PDA

View Full Version : Ναργιλές (Τα πάντα σχετικά μ' αυτόν)

BET_ON_ME
9 Απρ. 2006, 16:29
Το συγκεκριμένο topic παρακαλώ να μην υπάρχουν υπόνοιες για οποιοδήποτε είδος καπνού πέραν αυτών με γεύσεις!:)

Εδώ κ καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα ναργιλέ.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει σχετικά με καταστήματα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ κατά κύριο λόγο κ ΑΘΗΝΑ που πουλάνε καλούς ναργιλέδες να τα παραθέσουν...

Επίσης οποιοσδήποτε έχει να πει κάτι σχετικό με τους ναργιλέδες ευπρόσδεκτος..όπως πχ αν μετράει το μέγεθος του ναργιλέ(του σωλήνα..)...διαδικασία σχετικά με το άναμα του..(μέχρι ποιο σημείο το νερό..τρυπούλες μικρές πάνω κτλ..)αγαπημένες γεύσεις..τιμές..κ το πιο σημαντικό απ'όλα προμηθευτές λιανικής πώλησης κ ναργιλέδων καθώς κ καπνού κ καρβουνακίων!!:wacko:

killing_you2
9 Απρ. 2006, 17:09
κλασσική γευση είναι το μήλο. και αυτή έχω κάνει τις περισσότερες φορές.
σου προτείνω να βάζεις μέσα στο νερό μια καραμέλλα ούζου. δίνει γεύση γλυκάνισου στον καπνό.
Τωρα λεπτομέριες σχετικά με το ύψος του νερού δεν μπορώ να σου πω μιας και πάντα το βάζει άλλος.όσο για τις τρυπίτσες καλό είναι στο αλουμινόχαρτο να υπάρχουν 4-5 περιμετρικά για να πέρνει αέρα το καρβουνάκι.

pankard
10 Απρ. 2006, 00:56
εγώ θα έλεγα αντι για νερό,ούζο μόνο.γεύσεις έχει μήλο,φράουλα,μπανάνα, βανίλια κτλ κτλ
καλό μέρος για αγορά καθώς και για οτιδήποτε extra το taj mahal αμπελόκηπους.

DesertSMisSRaiN
10 Απρ. 2006, 01:05
εγώ θα έλεγα αντι για νερό,ούζο μόνο.γεύσεις έχει μήλο,φράουλα,μπανάνα, βανίλια κτλ κτλ
καλό μέρος για αγορά καθώς και για οτιδήποτε extra το taj mahal αμπελόκηπους.

Στο taj mahal είχα δοκιμάσει με μήλο...θεϊκό!! :blink: :blink:

BET_ON_ME
12 Απρ. 2006, 22:39
Κανένα μαγαζί προς Θεσσαλονίκη μεριά δεν έχει κανείς υπόψιν του?Ή έστω κάποιο τηλέφωνο ή site από κάποιο μαγαζί Αθήνα που να πουλάει εγγυημένους(όσον αφορά την λειτουργία)ναργιλέδες?

kage
13 Απρ. 2006, 05:30
karbounakia 2e kapnos 5e
nargiledes k me kana 50e mia xara einai...meta kostizei to perituligma p tou bazoun.
ena magazi p xerw me anatolikika ktl einai konta sthn amfi8eas...

BET_ON_ME
13 Απρ. 2006, 14:55
Μήπως θα ήταν εύκολο να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι..?Π.χ "κοντά στην αμφιθέας..κάπου στους αμπελόκηπους.."το ακριβώς το γνωρίζει κάποιος?να ξέρουμε απο που να αγοράσουμε ναργιλέ της προκοπής να μην μας βγει "πατάτα":)Δεκτές κ προτάσεις για αγορά ναργιλε από ξένη χώρα(ΑΙΓΥΠΤΟ,ΣΥΡΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ)αρκεί όποιος προτείνει κάτι τέτοιο να ξέρει από που ακριβώς!ευχαριστώ όσους παίρνουν μέρος στην συζήτηση

kage
14 Απρ. 2006, 06:08
amfi8eas προς παραλια-βρισκει εναν καθετο λεωφοριοδρομο Αγ.βαρβαρας σε μερικα μετρα δεξια υπαρχει το μαγαζι με ναργιλεδες απ εξω...(δεν ειπα πριν γιατι ειπες οτι θες κυριως απο Θεσ/κη)
δεν νομιζω να εχει σημασια απο που θα παρεις ναργιλε ωστε να σ βγει πατατα οπως λες δεν ειναι κατι δυσκολο η δημιουργια τ...

porcupine
14 Απρ. 2006, 12:27
ένα hint για τους λάτρεις του Αργιλέ ή Ναργιλέ.Είχα δοκιμάσει πρίν κάποια χρόνια στην Τυνησία σε μια απο τις νότιες περιοχές.Αντί για τα κλασσικά μεγάλα καρβουνάκια χρησιμοποιούσαν την φλούδα απο τους φοίνικες που βρίσκονται στον κορμό του δέντρου ακριβώς στο σημείο απ'οπου κόβουν τα μεγάλα φυλλώματα.Στην ερώτηση που έκανα και φυσικά διαπίστωσα ήταν πως κρατάει περισσότερη ώρα η θράκα και έχει πολύ ποιό σταθερή απόδοση απ'οτι τα συνηθισμένα καρβουνάκια που καίγονται απότομα και φυσικά δεν χρειάζοντα αλουμινόχαρτα.Σε ποσότητα για ένα άτομο έβαζαν περίπου 1-2 κουταλιές του γλυκού απο καπνό
Φράουλα και μήλο τα πλέον διαδεδομένα.Τον καπνό δεν τον καταπίνεις αλλά παίζεις με την γλώσσα όπως ισχύει και στα πούρα και την πίπα.

Lefterian
14 Απρ. 2006, 12:30
Egw exw nargile spiti!!!:p
Pige propersu h mana m k o pateras mou kwnstantinoupoli k feran!!
Milo k vanilia ta span!!!!!!

tzepos
14 Απρ. 2006, 13:36
Καλησπέρα και από μένα

Έχω να σας παραθέσω 2 links που είχα βρει ψάνχωντας και εγώ για καπνούς, φιλτράκια, καρβουνάκια κτλπ.Το ένα link αναφέρεται σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο σε μαγαζί της Αθήνας.Να προσθέσω ότι δεν έχω πάει στο μαγαζί της Αθήνας αλλά όταν πάω θα σας ενημερώσω.

Επίσης έχω να σας προτείνω να δοκιμάσετε καπνό με γέυση τριαντάφυλλο (είναι super) και κεράσι.Όσον αφορά το νερό στο μπουκάλι καλό είναι να καλύπτει γύρω στο ένα δάχτυλο τον σωλήνα που καταλήγει στον λουλά (το κεραμικό δοχείο που μπαίνει ο καπνός).Λένε πως όσο περισσότερο νερό βάζεις τόσο ποιο βαρύς γίνεται ο ναργιλές.

Όσο για τις τρύπες στο αλουμινόχαρτο εγώ κάνω 6-7 τρύπες με οδοντογλυφίδα έτσι ώστε να καλύπτονται από το καρβουνάκι.

Σας παραθέτω και τα links για τα μαγαζία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Θεσσαλονίκη (http://www.cigarco.gr/product.htm)

Αθήνα (http://www.orientalhome.gr/)

breakdancer
14 Απρ. 2006, 20:05
apo kwnstantinoupoli eixa parei egw, einai arketa megalos.

2-3 fores exoume kanei.

vazame kai ouzo mesa, i ligi vodka.
oxi tromeri diafora.
to ouzo edeine mia wraia geusi.

kapno exw mpanana, sympathitikos, exw kanei kai milo (aksizei)

karnounaki me alouminoxarto kai merikes trypes me odontoglyfida panw.

auta :)

kage
15 Απρ. 2006, 08:38
καπνοί για ναργιλέ σε 23 διάφορετικές γεύσεις τύπου (El Nakhla) περιλαμβάνοντας : μήλο, φράουλα, μπανάνα, κεράσι, φρούτα του δάσους, πεπόνι, σταφύλι, ροδάκινο, βερίκοκο, πορτοκάλι, μανταρίνι, μανγκο, λεμόνι, ούζο, φυστίκι, βανίλια, καραμέλα, μέντα, αραβικός, καφές, καπουτσίνο, κολα, φυσικό

AnGeo_7
4 Νοέ. 2006, 00:48
Ωραία. κανουμέ ναργιλέ. Καμιά αρνητική διάσταση ξέρετε?
καμιά παρενέργεια μετά ή τιποτα τέτοιο?

Lefterian
4 Νοέ. 2006, 00:53
Ειναι πολυ πιο ελαφρυς και απο το τσιγαρο! :)

toxic
4 Νοέ. 2006, 01:46

Βασικά ζαλίζει αρκετά άμα δεν είσαι συνηθισμένος στον καπνό και μαστουρώνεις αγρια... :lol:

Εμενα μ'αρεσει το μάνγκο και καραμέλα στον ναργιλέ

Treloparea
4 Νοέ. 2006, 01:50
Βασικά ζαλίζει αρκετά άμα δεν είσαι συνηθισμένος στον καπνό και μαστουρώνεις αγρια... :lol:

Εμενα μ'αρεσει το μάνγκο και καραμέλα στον ναργιλέ

Μου τα'λεγαν και δεν τους πίστευα...

Μέχρι που πάμε στο Ταμάμ και τα βλέπω όλα!!! Είχε γεύση φράουλας και ήταν πολύ καλό! Μετά από καμιά 10αριά τζούρες δεν μπορούσα να περπατήσω αν δεν με κράταγε άλλος! Δεν σταμάτησα όμως και συνέχισα κανονικά...

Στο σπίτι γύρισα φλοκάτη :p

breakdancer
4 Νοέ. 2006, 01:53
profanws kai den kapnizete giauto sas zalise!

Nos 55
4 Νοέ. 2006, 02:00
Θελω να κανω!
Αλλα μονο απο περιεργεια!
Δεν καπνιζω. Θα με ζαλισει? Θα εχω...προβληματα μεχρι να παω σπιτι(:p)

greek_aeras
4 Νοέ. 2006, 02:05
Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι καρκινογόνο?

Treloparea
4 Νοέ. 2006, 02:52
Θελω να κανω!
Αλλα μονο απο περιεργεια!
Δεν καπνιζω. Θα με ζαλισει? Θα εχω...προβληματα μεχρι να παω σπιτι(:p)

Αν δεν καπνίζεις το πιο πιθανό είναι ναι. Εγώ που καπνίζω ένα τσιγάρο στους 2 μήνες (μόνο αν έχω σπαστεί) και σου λέω αλλού πατούσα κι αλλού βρισκόμουν!

ndm
7 Νοέ. 2006, 23:31
που πουλάνε ναργιλάδες πλέον ; εκτός απο τα Γιάννενα. χεχεχεε

Nos 55
7 Νοέ. 2006, 23:42
Στο Βολο παντως υπαρχουν αρκετα μαγαζια ;)

manolog3
7 Νοέ. 2006, 23:53
Μια βολτα στο Μοναστηρακι και θα βρεις οσους θες!!!!

ndm
8 Νοέ. 2006, 00:02
μάλλον πρέπει να κάνω μια βόλτα. Εχω καπνό αλλα όχι ναργιλε

Kap
8 Νοέ. 2006, 00:06
paidia ego agorasa enan apo tourkia meria. eho kontepsei na valo fotia sto spiti mou apo ta kataramena ta karvounakia :lol: .

alfiegen
8 Νοέ. 2006, 04:05
paidia ego agorasa enan apo tourkia meria. eho kontepsei na valo fotia sto spiti mou apo ta kataramena ta karvounakia :lol: .
ki egw apo tourkia ton eixa parei.ola ta lefta to ouzo kai to kerasi.
me ligo ouiskaki h vodka mesa thn akous sto poli xalaro.

Kap
8 Νοέ. 2006, 12:30
genika re paidia xerete an hreiazetai kapoiou eidous katharismo?

agiorgitis
8 Νοέ. 2006, 15:40
Όντως, αυτό με το ούζο και το ουίσκι ισχύει.
Είχα ρίξει κι εγώ μια φορά ούζο μέσα στο νερό και μετά τραγούδαγα "Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια":wacko: :lol:

gianpithio
8 Νοέ. 2006, 20:51
Eγω 4-5 φορες που δοκημασα ειταν η γευση μηλο, αλλα δεν μου αρεσε μετα απο μερικες τζουρες ενιωθα ενα μπουκομα δεν ειθελα να τραβηξω αλλη τζουρα ουτε ζαλη τιποτα μονο αυτο, ενα μπουκομα(και το περιεργο ειναι πως καπνιζω αρκετα χρωνια):O

manolog3
8 Νοέ. 2006, 21:42
Ο καλυτερος καπνος για τον ναργιλε ειναι ενας, αλλα μετα θελεις ενα ταψι μακλαβα να φας!!!!;) :lol: :) :)

malcolm
8 Νοέ. 2006, 22:57
Η εμπειρία μου από Αργιλέ είναι... μιδαμινή. Μια φορά είχα κάνει πριν κάνα 2μηνο σε ένα μαγαζί Oriental στο Μπυρνάζι και δεν είχα καταλάβει τπτ... Καπνίζω χρόνια αλλά τον καπνό του Αργιλέ, για έναν περίεργο λόγο, δεν μπορούσα να τον κατεβάσω! Σαν να μην έπερνα τζούρα. Έτσι είναι η εγώ μογγολιαζόμουνα; :p :O

johnsour
8 Νοέ. 2006, 23:38
Αν δεν καπνίζεις το πιο πιθανό είναι ναι. Εγώ που καπνίζω ένα τσιγάρο στους 2 μήνες (μόνο αν έχω σπαστεί) και σου λέω αλλού πατούσα κι αλλού βρισκόμουν!

