PDA

View Full Version : Καθαρισμός προσώπου

Σελίδες : 1 [2]

stalitsa87
27 Μάρ. 2008, 00:05
Και αργότερα την κρέμα Skinoren αλλά αυτά βοήθησαν πάρα πολυ.
Πλέον βάζω μόνο τον αφρό της Sebamed γιατί τα σπυράκια που βγάζω είναι κάτι μικρά στο μέτωπο και μερικά στο λαιμό μετά το ξύρισμα.

Η ακμή μου ήταν ήπια μπορώ να πω δεν είχα ποτέ σημάδια και μεγάλα σπυράκια στα μάγουλα.

Ίσως είμαι λίγο υπερβολική......αλλά και μόνο στη ιδέα σπυράκια, φρικάρω...όλοι μου λένε ότι δεν έχω πολλά και να μην ανησυχώ...και μάλιστα μία αισθητικός προχτές μου είπε ότι έχω πολύ καθαρό πρόσωπο(από άποψη ακμής...με μια μικ΄ρη εξέραιση στο κούτελο και το σαγώνι...θα κάνει σύγκριση με άλλους φάινεται) και ότι να ενυδατώνω το δέρμα μου για να παραμείνει ωραίο...μάλιστα όταν κάναν άλλα άτομα συζητήσεις για αλοιφές για την ακμή πιο παλιά που είχα κομμένες αφέλιες, τα κάλυπταν και όταν πήγαινα να πάρω θέση για να ενημερωθώ για τα προϊόντα, μου λέγανε "καλά, εσένα το θέμα δε σε αφορά...εσύ δεν έχεις σπυράκια...τι να πούμε και εμείς...) και εγώ θεωρούσα ότι έχω σοβαρότατα πρόβλημα...επειδή έβγαζα όπως και εσύ κάτι μικρά στο μέτωπο...Ήπια μου τη χαρακτηρίζε και εμένα αν θυμάμαι καλά όταν πήγαινα...σήμερα έβαλα μέικ-απ και φοβάμαι μην τα ερέθισα...θα δίξει...
Από ότι κατάλαβα, δεν έχεις ησυχάσει τελείως...σωστά?
την κρέμα Skinoren την έβαζα παλιά που πήγαινα σε δερματολόγο σε συνδιασμό με ένα υγρό διάλυμα εξωτερικής χρήσης. Μπορώ να πω ότι καθάρεισα ΤΕΛΕΙΩΣ. Ο σερματολόγος μου είπε ότι δεν χρειάζετε να συνεχίσω την αγωγή εφού έχω καθαρίσει...ήταν και καλοκαίρι που γενικά το καλοκαίρει υποχωρεί η ακμή...είναι μου λέει ο ήλιος...είναι τα μπανια...μια χαρά.......όντως...ήταν μια χαρά...για 2 μήνες....πρόσωπο λάδι........μετά όμως....ξαφνικά...γέμισα σε μία μέρα άπό το πουθενά.......ξαναπήγα και μου έδωσε κάτι άλλες αγωγές...απέφυγε να μου ξαναδόσει την ίδια...δεν ξέρω...ίσως να μην κάνει και η μακροχρόνια χρήση του ίδιου προϊόντος.....πάντος η υπομονή μου είχε εξαντληθεί....και δεν άντεχα να περιμένω για βελτίωση...εφόσον είχα ακολουθήσει πιστά την αγωγή...και με είχε βασανίσει ΄μπορώ να πω, μου είχε δώσει και μια ελαφριά αντιβίωση για κανα δεκαπενθήμερο...κάτι πράσινα δισκία. Δεν περίμενα ότι θα ξαναγεμίσω, ξαφνικά........άσε που στην αρχή που ξαναεμφάνισα ακμή ό δερματολόγος μου έλειπε σε ένα συνέδριο, μετά έλλειπα εγώ, οπότε άρχισα μόνη μου τα γιατροσόφια...από αγωγές που μου είχε δώσει στο παρελθόν......και συνδιασμούς αυτών...ξεκίνησα και μία άλλη από το φαρμακείο μόνη μου, με φύκια θαλάσης, φυτικό...να φανταστείς μέσα σε 2 εβδομάδες άλλαξα 4 αγωγές(και μόνη μου και με το γιατρό μετά). Συνήθως δεν μου έδινε προϊόντα καλλυντικής μορφής και καθαρισμού...μου έλεγε να πλένομαι με ότι να ναι...και ότι δεν έχει σημασια...αλλά από ότι καταλαβαίνω έχει και μεγάλη μάλιστα...σωστά? Μ'όνο την τελευταία φορά μου έδοσε της sebamed το face & body wash μετά από πίεση δικιά μου........τώρα έχω πολύ καιρό να πάω και για ένα διάστημα τα είχα κόψει τελείως όλα...είχα βαρεθεί και δεν έβαζα τίποτα...οπότε χειροτέρεψα...και...να μαι...ψάχνω λύση.

Επίσης τρώω πολλά γλυκά και κυρίως σοκολάτα...τα επηρεάζει καθόλου??
Ο γατρός πάντος μου είπε πως δεν παίζει ρόλο...εσέις τι λέτε??

THEO_LEGEND
27 Μάρ. 2008, 19:34
Επίσης τρώω πολλά γλυκά και κυρίως σοκολάτα...τα επηρεάζει καθόλου??
Ο γατρός πάντος μου είπε πως δεν παίζει ρόλο...εσέις τι λέτε??
Βασικα δεν παιζει ρολο αν τρως σοκολατες η γλυκα...γενικοτερα σημασια εχει να προσεχεις την διατροφη σου..;) να κοιταξεις να παιρνεις τροφιμα πλουσια σε βιταμινες Α και Β οι οποιες εχουν αποδειχθει οτι συμβαλουν κατα της ακμης...

καλο ειναι να μην τρως ''γρηγορο'' φαγητο,,να προτιμας σπιτικο...(επισης μακρια απο αναψυκτικα)ειμαστε οτι τρωμε:rolleyes:
και πολυ πολυ νερο...βοηθαει παρα πολυ το νερο..εγω πισω 9-10 ποτηρια την ημερα,,και φαντασου οτι συστεινουν να πινεις 8 ποτηρια την ημερα..:D
Α, ωραίαα....Την είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό αυτή τη σειρά, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο είναι καλή...χτες το βράδυ κάθισα και διάβασα όλο το τόπικ, από την αρχή, και δεν είδα κανέναν να μιλάει για αυτήν τη σειρά και μου έκανε εντύπωση...οπότε δεν τη συζήτησα καθόλου όπως θα είδες...
σε πόσο καιρό έίδες αποτελέσματα??
Καθάρισες τελείως??

Βασικα αν ειδες τις βαθμιδες εγω ημουν καπου στην 3η βαθμιδα,,πηρα ομως τα ποιο ισχυρα προιοντα της 4ης κατηγοριας γιατι ηθελα να δω αμεσως την διαφορα..
μετα τη μια βδομαδα χρησης ειδα αποτελεσματα.. η επιδερμιδα μου πλεον ειναι τελειως λεια και πολυ απαλη σαν μωρου:p
εχουν εξαφανιστει τελειως τα σπυρακια, αντε να βγαλω το πολυ κανα 2-3 που και που..κυριως οταν δεν κοιμαμαι αρκετα.
μονο κατι εσωτερικες απαλες κοκκινιλες εχω στα μαγουλα και αυτο γιατι τα πειραζα αλλα οπως μου ειπε η δερματολογος θα φυγουν,,γενικοτερα οι κοκκινιλες φευγουν ποιο δυσκολα..
νομιζω αν κανεις μια καλη διατροφη,πινεις πολυ νερο και δοκιμασεις μια καλη σειρα προιοντων θα δεις μεγαλη διαφορα;)

Y.Γ.: βεβαια εξαρταται και απο τον τυπο της επιδερμιδας του καθε ατομου,,αλλα δεν νομιζω να μην κανουν δουλεια και σε σενα

stalitsa87
27 Μάρ. 2008, 20:36
να κοιταξεις να παιρνεις τροφιμα πλουσια σε βιταμινες Α και Β οι οποιες εχουν αποδειχθει οτι συμβαλουν κατα της ακμης...
[/SIZE]

Έχεις δίκιο...Τους τελευταίους 2 μήνες παίρνω συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε βιτεμίνες του συμπλέγματος Β, και έχουν ηρεμίσει τα σπυράκια...αρκετά...μπορεί να παίζει ρόλο και το σακιλικό οξύ που βάζω της clean & clear το adventage...τώρα αρχίζω και βλέπω διαφορά.Αν και όπου να ναι θα το σταματίσω. Έχου ακούσει και για την βιταμίνη Ε...βοηθάει καθόλου? Νομίζω είναι ότι πρέπει για το δέρμα...
Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και Β??? Για Β ξέρω ότι έχουν πολύ τα φρούτα!!!

καλο ειναι να μην τρως ''γρηγορο'' φαγητο,,να προτιμας σπιτικο...(επισης μακρια απο αναψυκτικα)ειμαστε οτι τρωμε:rolleyes:
και πολυ πολυ νερο...βοηθαει παρα πολυ το νερο..εγω πισω 9-10 ποτηρια την ημερα,,και φαντασου οτι συστεινουν να πινεις 8 ποτηρια την ημερα..:D
[/SIZE]

Δύσκολο...πολύ δύσκολο!!! Τρώω από ψητοπολεία επί μονίμου βάσεως...πιο παλιά και από μαγειρεία αλλά τα ίδια με την ακμή...μη σου πω και χειρότερα.
Μακριά από αναψυκτικά???:confused: Τώρα με σκοτώνεις!!!:O:O:O Συμβάλουν αρνητικά?? Σε μεγάλο βαθμό??
Αχ...δυστιχώς νερό δεν έπεινα ποτέ μου.....(τουλάχιστον πολύ).......πίνω ελάχιστο!!!
Που 8 ποτήρια........να μου λεγες το μήνα...να πω μάλιστα...(Εσύ δίκιο έχεις...αλλά...)

Βασικα αν ειδες τις βαθμιδες εγω ημουν καπου στην 3η βαθμιδα,,πηρα ομως τα ποιο ισχυρα προιοντα της 4ης κατηγοριας γιατι ηθελα να δω αμεσως την διαφορα..
μετα τη μια βδομαδα χρησης ειδα αποτελεσματα.. η επιδερμιδα μου πλεον ειναι τελειως λεια και πολυ απαλη σαν μωρου:p
εχουν εξαφανιστει τελειως τα σπυρακια, αντε να βγαλω το πολυ κανα 2-3 που και που..κυριως οταν δεν κοιμαμαι αρκετα.
μονο κατι εσωτερικες απαλες κοκκινιλες εχω στα μαγουλα και αυτο γιατι τα πειραζα αλλα οπως μου ειπε η δερματολογος θα φυγουν,,γενικοτερα οι κοκκινιλες φευγουν ποιο δυσκολα..
νομιζω αν κανεις μια καλη διατροφη,πινεις πολυ νερο και δοκιμασεις μια καλη σειρα προιοντων θα δεις μεγαλη διαφορα;)
[/SIZE]

Πόσο καιρό σου πήρε για να γίνει εντελώς λεία??
Δερματολόγος στην σύστησε τη σειρά?? Εμένα ποτέ δεν μου χε συστήσει καλιντική σειρά...απλά αλοιφές....
Οι κοκκινίλες θα φύγουνε...και εγω έχω κοκκινήλες. Στο κούτελο...Όσο με θυμάμαι με σπυράκια...συνήθως είχα περισσότερο σημαδάκια και κοκκινήλες στο κούτελο(τις κάλυπταν βέβαια οι φράτζες...μου φαίνεται πως πρέπει να τις ξανακόψω). Και στο παρελθόν όταν με τη βοήθεια του δερματολόγου είχα καθαρ΄ίσει τελείως είχανε φύγει και οι κικκινήλες...μάλιστα...ενώ τον Σεπτέμβρη (όχι αυτόν που μας πέρασε τώρα αλλά τον πιο πριν), ενώ ξαφνικά ξαναγέμισα, και είχα πάθει το αμόκ που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου, το Πάσχα σε μία φοτο που έχω...είχα κάτι κοκκινήλες, σε όλες τρις φοτο που είχα τραβήξει 2 μήνες μετά δεν έχω ούτε ένα σημαδάκι...τις κοίταζα πριν...επιδερμίδα...λάδι...τα έχασα και έγώ η ίδια μόλις τις είδα!!!Οπότε θα σου φύγουνε...ίσως ίγο πιο δύσκολα...αλλά το αποτέεσμα μετράει!!!
Νομίζω πως το καλοκαίρι φτιάχνουν και από μόνα τους σε κάπιο βαθμό...Συνήθως την άνοιξη καθαρίζω...είτε με τη βοήθεια προϊόντων είτε όχι...Γιατί πέρυσι δεν έβαζα τίποτα, την εποχή που φύγανε όλα...σπυράκια και κοκκινίλες...Πως τα καταφέρνω και μετά ξαναγεμίζω...............
Με ιδεική περιποίηση με τέτοια προϊόντα, όταν καθαρίσω πάλι τελείως, θα καταφέρω να διατηρείσω το αποτέλεσμα για πάντα?? Τι λέτε??
Και ο ύπνος παίζει ρόλο??οχ...πολλές φορές δεν κοιμάμαι καθόλου καλά...
Αν όλα αυ΄τα παίζουνε συμαντικό ρόλο(όλα αυτά που λες...για ύπνο...νερό...διατροφή...αναψυκτικ ...κ.α.), τότε με τις συνήθειες που κουβαλάω, είμαι θαύμα!!!γκινιάζω και από πάνω αντί να λέω ότι είμαι τυχαιρή...

Λέγοντας σειρά προϊόντων...εννοείς από την ίδια σειρά??
Ρώτησα τον φαρμακοποιό και μου έδειξε δίαφορα προϊόντα από διαφορετικές σειρές...όταν του είπα μήπως θα ήταν καλύτερα να είναι από την ίδια σειρά μου είπε πως δεν έχει καμία σημασία...εσύ τι λες??
Μου είπε πολύ καλός ο αφρός της avene, η κρέμα ημέρας και το τοπικο τζελ της vishy....Του έδειξα και κάποιο προϊόν από τη σειρά που μου πρότεινες αλλά δεν τον είδα και ενθουσιασμένο...ναι ναι καλό είναι είπε αλλά ούτε καν το συζήταγε για να το πάρω...δεν ξέρω γιατί...νομίζω δεν είχε και ολόκληρη τη σειρά αλλά θα μπορούσε να μου πει να πάρω αυτό/ά που είχε...τι να πω...

Και να μην ξεχάσω...σε ευχαριστώ πολύ...(και γενικα όλους για τις συμβουλές σας...)

