Hands-on: Cygnett FlipWallet Case for iPhone 5

18 Ιαν. 2013 Hands-on Στα χέρια του Mythozz (Νίκος Παπανικολόπουλος)
«Ποιοτική και κομψή, η θήκη FlipWallet δεν ευελπιστεί να αντικαταστήσει τη θήκη σας, απλά να πάρει τη θέση της για λίγο, όταν πρέπει»...
Η αγορά των αξεσουάρ κινητών είναι ίσως από τις μεγαλύτερες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την έκρηξη των πωλήσεων που σημείωσαν τα κορυφαία smartphones των μεγάλων εταιριών του χώρου. Η Cygnett δεν είναι πρωτάρα στη συγκεκριμένη αγορά, αφού αντιθέτως έχει καταφέρει να αφήσει το όνομά της σε αρκετά γνωστά αξεσουάρ στον χώρο. Ένα από αυτά (το νεότερο μάλλον από αυτά) αποδείχθηκε πως είναι και η θήκη FlipWallet για το νέο iPhone 5, που πολύ ευγενικά μας προσκάλεσαν για να δοκιμάσουμε στις σελίδες μας.

Βασική συσκευασία

Η Cygnett έχει τα κεντρικά της γραφεία στην Αυστραλία, διατηρεί όμως αρκετά υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της εταιρίας κατάφεραν σε 3 μόλις ημέρες να μας φέρουν την περίεργη όσο και προκλητική θήκη/πορτοφόλι στα γραφεία μας, από το Σύδνεϋ, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Το βασικό πακέτο της συσκευασίας είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας, το οποίο φιλοξενεί στο εσωτερικό την θήκη FlipWallet, ένα εγχειρίδιο χρήσης και (δώρο) τρία πολύ καλής ποιότητας screen protectors για το iPhone 5.

Ποιότητα κατασκευής

Η εντυπωσιακή θήκη της Cygnett ξεχωρίζει αναμφίβολα για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που προσφέρει. Κατασκευασμένη από υλικά με μικρο-ίνες από πολυεστερικά προιόντα, έχει μία μαλακή αλλά συνάμα πολύ στιβαρή αίσθηση, που ικανοποιεί κάθε αγοραστή. Έτσι διατηρεί το σχήμα της, προστατεύει το iPhone 5 και παράλληλα διαθέτει τρύπα για να την κάμερα της συσκευής, την υποδοχή φόρτισης (Lightning) αλλά και τα πλευρικά πλήκτρα ρύθμισης της έντασης του ήχου.

Το iPhone 5 τοποθετείται με ασφάλεια στη δεξιά πλευρά της θήκης, εκεί που το ασφαλίζει σφιχτά ένα πλαστικό κάλυμμα πολύ καλής ποιότητας. Μετά την τοποθέτηση δεν θα δείτε ασάφειες, ούτε μετακινήσεις της συσκευής σε καμία περίπτωση.

Στην αριστερή πλευρά θα συναντήσετε το FlipWallet, το οποίο εσωτερικά διαθέτει χώρο για 4 πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες (ή άλλου είδους κάρτες ίδιου μεγέθους), ενώ στην άκρη του διαθέτει μαγνητάκι, για να κλείνει καλά και να μην αφήνει τις κάρτες σας προσβάσιμες σε… περίεργα βλέμματα. Ακριβώς από πίσω (με είσοδο από την κορυφή του FlipWallet όμως) θα παρατηρήσετε ότι ανοίγει όπως κάθε κλασσικό πορτοφόλι, προσφέροντας άπλετο χώρο για χαρτονομίσματα (και μόνο). Ο συγκεκριμένος χώρος έχει βελούδινη επένδυση, δείγμα της πολύ καλής ποιότητας κατασκευής του ακόμα και στις λεπτομέρειες. Τα χρήματα τοποθετούνται στο βάθος, προστατεύονται αρκετά καλά και είναι δύσκολο να φύγουν, όσο απρόσεχτοι και αν αποδειχθείτε σε καθημερινή χρήση.

Καθημερινή χρήση

Αλήθεια όμως, πως συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη θήκη σε συνθήκες καθημερινότητας; Οι διαστάσεις της καταρχάς είναι 125 x 63 x 14 χιλιοστά, ενώ το βάρος της δεν ξεπερνά τα 29 γραμμάρια συνολικά. Έτσι αφού προσθέσετε το iPhone 5 στο εσωτερικό, θα πρέπει να εμπεδώσετε ότι κουβαλάτε κινητό και πορτοφόλι μαζί.