Mπα δ ειναι παντα ετσι...εγω που δ καπνιζω(οχι οτι δ εχω δοκιμασει), αργυλε κανω πολλες φορες και εχω δοκιμασει παρα πολλες γευσεις. Αναλογα τον οργανισμο. Το μηλο αψογο(λιγο πιο 'βαρυ' απο τα αλλα νομιζω...)!

Kap
9 Νοέ. 2006, 00:18
karuda kai karamela ehete kanei? korufi

toxic
9 Νοέ. 2006, 00:18
profanws kai den kapnizete giauto sas zalise!

Εγω δεν καπνίζω σταθερά, μόνο οταν νιώσω όταν χρειαστώ τσιγάρο... Και αυτό δεν σημαίνει 2 πακετα την ημερα... Πολλές φορές 1-2 τσιγάρα την βδομάδα μπορει και πιο λίγο

alfiegen
9 Νοέ. 2006, 00:22
αφού δεν κατεβαίνει ο καπνός απο το ναργιλέ.κάτι σα το πούρο είναι.μόνο για να γαργαλάει το λαιμό.

crazy_4
9 Νοέ. 2006, 02:39
εγώ έχω δοκιμάσει γεύση φράουλα και ήταν καταπληκτικό. περισσότερα για τον ναργιλέ δεν ξέρω...

c_arroyo
9 Νοέ. 2006, 14:57
Εγώ μια φορά που έτυχε σ' ένα πάρτυ να κάνω αργιλέ δεν κατάλαβα τίποτα, ήταν γεύση φράουλα αλλα ηταν πάρα πολύ ελαφρύ, μετά βέβαια βάλαμε ουίσκι και άλλαξε το πράγμα :) και δεν καπνίζω και πολύ 1-2 πακέτα την εβδομάδα

toxic
9 Νοέ. 2006, 15:40
genika re paidia xerete an hreiazetai kapoiou eidous katharismo?

Βεβαίως και χρειάζετε... Υπαρχουν ειδικά εργαλεία για να τον καθαρίζουν... Δεν ξέρω που μπορείς να βρείς αλλά πρεπει να καθαρίζεται γιατι κολλάνε βρωμίες και σκόνη και είναι απαίσιο...

DesertSMisSRaiN
9 Νοέ. 2006, 16:35
Εγώ μια φορά που έτυχε σ' ένα πάρτυ να κάνω αργιλέ δεν κατάλαβα τίποτα, ήταν γεύση φράουλα αλλα ηταν πάρα πολύ ελαφρύ, μετά βέβαια βάλαμε ουίσκι και άλλαξε το πράγμα :) και δεν καπνίζω και πολύ 1-2 πακέτα την εβδομάδα
Δεν έχει σημασία (ή μάλλον δεν έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σημασία) πόσο καπνίζεις. Αν γενικότερα έχεις κάνει τσιγάρα στη ζωή σου (και 1-2 πακέτα τη βδομάδα δεν είναι και ελάχιστο :p) δεν τον πολυκαταλαβαίνεις τον ναργιλέ!!

Ε άμα είναι και με γεύση φράουλα...δεν νοιώθεις τίποτα!

rch
9 Νοέ. 2006, 17:42
Exw kanei polles fores, se magazia typou oriental, sto spiti klp H kaluterh geush gia mena einai mhlo . Auta.

easytarget
14 Νοέ. 2006, 18:02
Εγω δεν καπνίζω τσιγάρο καθόλου. Εδώ και τρια χρόνια έχω ναργιλέ στο σπιτι και κάνω τουλαχιστον 2 φορές την εβδομάδα.Εχω αρκετη εμπειρια καθοτι ολοι οι φιλοι μου στην αγγλια ηταν αραβες και αιγυπτιοι. Δεν μπορώ να πώ ότι εκτός απο ένα ελαφρυ ζαλισματακι είχα ποτε πρόβλημα.Και αυτο μονο οταν το συνοδευω με κανα ποτακι.Δεν μπορω να καταλαβω πως λενε μερικοι οτι δεν μπορουν να περπατησουν.Ο ναργιλες ειναι λιγοτερο βαρυς από το τσιγαρο διοτι φιλτραρεται μεσα απο το νερο. Στήν Αιγυπτο κανουν 4-5 ναργιλεδες την μερα. Θέλει προσοχη μονο το καρβουνακι να είναι καλο.Αν τον θέλεις βαρυ βαλε δυο καρβουνακια διαλυμενα σε μικρα κομματια.Οι τρυπούλες να ειναι μικρές και γυρω γυρω και μερικες στο κεντρο.Το καρβουνακι μην το βαζεις στο κεντρο αλλα προς εξω.το νερο πρεπει να ειναι περιπου στα 2/3 του κατω μερους.Να ειναι μεσα ο σωλήνας ενοείται.Ο καπνος να μην είναι πολύ πατικωμένος για να μπορει να περναέι ο αέρας απο μέσα.
Από αρώματα τα προσωπικά μου καλύτερα είναι φράουλα,πεπόνι, βανίλια .κυκλοφορουν παρα πολλές , έχω δοκιμάσει μέχρι και κοκα κόλα και σοκολάτα.Προσωπικά μου στελνουν καπνο και αρωματα από αίγυπτο αλλα έχω σταμπάρει αρκετα μαγαζία στη θεσσαλονικη που πουλάνε.Οι μικρόι ναργιλέδες δεν κανουν δουλεια.Καλυτερα πάρε εναν μεσαιου μεγεθους και προσοχη να είναι βιδωτός στην μέση.

M_e_v
14 Νοέ. 2006, 22:33
εγώ μόλις γύρισα από Κωνσταντινούπολη, έφερα ναργιλέ, αλλά ξέχασα να πάρω καπνό!!
Εκεί κάναμε αρκετές φορές,κ παρόλο που δε καπνίζω, το μήλο και το σταφύλι δε μου φάνηκε ιδιαίτερα βαρύ..
αντίθετα πολυ βαρύ κ για εξπέρ του είδους, είναι το καπουτσίνο. εγώ απλά δοκίμασα κ μου ήταν αρκετό για να ζαλιστώ!!

Kap
14 Νοέ. 2006, 22:40
re paidia kapnos horis geusi den uparhei?

bigot
4 Ιούν. 2008, 16:42
Kap ναι υπάρχει και καπνός χωρίς γεύση, ο κανονικός, αυτόν κάνουν κατά βάση στην Αραβία...

Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση ρε σεις...
Πείρα έναν ναργιλέ απτό Κάιρο, πανέμορφο και πάμφθηνο (σε σχέση με τις Ελληνικές τιμές...), μόλις 20 ή 25Ευρώ. Κάνω αρκετά λίγες φορές...

Το θέμα είναι το εξής:

Έκανα μια αναζήτηση στο google σχετικά με τον ναργιλέ.
Βρήκα 2 ενδιαφέροντα θέματα.
wiki: http://el.wikipedia.org/wiki/ναργιλές
Medlook: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1714

Στο wiki λέει πως ο ναργιλές είναι λιγότερο επικίνδυνος απτό τσιγάρο.
Στο medlook όμως λέει πως είναι πιο επικίνδυνος απτό τσιγάρο..

Σκέφτηκα ότι στο medlook δεν είναι και τόσο ορθά αυτά που λέει γτ φέρει παραδείγματα από περιοχές τις Αραβίας στην οποία πολύ φτιάχνουν καπνό και από μόνοι τους κ επίσης στους τεκέδες λογικό είναι νάχουν κακής ποιότητας καπνό γτ είναι φθηνότερος (πως έχουμε κι εμείς κακής ποιότητας κρέας στα fast food). Εκτός αυτού όλα τα παραδείγματα που φέρει είναι από πολίτες της Αραβίας που δυστυχώς δεν έχουν την ίδια ποιότητα ζωής με μας.

Παρόλαυτά όμως θέλω να μάθω και δικές σας απόψεις γτ τα αντεπηχηρήματα μου δεν είναι και τόσο δυνατά και έτσι κ εγώ δεν έχω πιστεί απόλυτα...

Για πείτε μου λοιπόν εσείς...
Είναι πιο ακίνδυνος απτό τσιγάρο ο ναργιλές ή μούφες;

THEO_LEGEND
4 Ιούν. 2008, 17:44
Για πείτε μου λοιπόν εσείς...
Είναι πιο ακίνδυνος απτό τσιγάρο ο ναργιλές ή μούφες;
Στο google αν ψαξεις πιστευω θα βρεις σιγουρα αποδειξεις που ειναι ισχυρες..
Εγω το μονο που ηξερα ειναι οτι επειδη φιλτραρεται απο το νερο καποια συστατικα του δεν παιρνουν στα πνευμονια,,,,:O

EliMiNaToR
5 Ιούν. 2008, 01:39
παιδια αμα αγορασετε καπνο για να ναργιλε θα δειτε οτι εχει 0 πισσα και 0,1 νικοτινη !εννοειτε πως ειναι ποιο υγειηνος απο το τσιγαρο !

bigot
6 Ιούν. 2008, 16:59
παιδια αμα αγορασετε καπνο για να ναργιλε θα δειτε οτι εχει 0 πισσα και 0,1 νικοτινη !εννοειτε πως ειναι ποιο υγειηνος απο το τσιγαρο !

ναι φίλος αλλά σύμφωνα με το παραπάνω σάιτ που είπα ο ναργιλές περιέχει κ κπ άλλα συστατικά τα οποία είναι χημικά και καρκινογόνα....

jog
8 Ιούν. 2008, 22:54
Καλή φάση ο ναργιλές για καμιά φορά το μήνα.

Έχω δοκιμάσει μήλο και καραμέλα.Καλή φάση.Αξίζει μια δοκιμή άσχετα με το αν κάποιος είναι καπνιστής η όχι.

libido
10 Ιούν. 2008, 12:51
εγώ που δεν είμαι καπνίστρια.έτυχε μία περίοδο πριν 2-3 χρόνια να κάνω ναργυλέ σχεδόν κάθε ημέρα.
προτίμηση γεύσης που είχα ήτο κεράσι.
καλά στην αρχή ανέβηκαν οι χτύποι της καρδιάς μου. ιδρώτας.ζαλάδα.
αλλά μετά συνήθισα.γούσταρα πολύ.
και βέβαια έκανα όταν πήγαινα για καφέ έτσι;
έκτοτε αγόρασα για το σπίτι έναν τεράστιο.δοκίμασα μία φορά,αλλά βρε παιδιά.......
δεν έχει την ίδια αίσθηση, να στον φέρνουνε έτοιμο και επαγγελματικά.
:O

razor
19 Ιούν. 2008, 08:33
Καλημερα !!
bigot το Medlook μαλλον λεει μλκς αν διαβασεις και τα υπολλοιπα αρθρα θα καταλαβεις :)

Εγω καπνιζω ναργιλε καθε μερα σχεδον..εκοψα το καπνισμα και τωρα μονο λουλαδες αναβω.
Ο ναργιλες ειναι για να το γλεντας με παρεουλα ή και μονος οταν χαλαρωνεις.

Υπαρχουν πολλοι καπνοι και διαφορες μαρκες...δε διαβασα ολες τις απαντησεις αλλα οσες ειδα κανεις δεν ανεφερε τη γλυκοριζα..ειναι πολυ ωραια γευση δοκοιμαστε!
Επισης και οι συνδιασμοι καπνων ειναι ωραιοι!

Αν καποιος θελει να αγορασει προτοινω απο 21 ιντσες και πανω (55 εκ. νομιζω).Ενα site καλο ειναι το www.smoking-hookah.com εγω ψωνιζω απο εκει (μενω αγγλια αλλα προσφατα αγορασα κατι και μου το εστειλαν με 14$ εξοδα στην ελλαδα).Στο Μοναστηρακι απ οτι ειδα οι τιμες δεν ειναι και οι καλυτερες..μονο για καπνους εκει.

Υπαρχουν και θεματακια οπως διπλοι λουλαδες ή λουλαδες που παγωνουν τον καπνο.Οπως επισης και ναργιλεδες με 2,3 hoses ακομα και περιστρεφομενοι.

Γενικα δε σε ζαλιζει ή οτιδιποτε παραξενο (αν δεν εχεις μπερδεψει τους καπνους με τιποτα 'πευκοβελονες') αν και αμα πιεις 3 καρβουνα θα σε παρουν λιγακι τα ντουμανια και ξερενετε ο λαιμος :)

Το καλυτερο καρβουνο ειναι απο θρακα αλλα στην τελικη καρβουνακι για λιβανισμα δεν ειναι κακο αν δεν εχουμε φωτια..

Ενα καλο μαγαζακι ειναι το αιγυπτιακο καφενειο 'Πυραμιδες' στο οποιο εχει σχεδον μονο αιγυπτιους πελατες αλλα ειναι ομορφα και με 3 ευρω κανεις οσο θες με καρβουνο θρακας (οχι οπως κατι taj mahal που δεν τους καθαριζουν και σε πιανει βηχας και 10 ευρω το καρβουνακι εκκλησιας..).Επισης πουλαει ναργηλεδες απο 35 ευρω οι μεγαλοι.Το μαγαζι βρισκετε στην καλληθεα.δε θυμαμαι διευθυνση αλλα οποιος θελει ας μου πει να ψαξω.