THEO_LEGEND
27 Μάρ. 2008, 22:10
stalitsa87
Σχετικα με τις τροφες που περιεχουν βιταμινες Α,Β μπορεις να ψαξεις στο google για να βρεις:google:
Βασικα και μενα η δερματολογος μου εδινε διαφορες κρεμες και σαπουνια απο διαφορες εταιριες και οχι μονο απο μια,, μαλιστα μου ειχε δωσει και χειροποιητες της οποιες τις εφτιαχνε με τη συνταγη του γιατρου η φαρμακοποιος:rolleyes:
Οσο για τις exfoliac τυχαια οπως πηγα να παρω απο το φαρμακειο κατι που ηθελα ανοιξαμε συζητηση για την ακμη και μου τις συστησε η φαρμακοποιος να τις δοκιμασω και οτι κανουν ''δουλεια''...ετσι τις δοκιμασα, μιας και τελειωναν οι αλοιφες που μου ειχε προτεινει η δερματολογος...

βεβαια καθε λιγο πρεπει να τις αλλαζεις τις αλοιφες(οποιαδηποτε και αν χρησιμοποιεις για την ακμη) μιας και το δερμα τις συνηθηζει κατα καποιο τροπο με αποτελεσμα να μην κανουν δουλεια...:)
εμενα σε 2 και κατι εβδομαδες ειχε γινει πολυ λεια...αλλα οι κοκκινιλες οπως σου ειπα παρεμειναν,,αν και ελλατωθηκαν
Θα σου προτεινα να αλλαξεις διατροφικες συνηθειες οχι μονο για την ακμη αλλα και για τον οργανισμο σου γενικοτερα...προσπαθησε να αποφευγεις το ''εξω'' φαγητο και αν δεν μπορεις τοτε φροντισε να ειναι οσο ποιο υγιεινο γινεται...
αναψυκτικα εχουν κατηγορηθει για την δημιουργια ακμης...καλο ειναι να πινεις νερο οσο μπορεις,,συγκεκριμενα οι γιατροι συστεινουν σε ενα ατομο να πινει 8 ποτηρια νερο την ημερα το λιγοτερο
θεμα συνηθειας ειναι και θα το δεις,,,εγω επινα πολυ κοκα και διαφορα αλλα αναψυκτικα,οταν ομως το πηρα αποφαση και τα εκοψα για πολυ λιγο χρονικο διαστημα και δοκιμασα μετα παλι δεν μου αρεσε καθολου,,με εκαιγε...γι αυτο νερο και παλι νερο...καθαριζει τον οργανισμο;)

επισης καλυτερα να μην δοκιμαζεις προιοντα απο αυτα που εχουν τα σουπερ μαρκετ,,,απο φαρμακειο καλυτερα!!!

γενικα η διατροφη και ο υπνος ειναι τα βασικα για μια καλη επιδερμιδα..μετα ερχονται οι αλοιφες,,,βεβαια και παλι εξαρταται ποσο λιπαρο ειναι το δερμα καποιου:O

naf1213
27 Μάρ. 2008, 23:21
Πιστευω οτι η ακμη δεν εχει να κανει καθολου με διατροφη.
(φυσικα ειναι σωστο να τρεφομαστε σωστα, αλλα πιστευω δεν παιζει καθολου ρολο, ειναι αποκλειστικα θεμα οργανισμου).

stalitsa87
28 Μάρ. 2008, 00:30
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]βεβαια καθε λιγο πρεπει να τις αλλαζεις τις αλοιφες(οποιαδηποτε και αν χρησιμοποιεις για την ακμη) μιας και το δερμα τις συνηθηζει κατα καποιο τροπο με αποτελεσμα να μην κανουν δουλεια...:)

Πάνω-κάτω σε πόσο καιρό πρέπει να τις αλλάζεις??

Ένα φεγγάρι είχα βάλει φυτικά προϊόντα που μου πρότειναν σε ένα φαρμακείο επαρχείας(ήμουν κάτι σαν διακοπές οπότε πήγα σε ένα μου μου σύστησαν), τα οποία ήταν από φύκια θαλάσης...........ήταν φοβερά!!! Αλλά μετά από μερικούς μήνες χρήσης, ξαφνικά μόλις τα έβαζα, το δέρμα μου αντιδρούσε για εκείνη την ώρα.......κοκκίνιζα σε όλο τα πρόσωπο και τα σπυράκια με πόναγαν και τσούζανε.........οπότε τα σταμάτισα και ξαναπήγα δερματολόγο και μου είπε ότι αντέδρασε πιθανότατα το δέρμα μου έτσι στα καλά καθούμενα...συμβαίνει...και αν θυμάμαι καλά, ο δερματολόγος μου είπε και τα σταμάτησα...δεν παίρνω και όρκο...πάει καιρός...

Πάντος μπορώ να πω ότι ενώ είχα αρχίσει να καθαρίζω αρκετά, τώρα 2 μέρες έβαλα μέικ-απ και τους έκανα κακό...και σε αυτά πρέπει να [ροσέχεις πολύ τη μάρκα και την ποιότητα όταν έχεις ακμή γιατί τα περι΄σσότερα κλείνουν τους πόρους και σου κάνουνε ζημιά. Τί το ήθελα...

THEO_LEGEND
28 Μάρ. 2008, 00:32
Πιστευω οτι η ακμη δεν εχει να κανει καθολου με διατροφη.
(φυσικα ειναι σωστο να τρεφομαστε σωστα, αλλα πιστευω δεν παιζει καθολου ρολο, ειναι αποκλειστικα θεμα οργανισμου).

Kaνεις λαθος...(βεβαια παιζει ρολο και ο τυπος του δερματος αν ειναι λιπαρος η οχι) αλλα αν ο οργανισμος ''καθαριζεται'' μεσα απο τις τροφες και μεσα απο τα υγρα που καταναλωνουμε,, ειμαστε οτι τρωμε και αυτο ισχυει... βεβαια μην περιμενει καποιος που εχει πολυ λιπαρο δερμα να σωθει με τη σωστη διατροφη και το νερο που πινει,,αλλα εχει μεγαλη σημασια το νερο στην υγεια της επιδερμιδας...
φιλικα παντα χωρις διαθεση για flame;)

Πάνω-κάτω σε πόσο καιρό πρέπει να τις αλλάζεις??

αυτο δεν το ξερω ακριβως,,,ο/η δερματολογος το ξερει,,,συνηθως ειναι η καθε θεραπεια καπου στους 6μηνες πανω κατω.

stalitsa87
28 Μάρ. 2008, 15:49
αυτο δεν το ξερω ακριβως,,,ο/η δερματολογος το ξερει,,,συνηθως ειναι η καθε θεραπεια καπου στους 6μηνες πανω κατω.

Αν πάμε στο άλλο άκρο?? Τι εννοω...?? Κάποιες φορές μου τη βαράει και μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξω θεραπεία...αυτό επειρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα? Η θεραπεία συνεχίζεται ή αλλάζοντας αγωγή είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή??

THEO_LEGEND
28 Μάρ. 2008, 23:30
Αν πάμε στο άλλο άκρο?? Τι εννοω...?? Κάποιες φορές μου τη βαράει και μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξω θεραπεία...αυτό επειρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα? Η θεραπεία συνεχίζεται ή αλλάζοντας αγωγή είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή??

Νομιζω οτι αλλαζοντας την αγωγη ειναι σαν να ξεκινας την αγωγη απο την αρχη..
καλο ειναι να περιμενεις 2 βδομαδες το λογοτερο πριν αλλαξεις θεραπεια...βεβαια αν δεις οτι απο την πρωτη στιγμη σε τσουζει καποια αλοιφη η λοσιον τοτε να τη διακοψεις αμεσα.:rolleyes:

stalitsa87
31 Μάρ. 2008, 00:39
καλο ειναι να περιμενεις 2 βδομαδες το λογοτερο πριν αλλαξεις θεραπεια...βεβαια αν δεις οτι απο την πρωτη στιγμη σε τσουζει καποια αλοιφη η λοσιον τοτε να τη διακοψεις αμεσα.:rolleyes:

Επειδή λένε ότι το σακυλικό οξύ είναι καλο για τοπική χρήση και μιας και το βάζω κανά μήνα τώρα έλεγα τώρα που μου τελείωσε να το συνεχίσω σε άλλη εταιρεία φαρμακείου...δηλ. να πάω απο την clean & clear στην vishy. Δεν θα ναι κάτι σαν συνέχεια της θεραπείας αφού και τα δύο περιέχουν σακυλικό οξύ? ή θα ναι σαν να ξεκινάω από την αρχή.
Και λέω να συνεχίσω την ίδια αγωγή γιατί έχω διαβάσει ότι πρέπει να περιμλενεις 2 μήνες από οποιαδήποτε θεραπεία για να δεις αποτελέσματα...

stalitsa87
31 Μάρ. 2008, 00:46

Μιας και χρησιμοποιώ σακυλικό οξύ κανα μήνα, και λένε ότι για να δεις αποτελέσματα από οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να περιμένεις 2 μήνες, λέω να συνεχίσω την τοπική εφαρμογή του προϊόντος. Το ερώτημα είναι να μείνω στην clean & clear ή μπορώ να πάω στη vishy που είναι φαρμακείου, αλλά να μην ξεκινάω την αγωγή από την αρχή...και τα 2 σακυλικό οξύ περιέχουν...δεν θα είναι το ίδιο?

Όταν είχα ξεκινήσει τη χρήση του με έτζουζε αλλά μου είπαν στο φαρμακείο και αισθητικός μου το είπε ότι δεν πειράζει και είναι επειδή δρα το φάρμακο και επειδή κανα δυο που τσούζανε ήτανε έντονα.

chryant
31 Μάρ. 2008, 20:55
Για την benzamycin topical gel τι γνωμη εχετε ?

CosPaok
3 Απρ. 2008, 16:16
Έχω δοκιμάσει και αύτο το πράσινο της avene αλλά σαν το Dalacin C κανένα! πολύ αποτελασματικό πραγματικά.

stalitsa87
3 Απρ. 2008, 20:12
Έχω δοκιμάσει και αύτο το πράσινο της avene αλλά σαν το Dalacin C κανένα! πολύ αποτελασματικό πραγματικά.

Το πράσινο υγρό της avene το πήρα τώρα. Αυτό πρέπει να εννοείς. Αυτό που είναι για καθαρισμό προσώπου...
Το Dalacin C τί είναι?? Για καθαρισμό?? Κάτι μου θυμίζει το όνομα...πρέπει να μου το είχε δόσει στο παρελθόν ο δερματολόγος...νομίζω ως υγρό τοπικά πάνω στα σπυράκια...εσύ μάλλον θα λες άλλο.

CosPaok
3 Απρ. 2008, 22:03
Gia to Avene leme to idio..
twra gia to Dalacin C einai ena (as to poume) mpoukalaki to opoio sto poma tou exei sfougkaraki kai potizei otan to gyrnas anapoda kai to pernas pano apo tin/s perioxes stis opoies exeis spyrakia.
Einai poly apotelesmatiko kai sxetika fthino an thymame kala..

Yg: Sorry gia ta Greeklish alla den eimai sto pc mou :worry:

greg_7
4 Απρ. 2008, 12:54
πριν απο 22 μερες εκανα καθαρισμο.πηγα στον δερματολογο μου και μου ειπε οτι σε κανα δυο βδομαδες να κανουμε ακομη εναν γιατι μετα δεν θελει να επεμβει οπως ειπε αλλο στο προσωπου μου(περνω ισοτρετινοινη).καποιος με παρομοια κατασταση γνωριζει αν οντως σε αυτο το μαλλον συντομο χρονικο διαστημα συνισταται καθαρισμος;; φοβαμαι μην το κανει για να μου παρει λεφτα....

evvi
4 Απρ. 2008, 13:36
εγω δεν εχω παει ποτε για καθαρισμο σε δερματολογο μονο πιλινγκ στο σπιτι και καμια κρεμουλα πρεπει να παω καποια στιγμη? δεν εχω κανενα προβλημα ουτε σπυρακια ουτε λιπαροτητα

FREAK_OF_NATURE
4 Απρ. 2008, 13:49
πριν απο 22 μερες εκανα καθαρισμο.πηγα στον δερματολογο μου και μου ειπε οτι σε κανα δυο βδομαδες να κανουμε ακομη εναν γιατι μετα δεν θελει να επεμβει οπως ειπε αλλο στο προσωπου μου(περνω ισοτρετινοινη).καποιος με παρομοια κατασταση γνωριζει αν οντως σε αυτο το μαλλον συντομο χρονικο διαστημα συνισταται καθαρισμος;; φοβαμαι μην το κανει για να μου παρει λεφτα....

εγω δεν εχω παει ποτε για καθαρισμο σε δερματολογο μονο πιλινγκ στο σπιτι και καμια κρεμουλα πρεπει να παω καποια στιγμη? δεν εχω κανενα προβλημα ουτε σπυρακια ουτε λιπαροτητααντε παλι!!!τοσο κοπος ειναι ρε παιδια να πατε σε εναν ( δευτερο )ειδικο και να ρωτησετε?

δλδ αν σας πουμε στον εναν πως σε κοροιδευει για να σου παρει λεφτα,στην δευτερη περιπτωση πως πρεπει οπωσδηποτε να πας,θα κανετε οτι σας πει ο καθε ενας εδω μεσα?

evvi
4 Απρ. 2008, 13:53
αντε παλι!!!τοσο κοπος ειναι ρε παιδια να πατε σε εναν ( δευτερο )ειδικο και να ρωτησετε?

δλδ αν σας πουμε στον εναν πως σε κοροιδευει για να σου παρει λεφτα,στην δευτερη περιπτωση πως πρεπει οπωσδηποτε να πας,θα κανετε οτι σας πει ο καθε ενας εδω μεσα?

οχι φυσικα κανενας δεν ειναι ειδικος αλλα μια γνωμη δεν ειναι κακη
οσον αφορα τον φιλο greg_7 και εγω πιστευω πως πρεπει να παρει και μια δευτερη γνωμη δεν χανει κατι

FREAK_OF_NATURE
4 Απρ. 2008, 13:56
ωραια..παμε σε σενα τοτε.
αν δεν δει καποιος ειδικος τον τυπο της επιδερμιδας σου,να σου παρει το ιστορικο,να εκτιμησει γενικοτερα την κατασταση και τις αναγκες του δερματος σου πως περιμενεις να σου πει αν πρεπει να πας ή οχι?

:)

stalitsa87
5 Απρ. 2008, 00:10
Gia to Avene leme to idio..
twra gia to Dalacin C einai ena (as to poume) mpoukalaki to opoio sto poma tou exei sfougkaraki kai potizei otan to gyrnas anapoda kai to pernas pano apo tin/s perioxes stis opoies exeis spyrakia.
Einai poly apotelesmatiko kai sxetika fthino an thymame kala..

