό κινητό στο Kaiser.
η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες προσπάθειες δεν ήταν στις ρυθμίσεις (που ήταν οι ίδιες με τις προηγούμενες προσπάθειες), αλλά το ότι χρησιμοποίησα έναν διαφορετικό υπολογιστή.
Όπως και να έχει, η μεταφορά των επαφών έγινε. Επόμενο βήμα, η εγκατάσταση διαφόρων προγραμμάτων (ας είναι καλά η βοήθεια των μελών του φόρουμ :) )
ssbk23
31 Μάι. 2008, 09:05
καλημέρα σε όλους
Ρυθμισεις gprs για cosmote που θα βρω? ο Germanos δεν το κατεχει το αθλημα.
Εχω αμερικανικη εκδοση του Tytn II.(HTC 8925 Tilt)
athanaso77
31 Μάι. 2008, 11:13
http://www.htc.com.gr/9090_cosmote.html
zaharakis
31 Μάι. 2008, 13:14
καλημέρα σε όλους
Ρυθμισεις gprs για cosmote που θα βρω? ο Germanos δεν το κατεχει το αθλημα.
Εχω αμερικανικη εκδοση του Tytn II.(HTC 8925 Tilt)
μια σελιδα πιο πισω :)
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2362483#post2362483
Μια βοήθεια για όποιον ξέρει.
Αφότου εγκατέστησα τα 6.1 και επέστρεψα στα 6, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να αναγνωρίσει το GPS ... Εκανα 2 Hard reset αλλά τίποτα. GPStest, IGO και Tomtom δεν βρίσκουν Gps .
Είχε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα?
DrMobile
31 Μάι. 2008, 17:24
Μια βοήθεια για όποιον ξέρει.
Αφότου εγκατέστησα τα 6.1 και επέστρεψα στα 6, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να αναγνωρίσει το GPS ... Εκανα 2 Hard reset αλλά τίποτα. GPStest, IGO και Tomtom δεν βρίσκουν Gps .
Είχε κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα?
Θυμάσαι τι radio φόραγες πριν βάλεις τα 6.1; Σε ρωτάω γιατί σ' εμένα η αρχική μαμήσια 6.0 ROM είχε το 1.27.12.32 radio, αλλά το αρχείο που κυκλοφορεί με την αρχική official 6.0 ROM (για αυτούς που θέλουν να κάνουν downgrade από την 6.1) φοράει το παλιότερο 1.27.12.11 radio!
Άρα από τα παλιά μαμήσια 6.0 που είχες στην αρχή μέχρι τα 6.0 που έχεις τώρα μπορεί να μην είναι ίδιο το radio!
Θα σου πρότεινα να βάλεις το 1.27.12.32 (αν δεν το έχεις ήδη) και να ξαναδοκιμάσεις. Εγώ με αυτό το radio (όταν είχα τα 6.0) δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Μπορεί... δε θυμάμε αλλά μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν βρίσκω όμως πουθενά την 1.27.12.32 .. Στο xda δεν την έχει.
DrMobile
31 Μάι. 2008, 17:49
Μπορεί... δε θυμάμε αλλά μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν βρίσκω όμως πουθενά την 1.27.12.32 .. Στο xda δεν την έχει.
Κατέβασέ την από εδώ (http://www.4shared.com/file/36654795/899912d5/KAIS_Radio_Only_1271232_CustomRUU.html?dirPwdVerified=dc855d 4b).
Δες και το σχετικό thread (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=393182) στο xda-dev.
Σε ευχαριστώ. Θέλει Hard spl για να περάσει ?
WebViRuS
31 Μάι. 2008, 19:03
αν θυμάμαι καλά η radio δεν χρειάζονται hard spl για να περάσουν. δυστυχώς είμαι 50-50% σίγουρος
δεν περνάει χωρίς hard spl δυστυχώς.
nobleman
31 Μάι. 2008, 19:22
Μια φορά που δοκίμασα άλλα radio σε 6.1 αγανάχτησα να το επαναφέρω επειδή δεν δούλευε τίποτα...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.