Μερικα tips για το ναργιλε ειναι κρυο νερο με παγακια,φετες λεμονι,ουζακι,συνδιασμος καπνων,'πευκοβελονες' για τους ρεμπετες και καλη παρεα :)

Αν θελει καποιος κατι ας ρωτησει αν μπορω να βοηθησω :cool:

Α libido δεν εχει διαφορα το πως στον φερνουν σε μαγαζι ή στο σπιτι σου μονος σου!

Εγω ψηφιζω στο σπιτι γιατι μπορεις να βαζεις ο,τι και οπως θες και φυσικα να τον καθαριζεις σωστα !!

Πρεπει να βρεις τα κουμπια του δικου σου για να δουλευει σωστα!!

jois21
19 Ιούν. 2008, 08:46
Οταν λες ο,τι θες εννοεις οτι σπιτι εχεις περισσοτερες γευσεις;:p

razor
19 Ιούν. 2008, 18:50
τωρα τελευταια εχω μονο γλυκοριζα και μηλο :) αλλα θα παω για ψωνια !

annie_
19 Ιούν. 2008, 22:03
Απ'τις αγαπημένες μου γεύσεις είναι το μάνγκο!:pΚαι στο σπίτι μου έχει μέινει μόνο μάνγκο και βανίλια(η βανίλια δεν μου άρεσε και τόσο..).
Τελευταία δοκίμασα σ'ενα μαγαζί Guava,και μου άρεσε πολύ μπορώ να πω..

chrispetsas
20 Ιούν. 2008, 14:06
Έκανα ναργιλέ για 2-3 χρόνια 2 φορές τη βδομάδα περίπου, ώσπου τον έκοψα γιατί βαριόμουν την διαδικασία του στησίματος του, και τον σιχαίνομαι όταν λερώνεται. Και ακριβώς πάνω σ' αυτό έχω να κάνω την ερώτησή μου. Όλοι εσείς που λέτε ότι τον καθαρίζετε, πώς ακριβώς το κάνετε; Πώς καθαρίζετε την γυάλα εσωτερικά; Τα χάλκινα μέρη που μαυρίζουν και είναι επικίνδυνα πως τα καθαρίζετε (με μπράσο; ). Και το κυριότερο: Τον λουλά που γίνεται κ@λoς απ' τη μαυρίλα και από τα καμένα φυλαράκια εσωτερικά είναι δυνατόν να έχετε βρει τρόπο καθαρισμού;;
Αυτά. Άλλος λόγος που τον βαρέθηκα είναι γιατί δεν ανάβω συχνά το τζάκι για να έχω κάρβουνα και εδώ που τα λέμε με το καρβουνάκι του λιβανιού είναι χάλια η γεύση.

bigot
22 Ιούν. 2008, 17:42
Καλημερα !!
bigot το Medlook μαλλον λεει μλκς αν διαβασεις και τα υπολλοιπα αρθρα θα καταλαβεις :)

Εγω καπνιζω ναργιλε καθε μερα σχεδον..εκοψα το καπνισμα και τωρα μονο λουλαδες αναβω.
Ο ναργιλες ειναι για να το γλεντας με παρεουλα ή και μονος οταν χαλαρωνεις.

Υπαρχουν πολλοι καπνοι και διαφορες μαρκες...δε διαβασα ολες τις απαντησεις αλλα οσες ειδα κανεις δεν ανεφερε τη γλυκοριζα..ειναι πολυ ωραια γευση δοκοιμαστε!
Επισης και οι συνδιασμοι καπνων ειναι ωραιοι!

Αν καποιος θελει να αγορασει προτοινω απο 21 ιντσες και πανω (55 εκ. νομιζω).Ενα site καλο ειναι το www.smoking-hookah.com εγω ψωνιζω απο εκει (μενω αγγλια αλλα προσφατα αγορασα κατι και μου το εστειλαν με 14$ εξοδα στην ελλαδα).Στο Μοναστηρακι απ οτι ειδα οι τιμες δεν ειναι και οι καλυτερες..μονο για καπνους εκει.

Υπαρχουν και θεματακια οπως διπλοι λουλαδες ή λουλαδες που παγωνουν τον καπνο.Οπως επισης και ναργιλεδες με 2,3 hoses ακομα και περιστρεφομενοι.

Γενικα δε σε ζαλιζει ή οτιδιποτε παραξενο (αν δεν εχεις μπερδεψει τους καπνους με τιποτα 'πευκοβελονες') αν και αμα πιεις 3 καρβουνα θα σε παρουν λιγακι τα ντουμανια και ξερενετε ο λαιμος :)

Το καλυτερο καρβουνο ειναι απο θρακα αλλα στην τελικη καρβουνακι για λιβανισμα δεν ειναι κακο αν δεν εχουμε φωτια..

Ενα καλο μαγαζακι ειναι το αιγυπτιακο καφενειο 'Πυραμιδες' στο οποιο εχει σχεδον μονο αιγυπτιους πελατες αλλα ειναι ομορφα και με 3 ευρω κανεις οσο θες με καρβουνο θρακας (οχι οπως κατι taj mahal που δεν τους καθαριζουν και σε πιανει βηχας και 10 ευρω το καρβουνακι εκκλησιας..).Επισης πουλαει ναργηλεδες απο 35 ευρω οι μεγαλοι.Το μαγαζι βρισκετε στην καλληθεα.δε θυμαμαι διευθυνση αλλα οποιος θελει ας μου πει να ψαξω.

Μερικα tips για το ναργιλε ειναι κρυο νερο με παγακια,φετες λεμονι,ουζακι,συνδιασμος καπνων,'πευκοβελονες' για τους ρεμπετες και καλη παρεα :)

Αν θελει καποιος κατι ας ρωτησει αν μπορω να βοηθησω :cool:

Α libido δεν εχει διαφορα το πως στον φερνουν σε μαγαζι ή στο σπιτι σου μονος σου!

Εγω ψηφιζω στο σπιτι γιατι μπορεις να βαζεις ο,τι και οπως θες και φυσικα να τον καθαριζεις σωστα !!

Πρεπει να βρεις τα κουμπια του δικου σου για να δουλευει σωστα!!

Α ρε τσάκαλε, με νιώθεις ;););););)

georgakos
7 Οκτ. 2008, 00:44
κανενα μαγαζι για ειδη ναργιλε καπνους καρβουνακια και τετοια στην Θεσσαλονικη ξερουμε? ηξερα ενα κοντα στην ερμου αλλα εκλεισε....

razor
7 Οκτ. 2008, 02:16
Έκανα ναργιλέ για 2-3 χρόνια 2 φορές τη βδομάδα περίπου, ώσπου τον έκοψα γιατί βαριόμουν την διαδικασία του στησίματος του, και τον σιχαίνομαι όταν λερώνεται. Και ακριβώς πάνω σ' αυτό έχω να κάνω την ερώτησή μου. Όλοι εσείς που λέτε ότι τον καθαρίζετε, πώς ακριβώς το κάνετε; Πώς καθαρίζετε την γυάλα εσωτερικά; Τα χάλκινα μέρη που μαυρίζουν και είναι επικίνδυνα πως τα καθαρίζετε (με μπράσο; ). Και το κυριότερο: Τον λουλά που γίνεται κ@λoς απ' τη μαυρίλα και από τα καμένα φυλαράκια εσωτερικά είναι δυνατόν να έχετε βρει τρόπο καθαρισμού;;
Αυτά. Άλλος λόγος που τον βαρέθηκα είναι γιατί δεν ανάβω συχνά το τζάκι για να έχω κάρβουνα και εδώ που τα λέμε με το καρβουνάκι του λιβανιού είναι χάλια η γεύση.

Καλησπερα φιλε μου,

Τη γυαλα την πλενεις με σαπουνι και νερο,τα χαλκινα μερη με βουρτσακι και τον λουλα αν τον πλενεις μετα απο καθε χρηση ειναι σαν καινουριος.
Καρβουνακια μπορεις να βρεις ειδικα για ναργυλε αν ψαξεις !

georgakos
7 Οκτ. 2008, 14:41
razor Ξερεις κανενα μαγαζι σε θεσσαλονικη για ειδη ναργιλε?

annie_
7 Οκτ. 2008, 16:40

Υπάρχει ένα μέσα στην Άθωνος, είναι ένα καπνοπωλείο κι έχει ταμπελίτσα Camel.
Είναι ένα δίπλα ακριβώς στην πίσω πόρτα των Goody's της παραλίας(Λ.Πύργο)
Ένα στην Ναυαρίνου χαμηλά ακριβώς πάνω από την Τσιμισκή.
Κι ένα απ'την πίσω πάνω πλευρά της Αγ. Σοφίας σε ένα διαγωνιο δρόμο,δεν ξέρω οδό!:p

Αυτά ξερω!:rolleyes:

razor
7 Οκτ. 2008, 17:06

Τελευταια φορα που πηγα ημουν 8 χρονων :lol: δυστυχως δεν ξερω να σου πω.Αν μαθω τπτ θα το γραψω.Παντως μπορεις κι απ το ιντερνετ να αγορασεις οτι θες ;)

georgakos
7 Οκτ. 2008, 18:00
eyxaristw annie_! ψαχνω για natural καρβουνακια χωρις χημικα και μη τοξικα και δεν ξερω που να παω ον λαιν δεν μπορω να αγορασω για διαφορους λογους πλιζ ντοντ ασκ!

s_evelin
7 Οκτ. 2008, 18:53
Υπάρχει ένα μέσα στην Άθωνος, είναι ένα καπνοπωλείο κι έχει ταμπελίτσα Camel.
Είναι ένα δίπλα ακριβώς στην πίσω πόρτα των Goody's της παραλίας(Λ.Πύργο)
Ένα στην Ναυαρίνου χαμηλά ακριβώς πάνω από την Τσιμισκή.
Κι ένα απ'την πίσω πάνω πλευρά της Αγ. Σοφίας σε ένα διαγωνιο δρόμο,δεν ξέρω οδό!:p

Αυτά ξερω!:rolleyes:

αυτό την προηγούμενη βδομάδα που πέρασα απο κει ήταν κλειστό. δεν ξέρω αν έκαναν ανακαίνηση ή το έκλεισαν, δεν έγραφε και τπτ απ έξω..

moderndrummer
13 Οκτ. 2008, 16:27
ανακαίνιση έλεγε χθες...

επίσης, είχα βρει παλιότερα καπνό ΠΡΑΣΙΝΟ μηλο. ΣΚΕΤΟ. Όχι πράσινο και κόκκινο μαζί. Ηταν Θεϊκός.. Από τοτε δεν έχω ξαναβρει. Ξέρει κανένας τπτ??

mbaklagin
30 Ιαν. 2009, 16:04
Βρίκα το μόνο μαγαζι που πουλάει Al-Waha και καρβουνάκια σε συσκευασία 1κιλο, ξυλοκάρβουνα (για ναργιλέ) στην Θεσσαλονίκη, βρίσκεται απέναντι απ'το Προξενίο της Τούρκιας, στην Αγ. Δημητρίου. (έχει δύο μαγαζιά εκεί με ναργιλέ, τα παραπάνω είναι στο μεγάλο, που βρίσκεται πιο κοντά στα Champion).

oxin_rain
3 Φεβ. 2009, 19:33
Μήπως υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος καθαρισμού του σωλινα (που ρουφάμε) ? με νερό που καθάριζα τους πρώτους δύο που είχα σκουριάσαν εσωτερικα και έβγαζαν σκουριά σε κάθε ρουφιξια. μετά για κανένα χρόνο χρησιμοπούσα διάφανο λάστιχο (απο αυτα που είναι για πότισμα) αλλά δεν είχε την ίδια γεύση με τον αυθεντικό σωλήνα, και τώρα το ξαναγύρισα σε κανονικό, με ξύλινι επένδυση κτλ, αλλά φοβάμε μήν ξανασκουριάσει. καμιά ιδέα?

επίσης ένα καλό tip για καθαρισμό είναι να χρησιμοποιείτε και ξύδι, εξαλείφει τις μυρωδιές απο προηγούμενες χρήσεις.

BabylonX
8 Απρ. 2009, 20:48
Μάλλον πήρες μούφα ναργιλέ από το ανατολίτικο περίπτερο της ΔΕΘ και ήταν της πλάκας το λάστιχο. Το ελλατήριο που έχει μέσα είναι ακάλυπτο και οξειδόνεται και δεν υπάρχει σωτηρία. Βασικά αυτά τα λάστιχα είναι για διακοσμιτικούς ναργιλέδες και δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ. Πέταξα τρία τέτοια και στο τέλος αγανάκτησα και πήγα πήρα άλλο λάστιχο. Είναι και ο υπόλοιπος ναργιλές μου της πλάκας όμως. Το δοχείο είναι στραβοχυμένο και δε πατάει καλά κάτω και τουμπάρει ο ναργιλές με το παραμικρό τράβηγμα! Έτσι μου έπεσε σήμερα ενώ κάπνιζα και έσπασε ο λουλάς... Την ψώνισα άσχημα και θα πάω αύριο να τα σκάσω να πάρω κανένα καλό.

Εκεί που διαφωνώ με όλους είναι η ποιότητα του Al Waha! Δεν έχω κάνει χειρότερο καπνό... Για μένα είναι απλά απαράδεκτος. Εάν είσαι τυχερός δε μυρίζει. Διαφορετικά μυρίζει απαίσια! Έχω πετάξει δύο μεγάλα πακέτα...