Yg: Sorry gia ta Greeklish alla den eimai sto pc mou :worry:

Ναι...για το ίδιο λέμε!!! Αν και το συγκεκριμένο με ερέθιζε λίγο. Με κοκκίνιζε...δεν έδοσα βέβαια και πολύ σημασία και κάποια στιγμή που ξαναπήγα δερματολόγο, του το είπα και μου έδοσε ένα παρόμια άλλης εταιρία...το Ance Hermal....Το οποίο και ήταν πάρα πολύ καλό και είχα καταφέρει και είχα καθαρίσει τελείως...σε συνδιασμό βέβαια με την Scinoren cream...εσύ μόνο αυτό βάζεις?? Δεν ξέρω αν κάνει να το ξανααρχίσω τώρα...έχει περάσει καιρός, το έβαζα και για καιρό(υποτίθετε πως πρέπει να αλλάζουμε όχι συνέχεια το ίδιο, κάνει να ξαναεπιστρέψω??) και τώρα βάζω άλλα...
Και μάλιστα μιας και ανέφερες ότι είναι σχετικά φτηνό, να τονίσω ότι τα γράφει ο δερματολόγος στο βιβλιάριο και δικαιολογούνται και από το ταμείο.

¨οταν λες ισοτρερινοινη, εννοείς εκείνα τα δυνατά χάπια που πέρνουν και πρέπει κάθε μήνα να κάνεις εξετάσεις αίματος??
Τι καθαρισμό??Σαν αυτόν που κάνουν οι αισθητικοί?? απολέπιση, μάσκα και τέτοια? Εμένα ο δερματολόγος ποτέ δεν μου είχε προτείνει να μου κάνει καθαρισμό ούτε καν μου είχε πει να πάω κάπου για να μου κάνουν. Ο καθαρισμός δεν συνίστατε σε άτομα με ακμή γιατί μπορεί να υποστούν κακώσεις τα σπυράκια...αν παρόλλα αυτά κάνουμε χρειάζετε ειδικός χειρισμός...ο δερματολόγος πιστέβω ξέρει τι κάνει...και είναι από τους πιο κατάλληλους...Εγώ έκανα καθαρισμό σε αισθητικό, δεν έχω πολύ ακμή...είχα κάνει την περασμένη αβδομάδα, μια χαρά...ξαναέκανα σε μία εβδομάδα ακριβώς αλλά κάποιο σπυράκι μάτωσε την ώρα του καθαριμού και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα(οι κακώσεις που έλεγα παραπάνω). Γενικά μου πρότεινε να κάνω μια φορά την εβδομάδα(μόνη μου σπίτι)...ότι και καλά είναι οφέλιμο για την επιδερμίδα. Καλά, δεν σου πρότεινε να κάνεις μόνος σου?Αν οποσδήποτε χρειάζεσαι καθαριμό θα μπορούσε να σου προτείνει όλες τις πιθανές λύσεις και εσύ να διαλέξεις...μπορεί να μην ήθελες να διαθέσεις τόσα χρήματα(αλήθεια, πόσα σου ΄παίρνει??αν επιτρέπεται) και να θες να κάνεις μόνος σου σπίτι, προσεκτικά πάντα...με απαλές κινήσεις.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είπε πως θα είναι ο τελευταίος καθαρισμός και μετά δεν θέλει να ξαναεπέμβει...τι σχέση έχει η ισοτρετινοινη??

greg_7
7 Απρ. 2008, 19:40
βασικα εμενα αυτο που μου κανει δεν ξερω αν λεγεται ακριβως καθαρισμος.εχει ενα ειδικο εργαλειο και ανοιγει τους πορους και σπαει τα σπυρακια.την πρωτη φορα ηταν ιδιαιτερα επωδυνο:!:οπως λες το προσωπο μου ειχε γεμισει κοκκινιλες αλλα μου ειπε οτι μετα αποι τρεις μερς θα φυγουν οι κοκκινιλες και οντως εφυγαν.επισης δεν εμεινε καποιο σημαδι που να πω οτι ωφειλοταν στον καθαρισμο.απο τοτε το δερμα μου ειδε αρκετη βελτιωση και εγινε πιο απαλο ενω πιστευω οτι βγαζω λιγοτερα σπυρακια σε σχεση με πριν.οσο για την τιμη μου πηρε 70 ευρω.

stalitsa87
15 Απρ. 2008, 21:59
βασικα εμενα αυτο που μου κανει δεν ξερω αν λεγεται ακριβως καθαρισμος.εχει ενα ειδικο εργαλειο και ανοιγει τους πορους και σπαει τα σπυρακια.την πρωτη φορα ηταν ιδιαιτερα επωδυνο:!:οπως λες το προσωπο μου ειχε γεμισει κοκκινιλες αλλα μου ειπε οτι μετα αποι τρεις μερς θα φυγουν οι κοκκινιλες και οντως εφυγαν.επισης δεν εμεινε καποιο σημαδι που να πω οτι ωφειλοταν στον καθαρισμο.απο τοτε το δερμα μου ειδε αρκετη βελτιωση και εγινε πιο απαλο ενω πιστευω οτι βγαζω λιγοτερα σπυρακια σε σχεση με πριν.οσο για την τιμη μου πηρε 70 ευρω.

Δεν την γνωρίζω τη μέθοδο και σίγουρα δεν είναι ο τυπικός καθαρισμός που γνωρίζω εγώ...
Τον απλό καθαρισμό τον κάνει ο οποιοσδήποτε...ενώ αυτός που περιγράφεις εσύ, είναι πιο εξειδικευμένος και ειδικός για την ακμή όπως καταλαβαίνω από την περιγρφή. Και για τιμή αυτού του είδους καθαρισμού δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι νορμάλ. Αλλά πιστεύω ότι καλά έκανες και τον έκανες...εφόσον είδες και βελτίωση μην το συζητάς καθόλου!!! Και τον δεύτερο που λες ότι σου πρότεινε ο δερματολόγος, άποψή μου, να τον κάνεις...αν είδες αποτελέσματα από τον πρώτο, φαντάσου από τον δεύτερο...μακάρι να μου έλεγε και εμένα να μου κάνει...σε πιες περιπτώσεις οδερματολόγος σου προτείνει καθαρισμό? Σε προχωρημένη ακμή? Σε ποίον και τέτοια?

Cosmakos88
16 Απρ. 2008, 02:27
παιδια, υπαρχει κατι που να "ασπριζει" λιγο; ειμαι βασικα ψιλο-μελαχρινουλης αλλα δεν γουσταρω τρελα. αν βαλεις και την λυπαροτητα. γινομαι χαλια... θελω να φευγει η βρωμια και να κανει το προσωπο λιγο ποιο φωτεινο βρε αδερφε! :)

Xourxoulitsos
16 Απρ. 2008, 13:42
παιδια, υπαρχει κατι που να "ασπριζει" λιγο; ειμαι βασικα ψιλο-μελαχρινουλης αλλα δεν γουσταρω τρελα. αν βαλεις και την λυπαροτητα. γινομαι χαλια... θελω να φευγει η βρωμια και να κανει το προσωπο λιγο ποιο φωτεινο βρε αδερφε! :)
Έτσι θα' λεγε και ο Michael Jackson :p

Anyway, δε νομίζω να υπάρχει κάτι, απλά απέφευγε τον ήλιο i guess :confused:

FREAK_OF_NATURE
16 Απρ. 2008, 13:54
υπαρχουν ειδικες λευκαντικες-ενυδατικες κρεμες..(αλλα απο οσο ξερω ειναι για ωριμες επιδερμιδες)

Cosmakos88
16 Απρ. 2008, 17:54
Έτσι θα' λεγε και ο Michael Jackson :p

Anyway, δε νομίζω να υπάρχει κάτι, απλά απέφευγε τον ήλιο i guess :confused:

:lol: καλα δεν ειπα να γινω ασπρος. να εχω λιγο ποιο φωτεινο προσωπο. u know αυτο που λενε φωτογενεια... :p

υπαρχουν ειδικες λευκαντικες-ενυδατικες κρεμες..(αλλα απο οσο ξερω ειναι για ωριμες επιδερμιδες)

ναι ε; κανένα ονοματάκι απο αυτες τις κρέμες για να ρωτησω στο φαρμακείο;

THEO_LEGEND
16 Απρ. 2008, 18:28
:lol: καλα δεν ειπα να γινω ασπρος. να εχω λιγο ποιο φωτεινο προσωπο. u know αυτο που λενε φωτογενεια... :p

Δεν σημαινει οτι οποιος εχει λευκο προσωπο εχει και φωτογενεια, η φωτογενεια εχει να κανει με τη συμμετρια του προσωπου.

Cosmakos88
16 Απρ. 2008, 20:43
Δεν σημαινει οτι οποιος εχει λευκο προσωπο εχει και φωτογενεια, η φωτογενεια εχει να κανει με τη συμμετρια του προσωπου.

....φωτογραφία σπουδαζω :p

ομως πρεπει να ξερεις οτι "τελειωνεις" ποιο γρηγορα με ενα ατομο που εχει ποιο λευκο προσωπο. για συμμετριες δν μαθαμε ακομα. για πες

THEO_LEGEND
16 Απρ. 2008, 20:49
....φωτογραφία σπουδαζω :p

ομως πρεπει να ξερεις οτι "τελειωνεις" ποιο γρηγορα με ενα ατομο που εχει ποιο λευκο προσωπο. για συμμετριες δν μαθαμε ακομα. για πες

Βασικα δεν ειμαι ειδικος αλλα ειχα δει ενα θεμα στο νετ και θυμαμαι που ελεγε οτι βασικος παραγοντας για την φωτογενεια ενος προσωπου ειναι η συμμετρια του και οι κλισεις που εχει...εξηγουσε τα παντα αναλυτικα με τη βοηθεια της φυσικης...

FREAK_OF_NATURE
16 Απρ. 2008, 20:51

ναι ε; κανένα ονοματάκι απο αυτες τις κρέμες για να ρωτησω στο φαρμακείο;

http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE% B7+%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%C F%89%CF%80%CE%BF%CF%85&meta=

Cosmakos88
16 Απρ. 2008, 21:23
Βασικα δεν ειμαι ειδικος αλλα ειχα δει ενα θεμα στο νετ και θυμαμαι που ελεγε οτι βασικος παραγοντας για την φωτογενεια ενος προσωπου ειναι η συμμετρια του και οι κλισεις που εχει...εξηγουσε τα παντα αναλυτικα με τη βοηθεια της φυσικης...

Δειχνω RESPECT σε τετοια θεματα. για να το λεει τοτε κατι θα παιζει! :)

http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE% B7+%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%C F%89%CF%80%CE%BF%CF%85&meta=

Ευχαριστώ πολυ!!! :D

stalitsa87
2 Μάι. 2008, 14:16
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν άτομα με ακμή επιτρέπετε να βάζουνε μέικ-απ ή/και πούδρα. Εσείς χρησιμοποιήτε ή το αποφεύγετε?? Και αν ναι, κάνετε αυστηρή επιλογή μάρκας/ποιότητας/υφής?? Χρησιμοποιήτε ειδικά προϊόντα για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής ή οποιαδήποτε?? Ποια προϊόντα χρησιμοποιήτε? Είστε ευχαριστημένοι?

THEO_LEGEND
2 Μάι. 2008, 14:36
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν άτομα με ακμή επιτρέπετε να βάζουνε μέικ-απ ή/και πούδρα. Εσείς χρησιμοποιήτε ή το αποφεύγετε?? Και αν ναι, κάνετε αυστηρή επιλογή μάρκας/ποιότητας/υφής?? Χρησιμοποιήτε ειδικά προϊόντα για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής ή οποιαδήποτε?? Ποια προϊόντα χρησιμοποιήτε? Είστε ευχαριστημένοι?

Eγω μπορει να μην βαζω αλλα θα προσεγγισω το θεμα βιολογικα
νομιζω παιζει σημαντικο ρολο να αναπνεει καλα το δερμα,,,, οποτε παιζει ρολο και το μεικ απ κτλ:)

soularav
2 Μάι. 2008, 14:38
Το Dalacin C τί είναι?? Για καθαρισμό?? Κάτι μου θυμίζει το όνομα...πρέπει να μου το είχε δόσει στο παρελθόν ο δερματολόγος...νομίζω ως υγρό τοπικά πάνω στα σπυράκια...

Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο είναι αντιβοιοτικο (ΚΛΙΝΔΑΜΥΚΙΝΗ) κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές για τοπική η συστηματική χρήση. Για περιπτώσεις ακμής γίνετε συνταγογράφηση τοπικών σκευασμάτων.

stalitsa87
2 Μάι. 2008, 14:45
Eγω μπορει να μην βαζω αλλα θα προσεγγισω το θεμα βιολογικα
νομιζω παιζει σημαντικο ρολο να αναπνεει καλα το δερμα,,,, οποτε παιζει ρολο και το μεικ απ κτλ:)

Έχεις δίκιο...Ενώ στα καταστήματα καλυντικών προκειμένου η κάθε μία, να προωθήσει τη μάρκα της, στο βγάζει ως το ιδανικό...που δεν σου κάνει ζημιά στα σπυράκια...Αλλά ο φαρμακοποιός, όταν του είπα ότι βάζω της seventeen μου είπε ότι είναι μια οικονομική μάρκα γι αυτό έχει και τέτοια φήμη, αλλά δεν είναι καλής ποιότητας και φράσει τους πόρους, με αποτέλεσμα όπως λες και εσύ, να μην αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
Αν και οι κοπέλες που προωθούν αυτήν την μάρκα δεν το δέχονται αυτό με τίποτα...όταν τους λες μου χειροτέρεψε η ακμή με το μέικ απ σου λένε δεν θα έβαλες ενυδατική κέμα πριν, γι αυτό.Και δεν δέχοναται ότι έβαλες ακόμα και αν επιμένειες. (πως αλλιώς να δικαιολογηθούν?) Οπότε κάπου σε μπερδεύουνε αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του για να "πουλήσει".
Γιαυτό αν είναι δυνατόν θέλω και προτάσεις από άτομα που χρησιμοποιούν ή έχουν ακούσει κάτι.