Αυτό σημαίνει ότι χωράει εύκολα στην μπροστινή τσέπη ενός blue jean ή στο εσωτερικό ενός jacket και «στέκεται» πολύ καλά και στο χέρι, αν θέλετε να την κρατήσετε για κάποιο λόγο. Προσοχή: Το αριστερό τμήμα (των καρτών) με το δεξιό (το κινητό) δεν συνδέονται με κάποιο τρόπο (clip, κουμπί, βέλκρο) έτσι συχνά θα δείτε ότι ανοίγει λίγο παραπάνω από το κανονικό.

Αυτό φαίνεται περισσότερο όταν αφήνετε τη θήκη σας στο τραπέζι (στην καφετέρια) ή στο γραφείο, όταν και θα δείτε ότι ανοίγει λίγο και στέκεται σε λίγο περίεργη θέση. Μία λύση είναι να γυρίσετε ανάποδα τη συσκευή (με την κάμερα προς τα πάνω), όταν και το βάρος του iPhone 5 δείχνει αρκετό για να περιορίσει το φαινόμενο. Το κινητό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν πλήρως όταν είναι τοποθετημένο στη θήκη FlipWallet της Cygnett. Όλα τα πλήκτρα και οι υποδοχές του είναι εύκολα προσβάσιμες χωρίς πρόβλημα, ενώ αν σας καλέσουν και πρέπει να απαντήσετε, μπορείτε να διπλώσετε το αριστερό τμήμα πίσω από τη συσκευή και να απαντήσετε στην κάθε κλήση.Μην ξεχνάτε, η συγκεκριμένη θήκη ΔΕΝ επιδιώκει να αντικαταστήσει όλες τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην αγορά. Σκοπός της είναι να προσφέρει μια καλή εναλλακτική στον κάτοχό της, εκείνες τις περιπτώσεις που… less is more. Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας όταν φοράτε κουστούμι π.χ. και δεν θέλετε να κουβαλάτε και πορτοφόλι μαζί, όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα και δεν θέλετε να απασχολείστε με πολλές έγνοιες στο μυαλό, ή απλά όταν… θέλετε να κινηθείτε λιτά χωρίς έξτρα αξεσουάρ.

Στα... θετικά

  • Πολύ καλή η ποιότητα κατασκευής της
  • Τέλειο «πάντρεμα» με το iPhone 5. Απόλυτα ασφαλής για τη συσκευή, την προστατεύει πλήρως.
  • Δύο σε ένα: κινητό και πορτοφόλι μαζί, χωρίς επιπλέον αξεσουάρ
  • 4 θήκες για πιστωτικές, βαθύ πορτοφόλι για να μη χάνετε τα χρήματα
  • Μαγνητάκι στον χώρο των καρτών, εξασφαλίζει ότι δεν θα ανοίξει χωρίς την θέλησή σας

Στα... αρνητικά

  • Δεν έχει χώρο για ταυτότητα (το παλιό τύπο), φωτογραφίες ή άλλα έγγραφα
  • Δεν διαθέτει χώρο για κέρματα
  • Αν γεμίσετε με αρκετά χρήματα το εσωτερικό, «παχαίνει» και χάνει το αρχικό της, μικρό μέγεθος.
  • Δεν διαθέτει κάποιο clip/βέλκρο που να κρατά καλά σε επαφή το τμήμα των καρτών με τη συσκευή

Συμπέρασμα

Με κόστος που (από retailer σε retailer ανά τον κόσμο) αγγίζει κατά μέσο όρο τα 54$, (περίπου 40 ευρώ) η τιμή της είναι μάλλον τσιμπημένη. Μία τιμή 10 ευρώ φθηνότερη θα ήταν πιο κοντά στα ελληνικά οικονομικά δεδομένα, σίγουρα όμως αυτό δεν αφορά μια εταιρία που δραστηριοποιείται σε αγορές ανά την υφήλιο. Η ποιότητα κατασκευής της είναι πραγματικά άριστη, από τις καλύτερες που έχω δει σε ανάλογα αξεσουάρ του είδους. Βολεύει σε κάποιες περιπτώσεις που θέλετε να μην μεταφέρετε πολλά αξεσουάρ πάνω σας, ενώ συμβάλει στην… ασφάλειά σας, αφού σας υποχρεώνει να έχετε κινητό και πορτοφόλι/κάρτες μαζί, σε ένα πακέτο.

Δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει μόνιμα την άλλη θήκη που έχετε για το iPhone σας, σίγουρα όμως μπορεί να πάρει τη θέση της κάποιες φορές που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά την Cygnett για την πολύ ευγενική προσφορά της θήκης FlipWallet για το iPhone 5 και την πρότασή τους για συνεργασία. Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε την FlipWallet Case for iPhone 5, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της εταιρίας ή τους re-sellers της στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Χορηγός
Σχετικές φωτογραφίες
Facebook
Επικοινωνία Όροι Χρήσης Hosted by HyperHosting