Πέρσι τον Οκτώβρη είχα πάρει έναν five stars και έναν μέλι και είχα ανοίξει τον five stars. Ο μέλι ήταν σφραγισμένος. Τον five stars τον είχα σε αεροστεγές γυάλινο βάζο στο ψυγείο (το χειμόνα δε κάπνιζα για κανένα 2μηνο) και μετά είχε γίνει ένα χάλι μαύρο. Τον πέταξα. Πριν 2 βδομάδες άνοιξα τον μέλι. Τον κάπνισα την πρώτη φορά, μου έκανε κακή εντύπωση. Τον κάπνισα δεύτερη και μου έκανε ακόμη χειρότερη. Τον πέταξα. Εκεί όμως. Κόλλημα με τους Al Waha. Όλοι μου έλεγαν ότι ήταν οι καλύτεροι. Πήγα αγόρασα έναν "fruit mix" κι έναν "cappuccino". Τον fruit mix τον άνοιξα με το που τον πήρα και είναι το ίδιο χάλι με τους άλλους δύο που πέταξα. Μάλλον θα τον πετάξω κι αυτόν. Η μπορεί να τον κρατήσω για κανένα ανεπιθύμητο. Ο cappuccino μάλλον θα μείνει κλειστός όπως τον πήρα.

Αρχισα να την ψάχνω λίγο και βρήκα δύο άλλους καπνους με τους οποίους έχω πάθει πλάκα!

Κατ αρχάς ο AFZAL. Είναι ινδικός καπνός. Πήρα ένα διπλό μήλο από το Cosmos, από τη μικρή ταμπακερί δίπλα από τα public. Χάρτινο κουτάκι λουξ με ολόγραμα της SoeX επάνω για διασφάλιση γνησιότητας. Ποσότητα 50gr με 10 κάρβουνα SoeΧ στα 3 ευρώ. Τα κάρβουνα SoeX, αν και αυταναφλεγόμενα είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Δε βρωμάνε χημικά μόλις τα ανάψεις σαν τα άλλα που βάζουν στα καντίλια. Για να επανέλθω, ο καπνός έχει τόσο γ@ματο άρωμα που την πρώτη φορά που τον δοκίμασα χάζεψα. Πρώτη φορά κάπνιζα επι ένα 2ωρο τον ίδιο λουλά (4 καρβουνάκια είχα βάλει) και δεν είχα βαρεθεί. Μέχρι που τον παράτησα είχε σχεδόν το ίδιο μεθυστικό άρωμα. Και ένα ντουμάνι απερίγραπτο. Δυστυχώς στο Cosmos έχει μόνο τα μικρά των 50 γραμμαρίων. Μεγάλους δε μπόρεσα να βρω πουθενά στην Θεσσαλονίκη.

Έπειτα ο Prince. Είναι αιγυπτιακός. Πήρα δύο μικρά για να δοκιμάσω, επίσης των 50 γραμμαρίων. Γεύσεις μήλο και σοκολάτα. Επίσης στα 3 ευρώ το πακετάκι. Το μεγάλο των 250 γραμμαρίων το έχουν 8. Τους πουλάνε σε εκείνο το μαγαζί πίσω από την Αγία Σοφία που αναφέρθηκε και παραπάνω (παρεπιπτώντος έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά). Και αυτοί οι καπνοί είναι άπαιχτοι. Ειδικά τη σοκολάτα τη λάτρεψα. Το μήλο τους δε φτάνει το άρωμα του AFZAL αλλά είναι αρκετά καλό. Δίνουν μαζί κάτι κάρβουνα ελληνικής παραγωγής, κάτι απαράδεκτα, εκείνα που ντουμανιάζει ο τόπος με ένα δηλητήριο όταν τα ανάβεις και δε μπορείς ούτε να σταθείς εκεί κοντά, και μετά μυρίζει και το ίδιο το κάρβουνο άθλια. Αλλά εντάξει, κάρβουνα βρίσκεις κι αλλού.

Μετά από αυτούς τους καπνούς που δοκίμασα θεωρώ ότι δε μπορώ με τίποτα να ρίξω τα στάνταρ μου και να ξανακαπνίσω Al Waha. Προτείνω σε όλους τους καπνιστές ναργιλέ να τους δοκιμάσετε. Ίσως πολλοί από εσάς να μην έχετε καπνίσει τίποτα άλλο εκτός από Al Waha και Nakhla όπως και γω στην αρχή γι αυτό και σας τους συστήνω.

CaeSaR
9 Απρ. 2009, 05:06
Ποιό από τα δύο πήρες;
http://www.everyonedoesit.com/online_headshop/Soex_Herbal_Hukka_Molasses__Double_Apple.cfm?iProductID=4287
http://www.tobaccostore.gr/eshop/product_info.php?manufacturers_id=47&products_id=852&osCsid=384a28bb6b35ee6661a2d9715cffdfe8

BabylonX
9 Απρ. 2009, 05:44
Το πρώτο λινκ με στέλνει σε SoeX καπνό ο οποίος είναι ο φυτικός, για μη καπνιστές, καπνός της SoeX και είναι πανάκριβος. Δεν πήρα αυτόν αλλά τον Afzal που είναι ο απλός καπνός της SoeX και έχει είναι φτιαγμένος από καπνά όπως όλοι οι καπνοί και έχει νικοτίνη. Το δεύτερο λινκ για το www.tobaccostore.gr με πετάει απευθείας στην αρχική τους σελίδα. Βλέπω ότι εκεί τους έχουν τους Afzal στα 3.5 ευρώ αλλά δεν έχουν το μήλο που κάπνισα εγώ. Για να δείς εικόνα, εγώ πήρα αυτόν:

http://www.discoverhookah.com/store/catalog/Afzal-Double-Apple-Shisha-p-16419.html

annie_
13 Απρ. 2009, 15:06
BabylonX κι εγώ τελευταία δοκίμασα τον Afzal.Τους βρήκε μια φίλη μου σ'ένα μαγαζί στην Ναυαρίνου και είπαμε να τους δοκιμασουμε. Πήραμε φράουλα η οποία είναι τέλεια,όπως λες το άρωμα κρατάει πάρα πολύ.Πήραμε τσιχλόφουσκα (απ'την αρχη δεν μ'ενθουσίαζε η ιδέα),και δεν ξετραλάθηκα και κόκκινο μήλο, που ούτε και αυτό μ'αρεσε τόσο, μου φάνηκε πάρα πολύ γλυκό..Κόκκινο-πράσινο μήλο φαντάζομαι είναι καλύτερο. Από τους Nakhla βανίλια μην πάρετε με τιποτα, είναι κυριολεκτικά άθλια χωρίς καθόλου γεύση και άρωμα. Αυτός όμως που μ'άρεσε πιο πολύ απ'όλους είναι ο Nakhla με γεύση μάνγκο και αυτός με τα διάφορα φρούτα.Είναι απλά τέλεια!Δεν έχω δοκιμάσει καλύτερα!
Εμένα πάντως μου φάνηκε οτι οι καπνοί Afzal έχουν πολύ περισσότερο σιρόπι με γεύση απ'ότι οι υπόλοιποι, και αυτό φαίνεται από τη στιγμή που ανοίγεις την συσκευασία και από τη γεύση και το άρωμα που δίνουν.. Α και τα καρβουνάκια που δίνουν μαζί με τους Afzal ανάβουν πολύ δύσκολα, αλλά έχουν μεγάλη διάρκεια..Αυτά...:p

georgakos
15 Απρ. 2009, 05:34
Παιδια εγω αντιμετωπιζω προβλημα γιατι παντα οταν αναβω τον ναργιλε μου μενει η γευση απο το καρβουνακι η πικρα ρε παιδι μ ακομα και αν αναψει γαματα μεσα στην γευση του καπνου αφηνει και λιγο καρβουνο.Τι καρβουνα βαζετε;

BabylonX
15 Απρ. 2009, 16:33
Μάλλον δεν ετοιμάζεις σωστά το λουλά. Για να μην έχεις τη γεύση από το καρβουνάκι, πρέπει να είναι σχετικά τεντωμένο το αλουμινόχαρτο, δηλαδή να μη βαθουλώνει μέσα στον καπνό. Αυτό προϋποθέτει να γεμίσεις το λουλά με γερή ποσότητα καπνού, ως το χείλος του. Αλλά το σημαντικότερο είναι να κάνεις πολλές και μικρές τρυπούλες στο αλουμινόχαρτο παρά λίγες και μεγάλες. Χρησιμοποίησε καρφίτσα και όχι οδοντογλυφίδα. Παλιότερα έκανα κι εγώ 7 μεγάλες τρύπες με οδοντογλυφίδα και είχα το ίδιο πρόβλημα.

Δες και ένα βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=rV2OfitcsHs

dee
29 Σεπ. 2009, 01:44
μηπως μπορει να μου πει κανεις μαγαζια οπου μπορω να παω για ναργιλε στη θεσσαλονικη?

georgakos
29 Σεπ. 2009, 02:09
μηπως μπορει να μου πει κανεις μαγαζια οπου μπορω να παω για ναργιλε στη θεσσαλονικη?

Εγω ξερω 2 πανω απο το αγαλμα του βενιζελου οπως ανεβαινεις προς την αρχαια αγορα στον παραλληλο δρομο ...Προσ πιτ παζαρ δηλαδη ...Αν ξερεις..Ενα ειναι το ραχατι και λιγο πιο κατω ακομα ενα παλι με ναργιλε αλλα το λες και φοιτητικο αναλογα με τον κοσμο που εχει...

Στο ραχατι για να βρεις να κατσεις αστα...

Στο αλλο ειναι γεματο αλλα παντα θα βρεθει κατι !!και εμεις εκει παμε πολυ!

(εγω ειμαι 18 και γενικοτερα εχει ατομα της ηλικιας στο ραχατι θα πετυχεις και μεγαλυτερους εως πολυ μεγαλυτερους..)ειναι καθαρα τι αρεσει στον καθενα εμενα μου αρεσουνε και τα 2 :rolleyes:

BabylonX
29 Σεπ. 2009, 03:40
Καλά τα είπε ο φίλος. Τώρα αν θες για βράδυ, στο Al Arabia στην Πανεπιστημίου στα λαδάδικα. Αυτό παίζει αράβικα οριεντάλ και έχει και χανούμια που χορεύουν. Όμως δεν μαζεύει γενικά νεολαία. Πάνε πιο μεγάλες ηλικίες αν και εγώ που είμαι στα 23 με την κοπέλα μου ή και με παρέα, πάμε 1-2 φορές το χρόνο.

Τώρα αν θες για να αγοράσεις ναργιλέ και ότι άλλο τον αφορά επίσης υπάρχουν πλέον αρκετές επιλογές. Το μεγαλύτερο που ξέρω είναι ένα γωνιακό εκεί που τελειώνει η Σβόλου, πίσω από το ιερό του ναού της Αγίας Σοφίας. Είναι μεγάλη ταμπακερί και έχει ακριβό πράμα. Αν θες για καλό ναργιλέ θα πας εκεί. Ένα άλλο μαγαζί είναι στην Ιασωνίδου τέρμα πάνω, στα φανάρια με την Αγίου Δημητρίου, 2 μαγαζιά πιο κάτω από το γωνιακό μαγαζί με τα παπούτσια. Τέλος ένα τρίτο που ξέρω είναι στην Αγίου Δημητρίου στην επάνω πλευρά του δρόμου, ανάμεσα στην Αγίας Σοφίας και στο ναό του Αγίου Δημητρίου, κοντά στην Αγροτική τράπεζα. Επίσης κάποιους συμπαθητικούς ναργιλέδες αλλά και μια περίεργη μάρκα καπνού που δε τη βρίσκεις αλλού (afzal λέγεται) έχει και το μαγαζάκι με τα είδη καπνιστών που είναι στο Cosmos στο ισόγειο κοντά στο Public.

dee
30 Σεπ. 2009, 00:02
ευχαριστω πολυ παιδια:)

nikoSTI
2 Οκτ. 2009, 11:37
για αθηνα έχετε να προτείνεται μαγαζί με καπνούς και για ότι άλλο χρειάζεται για ναργιλέ?Άμα ξερέτε κανένα στο κέντρο ή στα νότια προάστια τόσο το καλύτερο

lykoulos
30 Οκτ. 2009, 14:36
Γεια σε ολους, επειδη διαβασα αρκετες αποψεις εδω περα, πολλες απο τις οποιες ειναι λανθασμενες, θα μιλησω για τον αργιλε μιας και εχω αρκετα μεγαλη πειρα.

Οι γευσεις ειναι παρα πολλες, σε μαγαζια (αργιλαδικα) μπορειτε να παραγγειλετε περιπου 50 γευσεις, σε συγκεκριμενα μαγαζια πολλες περισσοτερες.

Ο ρολος του νερου στον αργιλε δεν ειναι για να φιλτραρει τις "κακες ουσιες" ειναι για να κρυωνει τον καπνο, οποτε αν ακουσατε πως ειναι ακινδυνοι οι αργιλεδες, δεν ειναι.

Απο κει και περα, αν ενδιαφερεστε για αγορα αργιλε, πρεπει να ξερετε πως ειναι μεγαλη ευθυνη, για να τον κρατησετε σε καλη κατασταση θελει διαρκως καθαρισμα, και εχει πολλα μερη τα οποια θελουν αλλαγη καθε τοσο (οπως τα μπιλακια, τα λαστιχα και τα πηλινα).

Ο αργιλες δεν ειναι σαν το πουρο, τον αργιλε τον ρουφαμε στα πνευμονια, και μαλιστα αρκετη ωρα, παλια με κατι φιλους καναμε διαγωνισμο για το ποιος θα ρουφαει για περισσοτερη ωρα (με γευση "ροδακινο μιζο" ειναι η αγαπημενη μου). Μπορει οι πρωτες τζουρες να φαινονται βαριες, αλλα μετα συνηθίζεται.