FREAK_OF_NATURE
2 Μάι. 2008, 17:05
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν άτομα με ακμή επιτρέπετε να βάζουνε μέικ-απ ή/και πούδρα. Εσείς χρησιμοποιήτε ή το αποφεύγετε?? Και αν ναι, κάνετε αυστηρή επιλογή μάρκας/ποιότητας/υφής?? Χρησιμοποιήτε ειδικά προϊόντα για λιπαρά δέρματα με τάση ακμής ή οποιαδήποτε?? Ποια προϊόντα χρησιμοποιήτε? Είστε ευχαριστημένοι?αν και δεν ειχα ποτε ακμη γνωριζω οτι δεν ειναι καλο να χρησιμοποιεις μεικ απ σε προβληματικη επιδερμιδα.φραζουν οι ποροι-οσο καλο και να ειναι το προιον- δημιουργουνται ερεθισμοι και κοκκινιλες

...Οπότε κάπου σε μπερδεύουνε αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του για να "πουλήσει".
Γιαυτό αν είναι δυνατόν θέλω και προτάσεις από άτομα που χρησιμοποιούν ή έχουν ακούσει κάτι.γιατι δεν ρωτας τον δερματολογο σου?

vassilicoula
2 Μάι. 2008, 20:31
καλησπερα!
ο δικοσ μου δερματολογος μου εχει προτινει να βαζω πουδρα μιασ και κανω θεραπεια αλλα φυσικα καλυτερα ειναι να μη βαλεισ τιποτα επανω.

εγω παλι θελω να ρωτησω.... εδω και σχεδον 8 μηνεσ κανω θεραπεια για την ακμη παιρνοντασ τα χαπια a-cnotren και curacne. χρησιμοποιω ειδικη lotion που μου τη φτιαχνουν στο φαρμακειο και ενυδατικη και σαπουνι που μου εδωσε ο γιατροσ μου. φυσικα εχω δει μεγαλη βελτιωση αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τα χαπια ειναι τερατογονα και απο 6 μηνεσ που ειχαμε πει αρχικα με το γιατρο τωρα θα κανουμε 9 μηνεσ θεραπεια.να ανησιχω που για τοσουσ μηνεσ παιρνω τετοιου ειδουσ χαπια?

stalitsa87
2 Μάι. 2008, 22:28
καλησπερα!
ο δικοσ μου δερματολογος μου εχει προτινει να βαζω πουδρα μιασ και κανω θεραπεια αλλα φυσικα καλυτερα ειναι να μη βαλεισ τιποτα επανω.

εγω παλι θελω να ρωτησω.... εδω και σχεδον 8 μηνεσ κανω θεραπεια για την ακμη παιρνοντασ τα χαπια a-cnotren και curacne. χρησιμοποιω ειδικη lotion που μου τη φτιαχνουν στο φαρμακειο και ενυδατικη και σαπουνι που μου εδωσε ο γιατροσ μου. φυσικα εχω δει μεγαλη βελτιωση αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τα χαπια ειναι τερατογονα και απο 6 μηνεσ που ειχαμε πει αρχικα με το γιατρο τωρα θα κανουμε 9 μηνεσ θεραπεια.να ανησιχω που για τοσουσ μηνεσ παιρνω τετοιου ειδουσ χαπια?

Να πω την αλήθεια και εμένα μου φαίνεται υπερβολικό το διάστημα που παίρνεις φάρμακα αλλά δεν είμαι ειδικός. Βελτίωση έχεις δει?

Πούδρα, σου πρότεινε κάπια συγκεκριμένη ή όποια θέλεις εσύ?
Τί σχέση μπορεί να έχει η θεραπεία με την πούδρα?

_Leon_
2 Μάι. 2008, 22:33
Σήμερα έκανα Καθαρισμό Προσώπου, ξανά...
Στις πρώτες μέρες κοκκινίζει το πρόσωπο από τους ανοιχτούς πόρους.
Ενώ, μετά είναι τέλειο το πρόσωπο χωρίς ίχνο από σπυράκια και λιπαρό όπως του βρέφους:D:p

vassilicoula
2 Μάι. 2008, 23:23
[QUOTE=stalitsa87;2332087]Να πω την αλήθεια και εμένα μου φαίνεται υπερβολικό το διάστημα που παίρνεις φάρμακα αλλά δεν είμαι ειδικός. Βελτίωση έχεις δει?

Πούδρα, σου πρότεινε κάπια συγκεκριμένη ή όποια θέλεις εσύ?
Τί σχέση μπορεί να έχει η θεραπεία με την πούδρ

λογω θεραπειασ επειδη το δερμα μου ειναι καπωσ ερυθρο ξεφλουδιζεται μοθ προτεινε να μη βαζω make up και να βαζω πουδρα οχι καποια συγεκριμενη.
βελτιωση εχω δει μεγαλη απλα δεν εχει καθαρισει τελειωσ το προσωπο μου
και μενα δε μου καθεται καλα το χρονικο διαστημα με τετοιου ειδουσ χαπια:worry::worry:

stalitsa87
2 Μάι. 2008, 23:36
Από ότι καταλαβαίνω καλύτερα να βάζω πούδρα τις περισσότερες φορές. Πρέπει να είναι πιο ελεφρια...
Εσύ πια χρησιμοποιείς?

Σήμερα έκανα Καθαρισμό Προσώπου, ξανά...
Στις πρώτες μέρες κοκκινίζει το πρόσωπο από τους ανοιχτούς πόρους.
Ενώ, μετά είναι τέλειο το πρόσωπο χωρίς ίχνο από σπυράκια και λιπαρό όπως του βρέφους:D:p

Καθαρισμό...αυτόν που κάνει ο δερματολόγος δεν εννοείς?

THEO_LEGEND
2 Μάι. 2008, 23:41

ναι αυτον εννοει!

vassilicoula
2 Μάι. 2008, 23:56
Από ότι καταλαβαίνω καλύτερα να βάζω πούδρα τις περισσότερες φορές. Πρέπει να είναι πιο ελεφρια...
Εσύ πια χρησιμοποιείς?

τhσ stilla perno mia apo ta sephora η τησ max factor αλλα και παλι δε πολυ βαζω το αποφευγω

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 00:02
αλλα και παλι δε πολυ βαζω το αποφευγω

Όταν βάζεις, νιώθεις ότι μπορεί να σου κάνει ζημιά...δηλ. όταν ξεβάφεσαι νιώθεις ότι μπορεί να στα έχει ερεθίσει ή οτιδήποτε άλλο? Ή τα βλέπεις στην ίδια κατάσταση?

vassilicoula
3 Μάι. 2008, 00:09
Όταν βάζεις, νιώθεις ότι μπορεί να σου κάνει ζημιά...δηλ. όταν ξεβάφεσαι νιώθεις ότι μπορεί να στα έχει ερεθίσει ή οτιδήποτε άλλο? Ή τα βλέπεις στην ίδια κατάσταση?

βασικα το προσωπο μου ειναι καπωσ ερεθισμενο και με το παραμικρο που ιδρωνω νιωθω ασχιμα φαντασου να εχω και πουδρα πανω η ακομα χειροτερα make up. εσει εχεισ επισκεφτει δερματολογο?

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 01:01
εσει εχεισ επισκεφτει δερματολογο?

Είχα πάει πολλές φορές στο παρελθόν...Μια φεύγουν και γίνομαι λάδι...μια ξαναγεμίζω...βαρέθηκα και τα παράτησα...τώρα έχω πάρει μια σειρά από το φαρμακείο μόνη μου...έχω πολύ καιρό να πάω σε δερματολόγο.

vassilicoula
3 Μάι. 2008, 01:10
εγς παντωσ εχω καθαρισει αρκετα και βγαινουν ελαχιστα και απο σημαδια καθαρισα απλα ειναι αυτο με τα χαπια....

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 01:12
εγς παντωσ εχω καθαρισει αρκετα και βγαινουν ελαχιστα και απο σημαδια καθαρισα απλα ειναι αυτο με τα χαπια....

Καλα αυτη η θεραπεια με τα χαπια ειναι πολυ δραστικη,,,,βασικα νομιζω δεν πρεπει να μεινεις εγκυος για 2-3 χρονια μετα τη θεραπεια απ οτι ειχα ακουσει αλλα δεν ειμαι σιγουρος,,,ειναι ισχυρα πολυ.:O

ΑΝ επιτρεπεται σε τι ηλικια εισαι και εκανες τετοια θεραπεια;;;;

vassilicoula
3 Μάι. 2008, 01:19
Καλα αυτη η θεραπεια με τα χαπια ειναι πολυ δραστικη,,,,βασικα νομιζω δεν πρεπει να μεινεις εγκυος για 2-3 χρονια μετα τη θεραπεια απ οτι ειχα ακουσει αλλα δεν ειμαι σιγουρος,,,ειναι ισχυρα πολυ.:O

ΑΝ επιτρεπεται σε τι ηλικια εισαι και εκανες τετοια θεραπεια;;;;

ειμαι 22. ο γιατροσ μου ειχε πει ενα χρονο αλλα εχω ακουσει απο αλλουσ και εγω για 2-3 χρονια.

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 01:21
ειμαι 22. ο γιατροσ μου ειχε πει ενα χρονο αλλα εχω ακουσει απο αλλουσ και εγω για 2-3 χρονια.

Νομιζω οτι η θεραπεια αυτη ειναι για ατομα πανω απο 18 η κανω λαθος...;;:O
Ειχες σοβαρο προβλημα;;; πως ηταν;;;

vassilicoula
3 Μάι. 2008, 01:42
Νομιζω οτι η θεραπεια αυτη ειναι για ατομα πανω απο 18 η κανω λαθος...;;:O
Ειχες σοβαρο προβλημα;;; πως ηταν;;;

αυτο για την ηλικια δε το γνωριζω
ηταν υπερβολικα λυπαρο, σπυρακια ειχα αρκετα αλλα εβγαιναν σκορπισμενα στο προσωπο μου οχι ολα μαζι.ειχα δοκιμασει σειρεσ καθαρισμου απο φαρμακεια αλλα δεν εκαναν τπτ. ε και πηρα αποφαση να παω σε ειδικο. τωρα θελω ακομα 1 1/2 περιπου και τελειωνω τη θεραπεια:)

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 01:44
αυτο για την ηλικια δε το γνωριζω
ηταν υπερβολικα λυπαρο, σπυρακια ειχα αρκετα αλλα εβγαιναν σκορπισμενα στο προσωπο μου οχι ολα μαζι.ειχα δοκιμασει σειρεσ καθαρισμου απο φαρμακεια αλλα δεν εκαναν τπτ. ε και πηρα αποφαση να παω σε ειδικο. τωρα θελω ακομα 1 1/2 περιπου και τελειωνω τη θεραπεια:)

Μια γνωστη μου την εκανε για 4 μηνες,,,επειδη ειχες απορια πριν...:rolleyes:
βασικα μπορεις να βρεις και στο ιντερνετ για παρενεργιες και αν υπαρχει προβλημα για τη μεγαλη διαρκεια της θεραπειας.

daospi
3 Μάι. 2008, 01:53
αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τα χαπια ειναι τερατογονα και απο 6 μηνεσ που ειχαμε πει αρχικα με το γιατρο τωρα θα κανουμε 9 μηνεσ θεραπεια.να ανησιχω που για τοσουσ μηνεσ παιρνω τετοιου ειδουσ χαπια?

Eγώ παίρνω τα acmogen (10mg) εδώ και 2 μήνες περίπου (6 μήνες η θεραπεία) και έχω δει μεγάλη βελτίωση (δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς ακόμα).Προσωπικά αδιαφορώ παντελώς για τις παρενέργειες γιατί τα τελευταία 4 χρόνια έχω ταλεπωρηθεί πάρα πολύ από τα σπυράκια (ψυχολογικά κυρίως).

_Leon_
3 Μάι. 2008, 13:59
Όχι. Καθαρισμό που κάνει η αισθητικός.;)

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 14:05
Όχι. Καθαρισμό που κάνει η αισθητικός.;)

:lol:
η ιδια διαδικασια ειναι ειτε απο δερματολογο ειτε απο αισθητικο;)

_Leon_
3 Μάι. 2008, 14:27
Μόνο που σε αισθητικό τα αποτελέσματα είναι έμμεσα και φαίνονται την ίδια και κάποιες φορές την επόμενη μέρα.;)
Ενώ, σε δερματολόγο κάνεις θεραπεία. Πρέπει να περιμένεις καιρό για να φανούν τα αποτελέσματα.:rolleyes:

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 14:33
Μόνο που σε αισθητικό τα αποτελέσματα είναι έμμεσα και φαίνονται την ίδια και κάποιες φορές την επόμενη μέρα.;)
Ενώ, σε αισθητικό κάνεις θεραπεία. Πρέπει να περιμένεις καιρό για να φανούν τα αποτελέσματα.:rolleyes:

Μπερδευτικες και εβαλες ''ασθητικο'' και στις 2 προτασεις:p

Οχι,, βασικα μιλησα για τη διαδικασια καθαρισμου που κανουν και οι 2 η οποια εινια η ιδια,,,το πολυ πολυ να χρησιμοποιουν αλλα προιοντα αλλα εχουν ιδιο αποτελεσμα...τον καθαρισμο τον κανει ο καθενας ο οποιος θελει να δει αμεσα αποτελεσματα για ενα ορισμενο χρονικο διαστημα(οχι μονιμα):)

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 14:37

Κοίτα τί βρήκα σε προηγούμενο ποστ σχετικά με τη διαδικασία σε δερματολόγο...βασικα εμενα αυτο που μου κανει δεν ξερω αν λεγεται ακριβως καθαρισμος.εχει ενα ειδικο εργαλειο και ανοιγει τους πορους και σπαει τα σπυρακια.την πρωτη φορα ηταν ιδιαιτερα επωδυνο:!:οπως λες το προσωπο μου ειχε γεμισει κοκκινιλες αλλα μου ειπε οτι μετα αποι τρεις μερς θα φυγουν οι κοκκινιλες και οντως εφυγαν.επισης δεν εμεινε καποιο σημαδι που να πω οτι ωφειλοταν στον καθαρισμο.απο τοτε το δερμα μου ειδε αρκετη βελτιωση και εγινε πιο απαλο ενω πιστευω οτι βγαζω λιγοτερα σπυρακια σε σχεση με πριν.οσο για την τιμη μου πηρε 70 ευρω.

Ο καθαρισμός σε αισθητικό δεν έχει καμία σχέση...τουλάχιστον σε εμένα κάνουν τελείως διαφορετικό....δεν χρησιμοποιούν τίποτα ειδικά εργαλεία για να ανοίξουν τους πόρους οι αισθητθκοί...

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 14:40
Κοίτα τί βρήκα σε προηγούμενο ποστ σχετικά με τη διαδικασία σε δερματολόγο...

Ο καθαρισμός σε αισθητικό δεν έχει καμία σχέση...τουλάχιστον σε εμένα κάνουν τελείως διαφορετικό....δεν χρησιμοποιούν τίποτα ειδικά εργαλεία για να ανοίξουν τους πόρους οι αισθητθκοί...