Δεν ειναι ολες οι γευσεις ιδιες. Για παραδειγμα, το ουζο ειναι απο τις πιο βαριες γευσεις, δυσκολα μπορει κανεις να ρουφηξει ουζο για 15 δευτερολεπτα. Γευσεις οπως το λεμονι και η κολα ειναι πολυ ελαφριες, και συνηθως τις παιρνουμε για "συνοδευτικα" δηλαδη οσο γυρναει ο βαρυς καπνος απο χερι σε χερι, αυτες να ακολουθουν. Τετοιες ελαφριες γευσεις μπορειτε να τις ρουφατε για πανω απο μισο λεπτο, μετα βγαζετε ενα πανεμορφο συννεφο καπνου.

Μην ξεχνατε, οταν ρουφατε να βαζετε την γλωσσα μπροστα, γιατι ρουφατε και μικρα σταγονιδια που δεν φαινονται, καλυτερα να μεινουν στην γλωσσα (και στη συνεχεια να τα καταπιειτε και να πανε στο στομαχι και μετα να τα κατουρησετε) παρα στον πνευμονα, απο τον οποιο δεν προκειται να φυγουν ποτε.

Αν εχετε αργιλε και θελετε να ψαχτειτε με γευσεις, προτεινω να αγορασετε απο εξωτερικο, γιατι οι γευσεις που φερνουν εδω στην Ελλαδα ειναι:

Μπαγιατικες, μιλαμε για γευσεις 2+ χρονων
Υπερβολικα χαμηλης ποιοτητας
Υπερβολικα υψηλων τιμων, που σιγουρα δεν αξιζουν
μαρκες που "δεν τις ξερουν ουτε οι μανες τους"

Επισης, τα καρβουνακια που πουλανε εδω ειναι φτιαγμενα απο πετρελαιο και μπαρουτι (=καρκινος). Τα κανονικα καρβουνακια που πρεπει να χρησιμοποιειτε ειναι φτιαγμενα απο το κελυφος της καρυδας, ειναι κυβακια και:

δεν εχουν γευση
δεν εχουν μυρωδια
δεν κανουν σταχτη
δεν διαλυονται
δεν ειναι καρκινογονα
ειναι επωνυμα, και οχι σαν τα αλλα τα οποια βρισκονται απλα σε ζελατινα

Πολυ καλη προσφορα ειναι αυτη (http://www.hookah-shisha.com/p-2874-romman-shisha-tobacco-250-coco-nara-charcoal.html), 3 κουτια των 250 γραμμαριων γευσεις (συνολο 750γρ) και ενα κουτι φυσικα καρβουνακια (108 τεμαχιων). Αυτη η μαρκα γευσεων, η Romman, θεωρειται η καλυτερη ολων. Εγω εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος.

Μην ξεχνατε να πλενετε συνεχεια τις σωληνώσεις του αργιλε, γιατι μαζευουν καπνο, βρωμιες και βακτηρια, τα οποια ρουφατε την αλλη μερα.

BabylonX
31 Οκτ. 2009, 05:21
Ο ρολος του νερου στον αργιλε δεν ειναι για να φιλτραρει τις "κακες ουσιες" ειναι για να κρυωνει τον καπνο, οποτε αν ακουσατε πως ειναι ακινδυνοι οι αργιλεδες, δεν ειναι.

Εδώ συμφωνώ. Καλά έκανες και το ανέφερες γιατί κυκλοφορεί πολύ αυτός ο αστικός μύθος. Αν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο καπνός αυτός είναι πιο ακίνδυνος είναι γιατί λέγεται ότι δεν περιέχει πίσσα αν και αυτό το αμφισβητώ προσωπικά αφού η πίσσα είναι κατάλοιπο της καύσης και αφού ο καπνός καίγεται παράγεται και πίσσα. Καπνός χωρίς πίσσα δεν υπάρχει... Άρα μάλλον είναι το ίδιο επικίνδυνος με όλα τα υπόλοιπα είδη καπνίσματος.

Αν εχετε αργιλε και θελετε να ψαχτειτε με γευσεις, προτεινω να αγορασετε απο εξωτερικο, γιατι οι γευσεις που φερνουν εδω στην Ελλαδα ειναι:

Μπαγιατικες, μιλαμε για γευσεις 2+ χρονων
Υπερβολικα χαμηλης ποιοτητας
Υπερβολικα υψηλων τιμων, που σιγουρα δεν αξιζουν
μαρκες που "δεν τις ξερουν ουτε οι μανες τους"

Εδώ όμως θα διαφωνήσω. Στο Ελληνικό εμπόριο υπάρχει σεβαστή ποικιλία και μπορεί κανείς να εξυπηρετηθεί και με το παραπάνω. Υπάρχουν καπνοί για όλα τα γούστα. Δεν είναι κανόνας όλα τα παραπάνω που παραθέτεις. Εάν νομίζεις ότι παντού στην Ελλάδα ισχύουν όλα αυτά μάλλον δεν την έχεις ψάξει αρκετά, τελευταία τουλάχιστον.

Πριν 3-4 χρόνια τα πράγματα ήταν κάπως έτσι αφού περίμενες να γίνει η ΔΕΘ για να πάρεις κανένα μπαγιάτικο καπνό και έλεγες κι ευχαριστώ. Όμως δεν είναι πια έτσι. Πχ ο Prince που παίρνω εγώ, αν θες να πάρεις καμιά από τις καλές του γεύσεις όπως πχ διπλό μήλο και σοκολάτα πρέπει να πας 1η του μηνός και να στηθείς στην ουρά για να προλάβεις. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, όπως μου είπε, μιλάει άμεσα με Αίγυπτο, δε τα παίρνει από Αθήνα. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι παλιός. Και το διαπιστώνω κι εγώ ο ίδιος από την τρομερή του ποιότητα και τη μακρινή ημερομηνία λήξης.

Επίσης δε τη λες άγνωστη μάρκα. Και δεν είναι μόνο ο Prince. Δε μπορείς να πεις ότι μάρκες όπως Al Waha, Nakhla και Afzal που κυκλοφορούν ευρέως στο Ελληνικό εμπόριο είναι άγνωστες ή κακής ποιότητος. Εγώ ας πούμε Al Waha δε μπορώ να καπνίσω, τον σιχαίνομαι μόνο που το μυρίζω αλλά υπάρχουν πολλοί που τον λατρεύουν. Ο Nakhla ξέρω ότι είναι καλός αλλά είναι στεγνός. Επίσης με τον Nakhla, όπως μου είπαν μαγαζιά που τον φέρνουν, όντως υπάρχει πρόβλημα με τον εισαγωγέα και αργούν πολύ να έρθουν και είναι κάποιες φορές παλιοί. Και πάλι όμως κάποιοι είναι φανατικοί τους οπαδοί γιατί είναι πολύ στεγνοί και ο καπνός τους πλησιάζει αυτόν του τσιγάρου. Τον Afzal επείσης τον συμπαθώ ιδιαιτέρα και ξέρω ότι επίσης είναι τρομερός ποιοτικά θα έλεγα μάλιστα εφάμιλος του Romman σύμφωνα με κριτικές που έχω διαβάσει. Αλλά και πάλι εγώ προτιμώ τον Prince γιατί είναι πιο χοντροκομμένος παραδοσιακός καπνός από τον Afzal που είναι ψιλοκομμένος και ντελικάτος. Γούστα είναι αυτά.

Τέλος, όσον αφορά την τιμή, τα μεγαλύτερα πακέτα (200-250 γρ ανάλογα με τη μάρκα) στοιχίζουν για τις παραπάνω μάρκες 5-8 ευρώ. Δε νομίζω ότι αυτές οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές. Αντίθετα ο Romman των 250 γρ (δε λέω, για να το λέει τόσος κόσμος κάτι θα ξέρει, καλός θα είναι) στοιχίζει 22 δολάρια και μαζί με τα υπερβολικά μεταφορικά που χρεώνουν αυτά τα e-shop δε θέλω να σκέφτομαι πόσο θα τον πληρώσω. Να το καπνίσω θέλω ρε αδερφέ, όχι να με καπνίσει εκείνος...

Επισης, τα καρβουνακια που πουλανε εδω ειναι φτιαγμενα απο πετρελαιο και μπαρουτι (=καρκινος). Τα κανονικα καρβουνακια που πρεπει να χρησιμοποιειτε ειναι φτιαγμενα απο το κελυφος της καρυδας, ειναι κυβακια και:

δεν εχουν γευση
δεν εχουν μυρωδια
δεν κανουν σταχτη
δεν διαλυονται
δεν ειναι καρκινογονα
ειναι επωνυμα, και οχι σαν τα αλλα τα οποια βρισκονται απλα σε ζελατινα

Πάλι θα διαφωνήσω κατά ένα μέρος. Αλλά από όσο την έχω ψάξει εγώ, το κάρβουνο αρκεί να είναι φυσικό, χωρίς χημικά κάτι που συνεπάγεται ότι δε πρέπει να είναι αυτοαναφλεγόμενο (από αυτά δηλαδή που τα βάζεις σε μια άκρη φωτιά και λαμπαδιάζουν). Τα καλά κάρβουνα δηλαδή είναι αυτά τα οποία χρειάζεσαι γκαζάκι για να τα ανάψεις. Με λίγα λόγια, οποιοδήποτε καλής ποιότητας ξυλοκάρβουνο χωρίς χημικά τη δουλειά σου σου την κάνει. Βέβαια κι αυτό θεωρώ ότι δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν κάρβουνα αυτοαναφλεγόμενα καλά για χρήση με ναργιλέ στα οποία προσέχει ο παραγωγός τι ουσίες ανάφλεξης βάζει.

Θα μου πεις τώρα ότι αφού με αυτά που προτείνεις εσύ η καύση είναι σχεδόν πλήρης και δεν έχεις κατάλοιπα κλπ τότε τα κάρβουνα είναι πιο καλά. Δεν λέω το αντίθετο. Απλά όμως το θεωρώ υπερβολή. Ακόμη και με τη λογική να το δείς, το κάρβουνο κάθεται πάνω στο αλουμινόχαρτο και από την παραγόμενη θερμότητα καίγεται το tobacco και παράγεται ο καπνός τον οποίο και ρουφάς. Εάν έχεις κάνει σωστά την προετοιμασία του λουλά, ελάχιστη έως μηδενική επαφή έχει ο καπνός που ρουφάς με το κάρβουνο. Άρα τα θεωρώ λίγο υπερβολικά τα παραπάνω και νομίζω ότι απλή λογική είναι αρκετή για να καταλάβει ο καθένας τι είναι καλό και τι βλαβερό. Στην τελική αν θέλαμε τόση υγεία το καλύτερο από όλα θα ήταν να μη καπνίζουμε. Τέλος να πω ότι στην ανατολή, οι φανατικοί οπαδοί του ναργιλέ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το πλέον υγιεινό υποκατάστατου του κάρβουνου που δεν είναι άλλο από μια ηλεκτρική κεραμική εστιούλα σαν αυτήν (http://www.tradeindia.com/selloffer/1770290/Electronic-Shisha-Charcoal.html).

Τώρα για μένα εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τα Vivi Natural Coal (http://www.discoverhookah.com/store/catalog/Vivi-Natural-Coal-250g-Box-p-16177.html) όταν δε βαριέμαι να βάζω καμινέτο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όταν πάλι δεν έχω την ευχέρεια βάζω κανένα-δύο SoeX. Σαφώς και η ποιότητα των Vivi υπερέχει αλλά και με τα Soex βολεύομαι.

Εκεί που προφανώς συμφωνούμε είναι ότι κάρβουνα φτιαγμένα για εκκλησιαστική χρήση που τα ανάβεις και λαμπαδιάζουν και βρωμάνε και μετά την ανάφλεξη είναι πλήρως ακατάλληλα για ναργιλέ και επικίνδυνα γιατί είναι τέρμα στα χημικά.

LifeIsFun
24 Δεκ. 2009, 22:19
ξερετε καμια ιστοσελιδα οπου μπορουμε να αγορασουμε ναργιλε καλης ποιοτητας σε καλες τιμες???

kostakiss
19 Ιαν. 2010, 16:09
ενδιαφερομαι να αγορασω εναν ναργιλε σχετικα οικονομικο ..εχετε κατι να προτεινετε?

gourounh
25 Ιαν. 2010, 10:23
η κλασσική γεύση φυσικά και είναι το μήλο!!κι εγώ σκέφτομαι να αγοράσω γιατί εδώ στην Πάτρα δεν έχει κανένα μαγαζί για να πάμε να κάνουμε με την παρέα μου.. Χειρότερη μου γεύση στον αργιλέ είναι το πορτοκάλι και η κοκα κολα..σκέτο σίχαμα.. Αγαπημένες είναι το ούζο με ούζο αντί για νερό.. Αν και κοπανάει για τα καλά!!! Επίσης δυνατό και ωραίο είναι το τριαντάφυλλο και τα φρούτα του δάσους. Και αν είσαι άρρωστος πάρε δυόσμο ή ΄μέντα δεν θυμάμαι πιο από τα δύο είναι να ανοίξει και η μύτη σου. Λατρεύω του αργιλέδες αλλά έχω πολύ καιρό να κάνω..και το ταζ μαχαλ εδώ έκλεισε αν και έμαθα πως θα ξανανοίξει αν δεν έχει ανοίξει ήδη.. Μήπως ξέρει κανείς μαγαζιά στην Πάτρα για να κάνεις αργιλέ?κατι σε στυλ τζ μαχαλ μήπως? Ή αν έχει ξανανοίξει το ταζ μαχαλ στην ραδινού καθώς δεν περνάω ποτέ απο εκεί?

annie_
25 Ιαν. 2010, 11:56
η κλασσική γεύση φυσικά και είναι το μήλο!!κι εγώ σκέφτομαι να αγοράσω γιατί εδώ στην Πάτρα δεν έχει κανένα μαγαζί για να πάμε να κάνουμε με την παρέα μου.. Χειρότερη μου γεύση στον αργιλέ είναι το πορτοκάλι και η κοκα κολα..σκέτο σίχαμα.. Αγαπημένες είναι το ούζο με ούζο αντί για νερό.. Αν και κοπανάει για τα καλά!!! Επίσης δυνατό και ωραίο είναι το τριαντάφυλλο και τα φρούτα του δάσους. Και αν είσαι άρρωστος πάρε δυόσμο ή ΄μέντα δεν θυμάμαι πιο από τα δύο είναι να ανοίξει και η μύτη σου. Λατρεύω του αργιλέδες αλλά έχω πολύ καιρό να κάνω..και το ταζ μαχαλ εδώ έκλεισε αν και έμαθα πως θα ξανανοίξει αν δεν έχει ανοίξει ήδη.. Μήπως ξέρει κανείς μαγαζιά στην Πάτρα για να κάνεις αργιλέ?κατι σε στυλ τζ μαχαλ μήπως? Ή αν έχει ξανανοίξει το ταζ μαχαλ στην ραδινού καθώς δεν περνάω ποτέ απο εκεί?

Είναι θέμα γούστου! Εμένα προσωπικά το μήλο δεν μ'αρέσει καθόλου, ειδικά το κόκκινο. Είναι παρα πολυ γλυκό. Ενώ το πορτοκάλι είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις μαζί με το μάνγκο, το γκουάβα και τα φρούτα του δάσους. Πορτοκάλι είναι ανάλογα ποια μάρκα έχεις δοκιμάσει. Για παράδειγμα σ'ένα μαγαζι που έχουμε στην Θεσσαλονικη δεν μ'αρέσει καθόλου το πορτοκάλι(έιναι σαν να ρουφας κολώνια!!!:X:lol:), ενώ της Nakhla που χρησιμοποιώ είναι απλά τέλειο!:)

gourounh
25 Ιαν. 2010, 12:30
Είναι θέμα γούστου! Εμένα προσωπικά το μήλο δεν μ'αρέσει καθόλου, ειδικά το κόκκινο. Είναι παρα πολυ γλυκό. Ενώ το πορτοκάλι είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις μαζί με το μάνγκο, το γκουάβα και τα φρούτα του δάσους. Πορτοκάλι είναι ανάλογα ποια μάρκα έχεις δοκιμάσει. Για παράδειγμα σ'ένα μαγαζι που έχουμε στην Θεσσαλονικη δεν μ'αρέσει καθόλου το πορτοκάλι(έιναι σαν να ρουφας κολώνια!!!:X:lol:), ενώ της Nakhla που χρησιμοποιώ είναι απλά τέλειο!:)
δεν ξέρω...μόνο σε ένα μαγαζί έχω κάνει πορτοκάλι και μόνο μα φορά και μετά ήθελα να ξεράσω...(χμ...σε συγχωρείται)

manolog3
25 Ιαν. 2010, 14:31
Για πληροφορηση παντως η κλασσικη γευση του ναργιλε ειναι αυτη που εχει το τουμπεκι που ειναι κανονικος καπνος. Δεν ειναι ουτε αυτη του μηλου ουτε του πορτοκαλιου!!

gourounh
26 Ιαν. 2010, 04:58
Για πληροφορηση παντως η κλασσικη γευση του ναργιλε ειναι αυτη που εχει το τουμπεκι που ειναι κανονικος καπνος. Δεν ειναι ουτε αυτη του μηλου ουτε του πορτοκαλιου!!
λέγοντας κλασσική δεν εννοούμε κλασσική με την έννοια του ποιά γεύση είναι η αρχική πριν ακολουθήσουν οι άλλες χρονολογικά.. Κλασσική εγώ προσωπικά εννοώ την γεύση που καταλήγει κάθε παρέα αν δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα πάρει διότι είναι μια ουδέτερη επιλογή και αρέσει σχεδόν σε όλους

oxin_rain
27 Ιαν. 2010, 00:03
Afzal χρυσό και ασημί μήλο, μακράν πολύ μπροστα :D
Όσων αφορά το ηλεκτρικό κάρβουνο, το έχω ξανακούσει, αλλα το συγκεκριμένο (κινέζικο) δέν θα το προτημούσα :) Προσωπικά ανάβω μόνο μια συγκεκριμένη μάρκα απο κάρβουνα http://www.belgiancharcoal.com/products.html (τα Top quality charcoal tablet 33mm) τα οποία έχω βρεί καταπληκτικά.
Όσων αφορά προμήθεια καπνού απο ελληνικά ιντερνετ shops προτιμώ τους καπνούς με το κιλο . 1 κιλο afzal mint - 25 euro... ενώ στο μαγαζί της γειτονιάς έχει αφζαλ 50 γμ, με 5 ευρώ....

Όσων αφορα λάστιχο, πήρα ενα washable απο κατάστημα εξωτερικού και ησύχασα :D

Stamna
18 Μάρ. 2010, 00:08
Γεια σας,
Γιατι ο αργυλες μου με καιει στον λαιμο οταν κανω κανενα τεταρτακι?Οσον αφορα τισ τρυπες τις κανω με καρφιτσα.

BabylonX
18 Μάρ. 2010, 00:29
Η τα υλικά σου δεν είναι καλά ή κάτι δε κάνεις σωστά με το λουλά. Πρέπει να τον γεμίζεις μέχρι πάνω χωρίς να τον μπουκώνεις, τόσο όσο να φτάνει ο καπνός ως το χείλος να μη ξεχειλίζει αλλά μην βάλεις πολύ και το πιέσεις προς τα μέσα για να χωρέσει. Έπειτα πρέπει να τον σφραγίζεις ερμητικά τεντώνοντας το αλουμινόχαρτο και τυλίγοντας το γύρω γύρω. Θέλει γερό αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης. Διαφορετικά βάλε διπλό ή τριπλό, πάντα με τη γιαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Έπειτα πρέπει κάνεις τρύπες με καρφίτσα και να βάλεις το κάρβουνο. Όσο για τα υλικά, μπορεί να φταίει το κάρβουνο που είναι κακής ποιότητας (αυτά που θυμιατίζουμε είνει ΕΝΤΕΛΩΣ ακατάλληλα) ή ο καπνός που είναι πολύ ξηρός. Προσοχή γιατί πολλοί έμποροι στην Ελλάδα δίνουν μαζί με τον καπνό απαράδεκτα κάρβουνα για θυμιατήρι. Μη νομίζεις δηλαδή ότι επειδή ήταν τα κάρβουνα μαζί με τον καπνό σου είναι καλά. Κάρβουνα μόνο Soex, Vivi Coal ή κάτι άλλα φτιαγμένα από καρύδα (δες τα παραπάνω ποστ, τα αναφέρει ένας φίλος). Αν είναι τίποτα George Malevitis σαν αυτά που μου δίνουν εμένα με τον καπνό μερικές φορές (είναι για θυμιατό) πέτα τα όπως είναι.

BabylonX
18 Μάρ. 2010, 00:54
Προσωπικά ανάβω μόνο μια συγκεκριμένη μάρκα απο κάρβουνα http://www.belgiancharcoal.com/products.html (τα Top quality charcoal tablet 33mm) τα οποία έχω βρεί καταπληκτικά.

Τα κάρβουνα από που τα παίρνεις να τα δοκιμάσω κι εγώ;

tziris
24 Απρ. 2010, 17:54
Παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ.μηπως ξερει κανεις να μου πει αν εχει ειδη καπνιστου σε χολαργο η αγια παρασκευη οπου να μπορω να βρω στομια για ναργιλε?επειδη το βιαζομαι λιγο οποια βοηθεια θα εκτιμηθει...ευχαριστω εεκ των προτερων

Nikos_s3
25 Απρ. 2010, 13:34
QUEENS σου υπενθυμίζω ότι, για πολλοστή φορά, τα ποστς σου διαγράφονται , καθώς απαγορεύεται το spamming!

silmarien
6 Ιούν. 2010, 15:25
Εγω εχω παρει καπνο απο Cosmos μαρκας AFZAL. Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα. Δοκιμασα πολλους. Μελι (απαισιος) , μαυρο σταφυλλι (αυτον κανω τωρα - οκ), Tutti-Frutti (οκ) , Αναννα (οχι πολυ καλος) , Silver Fox (ωραιος αλλα δεν μου αρεσουν πολυ αυτες οι γευσεις), μπαναννα (απαισιος) κ.α. Γενικα, δεν καπνιζω και τους θεωρω αρκετα βαριους αυτους. Θα ηθελα καποιους με εντονη γευση και λιγοτερο γευση καπνου. Θυμαμαι οτι ειχα παρει κερασι απο μια μαρκα και ειχα ξετρελαθει. Εχετε να μου προτεινετε κατι? Ξερετε αν υπαρχει κανενα καλο μαγαζι με ειδη ναργιλε στη Θεσσαλονικη ή Λαρισα?

louis
8 Ιούν. 2010, 21:18
Εμενα παλι οι περισσοτερες γευσεις Afzal μου φαινονται καλυτερες απο οτι αλλο καπνο εχω δοκιμασει. Αυτο το καιρο εχω παρει εναν Al Waha βερυκοκο. Αν και μερικοι αλλοι αυτης της μαρκας δε μου αρεσαν, αυτος εχει φοβερο αρωμα και φοβερη γευση. Σας τον προτεινω.

natsoman
15 Ιούλ. 2010, 22:56
ειμαι καινουριος στο θεμα με τoν ναργιλε..γι'αυτο και εχω ενα προβλημα..!μερικες φορες ο καπνος γινετε πολυ βαρεις και με ενοχλη στο λαιμο..δηλαδη μπορει να ξεκινησει και ολα να ναι καλα και μετα απο καμια 15ρια τζουρες να γινετε τρελα βαρεις...καποιος τα φωτα του!

Nikos_s3
15 Ιούλ. 2010, 23:21
natsoman καλώς ήλθες στο φόρουμ :) σου υπενθυμίζω ότι :
Ανακοίνωση: Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish (http://www.myphone.gr/forum/announcement.php?f=47&a=90) :!:

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish» καθώς επίσης και η γραφή τύπου SMS. Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση (http://www.myphone.gr/forum/announcement.php?f=40&a=90).

silmarien
16 Ιούλ. 2010, 01:53
ειμαι καινουριος στο θεμα με τoν ναργιλε..γι'αυτο και εχω ενα προβλημα..!μερικες φορες ο καπνος γινετε πολυ βαρεις και με ενοχλη στο λαιμο..δηλαδη μπορει να ξεκινησει και ολα να ναι καλα και μετα απο καμια 15ρια τζουρες να γινετε τρελα βαρεις...καποιος τα φωτα του!
Λογικα φταιει το καρβουνακι. Μπορει να μην ειναι καλης ποιοτητας αλλα μπορει να κανεις μεγαλες τρυπες στο αλουμινοχαρτο και να μπαινει μεσα σταχτη. Το αλουμινοχαρτο πρεπει να ειναι καλα τεντωμενο πανω απο το λουλα και να εχει πολλες και μικρες τρυπες. Το καρβουνο δεν χρειαζεται να το πιεζεις πανω στον καπνο. Απλα το τοποθετεις πανω στο τεντωμενο αλουμινοχαρτο.

mplip^
16 Ιούλ. 2010, 13:40
ξερετε που εχουνε πολλουσ ναργιλεδες και καπνους καπου στην αθηνα ισως? Κεντρο?

ειδα οτι υπαρχουν και μικρου μεγεθους και ενδιαφερομαι για τετοιους

silmarien
16 Ιούλ. 2010, 17:29
ειδα οτι υπαρχουν και μικρου μεγεθους και ενδιαφερομαι για τετοιους
Ενας γνωστος μου εχει τετοιο ναργιλε και ειναι πολυ ευχαριστημενος. Απο Θεσσαλονικη βεβαια αγορασμενος... Τιμη νομιζω 20 ευρω.

natsoman
16 Ιούλ. 2010, 18:15
οι τρυπες ποσες περιπου πρεπει να ειναι?...και μηπως εχει σχεση αν το καρβουνακι ειναι πανω στις τρυπες?

silmarien
16 Ιούλ. 2010, 18:25
οι τρυπες ποσες περιπου πρεπει να ειναι?...και μηπως εχει σχεση αν το καρβουνακι ειναι πανω στις τρυπες?
Σε ολη την επιφανεια του λουλα. Δες και στο βιντεο (http://youtu.be/rV2OfitcsHs).

VeCo
20 Ιούλ. 2010, 16:05
[...] , καθώς απαγορεύεται το spamming!

Παραθέτω μήνυμα που έχει ήδη δημοσιευθεί.