Αυτη τη διαδικασια που τα σπανε την κανουν σε ατομα που εχουν ακμη με μεγαλα σπυρακια-κυστες που ειναι αρκετα μεγαλα..καπως λεγεται αυτη η περιπτωση αλλα δεν θυμαμαι...
οσοι δεν εχουν απο αυτα κανουν τον ιδιο καθαρισμο και η αισθητικος και η δερματολογος....:rolleyes:

_Leon_
3 Μάι. 2008, 14:52
Μπερδευτικες και εβαλες ''ασθητικο'' και στις 2 προτασεις:p
...
OooOops:p:D
...
Οι αισθητικοί, αρχικά σου βάζουν κάτι κρέμες σ'ολόκληρο το πρόσωπο.
Μετά σε "βάζουν στον ατμό" για κανά 20λεπτο.
Και στην συνέχεια, σου βγάζει τα σπυράκια ο αισθητικός[μαυράκια και με πείον]
Τελειώνοντας, σου βάζει μια ορατή κρέμα(δηλαδή φαίνεται και είναι πηχτή) που πρέπει να την έχεις πάνω σου τουλάχιστον 30 λεπτά για να ηρεμήσει το δέρμα.
:p:p
Εμένα έτσι μου κάνει. Δεν ξέρω για σας:p

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 14:59
Τελειώνοντας, σου βάζει μια ορατή κρέμα(δηλαδή φαίνεται και είναι πηχτή) που πρέπει να την έχεις πάνω σου τουλάχιστον 30 λεπτά για να ηρεμήσει το δέρμα.

Ναι αυτη ειναι η διαδικασια,;)
τον ατμο τον βαζει για να ανοιξουν οι ποροι και να αποροφησουν τις κρεμες,,,
απλα οταν εχεις μεγαλυτερα σπυρακια-κυστες το κανει με ειδικο μηχανημα...;)

_Leon_
3 Μάι. 2008, 15:02
Μακρία από εμάς τα μεγαλύτερα σπυράκια.
Ικανοποιητικά είναι και αυτά που έχουμε.:ninja::p

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 15:52
OooOops:p:D

ααα...δεν ξέρω.
Εμένα μου κάνουν τον κλασικό καθαρισμό που κάνουνε σε οποιονδήποτε(ε και δεν είναι και ότι καλύτερο για άτομα με ακμή γιατί μπορεί να υποστούν κακώσεις τα σπυράκια-μια φορά κάποιο μου μάτωσε την ώρα του καθαρισμού), η οποία είναι η ίδια διαδικασία που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε και σπίτι του μόνος του...
περιλαμβάνει καθαρισμό προσώπου(πλήση με ειδικό τζελ και σφουγγαράκια με νερό), πήλινγκ με κάτι κόκκους μέσα που κάνουν μασαζ στο δέρμα, ξεγβάζει πάλι με σφουγγαράκια και μετά μάσκα(ενδεχομένως αυτήν την ορατή κρέμα που αναφέρεις που είναι πηχτή και την αφήνεις αρκετή ώρα πάνω στο πρόσωπό σου)...μετά ξεβγάζει και βάζει ενυδατική κρέμα...ενδεχομένως πριν να βάζει και τονοτική λοσιόν δεν θυμάμαι...

όταν λες...Και στην συνέχεια, σου βγάζει τα σπυράκια ο αισθητικός[μαυράκια και με πείον]
πως ακριβώς το εννοείς?ποια η διαδικασία?

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 16:00
Μακρία από εμάς τα μεγαλύτερα σπυράκια.
Ικανοποιητικά είναι και αυτά που έχουμε.:ninja::p

Μιλάς και εσύ...που είσαι μικρούλης...:p:p:p
Μακάρι να είχα και εγώ στα 13 μου...τώρα, στα 21, θα είχα ξεμπερδέψει. Στο λύκειο, ήμουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα...γιατί όλοι είχανε σπυράκια εκτός από μένα...οπότε το να έχεις σπυράκια σε αυτήν την ηλικία είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό...σε αυτήν την ηλικία έχουν οι περισσότεροι...και μεγαλώνοντας τους φεύγουν...Τί να πω και εγώ...που ενώ είχαν οι άλλοι και εγώ ήμουν η εξαίρεση του κανόνα, πάλι είμαι η εξαίρεση του κανόνα...γιατί τώρα στους άλλους φεύγουνε.
Δεν ξέρω μήπως τους έκανα και εγώ κακό...γιατί είχα βγάλει μερικά στο κούτελο και έτρεξα σε δερματολόγο...από τότε που ασχολήθηκα με δερματολόγους φάρμακα και αγωγές...υποφέρω...τί το ήθελα?

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 16:43
Μιλάς και εσύ...που είσαι μικρούλης...:p:p:p
Μακάρι να είχα και εγώ στα 13 μου...τώρα, στα 21, θα είχα ξεμπερδέψει. Στο λύκειο, ήμουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα...γιατί όλοι είχανε σπυράκια εκτός από μένα...οπότε το να έχεις σπυράκια σε αυτήν την ηλικία είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό...σε αυτήν την ηλικία έχουν οι περισσότεροι...και μεγαλώνοντας τους φεύγουν...Τί να πω και εγώ...που ενώ είχαν οι άλλοι και εγώ ήμουν η εξαίρεση του κανόνα, πάλι είμαι η εξαίρεση του κανόνα...γιατί τώρα στους άλλους φεύγουνε.
Δεν ξέρω μήπως τους έκανα και εγώ κακό...γιατί είχα βγάλει μερικά στο κούτελο και έτρεξα σε δερματολόγο...από τότε που ασχολήθηκα με δερματολόγους φάρμακα και αγωγές...υποφέρω...τί το ήθελα?

Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αρχιζουν και εξαφανιζονται μετα τα 18...αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις σαν την δικη σου...:O

Εχω παραδειγμα μια καθηγτρια μου στο σχολειο που ειναι 25 χρονων και εχει λιγα σπυρακια,οχι πολλα, αλλα ειναι ορατα... αλλα ο πατερας της ειναι δερματολογος και τα προσεχει πολυ,,,βαζει και μια μασκα-μεικ απ δεν ξερω τι ακριβως ειναι και τα καλυπτει....

WeskerS
3 Μάι. 2008, 17:26
Εγω που εχω συμβολαιο με ενα αισθητικο κεντρο για ακμη κτλ μεχρι τωρα εκανα 1 καθαρισμο δηλαδη στην ουσια πατημα ωστε να απομακρυνθουνε τα λεγομενα "μπιμπικια" τα μαυρακια δηλαδη , 2 θεραπειες ακμης με κρεμες κτλ που κρατανε αρκετη ωρα και εχουν και πιλινγκ , και 2 θεραπειες μεχρι τωρα δερμο-αποξυσης με μικρο-κρυσταλους.Ειδικα για την τελευταια μεθοδο λενε οτι εχει πολυ καλα αποτελεσματα στο να κανει πιο λεια την επιφανεια του δερματος και να μειωνει αισθητα διαφορα σημαδακια στο προσωπο.Με οσα εκανα μεχρι τωρα εχω καλη διαφορα στην μυτη , στο μετωπο , και στην δεξια κυριως πλευρα απο τα μαγουλα μου.Στην αριστερη πλευρα θελω ακομα δουλεια.Δεν ειναι οτι εχω τοσο μεγαλο προβλημα , σπυρακια εχω πολυ λιγα απλα εχω καποια μικρα μικρα σημαδακια σε αρκετα σημεια που μου την δινουν στα νευρα.Ακομα μενουνε νομιζω αλλη 1 θεραπεια ακμης , 1 καθαρισμος και 4 δερμο-αποξυσεις.

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 17:27
Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αρχιζουν και εξαφανιζονται μετα τα 18...αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις σαν την δικη σου...:O

Εχω παραδειγμα μια καθηγτρια μου στο σχολειο που ειναι 25 χρονων και εχει λιγα σπυρακια,οχι πολλα, αλλα ειναι ορατα... αλλα ο πατερας της ειναι δερματολογος και τα προσεχει πολυ,,,βαζει και μια μασκα-μεικ απ δεν ξερω τι ακριβως ειναι και τα καλυπτει....

Τυχερή είναι...Μιας και ο πατέρας τη είναι δερματολόγος θα ξέρει και πιο μέικ απ πρέπει να βάλει για να μην επιδηνώσει το πρόβλημα...αλήμονο σε μας:O

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 18:08
Για προτιμήσεις σε μάρκες και προϊόντα μακιγιάζ (ίσως και κάποιας δημοσκόπησης μαζί), να ανοίξω νέο θέμα ή εδώ?
Από τη μια λέω καινούριο, για να μην μπλέξει με τον καθαρισμό του προσώπου(και πιο νορμάλ μου φαίνεται προσωπικά), αλλά από την άλλη περιποίηση προσώπου αφορά(μη μου γκρινιάζουνε πάλι. Τί να κάνω?

THEO_LEGEND
3 Μάι. 2008, 18:08
Τυχερή είναι...Μιας και ο πατέρας τη είναι δερματολόγος θα ξέρει και πιο μέικ απ πρέπει να βάλει για να μην επιδηνώσει το πρόβλημα...αλήμονο σε μας:O

Αν θυμαμαι καλα σε μια συζητηση που ειχα μαζι της κατι μου ελεγε για μια βαση που βαζει πρωτα, και μετα μεικ απ,,,,,δεν ξερω ακριβως τι εινια αλλα απ οτι καταλαβα βαζει κατι πρωτα και μετα βαζει πανω σε αυτο τα αλλα...:wacko:

Το προσωπο της γενικα ειναι πολυ προσεγμενο,,φαινεται για 18-20,,,σε καμια περιπτωση για 25:p

stalitsa87
3 Μάι. 2008, 20:30
Είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά γυναικείο πληθυσμό και γι αυτό το λόγω σκέφτηκα να ανοίξω νέο θέμα. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να το ενσωματώσει σε κάποιο ήδη υπάρχον, ας το κάνει.
Εδώ, λέω να αναφέρουμε προτιμήσεις σε μάρκες και προϊόντα μακιγιάζ. Επίσης οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο όπως κάποιες συμβουλές ή ενδεχομένως απορίες που μπορεί να έχουμε.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι στη δημοσκόπηση το 5 αναφέρεται στη L' oreal και το 8 στην Azade.
Επιπλέον υπάρχουν ένα σορό ακόμα μάρκες που δεν με χωράει να βάλω στη δημοσκόπηση όπως:Shiseido,Helena Rubinstein,Givenchy,Sisley,Estée Lauder,Tommy G,Bobbi Brown,Biotherm,biolife,Clarins,Guerlain,Clinique,Dior,Chanel ....και πολλές άλλες...

Τη δημοσκόπηση πως τη μεταφέρω??

_Leon_
4 Μάι. 2008, 19:25
....
όταν λες...Και στην συνέχεια, σου βγάζει τα σπυράκια ο αισθητικός[μαυράκια και με πείον]
πως ακριβώς το εννοείς?ποια η διαδικασία?
εμμ....
Στα δυο της δάκτηλα έχει κομμάτι από χαρτομάντηλο και σου πιέζει το κάθε ξεχωριστό σπυράκια από τις δύο φορές για να βγει.:p:D

gvtc
10 Μάι. 2008, 13:49
Παιδια SOS!!!!Μετα απο 3 μηνες χορηγηση αντιβιοτικών για ακμή(microvibrate)κ 2 peeling μπορώ πλέον να πω οτι η ακμή μ έχει φτάσει σε ενα πάρα πολυ ανεκτό επίπεδο.Επιπλέον,όπως αναφέρει κ η δερματολόγος που με παρακολουθεί,τα σπυράκια π έχω δεν έχουν καθόλου βάθος.Προκειμένου όμως να τελειώνω μια κ καλή με αυτη την ενοχλητική ιστορία,αποφάσισα να αρχίσω(απο σήμερα)τα χάπια roacuttan(σε συνεννόηση βέβαια με τ γιατρό μου),στη χαμηλότερη δοσολογία(20mg/μέρα).Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα...Επιπλέον,η ξηρότητα στα χείλη ειναι ανεκτή ή αποκρουστική?Ευχαριστώ!

panjos
15 Μάι. 2008, 16:26
Παιδια 1 ερωτηση.......γιατι δεν κανουν χημικο πιλινγκ το καλοκαιρι???

FREAK_OF_NATURE
15 Μάι. 2008, 16:53
για να μην ειναι ευαισθητο το δερμα στην ισχυρη ηλιακη ακτινοβολια

panjos
16 Μάι. 2008, 10:52
κ αν κατσω σπιτι χωρις να βγαινω καθολου εξω για 2 βδομαδες,τοτε γινεται να κανω?

FREAK_OF_NATURE
16 Μάι. 2008, 10:55
εσυ ντε και καλα θελεις να κανεις πιλινκ μεσα στο καλοκαιρι?

βρες ενα δερματολογο και κουβεντιασε το μαζι του.

panjos
16 Μάι. 2008, 15:26
ναι γιατι μου χουνε μεινει κατι σημαδια κ θελω να τα ξεφορτωθω.....εσυ τι πιστευεις γινετε?εμενα ο δερματολογος μου πε απο σεπτεμβρη-οκτομβρη να κανω πιλινγκ....

FREAK_OF_NATURE
16 Μάι. 2008, 16:33
δεν εχω κατσει να το σκεφτω ποτε γιατι δεν με ενδιεφερε.ξερω παντως οτι καλο ειναι να μην γινεται πιλινκ καλοκαιρι για τον λογο που προανεφερα.
απο την στιγμη που ο γιατρος σου,σου ειπε να το κανεις απο σεπτεμβρη δεν βλεπω κανενα λογικο λογο γιατι να ψαχνεις καποιον "ασχετο" που να σου λεει το αντιθετο:)

PeCoMAY
2 Ιούν. 2008, 22:15
Θέλω τη βοήθεια των γυναικών.

Ξέρετε κάποια καλή κρέμα με Retin-A να μου προτείνετε;

Επίσης που μπορώ να βρω έλαιο βερίκοκου και αμυγδαλόλαδο;

FREAK_OF_NATURE
3 Ιούν. 2008, 10:58
να υποθεσω πως μιλας για κρεμα προσωπου?
και πως εχεις ξηρη επιδερμιδα?

τα ελαια που ζητας θα τα βρεις σε φαρμακεια και σε μαγαζια που πουλανε φυτικα καλλυντικα.

hong1
14 Ιούν. 2008, 16:32
Την κρεμα fucidin μεχρι ποσες φορες τη μερα μπορω να την χρησημοποιω?

xrysax
13 Οκτ. 2008, 11:41
stalitsa87
Σχετικα με τις τροφες που περιεχουν βιταμινες Α,Β μπορεις να ψαξεις στο google για να βρεις:google:
Βασικα και μενα η δερματολογος μου εδινε διαφορες κρεμες και σαπουνια απο διαφορες εταιριες και οχι μονο απο μια,, μαλιστα μου ειχε δωσει και χειροποιητες της οποιες τις εφτιαχνε με τη συνταγη του γιατρου η φαρμακοποιος:rolleyes:
Οσο για τις exfoliac τυχαια οπως πηγα να παρω απο το φαρμακειο κατι που ηθελα ανοιξαμε συζητηση για την ακμη και μου τις συστησε η φαρμακοποιος να τις δοκιμασω και οτι κανουν ''δουλεια''...ετσι τις δοκιμασα, μιας και τελειωναν οι αλοιφες που μου ειχε προτεινει η δερματολογος...