METAL_DOZER
2 Αύγ. 2010, 13:36
Ρε παιδια λετε για τα AFZAL . Δεν ειναι τιποτα φοβερο. Δινεις 4,5 ευρω για να παρεις τα 50 γραμμαρια !! και καποιες ειναι απαισιες. Ωραιες AFZAL ειναι το ΜΗΛΟ, BLUEBERRY και BOMBAY PANMASSALA (το οποιο λατρευω αλλα δεν βρισκω !). Κατα τα αλλα το MANGO ειναι εμετος και οσο να ναι γενικα δεν εχει κατι τρελο. Ειναι ινδικες γευσεις. Συγκρινονται με τις αιγυπτιακες ? ΟΧΙ. Nakhla και PRINCE οι καλυτερες.
NAKHLA - Μαργαριτα, Κανελλα, Τσαι , Καρδαμος ! ΑΨΟΓΑ . οπως και ΜΗΛΟ ΚΕΡΑΣΙ MENTA και ΛΕΜΟΝΙ ειναι καλα. Μετα απο PRINCE - Κερασι , Βανιλια , Pina Collada ειναι ωραια. Απο AFZAL δεν βγαινουν καλες οι περισσοτερες και το MAGNO ηταν εμετος ! Και το δοκιμασα πολλες φορες. Δεν εφταιγε η παρτιδα

dimtris_glufada
9 Σεπ. 2010, 05:04
λοιπον αυτα που λετε για τρελες ζαλαδες και ολα αυτα ειναι ******** ! ! εγω ειμαι 14 και κανω ναργιλε καθε μερα και το πολυ πολυ να ζαλιστεις λιγουλακι μονο οταν τραβας δυνατες τζουρες ! ! αγαπημενεσ γευσεις : ΜΗΛΟ,τριανταφυλλο,ροδακινο,ε και φραουλα κατι λεει.. λοιπον εγω μονο για γλυφαδα ξερω μερη που πουλανε... απεναντι απο τα BLANOS και λιγο πιο πανω απο το σουβλατζιδικο "ο ζαχος" εκει ειναι φθηνα... ο μικρος ναργιλες 12 ευρω ο μεσαιος 65 και για μεγαλο δν εχω ρωτισει ! ! εγω εχω ενα μεσαιο και ενα μικρο..αμα κανεισ ενδιαφερεται αυτο παν απο το ζαχο εχει μια τεντα με ενα βουδα... πουλαει και αλλα αραβικα προιοντα..πχ..οργανα κτλπ :D :D

eleni1904
28 Σεπ. 2010, 00:45
παιδια , πλιζ χελπ! :p
θελω να παρω δωρο στο αγορι μου εναν ναργιλε αλλα ειμαι τερμα ασχετη. ξερω μονο να κανω :lol:
εχω δει οτι υπαρχουν τρια μεγεθη αλλα δε ξερω ποιο ειναι το καλυτερο για ενα σπιτι. κ επισης,ποσο κυμαινονται οι τιμες? ξερει κανεις κανενα καλο μαγαζι στην θεσσαλονικη εστω να πουλαει για να ρωτησω εκει?

BabylonX
28 Σεπ. 2010, 06:09
παιδια , πλιζ χελπ! :p
θελω να παρω δωρο στο αγορι μου εναν ναργιλε αλλα ειμαι τερμα ασχετη. ξερω μονο να κανω :lol:
εχω δει οτι υπαρχουν τρια μεγεθη αλλα δε ξερω ποιο ειναι το καλυτερο για ενα σπιτι. κ επισης,ποσο κυμαινονται οι τιμες? ξερει κανεις κανενα καλο μαγαζι στην θεσσαλονικη εστω να πουλαει για να ρωτησω εκει?

Μεγέθη υπάρχουν διάφορα. Ειδικά για προσωπική χρήση οι μικροί είναι πιο εύχρηστοι (δε πιάνουν χώρο, κουβαλιούνται και αποθηκεύονται πιο εύκολα, πλένονται πιο εύκολα κλπ) αλλά μερικοί υποστηρίζουν ότι δε μπορούν να φτιάξουν πολύ ντουμάνι γιατί είναι μικροί. Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά γιατί αν ξέρεις τι να κάνεις μια χαρά ντουμάνι κάνεις με όλους. Τώρα ο μεγάλος είναι καλύτερος για μεγάλη παρέα, να το "γυρνάς" γύρω γύρω. Όχι βέβαια ότι με τον μικρό δε μπορείς.

Στη Θεσσαλονίκη καταστήματα:
-Στην Σβόλου πίσω από το ιερό του ναού της Αγίας Σοφίας. Το μεγαλύτερο της πόλης από όσο ξέρω.
-Στην Ιασωνίδου τέρμα πάνω, δηλαδή κοντά στην Αγίου Δημητρίου. Μικρό αλλά ξηγημένο μαγαζάκι. Έχει γωνιακά ένα μαγαζί με παπούτσια, 1-2 μαγαζάκια μπαίνοντας στην Ιασωνίδου και μετά αυτό.
-Επάνω στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Σοφοκλέους, εκεί που είναι οι τράπεζες, Εθνική, Αγροτική κλπ. 2-3 μαγαζιά μετά την Αγροτική πηγαίνοντας για Αγιο Δημήτριο. Στην από πάνω μεριά του δρόμου.
-Στο cosmos στο μαγαζάκι με τα τσιγάρα δίπλα στο public. Έχει μερικούς ναργιλέδες. Αν σε βγάζει ο δρόμος δες κι από εκεί.

Ορίστε κι ένας χάρτης με τα κεντρικά που μου έρχονται στο μυαλό:
http://img14.imageshack.us/img14/8546/xartisq.jpg

Το κόστος ξεκινάει από 30-40 ευρώ στους μικρούς και για τους μεγάλους φτάνεις και 100-150. Έχει και μεσαίου μεγέθους με πιο λογικές τιμές γύρω στα 60-70. Αλλά αυτές τις τιμές τις είχα ακούσει πριν χρόνια. Τώρα με την κρίση δεν ξέρω τι παίζει. Μπορεί να φέρανε φτηνό πράγμα ή και να κρατήσανε αυτούς τους καλούς που είχανε με τα ίδια ή παραπάνω λεφτά.

Πολύ φτηνούς πάντως πουλάνε στην έκθεση αλλά είναι συνήθως για τα πανηγύρια με τις ατέλειες. Κακές κολλήσεις, κακοσχηματισμένες γυάλες, το λάστιχο είναι για κλάματα αλλά όλος ο ναργιλές κάνει 15-20 ευρώ και με παζάρια έχω πάρει και με 10.

Αν είναι να δώσεις κάτι παραπάνω πάντως φρόντισε να είναι από ανοξείδωτο υλικό η πίπα (το πάνω μέρος που τα συνδέεις όλα). Από όσο ξέρω, το καλύτερο υλικό είναι ο μπρούτζος. Φρόντισε όμως να επιμείνεις σε αυτό από όπου κι αν ψάξεις, δηλαδή να είναι καλό το μέταλλο και να μην οξειδώνεται γιατί όσο να 'ναι θα περνάει υγρασία από το νερό μέσα και χρειάζεται και πλύσιμο μετά από κάθε χρήση.
Επίσης το λάστιχο (αυτό που ρουφάμε) να πλένεται. Αν δε πλένεται θα βρωμάει άσχημα με τη χρήση και αν τολμήσεις ποτέ να το πλύνεις θα σκουριάσει το ελατήριο που έχει μέσα και θα ρουφάς σκουριά. Εγώ επειδή δυσκολεύτηκα πολύ να βρω πλενόμενο λάστιχο, έφτιαξα μόνος μου με πλαστικό σωλήνα που πουλάνε στα μαγαζιά με ενυδρεία. Αυτό πλένεται σίγουρα! :lol:
Τέλος, το καλύτερο υλικό για μπολ (εκεί που βάζεις τον καπνό) είναι το κεραμικό. Φρόντισε δηλαδή να είναι από κεραμικό υλικό (συνήθως γυαλιστερό όπως τα πιάτα) ή πήλινο για να κρατάει τη ζέστη. Μην πάρεις μεταλλικό.

eleni1904
1 Οκτ. 2010, 00:26
καταρχασ ευχαριστω ταμαλα!:p πηγα σημερα να δω για αυτο στην σβωλου αλλα δε το βρηκα :mad:

BabylonX
1 Οκτ. 2010, 02:53
Στα άλλα γιατί δε πήγες; Είναι πολύ κοντά στην περιοχή! Και νομίζω ότι αν δεν είναι στη Σβόλου τότε είναι στην από δίπλα διαγώνιο (όχι στην Παύλου Μελά, την άλλη από πάνω, δε ξέρω πως τη λένε). Αν δεν είναι εκεί πάντως μπορεί και να έκλεισε αλλά ελπίζω πως όχι. Αν ξαναπάς, ρώτα σε οποιοδήποτε μαγαζί εκεί κοντά που είναι "το μεγάλο μαγαζί με τους ναργιλέδες". Δεν υπάρχει περίπτωση, είναι τόσο γνωστό που δύσκολα να μην το ξέρει κάποιος εκεί. Και πάνε και στα άλλα σε Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου.

Update: Πέρασα κι εγώ από Ιασωνίδου χτες και παρατήρησα ότι το μαγαζί με τους ναργιλέδες εκεί είναι ακριβώς δίπλα από το μαγαζί με τα παπούτσια και όχι 2-3 μαγαζιά πιο κάτω όπως είχα γράψει.

eleni1904
1 Οκτ. 2010, 03:06
Στα άλλα γιατί δε πήγες; Είναι πολύ κοντά στην περιοχή! Και νομίζω ότι αν δεν είναι στη Σβόλου τότε είναι στην από δίπλα διαγώνιο (όχι στην Παύλου Μελά, την άλλη από πάνω, δε ξέρω πως τη λένε). Αν δεν είναι εκεί πάντως μπορεί και να έκλεισε αλλά ελπίζω πως όχι. Αν ξαναπάς, ρώτα σε οποιοδήποτε μαγαζί εκεί κοντά που είναι "το μεγάλο μαγαζί με τους ναργιλέδες". Δεν υπάρχει περίπτωση, είναι τόσο γνωστό που δύσκολα να μην το ξέρει κάποιος εκεί. Και πάνε και στα άλλα σε Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου.

Update: Πέρασα κι εγώ από Ιασωνίδου χτες και παρατήρησα ότι το μαγαζί με τους ναργιλέδες εκεί είναι ακριβώς δίπλα από το μαγαζί με τα παπούτσια και όχι 2-3 μαγαζιά πιο κάτω όπως είχα γράψει.

δε με βολεψε σημερα, ετρεχα για να προλαβω :lol: θα τα ψαξω κ αυτα ! ευχαριστω πολυ παντως!

punkster
28 Δεκ. 2010, 19:15
Πως μπορουμε να καταλαβουμε αν το λαστιχο μπορει να πλυθεί ή οχι???
Η δεν μπορουμε να το καταλαβουμε και πρεπει να περιμενουμε να δουμε αν θα σκουριασει??
Πηρα εναν ναργιλε απο την τουρκια μικρού μεγεθους και τον πληρωσα αρκετα (30ευρωπουλα), και φαινεται καλος, τα εξαρτηματα βιδωνουν (το θεωρησα καλο, καθως με εναν προηγουμενο ναργιλε ειχα προβλημα με την επαφη), αλλα δεν ξερω τι υλικο ειναι τα μεταλλικα εξαρτηματα... Δεν τον εχω δοκιμασει ακομα... Βασικα, μολις πριν απο λιγο τον επλυνα...
Τελος παντων, το αγχος μου ειναι μην σκουριασει το λαστιχο...

Zaxir
29 Δεκ. 2010, 09:59
Kαλημέρα, γνωρίζει κανείς κάποιο στέκι στην Θεσσαλονίκη που μπορείς να κάνεις ναργιλέ; Πέρα απ΄το Ραχάτι και το Hookah!
Ευχαριστώ!

Xristina17
9 Απρ. 2011, 15:00
Kαλημέρα, γνωρίζει κανείς κάποιο στέκι στην Θεσσαλονίκη που μπορείς να κάνεις ναργιλέ; Πέρα απ΄το Ραχάτι και το Hookah!
Ευχαριστώ!
χμμμμμ ειμαι και εγω καινουρια και στο καπνισμα ναργιλε και στο μπλογκ σας παιδια! λοιπον αν ξερω καλα, εκτοσ απο ραχατι και ΗΟΟΚΑΗ υπαρχει και το σουκ...και πολυ καλη ι επιλογι της μουσικης εκει!ροκ και ετσι... καλη επιλογη για την μπυριτσα το σαββατο!

και εχω μια απορια ρε παιδες, ειναι οντως χειροτερος απο το τσιγαρο ο ναργιλες? επειδη εγω δεν καπνιζω τσιγαρο και εχω τρομοκρατηθει λιγο!:p:wacko:

Nagata
9 Απρ. 2011, 18:53
Δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί έπειτα από την διεξαγωγή ερευνών τα τελευταία χρόνια, ο ναργιλές είναι πιο επιβλαβής για την υγεία μας, παρά το τσιγάρο.
Διάβασε και τα παρακάτω άρθρα:
Ο ναργιλές και το τσιγάρο: Οι καπνιστές εισπνέουν τις ίδιες τοξικές ουσίες αλλά ο ναργιλές είναι ακόμη πιο επικίνδυνος (http://www.medlook.net/printarticle.asp?item_id=3012)
Μέχρι και 5 φορές πιο βλαβερός ο ναργιλές από το τσιγάρο (http://www.shootandgoal.com/page.php?bid=1&id=19161)

johnnyf95
8 Μάι. 2011, 02:48
ειχα ενα ατυχημα με τον ναργιλε ενος φιλου οπου μου εφυγε μεσα απο τα χερια και εγινε χιλια κομματακια το γυαλινο μπουκαλι.....μηπως ξερετε αν μπορω να βρω να αγορασω μονο το μπουκαλι ?ο μηχανισμος ειναι οκ αλλα θα πρεπει να βρω καποιο μπουκαλι που να εφαρμοζει σωστα...

Nagata
8 Μάι. 2011, 10:37
Εγώ φίλε μου όταν είχα αγοράσει Ναργιλέ από την Τουρκία, είχε και σκέτο το μπουκάλι και μάλιστα σε πολλά σχέδια. Λογικά θα πουλιέται και εδώ ξεχωριστά. ;)

BabylonX
8 Μάι. 2011, 12:46
Πουλιούνται ξεχωριστά. Δες τα καταστήματα που αναφέρονται πιο πάνω.

kataxas12
30 Μάι. 2011, 19:33
δεν μου λες εσύ τα παραγγέλνεις από έξω?

BabylonX
31 Μάι. 2011, 20:23
Αν αναφέρεσαι σε μένα, όχι. Αν διαβάσεις μερικά ποστ παραπάνω θα δεις ότι προτείνω κάποια μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι. Αν και πλέον έχω κόψει το κάπνισμα.

Me_gusta_17
25 Δεκ. 2011, 14:18

Εγω χτες εκανα πρωτη φορα . Νομιζω πως για πρωτη φορα ημουν υπερβολικη (μιας που δεν καπνιζω και τσιγαρο) .
Στην αρχη ειχα μια γλυκια ζαλαδα και μου αρεσε να νιωθω το καπνο να κατεβενει,η γευση...ελεγα πως ετσι θα ειναι και μετα και θα ειμαι οκ.Οταν ειχα κανει αρκετα και μετα σηκωθηκα για να φυγω και αρχισα να περπαταω ενιωθα περιεργα ,σαν να εχω ενα βαρρος στο στηθος μου,ανακατεμα και πονουσε πολυ το κεφαλι μου.Ζαλιζομουν και ενιωθα πως θα πεσω κατω.βεβαια οσο περνουσε η ωρα γινομουν καλυτερα.Αυτη η ζαλαδα δεν ειχε καμια σχεση με την γλυκια ζαλαδα οπως ειπα πριν που ενιωθα οταν αρχισα. το ειπα σε μια φιλη μου και μ ειπε πως ετσι ηταν και αυτη την πρωτη φορα και πως θα χαλαρωσω.Υποθετω πως αυτες ειναι οι αρνητικες ''διαστασεις'' μετα κυριως για ατομα που δεν καπνιζουν η κανουν πολυ και αποτομα...(μπορει καποιος που κανει για πρωτη φορα να ειναι οκ,ειναι αναλογος...) :)

REDHOTSTEF
26 Δεκ. 2011, 07:27
Προσωπικα σιχαινομαι πολυ την μυρωδια του ναργιλε οταν καπνιζει καποιος και ενω στα τσιγαρα σπανια. Κυριως επειδη η ποσοτητα καπνου ειναι πολυ μεγαλη, και επειδη αυτη βγαινει απο στομα καποιου..:lol και ειναι γενικα αηδια οταν μυριζω αρωματικα φρουτα η σοκολατες. Με το τσιγαρο δεν εχω προβλημα επειδη καπνιζω κ γω αλλα μου την σπαει οταν 'αντρας' φυσαει προς την μουρη μου, ή οταν ερχεται ο καπνος με τον αερα προς εμού σε κλειστο χωρο.
http://3.bp.blogspot.com/_8B_UrdP--y0/S5a3M473swI/AAAAAAAAAoU/VFUxvm4eh8I/s320/emu%5B1%5D.jpg

dimgeo
26 Δεκ. 2011, 09:19
Και εγω απεχθανομαι την τσιγαριλα και δεν καπνιζω,αλλα δοκιμασα πριν καιρο σε κατι φιλους με αρωμα πρασινου μηλου και μου αρεσε πολυ,ναι μεν ντουμανιασε ο χωρος αλλα με ενα ωραιο αρωμα και χωρις να τσουζουνε τα ματια μου.ειχε και την φαση του το γελιο γιατι κανεις δεν ηξερε πως χρησιμοποιητε..

Armaos
18 Ιαν. 2012, 20:58
Παιδιά βλέποντας πως σε όλα τα forum οι πληροφορίες είναι ολίγον τί διεσπαρμένες θεώρησα σωστό να φτιάξω ένα συγκεντρωτικό κατάλογο με tips που έχω δει από τη δική μου εμπειρία όπως και από τα παιδία που μιλάνε στα forum. Ορίστε λοιπόν ο 20άλογος του Αργιλέ.

Ο 20άλογος του Αργιλέ

Όλοι έχουν κάνει αργιλέ τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους και όλοι έχουν και τη δική τους άποψη για το πως είναι το σωστό φουμάρισμα (κάπως σαν το ψήσιμο του αρνιιού το Πάσχα!). Επειδή όμως ο αργιλές είναι επιστήμη και στην επιστήμη υπάρχει γνώση και όχι άποψη, παραθέτουμε εδώ τα απαραίτητα που χρειάζεται να ξέρει κανείς για να κάνει υπεύθυνα και σωστά αργιλέ.
Προκαταρκτικά:
1) Αργιλές: Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κυρίως σώμα του αργιλέ πρέπει να είναι από ανοξείδωτο μέταλλο. Ο σωλήνας πρέπει να είναι πλαστικός (όχι αυτό το φανταχτερό σαν υφασματάκι καπως) και να μπορεί να πλυθεί εσωτερικά χωρίς να σκουριάζει (δύσκολο να το βρει κανείς). Το δοχείο που βάζουμε μέσα τον καπνό να είναι κεραμικό ή πήλινο, για να κρατάει και την θερμοκρασία, και όχι μεταλλικό. Το δοχείο του νερού συνήθως είναι καλύτερο να έχει ωοειδές σχήμα και όχι πλακουτσωτό. Ο αργιλές να είναι κατά προτίμηση βιδωτός (στο σημείο που εφαρμόζει το δοχείο του νερού με το υπόλοιπο σώμα).

2) Κάρβουνα: Όχι τα αυτοαναφλεγόμενα (αυτά που με το που τους βάζεις λιγη φωτίτσα
πετανε σπίθες- αυτά είναι για να λιβανίζουν στις εκκλησιες). Το σωστό το κάρβουνο χρειάζεται γκαζάκι για να ανάψει και είναι φυσικό
προϊόν (παρασκευή από φλούδα καρύδας). Καλύτερη μάρκα καρβούνων:Romman

3) Καπνός: Οι γεύσεις είναι ως επι το πλείστον θέμα γούστου. Το πιο συνηθισμένο και συνήθως πιο επιτυχημένο είναι το μήλο. Κατά τη γνώμη μου οι πιο καλοί καπνοι είναι οι Afzal(όχι όλες οι γεύσεις), το διπλό μήλο της Nakhla και φυσικα όλοι οι Romman οι οποίοι όμως είναι λίγο ακριβοί. Κάτι κουλές γεύσεις του στυλ κόκα κόλα, τσιχλόφουσκα και μουσακάς είναι απλά για την καγκουριά και θα έπρεπε να έρχονται δώρο με σκάστρες εξατμίσεων.

Πριν το άναμμα:

4) Νερό: Το νερό που βάζουμε πρέπει να είναι κρύο (και καθαρό!). Δεν είναι κακή ιδέα να βάλετε ακόμα και παγάκια (μέσα στο νερό επίσης είναι ωραίο να βάζουμε και μερικές φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι). Το δοχείο του νερού το γεμίζουμε έως ότου καλύψει 1,5 περίπου δαχτυλο το σωλήνα. Εάν τον γεμίσετε παραπάνω τότε λέγεται ότι γίνεται πιο βαρύς ο αργιλές. Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά σιγουρα γίνεται πιο ζόρικος στο ρούφηγμα.

5) Καπνός: Στο δοχείο βαζουμε τόσο καπνό ώστε να μην υπερχυλίζει και ταυτόχρονα να μην υπάρχει πολύς χώρος κενός. Ο καπνός δεν πρέπει να έχει μεγάλη επαφή με το αλουμινόχαρτο. Αφού βαλουμε τον καπνό ταρακουνάμε ελαφρια το πήλινο ώστε να μην μπουκώσει ο καπνός τις τρύπες απ'τις οποίες θα περάσει ο αέρας. Το αλουμινόχαρτο πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Για αυτό τον λόγο θα μπορούσατε να το στριμώξετε στο κάτω μέρος με ένα λαστιχάκι κουζίνας.

6) Αλουμινόχαρτο: Το αλουμινόχαρτο που βάζουμε πάνω από τον καπνό πρέπει να είναι ανθεκτικό για "βαρια χρήση". Εάν δεν έχετε τέτοιο αλουμινόχαρτο βάλτε 2 και 3 στρώσεις. Πάντα το αλουμινόχαρτο να τοποθετείται με την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Επίσης πρεπει η επιφάνεια όπου θα ακουμπήσει το κάρβουνο να είναι λεία κι όχι τσαλακωμένη. Στο αλουμινόχαρτο κάνετε μικρές τρύπες (με καρφίτσα κατα προτίμηση) σχηματίζοντας μία σπείρα από έξω πρός τα μέσα. Στη μέση να μήν υπάρχουν πάρα πολλές τρύπες.

7)Καρβουνάκι: Το καρβουνάκι είναι προτιμότερο να μην τοποθετείται ολόκληρο πάνω στο αλλουμινόχαρτο αλλά σε μικρα κομμάτια. Τα περισσότερα κομμάτια περιφερειακά και όχι στη μέση.

Στο άναμμα:

8) Ρούφηγμα: Είναι σημαντικό οταν ρουφάμε να βάζουμε τη γλωσσίτσα μπροστά. Κι αυτό γιατί μαζί με τον καπνό εισπνέουμε και διάφορα μικρά σταγονίδια που είναι ανθυγειινά. Αυτά καλύτερα να σταματήσουν στη γλώσσα και στη συνέχεια να τα καταπιούμε παρά να πάνε στους πνεύμονες από όπου φεύγουν δύσκολα.

9)Άλλαγμα καρβουνακίου: Όταν αλλάζουμε καρβουνάκι κατά τη χρήση είναι απαραίτητο (ειδικά εαν χρησιμοποιούμε μούφα κάρβουνα) να παίρνούμε το πήλινο, να το γυρίζουμε ανάποδα και να το φυσάμε, έτσι ώστε να φύγει η στάχτη από μέσα. Αυτή η στάχτη είναι πολλές φορές υπεύθυνη για το κάψιμο στο λαιμό. Γενικά, όσο έχουμε την ίδια γευση, καλύτερα είναι να μην αλλάζουμε περισσότερα απο 3-4 καρβουνάκια.

Μετά το κάπνισμα:

10) Καθαριότητα: Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Το να πιάνει ο αργιλές μας πουρί δεν είναι αλητεία, είναι δείγμα πως είμαστε τεμπέληδες και τυροβρωμίκουλοι. Ο αργιλές θέλει συχνά καθαρισμο (κατά προτίμηση μετά από κάθε χρήση) και στα δύσκολα σημεία ίσως να χρειαστεί πότε πότε να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα ή ξύδι. Τους σωλήνες του αργιλέ μπορούμε να τους καθαρίζουμε με λεπτό βουρτσάκι για να φεύγουν τα υπολήμματα του καπνού, της στάχτης(πιθανόν) και όλων των βλαβερών μικροοργανισμών, οι οποίοι έχουν και αρνητική συνέπεια στη γεύση.

11) Συντήρηση: Κάποια εξαρτήματα όπως το πήλινο, ο σωλήνας,η μπιλίτσα και το λάστιχο που βουλώνει το δοχείο του νερού σε περίπτωση που ο αργιλές δεν είναι βιδωτός ίσως να χρειάζονται από καιρό σε καιρό άλλαγμα γιατί φθείρονται απ'την χρήση. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά και εξασφαλίζουν την ομαλή διαξαγωγή της τελετουργίας (έχει σημασία για το μουντ της παρέας να πηγαίνουν όλα ρολόι). Γι’ αυτό αφήστε τις τσιγγουνιές. Αλλιώς, άμα είναι, αντί για αργιλέ, κάντε το γνωστό κόλπο με την κόκα κόλα και το καλαμάκι και παίξτε μπάλα με το ντενεκεδάκι..

Τελευταίες παρατηρήσεις:

12)Πρώτον, γενικά δεν είναι καλό να αλλάζουμε συνέχεια cocktail γεύσεων και κυρίως να βαζουμε συχνά αλκοόλια μέσα στον Αργιλέ αντί για νερό (ούζο, τσίπουρο, ρακή). Αυτό πιθανον με τον καιρό να τον εξασθενήσει. Δεύτερον, το νερό στον αργιλέ δεν ειναι για να φιλτραρει τον καπνό από τις βλαβερές ουσίες, αλλά για να τον κρυώνει. Ως εκ τούτου, ο αργιλές είναι εξίσου βλαβερός με όλα τα άλλα είδη καπνίσματος. Και τρίτον, ο αργιλές συνοδεύεται και από την απαραίτητη κουλτούρα. Απαιτεί τσιλ άουτ διαθέσεις με την κατάλληλη ηχητική υπόκρουση. Ανατολίτικη μουσική, reggae, ρεμπέτικα είναι απολύτως αποδεκτά. Χρειάζεται το αραλίκι του, την καμενιά του, την ηρεμία του. Όπως δεν κάνεις αργιλέ το πρωι στο γραφείο σου ή στη σχολή σου, έτσι δεν κάνεις και ακούγοντας σαϊκεντέλια, τρανς, χιπ χοπ και σκυλάδικα! Σε περίπτωση που έχετε αναμείξει τον αργιλέ με τίποτα «πευκοβελόνες» τότε τα σαϊκεντέλια και τα τράνς είναι μάλλον κι αυτά αποδεκτά...

myphone.gr
Όροι Χρήσης :: Προσωπικά Δεδομένα