βεβαια καθε λιγο πρεπει να τις αλλαζεις τις αλοιφες(οποιαδηποτε και αν χρησιμοποιεις για την ακμη) μιας και το δερμα τις συνηθηζει κατα καποιο τροπο με αποτελεσμα να μην κανουν δουλεια...:)
εμενα σε 2 και κατι εβδομαδες ειχε γινει πολυ λεια...αλλα οι κοκκινιλες οπως σου ειπα παρεμειναν,,αν και ελλατωθηκαν
Θα σου προτεινα να αλλαξεις διατροφικες συνηθειες οχι μονο για την ακμη αλλα και για τον οργανισμο σου γενικοτερα...προσπαθησε να αποφευγεις το ''εξω'' φαγητο και αν δεν μπορεις τοτε φροντισε να ειναι οσο ποιο υγιεινο γινεται...
αναψυκτικα εχουν κατηγορηθει για την δημιουργια ακμης...καλο ειναι να πινεις νερο οσο μπορεις,,συγκεκριμενα οι γιατροι συστεινουν σε ενα ατομο να πινει 8 ποτηρια νερο την ημερα το λιγοτερο
θεμα συνηθειας ειναι και θα το δεις,,,εγω επινα πολυ κοκα και διαφορα αλλα αναψυκτικα,οταν ομως το πηρα αποφαση και τα εκοψα για πολυ λιγο χρονικο διαστημα και δοκιμασα μετα παλι δεν μου αρεσε καθολου,,με εκαιγε...γι αυτο νερο και παλι νερο...καθαριζει τον οργανισμο;)

επισης καλυτερα να μην δοκιμαζεις προιοντα απο αυτα που εχουν τα σουπερ μαρκετ,,,απο φαρμακειο καλυτερα!!!

γενικα η διατροφη και ο υπνος ειναι τα βασικα για μια καλη επιδερμιδα..μετα ερχονται οι αλοιφες,,,βεβαια και παλι εξαρταται ποσο λιπαρο ειναι το δερμα καποιου:O

geia! na se rotiso kati, me tin efoliac eides apotelesma? exo k ego provlima xoris kistes omos, edo k 4 mines kai oi diafores kremoules den kanoun douleia.

magda_k
13 Οκτ. 2008, 20:58
[QUOTE=manos the greek;1022138]Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
Αλλά ο συνδιασμός αυτών των 2 εξαφανίζουν τα σπυράκια ΤΕΛΕΙΩΣ!!!
Μιλάω για χρήση 2 φορές την ημέρα πρώτα βάζεις αυτό της avene
και μετά βάζεις τον αφρό της Sebamed Clearface.

Μάνο, είχα επίσης δοκιμάσει τα πάντα, τώρα χρησιμοποιώ αυτόν το συνδυασμό και πραγματικά εξαφανίζει τα σπυράκια τελείως!! Ευχαριστώ! -το είχα πάρει απόφαση ότι δε θα βρώ κάτι να έχει αποτελέσματα- καταπληκτική συμβουλή!

hi...H επιδερμιδα σου τι τυπος ειναι?και που ακριβως ειχες σπυρακια και ειδες αποτελεσμα?εγω βγαζω καποια σπυρακια στα μαγουλα και ειναι πολυυ σπαστικοο!!

magda_k
13 Οκτ. 2008, 21:00
το Msge αναφερεται στην κοπελα με το ψευδωνυμο splendid..thnx

manos the greek
13 Οκτ. 2008, 22:24
[QUOTE=splendid;1883201]

hi...H επιδερμιδα σου τι τυπος ειναι?και που ακριβως ειχες σπυρακια και ειδες αποτελεσμα?εγω βγαζω καποια σπυρακια στα μαγουλα και ειναι πολυυ σπαστικοο!!

Είναι λιπαρή, είχα στον λαιμό στο πλάι όχι στα μάγουλα στο πιγούνι και γύρω γύρω
ελάχιστα στην μύτη και στο μέτωπο.
Αλλά έχω πολύ καιρό να βγάλω τίποτα από όλα αυτά μόνο στον λαιμό από το ξύρισμα και βάζω Fucidin 1 φορά μετά το ξύρισμα δεν κάνει πολύ γιατί έχει κορτιζόνη και πλέον βάζω και στην πλάτη 3 φορές την εβδομάδα γιατί έχω και λίγα εκεί που δεν έχουν φύγει ακόμα αλλά η fucidin δεν αφήνει τπτ αλλά προσοχή.

magda_k
14 Οκτ. 2008, 01:05
[QUOTE=magda_k;2537939]

Είναι λιπαρή, είχα στον λαιμό στο πλάι όχι στα μάγουλα στο πιγούνι και γύρω γύρω
ελάχιστα στην μύτη και στο μέτωπο.
Αλλά έχω πολύ καιρό να βγάλω τίποτα από όλα αυτά μόνο στον λαιμό από το ξύρισμα και βάζω Fucidin 1 φορά μετά το ξύρισμα δεν κάνει πολύ γιατί έχει κορτιζόνη και πλέον βάζω και στην πλάτη 3 φορές την εβδομάδα γιατί έχω και λίγα εκεί που δεν έχουν φύγει ακόμα αλλά η fucidin δεν αφήνει τπτ αλλά προσοχή.

h fucidin dld les oti einai kaluterh?omws isws epeidh esy eisai agori antidra alliws..enw ta prohgoumena pou eipes ta eixe dokimasei kai kopela..

fabo114
14 Οκτ. 2008, 04:30
Ρε παιδια, πατε να δειτε ενα δερματολογο και αφηστε το απο στομα σε στομα. Μη δοκιμαζετε οτι να'ναι.

@Θεο-λετζεντ
Συνηθως τα φαρμακεια δεν προτεινουν κατι απο ανιδιοτελεια. Ειμαι λιγο καχυποπτος, το ξερω, αλλα συνηθως ετσι ειναι. Εδω ενα σωρο γιατροι εχουν καταντησει πλασιε των φαρμακοβιομηχανιων! :O

Το μονο που μπορω να προτεινω σε οσους εχουν ακμη ειναι ενα σαπουνι (δε θεωρειται φαρμακευτικο) του Κορρε (http://www.korres.com/) (Thyme & Sage facial gel) που ειναι πολυ απαλο και δεν προκαλει ξηροδερμια οπως διαφορα αλλα σαπουνια. :)

Fret
19 Οκτ. 2008, 23:43
Εγω αρχισα αγωγη με χαπια Α-cnotren πριν 2 βδομαδες.Το μονο που χω δει εως τωρα ειναι οι παρενεργειες οι οποιες ειναι κατι παραπανω απο αξιες αναφορας.Ελπιζω οτι θα δω βελτιωση συντομα.
Πρωτη φορα που πηγα στο δερματολογο το περασμενο μαρτη μου συνεστησε να κανουμε αντιβιωση για 2 μηνες και παραλληλα κρεμες γιατι δεν προλαβαινα το καλοκαιρι για να κανω την αγωγη.
Επαιρνα για 2 μηνες τα microvibrate και εβαζα adaferin στην αρχη στο προσωπο και μετα εν'αλλαξ υπεροξειδιο του βενζολιου.Οσο εκανα αυτα και υπηρχε καλοκαιρι ειχα μεγαλη βελτιωση.Αλλα με το φθινοπωρο εκοψα και τις αλοιφες και ξανακυλισα.
Με αυτην την αγωγη τωρα εκτος οτι το δερμα μου ειναι σα φιδοτομαρο εχω αρχισει και ποναω στο στερνο μου ειδικα οταν ειμαι ανασκελα.Καπου ακουσα οτι θα πονανε και τα γονατα μου, αληθεια?Οσον αφορα τη διαθεση μου παραμενει στο ναδιρ.Σιγουρα δεν παει πιο κατω.
Θελω αποτελεσματα και τα θελω τωρα!Απελπισιαααα.Αυτη δεν ειναι ακμη, ειναι Παρακμη

manos the greek
20 Οκτ. 2008, 00:35
[QUOTE=manos the greek;2538103]

h fucidin dld les oti einai kaluterh?omws isws epeidh esy eisai agori antidra alliws..enw ta prohgoumena pou eipes ta eixe dokimasei kai kopela..

Στην πλάτη κάνει τρελή δουλειά έχουν μείνει 2-3 σπυράκια από την στιγμή που είχα άπειρα στο πρόσωπο δεν βάζω τπτ μόνο καθαρισμό με sebamed και όχι πολύ συχνά 2-3 φορές την βδομάδα.

gigolo_16
20 Οκτ. 2008, 01:38
Έχει κανείς απο εσάς κάνει τη θεραπεία με τα χάπια Reducar που είναι για την ακμή;;

mari4
23 Οκτ. 2008, 18:04
εχω κανει αναλογη θεραπεια με ISOTROIN για 7 μηνες ειναι δυσκολη η θεραπεια υπαρχουν πολλες παρενεργειες πονοι στα ποδια εντονο ξεφλουδισμα στο προσωπο σε σημειο να ντρεπομαι να βγω απο το σπιτι σκασμενα χειλια και ματωνει η μυτη σου η διατροφη δεν εχει σημασια δεν πρεπει να βγαινεις στον ηλιο χωρις αντηλιακη κρεμα πρεπει να κανεις υπομονη γιατι το αποτελεσμα αξιζει

C_Maidis
23 Οκτ. 2008, 20:14
παιδιά υπομονή και κάντε ότι λέει ο γιατρός!
Ερώτηση πλέον χρησιμοποιώ καλλυντικά προσώπου (σαπούνι και κρέμες από την Fresh- line) αλλά με το peeling δεν είμαι τόσο ευχαριστημένη χρησιμοποιεί κανείς το ίδιο ή υπάρχει καμία πρόταση από κάποιον ή κάποια εδώ μέσα?

sofi-k
23 Οκτ. 2008, 23:41
Κι εγω ειχα κανει την θεραπεια αυτη, το αποτελεσμα αποζημιωνει εντελως για την οποια ταλαιπωρια λογω ξηροτητας ή την ελλειψη αλκοολ(ουτε σταγονα ρε, αυτο που το πατε; :p:() και αλλα διαφορα.

gigolo_16
26 Οκτ. 2008, 03:25
εχω κανει αναλογη θεραπεια με ISOTROIN για 7 μηνες ειναι δυσκολη η θεραπεια υπαρχουν πολλες παρενεργειες πονοι στα ποδια εντονο ξεφλουδισμα στο προσωπο σε σημειο να ντρεπομαι να βγω απο το σπιτι σκασμενα χειλια και ματωνει η μυτη σου η διατροφη δεν εχει σημασια δεν πρεπει να βγαινεις στον ηλιο χωρις αντηλιακη κρεμα πρεπει να κανεις υπομονη γιατι το αποτελεσμα αξιζει

Κι εγω ειχα κανει την θεραπεια αυτη, το αποτελεσμα αποζημιωνει εντελως για την οποια ταλαιπωρια λογω ξηροτητας ή την ελλειψη αλκοολ(ουτε σταγονα ρε, αυτο που το πατε; :p:() και αλλα διαφορα.

Και εγώ εδώ και ενα μήνα κάνω τη θεραπεία αυτή και έχω όλες τις ακόλουθες παρενέργειες οι οποίες είναι άστα να πάνε... ελπίζω όμως να αξίζουν τον κόπο. Δεν έχω δεί ακόμα όμως το παραμικρό με την ακμή :( δεν λένε να υποχωρήσουν τα σπυράκια και αυξάνονται κιόλας.:cry:

Όσο για τον ήλιο , πόση ώρα δεν πρέπει να σε δεί ο ήλιος ? Ενοώ η υπερβολική έκθεση απαγορεύεται ή η παραμικρή ? :worry:

sofi-k ? Δεν κατάλαβα τι λές για το αλκοόλ. Ούτε σταγόνα δεν κάνει να πιείς κατα τη διάρκεια της θεραπείας? Γιατι εγώ διάβασα στο χαρτί για την υπερβολική δόση αλκοόλ.:worry:

nik0las6600
3 Μάρ. 2009, 19:40
Όσοι έκαναν θεραπεία με acnotren, το παίρνατε κατα τη διάρκεια των γευμάτων? στη μέση?

gigolo_16
4 Μάρ. 2009, 14:58
Και εγώ εδώ και ενα μήνα κάνω τη θεραπεία αυτή και έχω όλες τις ακόλουθες παρενέργειες οι οποίες είναι άστα να πάνε... ελπίζω όμως να αξίζουν τον κόπο. Δεν έχω δεί ακόμα όμως το παραμικρό με την ακμή :( δεν λένε να υποχωρήσουν τα σπυράκια και αυξάνονται κιόλας.:cry:

Όσο για τον ήλιο , πόση ώρα δεν πρέπει να σε δεί ο ήλιος ? Ενοώ η υπερβολική έκθεση απαγορεύεται ή η παραμικρή ? :worry:

sofi-k ? Δεν κατάλαβα τι λές για το αλκοόλ. Ούτε σταγόνα δεν κάνει να πιείς κατα τη διάρκεια της θεραπείας? Γιατι εγώ διάβασα στο χαρτί για την υπερβολική δόση αλκοόλ.:worry:

:D Ακμή... τέλος!!! :D

nik0las6600
13 Μάρ. 2009, 21:31
Παίδες, πόσο καιρό σας κράτησε το σκασμένο δέρμα και τα χείλη??? είμαι στις 10 μέρες και έχουν γυρίσει τα μυαλά μου!!!!!!!

THEO_LEGEND
14 Μάρ. 2009, 00:04
Παίδες, πόσο καιρό σας κράτησε το σκασμένο δέρμα και τα χείλη??? είμαι στις 10 μέρες και έχουν γυρίσει τα μυαλά μου!!!!!!!
Θα σου πω για τα χειλη που ερεθιζονται και συχνα σε μενα, 4-5 μερες το πολυ εχουν κρατησει αλλα βαζω και διαφορα και το καλυτερο που εχω βρει ειναι το blistex(μπλίστεξ), φοβερο αποτελεσμα αμεσα...δεν το εχουν ολα τα φαρμακεια ομως.
http://www.bnl.fi/cederroth/blistex/blistex_hoitava.jpg

Αλλα τυχαινει να μου περναει μεσα σε 4-5 μερες αλλα μπορει να τυχει να βγω το επομενο βραδυ στο κρυο και να σκασουν παλι.

Για χερια δεν ξερω, τον αδερφο μου τον ταλαιπωρουν αρκετα και βαζει nivea.

nik0las6600
14 Μάρ. 2009, 02:17
Κάνεις και εσύ θεραπεία με χάπια κατά της ακμής, και έχεις τα συμπτώματα ή γενικά ανέφερες όταν σου σκάνε τα χείλη?

THEO_LEGEND
14 Μάρ. 2009, 02:39
Κάνεις και εσύ θεραπεία με χάπια κατά της ακμής, και έχεις τα συμπτώματα ή γενικά ανέφερες όταν σου σκάνε τα χείλη?
α Εγω μιλαω γενικα, :O Αλλα αν εσενα ειναι 10 μερες σκασμενα λογο θεραπειας καλα ειναι, σε μια γνωστη μου 2 βδομαδες+ ηταν σκασμενα λογο θεραπειας με χαπια,τι χαπια ομως δεν ξερω, και το δερμα της ηταν σαν ξεφλουδισμενο και ξηραμενο. Απο 1 μηνα και μετα υποχωρησαν ολα αυτα. Πανω κατω και σενα τοσο θα κανει.. αναλογος τον οργανισμο παει.Ο/Η δερματολογος σου τι λεει;

taz17
14 Μάρ. 2009, 03:18
ετσι ειναι παιδια... διαρκει λιγο το σκασιμο χειλιων δερματος αλα αξιζει...

εγω ειχα ξεικινησει.. για 15 μερες ολακαλα... μετα κατι ετυχε.. σταματησα για 2 βδομαδες..

και τωρα ξαναρχισα κανονικα εδω και 2 βδομαδες σχεδον... το πρωτο διαστημα ειχα εντονο σκασιμο χειλιων... και ξηροδερμια.... υπομονη....

και αντιηλιακο οταν εχει ηλιο για να αποφυγεις εγκαυματα!!!

παντως παρατηρω οτι κανει τρομερη δουλεια...τωρα βεβαια βρισκομαι στο σταδιο που υγρα πυον κτλ "φευγουν" και εχει φουντωσει λιγο η ακμη.. αλλα σε κανα 2 βδομαδες θα ναι πολυ καλυτερα....:cool::cool::cool:

nik0las6600
14 Μάρ. 2009, 22:22
ο δερματολόγος μου έχει δώσει ενυδατικές, αντηλιακά, και για τα χείλη..απλά επειδή τουλάχιστον τώρα, είναι έντονη η κατάσταση και αρχίζω να μην την παλεύω γιαυτό ρώτησα πόσο ακόμα μένει (τουλάχιστον για τη φάση της ξηρότητας) :cry::cry::cry::cry:
δηλαδή taz σου κράτησε χοντρικά κανά 10ήμερο η φάση με τα σκασίματα? μετά υποχώρησε εντελώς ή απλά ήταν λιγότερο ενοχλητική...?
με το αντηλιακό έχω θέμα, γιατί έχω γένια, και δεν απορροφάται καλά στην περιοχή με τα γένια.. :cry: αλλά ξέρω ότι είναι σημαντικό..

taz17
16 Μάρ. 2009, 16:31
ο δερματολόγος μου έχει δώσει ενυδατικές, αντηλιακά, και για τα χείλη..απλά επειδή τουλάχιστον τώρα, είναι έντονη η κατάσταση και αρχίζω να μην την παλεύω γιαυτό ρώτησα πόσο ακόμα μένει (τουλάχιστον για τη φάση της ξηρότητας) :cry::cry::cry::cry:
δηλαδή taz σου κράτησε χοντρικά κανά 10ήμερο η φάση με τα σκασίματα? μετά υποχώρησε εντελώς ή απλά ήταν λιγότερο ενοχλητική...?
με το αντηλιακό έχω θέμα, γιατί έχω γένια, και δεν απορροφάται καλά στην περιοχή με τα γένια.. :cry: αλλά ξέρω ότι είναι σημαντικό..

κρατησε 10 μερες γιατι χρειαστηκε να σταματησω... τωρα π ξαναρχισα παλι τα ιδια... ναι ειναι λιγο σπαστικο....

μ πε οτι θα συμβαινει αυτο τον πρωτο μηνα.... νταξει μην τρελαινεσαι.. μετα τελος για παντα.... οποτε αν εχεις ξεκινησει εδω και κανα δυο βδομαδες.. να υπολογιζεις σε αλλο τοσο διαστημα να ηρεμησει η ακμη σου.. αλλα η ξηροτητα λογικα θα μεινει....:O

nik0las6600
17 Μάρ. 2009, 00:04
ελπίζω να είναι σε μικρότερο επίπεδο όσο περνάει ο καιρός...τώρα άρχισε να μου ματώνει και η μύτη.. :wacko: κάθε μέρα και μια νέα παρενέργεια..!!!

taz17
17 Μάρ. 2009, 02:34
και εγω το παθαινω αυτο.. προσπαθησε να μη τη πειραζεις καθολου!!!
για να επουλωθει η πληγη....

κοιτα ειναι βαρια η θεραπεια αλλα ειναι οτι αποτελεσματικοτερο!!! σπυρακια τελος!!!!

και αν τυχον ξανα βγουν ... κανεις αλλη μια θεραπεια και τελειωνεις οριστικα....αλλα μ ειπε οτι συνηθως με την μια εισαι καλυμενος... ΄;);)
αντε υπομονη να κανουμε!!!

σε μικροτερο επιπεδο θα ειναι ομως σιγουρα η ακμη σ.. μετα τον πρωτο μηνα δν θα εχεις εξογκωματα απο σπυρακια μ ειπε ο γιατρος... η επιδερμιδα θα ειναι πιο λεια.. αλλα θα υπαρχουν κοκκινιλες..... επισης μ ειπε οτι ενα δυο σημαδακια μικρα π εχω ισως καλυφτουνε.....

α και για την περιοχη π εχεις γενια... επδ εχω κ εγω.. κοιτα δν νομιζω οτι εκει χρειαζεται αντιηλιακο....περα απο το τι δν μπορεις να βαλεις.... δν εχεις και προβλημα απο τον ηλιο...ειδικα αν εχεις 2 ποντους γενικα κ πανω...

FREAK_OF_NATURE
17 Μάρ. 2009, 11:12
ελπίζω να είναι σε μικρότερο επίπεδο όσο περνάει ο καιρός...τώρα άρχισε να μου ματώνει και η μύτη.. :wacko: κάθε μέρα και μια νέα παρενέργεια..!!!νομιζω οτι ειναι καλυτερο να το κουβεντιασεις με τον δερματολογο σου,ωστε να σου προτεινει αλλη θεραπεια,με λιγοτερες ή καθολου παρενεργειες.

nik0las6600
17 Μάρ. 2009, 20:28
για τα σημαδάκια κάνεις και ένα peeling και είσαι κομπλέ..!!! ;)
θέλω να βουτήξω σε μια πισίνα με ενυδατική!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
freak μάλλον για να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο (εννοώ τη θεραπεία), οι εναλλακτικές δε θα ήταν εξίσου αποτελεσματικές..!!!

nik0las6600
3 Απρ. 2009, 22:17
taz17...πως τα πας? εγώ δυσκολεύομαι!! και απ'ότι μαθαίνω θα γίνει και χειρότερα!!

noumeraki
4 Απρ. 2009, 03:55
Διαβαζα τις εμπειριες σας με την ισοτρετινοίνη κ θυμήθηκα τα νιάτα μου...
Από 10 ετών εως 17 ταλαιπωρήθηκα απίστευτα με την ακμη... Κ δεν εννοώ απλα σπυράκια ακμής.. Εννοώ σπυριά βαθιά,πολλά, ακουμπούσα το προσωπό μου κ μάτωναν...... Είχα επισκεφθεί αρκετούς δερματολόγους κ μου έδιναν διαφορες κρέμες ή αντιβιώσεις αλλά μετά απο 3 , 4 μήνες θεραπεία κάθε φορά δεν έβλεπα αποτέλεσμα κ σταματούσα τη θεραπεία.. Συγκεκριμένα θυμάμαι μία κρέμα που μου την έδιναν όλοι (Benzak) που μου την συνταγογραφούσαν όλοι οι δερματολόγοι αλλά το μόνο που έκανε σε μένα είναι να μου κοκκινίζει το πρόσωπο, να με κάνει να νιώθω άσχημα χωρίς κανένα μα κανένα αποτέλεσμα.. Δε λέω ότι δεν είναι καλή σε κάποιες περιπτώσεις , αλλά στη δική μου την περίπτωση απλά δεν ήταν κατάλληλη.(To παράπονό μου είναι ότι είναι κρίμα να θεωρούνται κάποια φάρμακα ως πανάκεια από μερικούς γιατρούς που δεν εξατομικεύουν τη συνταγογράφηση ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα ούτε κ ενημερώνονται για τις εξελίξεις....:worry:)
Μέχρι που πήγα σε έναν αλλό δερματολόγο μεγαλύτερης πόλης , άγιο ανθρωπο, που μελέτησε το πρόβλημα μου , μου διέγνωσε κυστική ακμη κ μου πρότεινε το Roaccutan. Τότε πρεπει να είχε αρχίσει να κυκλοφορεί.. Παιδιά απίστευτο αποτέλεσμα!!! 6 μήνες θεραπεία, μετά λίγες κοκκινίλες που έμειναν κ μετα απολύτως τπτ!!! Μέχρι τώρα.., εδώ κ 7 χρόνια (εξαίρεση κανενα σπυράκι που εμφανιζόταν μία φορά το χρόνο για ορμονικούς λόγους κυρίως). Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να πιστέψει ότι είχα κάποτε τέτοια απιστευτη ακμη που πιθανόν να μου είχε καταστρέψει το πρόσωπο. Κ όταν είσαι γυναίκα είναι ακόμη χειρότερο.
Όσον αφορά τις παρενέργειες, ο δερματολόγος, πολύ ενημερωμένος, μου είχε γράψει από την αρχη ενύδατική, αντηλιακή κρέμα , στικ για τα χείλη.Ακόμη έκανα εξετάσεις αίματος κάθε μήνα στην αρχη. Τον πρώτο καίρο δεν αντεχα , αλλά μετά συνήθισα, τίποτα δεν είναι. Για τα χείλη πολύ καλό το στικ της Avene http://www.docsimon.com/article/avene-cold-cream-40ml-avene-stick-levres-au-cold-cream-lipstick-4-5g. Κυκλοφορούσα παντού με 2 διαφορετικά στικ κ έβαζα πάρα πολύ συχνα, με είχαν μάθει όλοι πλέον..:) Προς το τέλος της θεραπείας αρχισε να ματώνει ελάχιστα η μύτη μου αλλα δε χρειάστηκε να κάνω τπτ γι αυτό. Επίσης, άρχισαν να δακρύζουν τα μάτια μου κ να έχω φωτοευαισθησία, κ ο γιατρός μου έδωσε σταγόνες.
Γενικά θέλει υπομόνη τον πρώτο καιρό κ πολύ καλή συνεργασία με έναν καλό κ ενημερωμένο δερματολόγο.. Όσο το σκέφτομαι πραγματικά άξιζε τον κόπο κ την υπομόνη γιατί δε θυμάμαι τπτ από τις παρενέργειες, δε μου έμεινε τπτ άσχημο παρά ένα καθαρό πρόσωπο..;)
Προσοχή στις υποδείξεις του γιατρού κ υπευθυνότητα στο θέμα της τερατογένεσης.:!::!::!:

nik0las6600
4 Απρ. 2009, 13:34
Το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα μετράει, απλά γκρινιάζουμε τώρα, επειδή τραβάμε την ταλαιπωρία και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα!! Όταν περάσει θα λεμε.."ε, εντάξει δεν ήταν και τόσο τραγικά.." Και εγώ έχω γεμίσει εγώ ενυδατικές, αντηλιακά, και στικάκια για τα χείλη...!! Ειδικά τα στικάκια τα έχω πάντα μαζί..!!

taz17
4 Απρ. 2009, 16:15
ελα..καλα φαινεται οτι παει.. εγω να σ πω την αληθεια αντιηλιακο εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα.. γενικα προσεχω κ δν βγαινω στον ηλιο για πανω απο 10 λεπτα..και αυτα αααν.....

εχω αρκετα μικρα μικρα σπυρακια σε καποια σημεια..αλλα πιστευω οτι θα φυγουν συντομα...

ανυπομονω για τ τελικο αποτελεσμα!!:D

_best_
13 Απρ. 2009, 00:06
Δεν ξερω αν ειναι σχετικο με το θεμα...
Θελω να αγορασω κονσιλερ.
Εχετε να προτεινετε καποια καλη μαρκα με την οποια να ειστε ευχαριστημενοι?

nik0las6600
17 Απρ. 2009, 02:16
taz17 με τι δοσολογία παίζεις? πόσα mg/kg σωματικού βάρους?
εγώ αντηλιακό κάθε μέρα, αλλα ακόμα περιμένω να δω κάποια σημάδια..!!!

Zaxir
17 Απρ. 2009, 11:50
Δεν ξερω αν ειναι σχετικο με το θεμα...
Θελω να αγορασω κονσιλερ.
Εχετε να προτεινετε καποια καλη μαρκα με την οποια να ειστε ευχαριστημενοι?

Radiant για 'μένα, κάνει πολύ καλή δουλειά, με φοβερή λάμψη και ποικιλία ως προς τον τύπο δέρματος. ;)

cute_eyes
17 Απρ. 2009, 13:07
για κονσιλερ προτεινω τη παλετα απο τη Makeup Forever.θα τη βρεις στο sephora καλυπτει τα παντα νομιζω πως κανει γυρω στα 20 κατι ευρω(δεν εχω και την τελεια μνημη....)
ασχετο εχετε να μου προτείνεται κανενα καλο καθαριστικο ή μασκα για μαυρους πόρους?

_best_
17 Απρ. 2009, 23:17
για κονσιλερ προτεινω τη παλετα απο τη Makeup Forever.θα τη βρεις στο sephora καλυπτει τα παντα νομιζω πως κανει γυρω στα 20 κατι ευρω(δεν εχω και την τελεια μνημη....)
ασχετο εχετε να μου προτείνεται κανενα καλο καθαριστικο ή μασκα για μαυρους πόρους?
lotion καθαρισμου clean n clear χρησιμοποιω και καθαριζει πολυ καλα

geo_1983petra
9 Μάι. 2009, 02:11
γεια σας εχω μια απορια μηπως ξερετε πως φευγουν τα μαυρα στιγματα απο το προσωπο? χρησιμοποιω clearasil αλλα τιποτα. αν τα βγαλω με τα χερια αφηνουνε σημαδι στο προσωπο. τι προτινεται να κανω?

nik0las6600
17 Ιούν. 2009, 02:02
geo_1983petra, καθαρισμό προσώπου!!!!!!!

THEO_LEGEND
17 Ιούν. 2009, 02:07
γεια σας εχω μια απορια μηπως ξερετε πως φευγουν τα μαυρα στιγματα απο το προσωπο? χρησιμοποιω clearasil αλλα τιποτα. αν τα βγαλω με τα χερια αφηνουνε σημαδι στο προσωπο. τι προτινεται να κανω?

geo_1983petra, καθαρισμό προσώπου!!!!!!!
αυτο θα ηταν το καλυτερο,
αλλα μπορεις να δοκιμασεις και κατι κρεμες για πιλινγκ,,,αυτες που εχουν κατι σαν κοκκους αμμου μεσα που αφαιρουν τα στριγματα.

anwrimos
23 Ιούλ. 2009, 20:42
γεια σας,διαβασα ολα οσα λετε κ θα ηθελα να πω κ εγω το προβληματακι μ..
ειμαι 17 κ γενικα ποτε δν ειχα πλ σπυρακια αλλα φετος εγινε χαμος :D γεμισα κ σιγκεκριμενα στην μυτη(pff)δοκιμασα διαφορες κρεμες αλλα τπτ.Τωρα χρησιμοποιω μια τις vichy η οποια βοηθησε αρκετα.Επισης σχετικα με τν διατροφη που λεγατε παραπανω,ημουν 76 κιλα κ ειπα να τ χασω κ τρ ειμαι 63,εκοψα σοκολατες γλυκα fast food αναψυκτικα κ τρ δν βγαζω σπυρακια..ξαφνικα σταματησαν,λετε να αρχισουνε ξανα απο σεπτεμβριο??δν θελω ν γεμισω ξανα:S
εχω κατι κοκκινιλες λιγες,θα φυγουνε μονες τους?

domenico
23 Ιούλ. 2009, 23:34
ειμαι 17 κ γενικα ποτε δν ειχα πλ σπυρακια αλλα φετος εγινε χαμος :D γεμισα κ σιγκεκριμενα στην μυτη(pff)δοκιμασα διαφορες κρεμες αλλα τπτ.Τωρα χρησιμοποιω μια τις vichy η οποια βοηθησε αρκετα.Επισης σχετικα με τν διατροφη που λεγατε παραπανω,ημουν 76 κιλα κ ειπα να τ χασω κ τρ ειμαι 63,εκοψα σοκολατες γλυκα fast food αναψυκτικα κ τρ δν βγαζω σπυρακια..ξαφνικα σταματησαν,λετε να αρχισουνε ξανα απο σεπτεμβριο??δν θελω ν γεμισω ξανα:S

Σε δερματολόγο πήγες? εγώ με την συγκεκριμμένη θεραπεία που μου έδωσε δεν έχω πια, αλλά πρέπει να ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα που θα σου δώσει αλλιώς ξαναβγαίνουν τα σπυράκια σε μικρό χρονικό διάστημα... Επίσης αν σου γράψει χάπια θα δεις μεγάλη διαφορά... Πρέπει να το συζητήσεις με γιατρό όμως... Επιδερμίδα με επιδερμίδα διαφέρει...

nik0las6600
2 Αύγ. 2009, 16:15
Παρακολουθεί και κανένας δερματολόγος τη συζήτηση? Λέω εγώ τώρα.. :)

nikos16
2 Αύγ. 2009, 16:51

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο, αν συνεχίσεις την καλή διατροφή θα μείνεις καθαρός.

ioannis541
28 Ιαν. 2010, 22:22
Το clearasel το είχα δοκιμάσει παλιά και όχι μόνο δεν έκανε δουλειά, αλλά έβγαζα περισσότερα σπυράκια. Και έχω ακούσει και από άλλα άτομα οτι δεν είναι καλό.
Βασικά και εγώ ενδιαφέρομαι αν έχετε να προτείνετε κάτι καλό για καθαρισμό προσώπου!

ενα πολυ καλο προοιον για τα σπυρακια ειναι το microsilver μια μπαρα σπουνιου και μια κρεμα προσωπου με αντηβακτηριδιακη δραση πλενεις το προσωπο σου με την μπαρα σπουνιου και μετα απλωνης την κρεμα συνισταται πρωι και βραδυ

sofi-k
30 Ιαν. 2010, 16:09
Απαντηση σε ποστ 2 ετων. :p

Της clinique το συστημα ειναι καλο? Το χει δοκιμασει κανεις?

_anna
30 Ιαν. 2010, 17:14
εχω δοκιμασει ολα τα προιοντα της cliniq,το φουλ πακετακι για προσωπο και πιστευω οτι σε σχεση με την τιμη(οχι και η καλυτερη:happy:),δεν κανει κατι τρομερο.τα προιόντα αμεσως μολις τα χησιμοποιησεις δινουν την εντυπωση οτι ειναι και ****,πρεπει να εχουν κατι μεσα που κανει το προσωπο να λαμπει.αλλα δεν κραταει για πολυ η αισθηση.ειδικα η ενυδατικη μετα απο μερικες ωρες κανει λιπαροτητα.απο την αλλη τα σαπουνια καθαρισμου,και στη υγρη και στη στερεη μορφη,προκαλουν λιγη ξηροτητα.

προτιμω να χρησιμοποιω μεμονωμενα προιόντα,απο διαφορες εταιρειες(οχι απαραιτητα ακριβες),το καθενα στον τομεα του.

απο τη κλινίκ ξεχωρισα ως καλυτερο το προιόν απολέπισης/καθαρισμου πορων.

naerdiel
30 Ιαν. 2010, 22:06
1) για τα θεματα ακμης κανονικα θελει δερματολογο.Κι ας μην ειναι σοβαρα. Πχ. εμενα θυμαμαι της αβεν μου ηταν πολυ βαρια. μαδουσε η μουρη μου. Πηγα δερματολογο και μου ειπε της κασταλια προιοντα..και παντα μπεπανθολ κρεμουλα ενυδατικη. κανει θαυματα την χρησιμοποιουν κ στα ταττου πυ θεωρουνται εγκαυματα (καλα εκει λενε κ την αλοιφη αλλα αλλη ιστορια)

2) κοσμετολογια...Λοιπον, μιας και ειμαι γκουρου σε αυτα καθοτι χομπιστρια, και μιας κ εχω ψαξει αφου καηκα με τα εργαστηρια της εστε(μετα εμαθα ποοοοοοοοοοοοσες μηνυσεις υπηρχαν κατα της εταιριας αυτης κ της κλινικ...οι δερματολογοι κ προισταμενοι των εταιριων αυτων, τα ξερουν...οι του εμπορικοι τμηματος, μασανε τσιχλα) εχω να πω τα ακολουθα:
- ενυδατικη καλη εχει η biotherm κ συγκεκριμενα εναν ορο που δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ειναι πανακριβος (οπως ολοι οι οροι,που χρησιμοποιουνται πριν την κρεμα και για περιορισμενο χρονικο διαστημα). Ειναι εξαιρετικος εως απιθανα αποτελεσματικος και αξιζει ΚΑΘΕ ευρω του.
εχω δοκιμασει estee, lancome, dior, clinique, chanel,κορε, βισι και χιλια δυο. Καλυτερες ηταν οι μπιοδερμ και σανελ...ΝΑΙ τσουζουν οικονομικα.. και πηγα τωρα να τσιγκουνευτω τα 50 εξτρα ευρω και ξαναπηρα το βοδι λανκομ και με μουτζωνω καθε πρωι...γιατι απλα, ΚΑΜΙΑ σχεση.
κατα τα αλλα, και παλι ως ψαγμε, το μυστικο γαι ενυδατωση ειναι στα φαρμακεια και αν παιζει αφυδατωση, ορος της biotherm χωρις δευτερη σκεψη. Ειχε παρει ενα καρο βραβεια αλλα εμενα με εσωσε κυριολεκτικα οταν εκανα ειδικη θεραπεια ακμης και μαδουσε ολη μου η φατσα.

κονσιλερ δειτε μακ, μπιοτερμ και της ντιορ. ΜΑΚΡΙΑ απο τα στικ. Απαιτουν τριψιμο για να απλωσουν που θα πει εξτρα ρυτιδα αργοτερα στο ματι.

αυτααααααααααααα...:D
καληνυστα σας:O

ΥΓ: μη ξεχασω!για την ακμη καλο ειναι εκτος απο το πλυσιμο να αλλαζουμε τακτικοτατα μαξιλαροθηκη, μακρια απο λιπαρα σοκολατες και καμια εβιολ δεν βλαπτει γενικα...

treloss
8 Φεβ. 2010, 16:41
γειά σας πέρνο isotroin που ειναι παρόμια με τα roaccutan εδω και 3,5 μηνες και μου απομένουν ακόμα 3,5 μήνες και το δερμα μου ειναι κόκκινο και με μεγάλα σημάδια απο τα σπυράκια που δεν ξέρο αμα θα φήγουν και θα φένεται καθαρό το δέρμα μετά απο τα peeling h laizer άμα χριαστή? και κάνο υπομονή για το τελικό αποτέλεσμα που μακαρι να είναι σαν να μιν είχα ποτέ α και για τοισ παρενέργιες μονο ψυχολογικά είμαι κομάτια για τα άλλα παιχνίδι μου φένονται γιατι εχώ περάσει πολλά ισως οχι τοσα οσο μερικοί αλλα ειναι πολλά .έχω ρωτήση και τον γιατρό αλλα θέλο να με πει καπιος που εχει περάσει τα ίδια για να ακούσο και να ξέρο τη να περιμένο απο το μέλλον κάπιον που έχει περάσει τα ίδια.... α και τόρα βάζω αναπλαστική κρέμα για το πρώσωπο κάνη να την βάζω ? πείτε και το καθαριστικό πρωσώπου που χρισιμοπιούσατε και είσασταν ευχαριστημένοι... περιμένο απάντηση.
ευχαριστο εκ των προτέρον:mad::confused::O:lol::cry::worry::)

aria_kiss
15 Μάρ. 2010, 14:23
Α, ωραίαα....Την είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό αυτή τη σειρά, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο είναι καλή...χτες το βράδυ κάθισα και διάβασα όλο το τόπικ, από την αρχή, και δεν είδα κανέναν να μιλάει για αυτήν τη σειρά και μου έκανε εντύπωση...οπότε δεν τη συζήτησα καθόλου όπως θα είδες...
σε πόσο καιρό έίδες αποτελέσματα??
Καθάρισες τελείως??

πήγα σήμερα σε 2 φαρμακεία και το μόνο που είχαν από αυτή τη σειρά ήταν το σαπουνάκι...και να φανταστείς πως δεν είχαν καν ακούσει για τις βαθμίδες...ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο φαρμακείο στην Θεσσαλονίκη από όπου μπορώ να πάρω τα προϊόντα???(δεν ξέρω καν αν είσαι από Θεσσαλονίκη..απλά ρωτάω..)

sakiss
10 Απρ. 2010, 13:37
Εχει δοκιμασει κανεις το scrub της Apivita?Eδω και 1 χρονο χρησιμοποιω της Biotherm, για υπιο δερμοκαθαριστικο το sebo care της Bioclin και για ενυδατωση την viso pelli soft της Rilastil....υπαρχει κατι καλυτερο να μου προτεινεται καθως και σε nose stript?

υ.γ - την Biore την εχετε ακουστα?

Danai2
15 Οκτ. 2010, 22:06
καλησπέρα. Εχει 15 μέρες που άρχισα να παίρνω τα χάπια isotroin για καταπολέμηση της ακμής. μου είχαν πει ότι θα φουντώσω,ότι η ακμή θα είναι σε έξαρση, θα σκάσουν τα χείλη και όλα αυτά άμεσα. εγώ όμως δεν έχω ακόμη τέτοια αποτελέσματα. αναρωτιέμαι μήπως δεν παίρνω αρκετά mg. μου έδωσε 20mg το πρωί και 10mg το βράδυ. τα πήρε κανένας άλλος να μου πει εντυπώσεις?

Geo_xD
9 Μάι. 2011, 23:16
Γεια σας. Είμαι 15 χρονών, τον Ιανουάριο άρχισα την θεραπεία με τα Reducar. Έχω μπει πλέον στον 4ο μήνα, και έχω δει μεγάλη βελτίωση (η θεραπεία κρατάει 6 μήνες). Τον πρώτο μήνα το δέρμα μου ΚΑΙΓΟΤΑΝ κυριολεκτικά, σαν να είχα έγκαυμα απ' τον ήλιο και τράβαγε. Τον 2ο μήνα έβγαλα παντού σπυράκια, σε ολόκληρο το πρόσωπο, ακόμα και σε σημεία που δεν φανταζόμουν ότι γίνεται κανείς να βγάλει. Τον 3ο μήνα άρχισαν να υποχωρούν, αλλά όταν έβγαιναν καινούργια ήταν μεγάλα και πονούσαν πάρα πολύ, δεν τολμούσα να τα αγγίξω. Τον τελευταίο μήνα δεν βγάζω πλέον, στο πρόσωπό μου έχω μόνο κάτι κοκκινίλες, αλλά δεν είναι σπυριά, που σιγά σιγά φεύγουν. Διατηρούμαι με ενυδατικές στο πρόσωπο και έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τα χείλη, αλλά (δεν θα το πιστέψετε!) αυτό που με βοήθησε περισσότερο είναι ένα Lip Balm της Coca Cola, με γεύση Coca Cola, που μου το πήρε η θεία μου όταν πήγα Γερμανία το Πάσχα! :Ρ Τέλος πάντων, ευτυχώς τελειώνω!!!! Και όσο σκέφτομαι πόσο χάλια ήμουν...

Α επίσης ξεράθηκαν πολύ τα χέρια μου τον 2ο μήνα και μετά, αλλά αντιμετωπίζεται με κρέμα χεριών. Οι γρατζουνιές στα χέρια (από τυχόν καβγάδες :Ρ) κλείνουν πολύ δύσκολα, γιατί το δέρμα είναι κατάξερο. Καλή επιτυχία σε όσους την ξεκινήσουν, και ΥΠΟΜΟΝΗ!

Pitsikoulina
3 Σεπ. 2011, 15:39
Για ευαισθητη επιδερμιδα με ταση ακμης και λιπαροτητα προτινω αυτο το gel:

http://www.pharmacare.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2339

Χρηση 2 φορες τη μερα (πρωι- βραδυ), δερματολογικα- μικροβιολογικα ελεγγμενο!

artakos
3 Σεπ. 2011, 17:50
εντο και πολυ καιρο εχο σπυρακαι στο προσωπο και μαυρα στιγματα και δεν λεν να φηγουν χρησιμοποιο καποια κρεμα αλλα δεν κανει δουλεια μιπως ξερει κανεις καμια καλλη κρεμα που να κανει πολλη καλλη δουλεια?:confused:

myphone.gr
Όροι Χρήσης :: Προσωπικά Δεδομένα